Svettig hög

Idag är jag en svettig hög, just nu i alla fall. Var ute och sprang, det blev 3-4km tror jag. Jag vet inte exakt hur långt det är men det är en lagom runda för mig. Fast än kan jag inte springa hela tiden men målet är att klara av det! Som gotlänning är man inte så van med alla uppförsbackar.. Nu ligger jag och svettas på golvet och dricker vatten, sen blir det lunch och städning av lägenheten! Ikväll är det kårkväll men jag har inte bestämt om jag ska gå eller inte. Ska kolla lite med dem i klassen om någon av dem ska gå! Bye bye baby!

Idag är jag inte jag

Hej!

Jag hade otroooligt tråkigt i morse. Så jag bestämde mig för att prova på ett skrivtips jag hittade i kursboken. Att klä ut sig till någon annan för att lättare skriva från ett annat perspektiv. Det gick ganska bra och jag gjorde min läxa på det sättet. Lägger in två bilder på icke-jag.

 
 

Finsittningen

Hej!

Nu är allt klart och det är väldigt sorgligt. Men jag hade i alla fall en fin kväll. De andra drog till kåren men jag är så jäkla trött att jag nog snart somnar (klockan är inte ens tio). Jag fick i alla fall bekräftelse på att jag var fin, jag fick en kram av Johan i min klass som jag typ inte snackat med innan idag och han sa "Vad snygg du är". Det var ju gulligt sagt! Vi åt god mat, det blev mycket lambo (dryckesutmaning) och generalerna strippade! Så nu vet vi hur de ser ut och hur de egentligen är bakom generalmasken. Jag fick se hur General Salt (som jag pussade) såg ut. Han heter egentligen Fredrik och är från Stockholm. Den största chocken på kvällen var dock när "Louise" i min klass som varit med oss hela veckan visade sig heta Isabelle och hon går i tvåan. Det var väldigt kul och en stor chock, hon har verkligen lyckats med att lura alla! Sedan dansade generalerna och überphaddrarna Hey-Boy-dansen för oss. Jesper (toastmaster) dansade och sjöng "Hoppe Hoppe Hare" för oss och Natalie vann tävlingen om årets nolla. Hon fick välja fyra kompisar som ska hjälpa henne att ordna en "Tack-middag" där vi ska få ge igen lite mot generalerna. Det ska bli superkul!!! Vi har redan många bra idéer på vad de ska få utstå!

Nu är jag trött men lovade Markus att skypa lite så vi kan utbyta historier om våra numera "NorromStockholmbostäder". Det blir nog skoj! Sen blir det sängen!

Puss och Kram på alla!

Sista nollningsdagen!!!

Hej!

Gårdagen var en lugn dag. Jag lagade potatis och purjolökssoppa och den blev supergod! Jag improviserade lite för att få fram rätt smak och det blev superbra! På kvällen var det lite nollning igen, vi spelade caps (bara vi cultare) och General FAB ville att vi skulle spela upp ett avsnitt av Top Model för henne så det gjorde vi. Först var det catwalk och man skulle kommentera varandras kläder. Efter det så påpekade General Salt att Tyra Banks alltid får ett utbrott i varje program så Louise som var Tyra fick ställa sig och skrika lite. Sedan blev det utröstning (Jag vann) och till sist var det en biktning framför kameran. General Guld, Fräck och Salt bröt ihop! Sedan sa General Fräck; "Eventuellt general fräck skrattade. Inombords." Det lät så himla kul för hon sade det så stelt och vi började skratta, och hon också! Det var härligt :) Sedan umgicks vi med Pedagogerna. Vi sjöng och dansade och det var väldigt roligt! 

Jag kom hem vid elva någon gång. Men jag kunde inte sova. Så dagen var lite seg. Men skoldagen var kort, vi diskuterade boken vi skulle ha läst till idag och sedan läste vi varandras texter och gav feedback. Efter det satte sig några av oss i gräset utanför skolan och åt lunch, sedan cyklade jag hem.

Nu ska jag snart iväg på den sista nollningsgrejen, finsittningen. Så jag är ordentligt uppklädd och fin, redo att fira att man har blivit ETTA!!


Nollning dag 4/ Första skoldagen

Hej!

Idag var det inte så mycket nollning, jag ska iväg på en grillning nu ikväll men annars var det lugnt på nollningsfronten den här dagen. Idag har jag istället börjat skolan! Jag cyklade dit med fyra andra och det gick bra, vi var ganska tidiga. I ksolan sen så fick vi skriva. Bara skriva fritt, flödesskriva hette det. Vi fick inte sluta skriva, inte ens för att tänka efter. Det blev inte jättesnyggt men helt okej resutat. Vi fick skriva tre stycken sådana, tills på onsdag ska vi ha renskrivit en av dem som de andra ska få läsa igenom och komma med förslag på förbättringar osv. Alla andra verkar vara jätteduktiga! Det är lite läskigt att alla är så bra, vissa är ju typ gamla. Eller gamla om man jämför med mig och vissa har ju gått på andra skrivarkurser innan den här. Så man får väl bara göra det bästa man kan, jag är ju helt ny på detta och man går ju i skolan för att lära sig.

Nu ska jag snart dra iväg, ska bara fixa pastasalladen, eller egentligen är den klar men den måste tas ut från kylen och packas ner i någon lämplig väska eller påse.

Vi hörs! <3

P.s. Idag är det min systers födelsedag så Grattis till henne! d.s.

Nollning dag 3

Herregud vilken dag, eller vilken kväll!

Dagen började lugnt, vi var väldigt få på dagen då vi skulle leka lekar så istället för att leka så chillade vi i solen och pratade. Efter någon timme så gjorde vi en lek, vi skulle låtsas att vi stod på en Sverigekarta och så skulle man ställa sig på den platsen man kom ifrån. En av ledarna visade måtten för var stockholm var, vart skåne var och vart norrland var. Sedan fick alla ställa sig på sina platser, jag ställde mig vid Gotland, alltså en bit ifrån alla de andra. Efter en liten stund upptäckte någon att jag stod lite långt bort och sade "Men kom hit och ställ dig där du kommer ifrån". Jag fick då förklara att jag stod på rätt ställe, dvs. där som Gotland skulle vara. Efter det pratade vi lite till och sedan gick vi och köpt glass och solade lite mer.

Vi drog hem mot kvällen och jag bytte snabbt om, målade på lite läppstift för General Fab och hade en plan på att ge General Salt en puss på kinden (det gäller att samla på sig fjäskpoäng nu på slutet!). Efter det gick vi ned till PubenPuben där vi skulle ha övning på finsittning. Det var väldigt fina regler som vi kommer ha stor nytta av på onsdag. Bl.a. att dörrar med ovanligt höga trösklar kallas för fönster och det är inte ett ställe man ska gå ut och att man skulle hålla koll på sin bordsgranne så att den inte drack så mycket att dennes ansikte blev suddigt, Det var två av väldigt många fina regler. Vi fick sjunga nationalsången och sedan åt vi en festmåltid av falukorv och pasta!

Vid åtta öppnades PubenPuben upp även för andra föreningar och det blev lite mera folk. Efter en stund så kom tre Generaler och ett gäng skändare(en annan förenings slags generaler men de är ett gäng "gubbar" med skägg och grön fez, de är svartklädda har en stav som de lutar sig mot och går väldigt långsamt och hackigt. Generalerna börjar alla sina meningar med eventuellt t.ex. "Eventuellt att nollan ska göra en armhävning" så ska man göra en armhävning. Skändarna däremot säger "Kanske" i början så t.ex. "Kanske nollan ska berätta en historia".) in på PubenPuben. Vi nollor som var kvar fick ställa upp oss, sjunga en sång för generalerna och sedan blev Natalie utnämnd till supernolla. Hon fick en hockeyhjälm med ett supermanmärke. Sedan ville skändarna att vi skulle berätta en saga om en liten katt, som blev en stor katt med man och bodde på savannen och den katten blev en kung. Det var alltså Lejonkungen. Så vi fick på vårt bästa sätt ta olika roller och sjunga och agera. Jag var Apan som döper, Timon och Nala. Natalie var Simba och andra var hyenor, fågeln och Martina var Mufasa. Vi skulle utnämna Scar när skändaren sa att han ville vara Scar. Det var väldigt roligt och alla i baren hade också väldigt roligt när de såg oss agera och sjunga. Till och med en av generalerna tappade masken lite och fnissade bakom masken. De har annars alltid varit likgiltiga och hårda. Efter det sade skändaren att han trodde att Natalie med hjälp av hjälmen kunde levitera. Så vi lyfte upp henne, skändaren förklarade att det var lättare att levitera på magen så vi fick vända henne. Sedan skulle hon susa runt i rummet och vi skulle sjunga sången. Ingen av oss kunde supermansången så skändaren sa att vi fick välja en favorit. Vi valde "Bä bä vita lamm" vilket utlöste ännu mer skratt från våran publik. Allting var galet men otroligt kul. Efter det fick jag mitt första plus på min namnbricka. Jag var en särpläglad Lejonkung tyckte General Fräck. General Salt och Fab var tyvärr inte där så jag får fjäska för dem någon annan dag. Kanske imorgon då vår förening ska ha en genemsam grillning. 

Natalie fick order om att alltid ha på sig hjälmen så hon kommer att vara vacker imorgon i skolan. Nu ska jag sova. Vi har bestämt att vi i ett gäng ska cykla härifrån 08.30 så jag måste sova!

Godnatt och sov gott, jag har haft en superdag och hoppas att ni också haft det!

Nollning dag 2

Hej!

Igår var det volleyboll, dragkamp och cheerleadingtävling som stod på schemat. De flesta var nog lite "trötta" igår så vi var bara tre nollor där. Därför fick vi låna in phaddrar att spela med oss. Det gick inte så bra för oss. Jag tror att vi förlorade både dragkampen och volleybollen. Men det är ju förklarligt. Vi var inte med i cheerleadingtävlingen för vi hade inte övat in något nummer dagen före och som sagt var vi bara tre personer. Så det blev stort nederlag för Cult&co. Men det var i alla fall kul och återigen har jag träningsverk! På kvällen var det fest igen men jag stod över den här gången, vi ska ju läsa en bok tills onsdag och jag kände att jag var tvungen att ta itu med det. Nu har jag i alla fall läst halva boken vilket jag tycker är helt okej.

Idag ska vi ses klockan två och hänga lite, sedan blir det träning för onsdagens finmiddag och på kvällen öppnar vi PubenPuben för alla Cultare och även för folk från andra kårer. Jag får se hur länge jag blir kvar där, men jag bor i samma hus som PubenPuben så det är ju i alla fall inga problem med att ta sig hem när man känner för det.

Nu ska jag läsa mer i boken.

Kram!

Nollning dag 1

Hej!

Igår var det stadskamp! Dagen började med att vi fick ställa upp oss inför våra generaler och göra armhävningar m.m. (känner av träningsvärken idag). Sedan delades vi Cultare upp i två grupper och vi fick gå runt på stan på olika stationer och göra saker. Så jag spenderade gårdagen med att dansa i fontäner, klippa av tvättrådslappar från människors kläder och be folk att skriva sina autografer på min kropp m.m. Det var riktigt kul! Vid fem cyklade alla hem och åt snabbt för att sedan cykla tillbaka till skolan. Där spelade vi Caps i några timmar och pratade och sjöng. Sedan kom vi in på Kår-huset vilket hade blivit en klubb, halt fantastiskt hur stor skillnad det var från en vanlig dag. Efter en stund kände jag att jag fick ont i huvudet och det ville inte gå över så jag tänkte att det var bäst om jag cyklade hem. Jag skulle cykla hem med Martina (en klasskompis som jag bor granne med) så jag bad Sanna (en annan klasskompis) säga till Martina att jag gick. Sen gick jag ut till cykeln och började cykla hem. När jag kommit en bit från skolan så ringer mobilen, det är en av über-phaddrarna som tycker att jag ska cykla tillbaka och istället få skjuts hem av en annan über-phadder. Så jag cyklade tillbaka och fick sedan skjuts hem och jag somnade direkt.

Nu har jag duschat (försökte att få bort alla autografer från gårdagen men de flesta sitter fortfarande kvar) och ätit frukost. Klockan elva (om ca. en timme) så är det uppställning igen och sen ska vi spela volleyboll. Nu måste jag verkligen läsa i min bok som ska vara utläst till onsdag!

Kram!

Mitt Fönster

Hej!

Nu lägger jag upp en bild på mitt sovrumsfönster med de nya gardinerna som mormor skickade. Det ser lite konstigt ut pga. solljuset som inte är idealiskt för en sådan här bild och gardinerna hänger inte axakt lika för då skulle min orkidé mosas. Men här är det i alla fall!

Idag börjar nollningen men jag tror inte att jag går idag, går imorgon istället och så får vi se vad jag tycker om det. Idag ska jag istället fixa massa nödvändiga saker till den riktiga skolstarten. Får förhoppningsvis hjälp av Linus med det, jag har ingen koll.

Kram!
 
Bilden är åt fel håll, orkidén står egentligen till höger men min dator vänder automatiskt på bilderna.
 

Skolstart

Hej!

Min skola är enorm! Det är en gammal militärbas och den är otroligt stor! Den är troligtvis större än de tre skolor jag under mina år utbildat mig i tillsammans! Som tur var fick vi en karta hemskickad, annars vet jag inte hur det hade gått. Jag hittade i alla fall till skolan med lite hjälp av Linus och google maps. Under dagen fick vi lite information om kursen på förmiddagen, sedan hade vi två timmars lunch så jag och Linus gick in till centrala Gävle för att kolla om det fanns en bra bokaffär som kanske hade en bok som vi precis hade fått veta att vi behövde. De hade inte den men vi gick omkring lite till ändå. Det var otroligt fint väder så vi satte oss på en parkbänk och solade en stund innan vi gick tillbaka till skolan. Rektorn höll ett tal för oss och jag fick två biljetter till en fotbollsmatch på söndag, konstigt. Jag vet inte om jag kommer att gå eller inte. Det får vi se. Efter ett möte med vår kår och en lång väntan på att köpa kårkort så cyklade jag hem. Linus hade cyklat tidigare så jag försökte hitta själv, jag tog inte den närmaste vägen men jag kom i alla fall hem! Jag cyklade och hämtade mina kursböcker som anlänt och sedan kollapsade jag hemma och åt middag.

Senare på kvällen pratade jag med både mamma och pappa som ville veta hur allt hade gått. Sedan ringde Sofia, vilket var en glad överraskning! Vi skypade ett bra tag också och visade varandra hur vi bor, hon verkade trivas och lät väldigt glad. Vi bestämde att vi ska prata mer framöver och att hon ska stanna till i Gävle nästa gång som hon ska till Sundsvall.

Nu ska jag sova, det har varit en lång dag. Imorgon börjar nollningen och den pågår i en vecka. Jag kommer inte att vara med alla dagar men lite ska jag vara med, i alla fall imorgon så jag får prova på hur nollningen är här. Om den är tråkig så går jag inte de andra dagarna, en enkel lösning.

Godnattkramar från Gävle! <3

p.s. lägger upp bilder på mina nya gardiner imorgon, mormor skickade nya eftersom att de gamla var två olika sorter. d.s.

p.s.2. Min orkidé lever fortfarande, den gröna växten hade fått lite gula blad men jag vattnade den ikväll och hoppas att den återhämtar sig. Hur kaktusen mår är svårt att svara på, den är både gul och grön. d.s.2

Gävle

Hej!

Nu har jag flyttat till Gävle. Jag har haft en fantastisk sommar, har mest jobbat men eftersom att jag har sådana fantastiska arbetskamrater så har det varit riktigt roligt. Jag tror att de ord jag yrrtat mest under sommaren är "Jajjamän" och "Det fixar jag". Det, plus en massa leenden har varit min sommar och det är inte något större fel med det. Jag har även träffat mina systrar och deras partners+min systerdotter hon och jag var på låtsaspicknick och jag var lillasyster. När jag gick därifrån frågade hon om jag snart skulle komma tillbaka, det var väldigt tråkigt att säga "Vid jul" men så får det vara. Fanny var på besök i somras, vi pratade och gjorde saker som vi brukade göra när vi var små. Till exempel köpa billig choklad, vi brukade gunga gungbräda men de har tagit bort den så vi satte oss på en rutschkana istället. Jag spelade såklart pärk och var med på Stångaspelen vilket var väldigt roligt, som vanligt. Tyvärr åkte vi troligtvis ned i bakpärken och gick inte upp i frampärken. Men Stångaspelen är alltid roligt ändå. De sista dagarna innan jag skulle åka till Gävle så var Stina nere på ön, vi var på stranden och i Visby och annat. Jag har även fikat med David och Markus under sommaren men annars har jag som sagt mest jobbat.

Nu är sommaren över och som sagt och jag har flyttat till Gävle, det här är min tredje dag här och jag har nyss varit ute på en springtur. Jag har handlat massa nya saker, mest städgrejer men även en cykel. Snart ska jag ta en dusch och spela lite piano tror jag. Jag har träffat en klasskompis som bor två våningar under, vi flyttade in samma dag. Vi har bestämt att vi ska gå till skolan tillsammans på onsdag så det är skönt i alla fall. Det är skönt att kanske ha lite koll på en människa i alla fall. Han verkade i alla fall trevlig det lilla som vi pratade.

Nu tänker jag lägga in lite bilder på min lilla fina lägenhet på 27 kvadratmeter!

Sovrummet
Duschen
Andra delen av badrummet
Köket
Köksfönstret
Min dörr med mitt namn!