Styrelsemöte

Hej!

Snart ska jag iväg på styrelsemöte. De kommer troligtvis ta ca två timmar. Sedan mellan tolv och fyra ska jag plugga. Vid fyra ska jag börja göra mig i ordning för att ta mig till jobbet. Jag är lite mer taggad på jobbet nu när jag äntligen sålt något. Innan det så hade jag tappat energin och det var otroligt jobbigt att gå till jobbet och bara klicka fram samtal, kriga och klicka bort dem. Det kändes bra att sälja för alla blev glada för min skull (och av chefen fick man en high five, beröm och en klapp på ryggen).

Det blir nog ingen springtur idag, har träningsvärk i vaderna. Jag tror att det främst beror på att jag alltid springer upp för trapporna när jag kommer tillbaka från springturen. Vi bor på fjärde våningen så det är 12 trappor med ca. 10 trappsteg vardera. Men imorgon ska jag springa, vet inte riktigt när på dagen jag kommer att ha tid med det för först är det skola, sedan myrorna för att försöka hitta något att ha på mig på fredagens Hollywoodsittning (det blir att gå till myrorna och leta, billigt är bra!). Sen imorgon kväll blir det jobb igen.

Nu ska jag kolla igenom min slutportfölj som ska in idag och skriva klart min ledare och min recension som ska lämnas in imorgon. Det är mycket i skolan nu men alkoholprovet var nog de värsta och det är över!

Bye bye!

Där har vi en bild från i lördags då jag satt på balkongen i solen och pluggade. Jättehärligt!

Episk kväll

Hej!

Dagen igår var episk!

Allt börjar med att jag klarar av alkoholprovet. Sedan går jag och Natalie till Vila där jag på rean hittar två koftor som tillsammans kostade 475 kronor. Efter det var jag ute och sprang och på kvällen var det kåren! Där blev det mycket dans, en kompis var DJ på det lilla dansgolvet och jag hade fått önska massa låtar i förväg så det var jätteroligt! Kom hem vid fyra efter att ha väntat på en taxi i ca. en halvtimme.

Idag blir det chill, ska plugga lite och kanske träffa kompisar senare. Måste även ta mig till ica och hämta ut min alldeles nya Ipad!!

En sak som är tråkig är att jag måste deklarera i år..Tjänade tusen kronor över gränsen för när man måste deklarera så jag får väl försöka läsa på om det också idag. Just nu fattar jag ingenting. Ser en massa siffror överallt, hoppas att det finns information på internet..

Kram!

Framsteg

Hej!

Gjorde framsteg på jobbet idag, lyckades sälja ett bredband. Får dock inga pengar för det än, det beror på om han behåller det efter två veckors prövotid eller inte.

Joggade idag också, det var najs, märker redan att kondisen börjar bli bättre. Det enda som är sorgligt nu är att mitt vanliga spår är avstängt och kommer att försvinna. Nu får jag springa in i skogen en bit och sen vända och springa tillbaka, inte lika kul..

Imorgon ska jag göra om alkoholprovet (misslyckades med fyra frågor i en kategori så jag måste göra om det) och sedan ska jag plugga och kanske städa. På kvällen är det kåren som gäller, kommer att bli väldigt roligt tror jag.

Nu ska jag läsa igenom alkohollagen lite och sedan sova. Imorgon ska jag gå upp tidigt för att plugga, förhoppningsvis hinner jag klämma in en springtur på eftermiddagen imorgon. Vore väldigt trevligt.

Kram!
 
Bild från galenskaparnas samling innan förra kårkvällen
 

Joggning

Hej!

Jag joggade igår ändå, för första gången i år. Det gick såklart inte så bra som i höstas och mitt vanliga spår i skogen var avstängt men det var så skönt! Jag hade glömt hur underbart det är och log hela tiden! Nu vill jag bara ut igen men träningsbyxorna ligger i tvätten så det går inte, måste köpa ett par till, problemet är att de är så dyra. Men man får väl se det som en investering, förhoppningsvis håller de länge.

Det blev inte så mycket plugg gjort igår, Linda kom över och vi började måla naglarna och prata istället. Sedan såg vi på en film, när den var klar hade Malin också kommit hit. Hon och Linda gick hem till Linda och jag och Natalie började plugga men insåg sen att det inte var en pluggdag. Så vi lagade mat och såg på en film till.

Idag gick jag upp halv sju, har slängt in två tvättar i maskinen, diskat ett ton disk och handtvättat ett par byxor. Snart ska jag gå ner och hämta min tvätt i tvättmaskinen och slänga in en maskin till, det var nästan en månad sedan jag tvättade (om det inte var en månad sen) så det var en hel del att tvätta.

Idag blir det plugg och ikväll möte på kåren inför Kårfullmäktigevalet där jag är en kandidat..Förstår inte varför jag tar på mig så mycket men det är ju i alla fall bara roliga saker!

Kram!
 
Här ser ni förra veckan i bilder.

Banksy och spring i benen

Hej!

Imorse gick DN ut med att ryktet om att Banksy ska komma till Stockholm är falskt. Därför blir det ingen resa till Stockholm för mig och Natalie. Istället blir det ännu mera plugg på alkohollagen. Har fått veta av en kompis att kapitel ett är viktigaste så jag får gå igenom det igen.

Kvällen igår slutade ändå ganska bra, jag och Natalie gjorde minitapas i form av hummus, färska champinjoner stekta i vitlök och quesadillas med pesto och ost. Inte jättenyttigt men gott! Därefter blev det ett avsnitt av Game of Thrones och sedan en utflykt hem till en kompis. Vi kom hem ganska tidigt och tog ett avsnitt Game of Thrones till innan det var dags att sova.

Nu lyssnar jag på P1 och dricker världsarvste från Gotland(supergott!), ganska mysigt såhär på morgonen. Jag småläser på alkohollagen också men jag tycker att man kan få ha en söndagsmorgon utan plugg. Men jag ska snart ta tag i det. Snart.

Jag har fått spring i benen nu, tror att det är för att det börjar bli vår (även om att vädret slår om väldigt fort här i Gävle, ena dagen snö och nästa krokusar) men mitt nageltrång på stortån håller mig tillbaka. Det har dock blivit mycket bättre, utan att jag har behövt gå till en fotspecialist och betalat flera hundra kronor! Så snart kanske jag kan få ut och springa, längtar!! Enligt mina kompisar finns det varken björn eller varg här så man vågar nog sig på att springa i skogen. Jag kommer inte att kunna springa lika långt som när jag var i form (i oktober) men man får jobba upp sig igen. Det känns faktiskt som en rolig utmaning, ett avbrott på allt plugg!

Trevlig söndag!

Längtar efter de här stunderna då man kommer hem och lägger sig och flämtar på köksgolvet efter en riktigt bra springtur! <3
 

Alkohollagen del.2

Hej!

Jag sitter och läser alkohollagen, har läst över hundra sidor nu vilket är ca 2/3. Räknar ner sida för sida tills jag är klar. Det är helt okej läsning, inte särskilt underhållande men de håller sig i alla fall till ett språk som är till för gemene man. Jag har pluggat sen klockan nio imorse, är uppe i mellan 6 och 7 timmar. Imorse läste jag om Opinionsjournalistik, en bok som vi ska ha läst till tisdag. Den är jag klar med. Har haft lunchpaus, duschpaus och brainmeltdown-paus. Alkohollagen, ett dokument till om alkohollagen, slutportföljen och en restuppgift återstår att göra. Klockan är nu fyra. Det är lördag.

Imorgon blir kanske en roligare dag, jag och Natalie ska kanske till Stockholm. Det ryktas om att gatukonstnären Banksy ska komma till Stockholm. Detta kan vara en ren lögn för ingen vet vem han är men om det är han som kommer vill jag väldigt gärna se honom. Eller i alla fall hans konst.

Förutom pluggandet har jag gjort saker som i förhållande till plugget varit "roligt" t.ex. betalat räkningar och beställt en ipad mini. En försenad födelsedagspresent till mig själv. Jag har länge tänkt skaffa en eftersom att jag läser större delen av kurslitteraturen som e-böcker och det är jobbigt att sitta med datorn och läsa. Nu blir det kanske lite enklare!

Ikväll blir det kanske att se på någon film eller något. Någon urvattnad komedi så min utmattade hjärna kan få vila lite.

Trevlig helg!
Fint gäng av Collegestudenter sen förra helgen!

Alkohollagen

Hej!

Nu har jag suttit i några timmar och läst igenom alkohollagen och dess historia. Det är mycket arbete med det. Nu har jag kommit fram till de olika definitionerna på alkohol och vilka som får sälja/producera alkohol. Jag är på sida 27 av 154. Efter det så är det ett annat dokument jag ska läsa igenom..jag vet inte hur långt det är men hoppas på att det inte är mer än 20 sidor. Anledningen till att jag gör detta är eftersom att jag som firmatecknare för min studentförening måste göra ett prov inför kommunen för att vi ska få behålla vårt alkoholtillstånd. Därför är det ganska viktigt att jag klarar av det här provet.

Det är mycket just nu men det är bara att ta en sak i taget. Ikväll ska jag jobba igen. Det är min sista dag för den här veckan, därefter kan jag fokusera helt på alkoholprovet.

Ikväll innan jobbet ska jag även på en föreläsning som hålls av en chefredaktör för någon tidning. Jag vet inte riktigt vad det handlar om men vi som skriver för skoltidningen skulle gärna närvara där. Jag vet inte om jag kommer att skriva för skoltidningen inom den närmaste tiden. När så mycket annat är på gång är det svårt att hinna med allt och skoltidningen är en av de sakerna som jag skulle kunna tänka mig att ta en paus ifrån.

Nu ska jag kanske plugga lite till. Eller ta en paus. Ibland måste man vila hjärnan en stund för att den ska börja fungera igen.

Imorgon är det lektion så jag måste även läsa igenom alla de andras texter och ge respons.

Det är bara att sätta igång!

Kram!

Off to work

Hej!

Ska snart iväg för att jobba. Det gick okej för mig igår, väldigt ensidigt jobb har jag märkt men jag har ännu inte ringt till någon som blivit arg på mig. Det är positivt!

Idag har jag redigerat min bok, pratat med Fannt och pluggat på om ansvarsfull alkoholservering. Ska göra ytterligare ett prov hos kommunen nästa vecka. Troligtvis är det ungefär samma frågor som förra men detta är mer officiellt.

Kram! 
 
Bild från minibussen på väg till Jönköping 

Jobb, jobb, jobb

 
Hej!

Idag jobbade jag min första dag, gjorde lite prov och sedan satt jag och lyssnade när andra sålde. Imorgon ska jag jobba igen, då ska jag även få försöka att sälja. Samma sak gäller tisdag och onsdag. Jag håller tummarna för att det ska gå bra! Jag vet inte hur bra jag är på att sälja på folk grejer, det återstår att se.

Imorgon är det även styrelsemöte och deadline för skolarbetet. Blir därmed en del plugg. Dessutom måste jag plugga på om tele2, det är deras bredband (bl.a.) som jag ska sälja.

Kram på er!
 
Större delen av GRIS-laget på Syndafloden!
 

College på kåren

Hej!

Igår var det kårkväll, tema College. Bortsett från brandalarmet som gick igång vid tolvtiden och tvingade alla att utrymma byggnaden (det snöade dessutom ute) så var det en riktigt bra kväll!

Lägger in en bild på våra fina stereotyper; Vanlig collegeelev, sorority girl, cheerleader, nörd och gangster. 
Kan ni gissa vem som är vad?

PubenPuben

Hej!

Igår var det det premiär för PubenPuben (min förenings studentpub). Det var första gången i år som vi hade öppet och med den nya styrelsen som ledde det hela. Det blev en lyckad kväll, 80 st kom dit, vi sålde slut på två ölsorter och även mycket av de resterande sorterna. Delar av den gamla styrelsen var där och de tyckte att vi skötte oss mycket bra.

Jag kom hem vid två men kunde inte somna direkt. Gick ändå upp tjugo över nio idag. då kunde jag inte somna om igen. Jag hoppas att jag orkar med kåren ikväll. Det är tema College så jag måste under dagen rota fram lite kläder, kanske blir det cheerleader. Vi får se! Först ska det dammsugas och duschas!

Kram!

Hittade en bild på tre snyggingar, den går direkt till bloggen! 
 

Jobb

 
Hej!

Jag har fått jobb. Det gick så fort att jag nästan inte hänger med (eller jag har inte hängt med), Var på intervju i måndags, gick vidare till utbildning idag och på söndag har jag mitt första pass. Då ska jag även genomföra ett prov innan jag börjar jobba. Veckan efter har jag tre pass (jobbar mellan 17 och 21 så det passar bra med skolan). Det är jobb som telefonförsäljare vilket inte är det bästa men jag har i alla fall en fast lön som ligger på mellan 75 och 90 kr/h. Inte superbra lön men ju mer jag säljer desto mer tjänar jag. Hoppas bara att jag inte får sparken, det är tydligen lätt att få sparken, de kan ju givetvis inte ha en kvar om man inte säljer något. Så jag får se hur det går. I vilket fall så är det en bra erfarenhet och fint på CV:n. (har gått utbildning i försäljningsteknik).

Utöver det är det massvis med annat som händer. Igår våldgästade jag och Natalie Lao, Fredrik och Andrew. Vi spelade spel och pratade flera timmar. Det var så länge sedan vi såg dem nu och Lao flyttar dessutom till sommaren så vi ska passa på att våldgästa dem så mycket vi bara kan fram tills dess!
 
Imorgon öppnar vi upp PubenPuben, hoppas att det kommer mycket folk (var och ställde in alkoholen i kylarna idag. De var nästan helt tomma så det tog ett tag). På fredag är det Collegefest på kåren och på söndag är det som sagt jobb. Söndag är också min deadline för en artikel till skoltidningen. Jag vet inte om jag kommer att länka den här för den är ganska dålig. Jag har ingen motivation att skriva den och har inget större intresse av ämnet.
 
 

I stora drag, allt rullar på!
 
Hittade en bild på mig och mitt "sjukvårdsteam" på Syndafloden! <3

Syndafloden

Hej! Nu är jag hemma från en fantastisk helg i Jönköping! Kom hem igår. Det har varit otroligt roligt med en massa lekar och mycket nytt folk. Det är fantastiskt hur många roliga studenter som finns. Jag har bytt till mig en del nya märken till Oven och nu är det bara att börja sy tills fingrarna blöder. Det får dock vänta lite. Idag ska jag plugga lite, gå till apoteket och handla saker för att sköta om mitt nageltrång (blev värre i helgen, som tur var fanns det x antal sjuksköterskestudenter i närheten som mer än gärna tog hand om det) och ikväll ska jag på arbetsintervju. Har inte särskilt stora förhoppningar om jobbet (har hört en del dåliga saker, det är ett telefonförsäljarjobb) men man kan alltid gå dit och kolla läget!
 
Bjuder på lite bilder från helgen!
 
 

Home alone

Hej!

Idag är jag ensam hemma, Natalie är iväg och jobbar sin första dag. För min del blir det plugg. Imorgon ska jag träna, vet inte om det blir gym eller sim än, efter det blir det lunchmöte angående n0llning på kåren, kanske lite mer plugg, ordförandemöte vid fyra och på kvällen är Baracken öppen. Det blir dock en tidig hemgång för på torsdag har jag en heldag med utbildning om ansvarsfull alkoholservering.

På fredag åker jag till Jönköping med GRIS, en studentresa alltså. Vi är nio stycken som ska iväg. Det blir nog den enda studentresan den hör terminen (förutom AG, Absolut Gotland vilket för mig är näst intill obligatoriskt). Det ska bli väldigt roligt!

Nu; Plugg. Lika bra att sätta igång direkt.

Lägger in en bild på mig och syrran, bilden togs unter jullovet.

FIA-galan

Hej!

FIA-galan i fredags var otroligt rolig! Det började med att vi "förfestade" hos Madelene med skoltidningens redaktion, eller de delar av den som skulle på galan. Vi festade inte utan satt och pratade, lärde känna varandra lite bättre osv. På själva galan bjöds det inte på en mumsig fördrink så jag missade ingenting där. Maten var jättegod, jag är speciellt glad över efterrätten. De laktosfria efterrätterna brukar alltid vara någon konstig fruktsallad eller sorbet men den här gången fick jag laktosfri panacotta! Hur gott som helst! I vanlig ordning så sjöngs det mycket, några höll tal och årets ideellt aktiva fick diplom för deras jobb under året.

Vid tio gick det bussar till Bankhuset, en klubb/bar. Inträdet ingick i galapriset (100kr för trerätters, buss till Bankhuset och inträde där) så de flesta åkte med dit. Det var mycket folk där så det blev mingel och lite dans. Det var en väldigt kul kväll!

Igår så tog vi det lugnt och kollade på film/pluggade. Idag ska Sofia och Linda komma över på fikastund (kaffestund, vi försöker att vara nyttiga). Imorgon ska jag på det första styrelsemötet med den nya styrelsen, det blir nog planering av n0llning då. Kommer att bli kul!

Bilder från galan kommer kanske upp senare, jag tog nästan inga bilder men de kommer upp på skoltidningens hemsida inom de närmaste dagarna så då kan jag länka.

Kram!

RSS 2.0