Snart helg!

Hej!

Idag hade jag endast svenska och psykologi. Jag åkte dock till skolan vid elva för att hitta Janne och programmera en synth. Han fanns ingenstans att hitta så jag fick helt enkelt skjuta upp det och hoppas att jag hinner det imorgon. Det finns ju ALDRIG några salar längre! Skolan är överbefolkad vilket är jättetråkigt för det sänker kvalitén (även om det är en jättebra skola och jag trivs där).

På svenskan pratade vi om realismen och fick skriva en text enligt den tidens regler. Psykologilektionen var supermysig! Vi fikade med te och kakor och diskuterade hur man skulle bahandla "Gusten" (en fiktiv person). Vi skulle även hjälpas åt att analysera honom enligt betendepsykologi och humanismen. Det var jätteroligt och intressant att se hur de andra tänkte!

Sedan kom jag hem. Skrev ett engelskatal på en sida. Jag tycker att jag har varit duktig så att det räcker så nu ska jag slappa med en film (Sherlock Holmes). Supermys! :)

Snart är det helg och imorgon tar jag båten över havet!

Kram på er! <3

Utebliven sovmorgon

Hej!

Fick inget ordentligt svar på om jag egentligen hade engelska eller inte så jag gick upp och gick till skolan. Väl där visade det sig att jag inte hade engelska..så jag fick ett fint hål då från 08.20-11.10 (hade ingen mentorsträff heller). Men jag snackade med folk och lite sådär så tiden gick fort. (skulle egentligen plugga men det gick som det gick..)

Sedan hade jag Kuhi, vi kollade på en mycket udda film och fick tillbaka våra prov. Jag fick Mvg :D Men provet var inte jättesvårt så många fick nog mvg..

Sist på dagen (typ ett) fikade jag med folk och sedan åkte jag hem. Nu så lagar jag lax (står i ugnen). Har sovmorgon imorgon så jag ska antingen vara uppe lite senare eller sova mycket längre :)

Kram på er!

Sovmorgon?

Tjenixen!

Imorgon har jag förhoppningsvis sovmorgon, jag tror att jag inte har någon engelska men är inte helt säker. Just nu kollar jag därför på en film och myser med filt och te :).

Idag hade jag piano, vi gick igenom ensemblen och inte så mycket mer. Engelska, vi jobbade i grupper och läste upp våra provisoriska tal för varandra. Sen hade jag hål då jag umgicks med folk, lånade en bok till mitt projektarbete "Lady Susan" en kortroman av Jane Austen. Sedan hade jag en awesome ensemblelektion. Humöret och energin på topp och vi fick till låten ganska bra. Sedan när jag kom hem åt jag mat och nu softar jag.

På lunchen idag nämnde Albin att han skulle vilja sova i 3064 timmar vilket vi då räknade ut att det var 4-5 månader. Han sa då att det var okej för då vaknade han när det var dags att pimpla (han fiskar mycket). Vi sa då att det händer ganska mycket på fyra-fem månader och han borde tänka igenom detta. Därför gjorde vi nu en lista på vad vi tror kommer hända oss själva och våra vänner innan terminen är slut. Vi ska sammanställa denna lista och har fram till fredag på oss. Sedan ska vi maila den till varandra och i december ska vi sedan se vad som hänt och om vi hade rätt. Ganska intressant.

Nu ska jag fortsätta att kolla på min film.

Kram på er! <3
 
p.s. ska troligtvis vara med i en "militärgrupp" på nollningen och ska vara utklädd till militär. Om någon har någonting som kan likna militärkläder (vad som helst) som är oömmt att låna ut eller om man bara har en bra idé på vad jag kan använda så kom gärna med förslag! :) d.s.

Hejhej

Hoppas att ni haft en fin helg.

Idag hade jag en ganska galen dag. Den började med psykologilektion som avbröts av en brandövning så vi fick gå ut i kylan allihop och stå där i minst tjugo minuter. Sedan hade jag projektarbete och efter det kuhi. Jag, David och Simon var alla otroligt trötta och vi skickade nästan in en mycket vacker miniuppsats till svenskaläraren (veckans läxa, grupparbete). Vi ändrade dock småsaker sen, men helt seriösa blev vi inte. Därför stod våra namn i sidhuvudet så fint "David Bezkow, Zimon Lö Win och Matilda von Larszn" Väldigt vackert. Sedan åkte jag hem, åt mat osv. Nu har jag jobbat lite med projektarbetet och skaffat skola24.

Imorgon börjar jag 09.40 med piano, sedan har jag engelska då jag ska hålla ett tal. Jag hoppas VERKLIGEN att jag inte ska kunna det utantill för det kan jag inte! Sist på dagen (efter ett långt hål) är det ensemble. Jag hoppas att det går bättre än sist..

Kram på er! <3

Helg

Hej!

Det blev en väldigt lugn helg för min del. Idag har jag bara softat, pluggade pyttelite men tröttnade. Det är ju trots allt lördag! Lite chill ska man väl ha det! Ikväll skulle vi egentligen gått ut (tror att jag skrev om det) men det blev inget. Så jag sitter här hemma och kollar på film och stickar på något som förr eller senare ska kunna bli en filt. Det kommer nog ta några år för jag stickar inte särskilt ofta. Imorgon ska jag antingen plugga med Stina eller ta en långpromenad (eller liknande) med Albin. Jag fick även ett erbjudande på att åka till ikea men jag tror att jag måste sätta plugget före..

Nu ska jag fortsätta att chilla lite, imorgon blir det även städning. Det behövs!

Kram!

Sovmorgon igen!

Hejhej!

Nu har jag sovmorgon igen, sitter fortfarande i pyjamas, ibland är livet för bra ^^. Jag ska snart läsa i min engelskabok iom att jag ska jobba hemifrån. Men nu är det chill och frukost. Halv två är det dags för ensemble så jag måste träna lite till det också.

Helgen har inga speciella planer direkt. Imorgon ska jag ut med Sofia och Stina. Troligtvis hänger någon mer av Stinas barndomskompisar med. Det kommer nog bli väldigt trevligt. Annars är det plugg, mest projektarbete tror jag. Och engelska(B och C), psykologi, svenska, piano, enemble..jag tror att det är allt :P En sak i taget...

Kram på er och trevlig helg!

Soft..

Hej!

Hade två lektioner idag, engelska C där vi startade upp "The Turtle Projekt" Vi ska jämföra olika texter/filmer från olika tider. Jag läser Sherlock Holmes och ska sedan jämföra den med någon modern kriminalfilm. Därför har vi eget arbete och jag behöver inte komma på lektionen på fredag, vilket betyder att jag slipper mitt fyratimmarshål och får sovmorgon till halv två! Ganska nice :) Imorgon har jag sovmorgon till ett så det är också nice.

Jag hade även KuHi idag, dvs provet. Jag tror att det gick ganska bra. Det kändes okej så förhoppningsvis får jag många rätt :). Sedan åkte jag hem, tvättade och pluggade. Nu så slappar jag och kollar på friends. Ganska härligt.

Imorgon bitti blir det lite plugg, mest ensemble tror jag och annat piano. Jag har märkt att allt är roligt att spela förutom läxan..

Nu ska jag fortsätta med min slapparstund! Tycker att jag förtjänat den.

Kram! :)

Off to school

Tjenixen!

Ska precis dra iväg till skolan, har engelska C idag och kuhiprov.. Håller tummarna för att jag ska klara av det. Har i alla fall pluggat ganska bra till det.

Slutar ganska tidigt, då blir det tvätt, städ och handla sedan dags att plugga igen..Plugg plugg plugg...

Ha de gött!

I skolan

Hej!

Har världens hål just nu. Hade pianolektion imorse och sedan engelska. Åt lunch och sedan var det dags för handledarsamtal. Jag tror att jag vet vad jag ska göra med mitt projektarbete nu. Det ser ut som att det löser sig. Nu väntar jag på att min ensemblelektion ska börja (14.50). Vi ska ha en clinic och sen kanske vi spelar lite. Jag får skynda mig hem sen, fick två till läxor idag. Allt bara forsar fram..

Det har varit en minnesstund för Danne här nu och hans "altare" är uppe igen. Det försvann över sommaren men nu är det tillbaka. Det är ett litet runt bord med hans foto och värmeljus.

Nu ska jag gå, dags för kuhiplugg..

Kram!

Ett år går fort

Hej!

Imorgon är det redan ett år sedan Danne i min parallellklass dog. Tiden har gått otroligt fort och livet har runnit på. Morgondagen kommer att bli en tung dag för alla treor, jag vet inte om vi ska ha någon minnesstund eller liknande men det finns väl en chans till det. I somras så avled ytterligare två som precis tog studenten från Rytmus, båda i cancer så vitt jag vet. Just nu känns det som att Rytmus har fått mer än nog av dödsfall.

Till något annat, vi är redan överflödade av läxor och inlämningar så hälften kunde vara nog. Jag vet inte vad jag ska göra av allt. Får bara försöka att ta en sak i taget. Just nu är motivationen nerkörd i botten och jag ska sova snart. Jag får ta igen imorgon. Jag känner mig i alla fall lite förberedd till Kuhi provet nu och Psykologin är inlämnad.

En sak i taget nu...

Hemma igen

Tjenare!

Har en superkul kväll igår. Var ju som sagt hemma hos Olivia, det var många sjuka men sju stycken blev vi i alla fall :). Vi åt kräftor, spelade familjegeni, spelade x-box och såklart så snackade vi också en hel del (standard).

Jag var på lag med Samuel på familjegeni och vi kom på andra plats. Han kan typ allt om allt men jag tog i alla fall några frågor för oss. Vissa kunde han också svaret på och vissa tog jag hem själv ^^ Men jag hade aldrig klarat det utan honom. Erik spelade själv och vann, han är värre än Samuel och kan allt möjligt. Men jag måste säga att jag och Samuel hade otur med frågorna på slutet, det var helt omöjliga frågor om regissörer på 60-talet osv.

Vi gick väl och lade oss runt fyra-fem och pratade sedan lite innan vi somnade. Gick upp straxt efter elva, åt frukost och spelade x-box. Nu är jag hemma igen. Skulle sätta igång med svenskaläxan men det visade sig att jag skulle behövt kursboken och inte bara häftet så det får vänta till imorgon. Istället får det bli lite förberedande arbete inför projektarbetet och kuhiplugg. Jag förstår inte hur vi redan kan ha så mycket läxor! Vi har knappt gått i skolan i en månad och drunknar redan i läxor.

Det är väl bäst att starta direkt..

Jag älskar när det blåser och regnar!

Det är bland det mysigaste som finns! (om man är inne, oftast). Så nu sitter jag med värmeljus och kollar på film! Myspys! ^^

Idag var jag i skolan, hade en ganska soft engelska C lektion. Gigantiskt hål då jag skrev lite på min psykologiuppgift och snackade med folk (David, min vanliga "hålkompis" var sjuk så det var lite trist..). Sedan hade jag en ensemblelektion. Basisten, en sångare och en gitarrist var sjuka. Jag hade varit sjuk hela veckan så vi gjorde inte så jättemycket. Jag fick dock noter på låtens blåsstämman vilket var helt underbart för då slipper jag planka den! TACK Janne! :)

Imorgon blir det kräftskiva hos Olivia, ser ut som att vi kommer bli ca. fyra stycken. Alla är sjuka den här årstiden så det blev mycket bortfall. Men det ska i alla fall bli jättemysigt!

Trevlig helg på er! <3

Det är en mygga på mitt rum!

Hej hej! Ja en MYGGA! Trodde att man var av med dem vid det här laget, de borde ju försvinna med värmen tycker jag och den försvann redan i augusti...jaja. Var hos doktorn och fick penicillin igår. Det var en bra doktor, hon tog mig seriöst och jag fick som sagt penicillin. Var hemma idag igen för att jag fortfarande smittar men imorgon är det skolan som gäller. Har bara två lektioner men ändå en fulldag (08.30-14.55). Så nu ska jag snart sova..Har fortfarande ont i halsen men förhoppningsvis försvinner det nu :) Pratade med Fanny i Singapore förut, hon bad om receptet till chokladbollar för hon skulle baka. Det var så att man själv blev lite sugen. Hon berättade att det är svårt att få tag på baksaker där, det finns massvis med färdiga kakdegar och olika mixer men det är svårt att hitta enskilda ingredienser och allt är ganska dyrt. Så jag sa att jag får smuggla ner massa baksaker till henne när jag hälsar på :) (och marabou chokladkakor som hon också saknar väldigt mycket). Nu ska jag snart sova, ska upp tidigt..:/ Puss& Kram! <3

Okej..

Jag har tid hos vårdcentralen nu..hoppas att de är bättre den här gången. Jag ska i alla fall till en annan doktor så det är bra..

Kram

Tusiken.

Nu vart man sjuk igen, feber och halsont. Jag förstår inte varför jag varit sjuk så ofta på sista tiden (eller typ tre gånger från juni och till nutid). Jag brukar ju aldrig vara sjuk! Det är med sorg jag kan meddela att min närvarorapport inte är helt vit längre, den är fylld med gråa staplar (giltig frånvaro). Jaja, jag pratade med David i alla fall och jag missade inget på engelskan. Vad jag missade på ensemblen vet jag inte, snackade med en gitarrist men han hade inte heller varit där så de fick kanske inte så mycket gjort. Idag har jag istället skrivit lite på mitt projektarbete (det praktiska, dvs. noveller och dikter). Annars har jag inte gjort något nyttigt alls. Febern kom nu mot kvällen så jag sitter i sängen, fullt påklädd (flera lager kläder) under täcket och med en fleecefilt över axlarna. Jag tog ipren nyss så jag fryser nästan inte nu :). Får nog tyvärr vara hemma från skolan imorgon också. Om jag mår lite bättre så tar jag kanske itu med min psykologiuppsats eller pluggar kuhi. Men det är ifall att jag inte har feber.

Något jag inte tänker göra är att gå till vårdcentralen, jag vet att de bara kommer skicka hem mig. Sist fick jag betala 300:- och var inne hos doktorn i två minuter. De tog mig inte ens seriöst. Så det ska mycket till innan jag går tillbaka dit!

Nu ska jag ta det lugnt, klockan är kvart i sju men jag ska nog sova snart ändå tror jag. Det är viktigt med sömn när man är sjuk. Jag hittade vitamintabletter i min medicinlåda också så jag tog ett sånt. Vet inte hur bra de är, har inte velat ta dem eftersom att jag blev sjuk när jag började ta dem. Men det är nog bara vidskepelse, så nu ska jag ladda vitaminer!

Var ute på internet och läste om dåligt immunförsvar, det står att det kan förbättras om man börjar motionera och slutar att äta halvfabrikat (typiskt att jag precis köpte köttbullar). GI-dieten var tydligen också bra att följa för bättre immunförsvar. Det kommer kanske bli svårt, men jag ska försöka sluta med halvfabrikat och börja att springa igen. Eller kanske fixa ett simkort så man kan åka och simma någon gång i veckan. Vi får se hur det blir, man ska ju ha tid också. Men jag antar att man får ta sig tid. Man förlorar ju bara mer tid på att vara sjuk!

Vi får se hur det blir! Ha de gött!
Puss&Kram! <3

Slut på helg..

..och början på veckan.

Jag hade en superhärlig helg med mina fina Gotlänningar. Vi umgicks osv. och på lördagskvällen var vi ute och åt osv. Väldigt trevligt :)

Nu ska jag spela piano, måste lära mig ensembleläxan (omöjligt) och pianoläxan (nästan omöjligt). Bäst att börja direkt!

Puss&Kram!

Alla sova, tyst det är i huset..

Hej!

Nu ska jag iväg till skolan, de små liven sover så gott ännu så de lär väl inte märka när jag går. Jag får skriva en liten lapp tror jag :)

Iväg till engelskan, förhoppningsvis kollar vi på film hela lektionen!

Kram och trevlig helg! <3

Nästan frisk

Hejhej!

Jag är nästan frisk nu, sitter och väntar på att Moa &co ska trilla in. Måste upp supertidigt imorgon och gå i skolan så förhoppningsvis är de här snart :) Men jag ska ändå bara kolla på film första lektionen och den efter det börjar vid halv två så det gör nog inget om jag är lite trött :). Idag hade jag två lektioner, svenska då vi pratade upplysningen och Robinson Cruisoe och sedan psykologi då vi pratade Freud. Dagen började 13 och slutade 17.

Nu ska jag göra nåt..har laddat hem en app till telefonen som heter ruzzle, hur kul som helst! :) Man ska hitta ord åt olika håll och så får man poäng efter vilka man bokstäver man tar etc. så det blir kanske lite sånt, om någon av mina motspelare svarar..
 
Får se om jag har tid att blogga i helgen, det kan bli fullt upp med allt :) 
 
Kram på er! <3

SOVMORGON!

Hejhej!

Imorgon har jag en härlig sovmorgon till ett! Men den ska dock ägnas åt läxor och diverse saker. På kvällen sen kommer Moa, Arvid och Viktor upp och hälsar på mig över helgen :) Det ska bli superskoj! Lite trångt här i mitt lilla bo men det ska bara bli kul! :) Idag hade jag engelska C (såg på film) mentorssamtal i fem min och kuhi (såg på film och arbetade själva). Tiden då vi arbetade själva spenderade jag, David och Simon i ett grupprum. Vi var lite trötta så vi kastade papperslappar och pennor omkring oss och försökte att pricka saker. Sedan åt vi lunch och jag begav mig hemåt. När jag kom hem så blev det tvätting och städning. Så nu är det lite mer ordning och reda här :) Nu sitter jag med massa värmeljus för att få tvätten att torka fortare (det känns som att det fungerar). Snart ska jag sova men inte än, jag har ju som sagt sovmorgon! :D

Puss&Kram på er! <3

Hejsan

Idag har jag haft tre lektioner och ett megahål. Började med piano, min lektion har blivit flyttad från torsdagar till tisdagar så jag förlorar min sovmorgon. Problemet är att jag så detta igårkväll och eftersom att jag alltid planerar läxor efter "inlämningsrang" så hade jag inte jobbat så mycket med pianoläxan än eftersom att jag skulle ha två dagar till på mig. Men så blev det inte..Vi spelade på min ensemblelåt istället och så fick jag ta lite längre tid med förra veckans läxa.
Sedan hade jag engelska B, jag, Simon och David hade en väldigt rolig konversation (men på engelska vilket gör det okej). Läraren var utanför och hade betygssnack, jag ligger bra till fick jag veta. Har haft Mvg eller Vg på allt hittills :). Sedan hade jag megahål då jag snackade med folk och försökte jobba med psykologin (misslyckades med det). Sedan hade jag ensemble, alla var jättetrötta och hälften halvsjuka. Vi skulle ha kollat in en ny låt men det visade sig att endast basisten och den ena sångaren gjort det. Så vi spelade lite ändå, lät inte bra och därför gick vi tillbaka och spelade på låten från förra gången. Sedan gick vi hem. Nu ska jag göra klart min Engelska C uppgift och psykologin. Sedan blir det ensemble och pianoläxor.

Förkylningen är lite bättre nu, så det är nice. Jag kör på c-vitaminkickar i form av apelsin och kiwi. Jag funderar på om jag är lite halvallergisk mot kiwi för det kliar och sticks i munnen när jag ätit det. Men så länge man inte får andnöd så är det väl ingen fara :).

Kram på er!
 
Fin bild på två små dårar, som av någon anledning blev gigantisk ^^ <3
 

Turf runt Stockholm

Hej!

Idag har jag varit ute med Albin och "turfat" runt i Stockholm C. Vi gick runt i fyra timmar och samlade zoner. Det var jättekul även om det regnade ganska rejält i början. Vi tog oss bl.a. runt gamla stan och riddarholmen. Nu hittar jag bättre i stan och fick dessutom väldigt mycket motion. Efter det hjälpte jag Stina på hennes jobb och sedan åkte jag hem (var hemma straxt efter åtta). Jag åt lite nudlar och nu chillar jag bara. Imorgon blir det ingen grillning men istället drar gänget och tar en kvällsfika. Det blir nog jättemysigt. På dagen ska jag plugga..skolarbetet börjar redan lägga sig på en hög.

Ha en fortsatt trevlig helg! <3

p.s. Jag hade precis en mindre hjärtattack/panikattack när en gigantisk spindel kröp på golvet bredvid mig. Jag tog hjälp av min kompanjon Colin (dammsugaren) och lyckades bli av med den (hoppas jag) d.s.

RSS 2.0