Sista dagen!

Hej!

Imorgon är det sista skoldagen innan lovet. Och sista dagen för jorden, om man tror på det. Jag själv är lite skeptisk men man vet ju aldrig..

Dagen idag var bra, hade sovmorgon, sprang lite ärenden och åkte till skolan. Hade svenska, fick pepparkakor och lämnade in uppsatsen i slutet av lektionen. Sen var det psykologi! Det var den bästa lektionen någonsin! David (läraren) hade dukat upp med mandariner, päron, munkar, choklad, chips och självklart te! Jag måste kolla med honom vad för te det var, det är ett typiskt psykologi-te och kommer alltid att vara psykologi-te. Men det är också väldigt gott. Vi diagnosticerade lite och pratade psykiska sjukdomar. På slutet hade vi en freudiansk omgång av jeopardy som David sammanställt. Det var jättekul! De som vann fick ett memory som David själv gjort. Så det var fint tyckte jag.

Sen åkte jag hem och nu softar jag. Inga mer läxor! (förutom engelskan till nästa termin och pianoläxan såklart, men det tänker jag VERKLIGEN INTE tänka på nu!)

Kram på er och God Jul!

12 timmars skoldag!

Hej!

Idag var jag i skolan i tolv timmar! Jag började 08.30 och var kvar till ksolans stängningstid 20.30.

Jag hade engelska vid 09.30. Vi hade ingen riktig lektion utan en lek-lektion. Vi var uppdelade i lag och tävlade. Först skulle vi lösa ett korsord och den som löste det snabbast fick en poäng. Sedan var det ett quiz om lite känd julmusik och dikter. Till sist skulle vi komma på lite fina julrim till två saker som läraren hade tagit med. En chokladbjörn och en flugsmälla. Vi vann på flugsmällsrimmet men den andra gruppen vann på chokladbjörnsrimmet. Men mitt lag vann hela tävlingen ändå. Så vi fick chokladbjörnen och den andra gruppen fick flugsmällan!

Vi slutade tidigare. Jag satt och chillade med David och snackade med folk, fick min julklapp från Sofia (en bok som hette Singel i köket med massa recept för en person så man slipper dela allt på fyra). Sedan åt jag och David mat, jag hade KuHi (fick Mvg på kursen). Vi slutade tidigare där också. Så jag fikade och snackade med mer folk. Sedan satte jag mig i studieverkstaden ett tag och pluggade.

16.30 var det dags för inspelning med Ellen&co. Ellen har skrivit en gospel/jullåt (hennes projektarbete) och den skulle spelas in. Så jag, Matilda och Ellen spelade in fyra stämmor som vi fyrdubblade och sedan lade Matilda på en wail-del, det blev jättecoolt! Men vi är inte riktigt klara. William var en superstjärna och mixade (han är mupprare och väldigt duktig.) (mupprare=musikproducent). Vid 20.30 var vi tvungna att gå därifrån för då stängde skolan.

Sen åkte jag hem. Jag kom på att jag inte ätit min matlåda så min middag blev straxt efter nio. Imorgon har jag i alla fall lite sovmorgon även om jag ska ut på lite uppdrag innan skolan.

Nu ska jag snart sova, men först blir det något kapitel i boken.

Kram på er!

Julgodis och Begravning

Hej!

Nu var jag hemma i helgen. Åkte hem i torsdags. Jag mötte upp brorsan vid centralen och sedan åkte vi. I fredags var det begravning för min morfar. Det var väldigt fint. Jag sjöng i början, det var inte helt enkelt men det gick. Sedan var det fritt fram att storgråta. Det var en fin begravning och sedan åkte "de närmast sörjande" till mormor och åt mat och fikade. Den delen var faktiskt ganska trevlig och det var på något sätt ändå skönt att gå på begravningen och gråta lite.

På lördagen så var vi först nere hos mormor och åt hemlagade köttbullar och fikade med tårta som fanns kvar från dagen innan. Sedan åkte vi hem och tillverkade julgodis in på sena natten (med uppehåll för att laga och äta tacos). På söndagen så packade vi och åkte in till stan. Fikade hos farmor och farfar och åkte sedan till båten. Så det var en trevlig dag det med. Jag hade båtbussbiljett och det var otroligt skönt! När jag kom hem så tog jag en kvällsfika och sov.

Idag så hade jag bara en lektion, psykologi. Vi pratade mest om kriser och lite olika psykiska sjukdomar. En tjej hade med sig jättemycket luciafika som hade blivit över någonstans. (det var två olika sorters bullar, lussekatter, någon vit kaka och mjuk pepparkaka) David (läraren) fixade te också så det blev en väldigt trevlig lektion!

Efter det så åt jag mat och chillade i skolan ett bra tag. Jag köpte en chailatte (som var full av klumpar så jag slängde den, kunde kanske ha gått ned med den och bett om en ny men jag orkade inte och jag hade druckit halva utan att märka något). Sedan hastade jag iväg för att köpa lite saker. Nu är jag hemma, har skrivit på svenskauppsatsen och skickat den till min lärare för en genomskådning (haha).

Nu är de dags att laga mat, fixa pianoläxan och kanske ta en kopp te eller något.

Mina handleder var jättebra i helgen men idag fick jag känningar igen så jag smörjde snabbt på arnica(något naturläkemedel som luktar som obehandlad, våt ull, inte så härligt.) och hoppas att det hjälper!

Puss på er!

Isfiske!

Idag har jag isfiskat, vilket var svinkallt, och haft en lektion där jag kollade på film om Edith Piaf. Inte för att vara elak men om man ska tro att hon var så som hon var i filmen så var hon en riktig diva och lite av en bitch. Skrev på folk och domderade.

Det är ju 12/12-12 idag men det är ju även 12 dagar till julafton! Snacka om 12x4! Det var som sagt första gången för mig med isfiske, så det får ju bli bra som en speciell sak.

Igår var Ellen här och lagade lasagne med mig. Det blev jättegott! Sedan pratade vi länge in på natten, skrattade väldigt mycket och sedan sov hon över här. I morse gick vi upp tidigt för att fiska men sov sedan lite till. Jag fick en halv hjärtattack när Ellens alarm gick av. Hon hade jättehögt alarm och värsta låten som drog igång.

Nu ska jag kolla igenom min psykologiuppsats som ska var inne imorgon och kolla på min svenskauppsats. Imorgon åker jag till Gotland efter våran Luciamys-dag i skolan. Jag missar dock min sovmorgon vilket är lite surt, men jag slutar tidigare.

På fredag är det begravning och lördag/söndag blir det papparkaksbak och godistillverkande. Mys!

Kram!

11/12-2012

Varför hastar vi genom livet
stressar och rusar runt
när vi inte borde ta något för givet
vi slösar vår tid på obetydligt strunt
så länge världen fortsätter att snurra
så stannar vi aldrig upp
Vi borde fira livet och hurra
men vi faller så fort vi når ett gupp.

Kvällste

Hej!

Nu har jag druckit mitt te och funderat. Min debattartikel/insändare kommer in i tidningen vid jul/nyår någon gång. Det ska bli jättekul att läsa! Tänk, publicerad i Aftonbladet, en av Sveriges största kvällstidningar!

Det blev ingen Ben&Jerries för min del.

Hade för övrigt en ganska bra dag, på vägen hem var det dock lite tråkigt. Jag bärde min skolväska i kanske en halv minut med handen som jag för tillfället har problem med. När jag sätter mig ner på tunnelbanan känner jag hur det strålar ifrån handleden och upp till armbågen. Inte kul. Men mamma ska fixa nåt läkemedel som heter arnica (vet inte hur det stavas) så sedan kan det kanske bi bättre!

Nu ska jag snart sova. Imorgon har jag endast piano och ensemble. Lär väl inte kunna göra så mycket på någon av lektionerna. Piano på morgonen och ensemble på kvällen. Mitt emellan så ska jag och David ut på en fotorunda. På kvällen kommer Ellen hit till mig och vi ska ha en liten tjejkväll med lasagne och mycket tjejsnack! Det ska bli supermysigt!

Nu ska jag som sagt sova. På onsdag blir det isfiske med Albin, jag får låna Ninnas (Davids) ispiggar, säkerheten först!

Kram!

WOOOOOOH

Jag fick precis mail från Aftonbladet som gillade min text och vill publicera mig i en läsardebatt!!!! De vet dock inte riktigt när det blir eftersom att de har många artiklar inne men ändå!!!!!!!! Publicering i Aftonbladet!!!!

Helg

Hej!

Nu har jag varit hemma, julmarknad m.m. blev det.

Igår skickade jag in ett mail till sl och även ett till DN. Idag skickade jag det även till Aftonbladet. Det handlar om hur hemskt det är för mig och säkert många andra pendlare att ta pendeltåget efter båtresan när det är så kort om tid. Jag hoppas att de ändrar det och att jag kanske blir publicerad också. Det skulle vara kul.

Nu sitter jag i studieverkstaden och ska egentligen skriva på min svenska eller min psykologi men jag tog en paus. Om tre timmar har jag kuhi, jag är supersugen på Ben&Jerries...

Kram

Nu är det verkligen vinter!

Snökaos, minusgrader och inställda tåg.
Vantar, mössor, halsduk och vinterjacka.
Finns tomten eller är det bara båg?
I vilket fall så får vi julklappar och borde tacka,
Gud eller vem det nu är som styr.
För att vi får tid att spendera med de som står oss nära.
En present måste inte vara dyr,
För de är egentligen bara något som tomten måste bära,
Det som betyder något är att vara med varann.
Julmaten är bra men det spelar heller ingen roll,
Men visst är det mysigt med en gran som är grann.
Jag vet vad julen egentligen är, jag har koll.
Snöoväder del. 2

Jag kom till skolan och tillbaka. Det tog bara lite längre tid än vad det brukar. Jag hade en halv lektion engelska (läraren lyckades inte ta sig till skolan i tid) och en halv lektions KuHi, vi hade ju bara prov. Sedan åkte jag hem direkt för att vara säker på att jag skulle kunna komma hem, det var tur för det blev bara värre och värre i trafiken. Jag fick dock pulsa i knähög snö på vägen hem. Så kan det vara!

Jag är sugen på något gott, har typ inget sånt hemma. Så det får vara. Katten är i källaren och krafsar och jamar utanför min dörr, men han bor inte här så jag vill inte släppa in honom.

Kram!

DET ÄR SNÖOVÄDER!

Om jag inte flyttat från Tyresö så hade jag inte kunnat ta mig till skolan, här har jag typ fyra alternativ. Det värsta är den sista biten med bussar, jag hoppas att de går. Skulle vara lite surt annars.

Hörs Hejj!

Brahms Vaggvisa

Hej!

Imorgon är det Kuhiprov, jag har pluggat lite med Simon idag och kollade igenom allt nu igen medan jag lyssnade på pianolåtar. Rätt som det var kom en bekant melodi fram, Brahms vaggvisa. Nästan så att man somnade. Nej, riktigt så trött är jag inte.

Idag har jag faktiskt bara haft en lektion. Det var piano. Vi transponerade lite, min plan är att vila nu idag och imorgon och börja spela som vanligt på torsdag. Min pianolärare håller inte med, eller han säger att jag ska ta det försiktigt. Så jag får väl göra det. Det känns bara som att jag missar så himla mycket! Idag så var jag t.ex. inte på ensemblen. Jag får ju ändå inte spela så det var ju inte så stor idé. Istället pluggade jag med Simon, gick några ärenden och åkte hem. Snart så ska antingen jag till Sofia eller så ska hon hit. Vi ska prata med en forskare (på engelska) det är vårt projekt på engelskan nu. "The Real Life Project", vi ska prata med någon från ett engelsktalande land och fråga lite om kulturskillnader om man jämför med Sverige och lite sådant.

Jag hoppas att hon kommer hit, pendeltågen går så sällan så jag skulle inte kunna komma hem förrän sent och jag börjar tidigt imorgon, riktigt tidigt. Halv nio, så jag måste gå upp straxt efter sex. Men vi får se hur det blir!

Nu blir det lite mer plugg tror jag. På något sätt. Kanske lite pskologi och anorexi (rimmade). Det är en jättehemsk sjukdom! Den blir bara hemskare ju mer man läser om den.

Kram!
 
En gammal bild från tvåan, egentligen bara ett halvår gammal. Men det är ganska länge.

Första Advent

Hej!

Idag är det första advent. Har inte haft tid att skriva här så jag gör väl en liten sammanfattning.
I fredags var jag på saco-mässa. Gick omkring och fick veta mer om olika utbildningar. Efter det så åkte vi hem till Sofia och åt lite lunch och sen drog vi ut på stan för att julhandla lite! Vi gick till Beyond där jag hittade en supersnygg mörkgrön mockakjol, blev kär. Den kostade dock 279, men sen såg jag att dragkedjan var trasig (något som förhoppningsvis går att fixa, borde väl inte vara så svårt?) så de tog ner den en hundring. Jag köpte alltså en kjol i mocka för 179:- Det var ett bra pris och det blir lite julklapp till mig själv! Mot kvällen åkte jag hem och bara pustade ut efter en lång dag. 
 
I lördags så tog jag det lugnt, och pluggade på förmiddagen. Jag var ändå uppe ganska tidigt för jag ville kolla på julkalendern! Straxt innan fyra så åkte jag till Stina för att "modellera" med tre andra tjejer till hennes nuko-projekt. (lång historia, nuko är alltså Nutida Konst och de ska göra ett eget verk, hon behövde modeller.) Sedan fick jag en lussebulle innan jag drog vidare iväg till Simon. Vi hade sagt att vi skulle vara där sex men klockan var då närmare sju så jag trodde att jag var jättesen. Men på vägen så mötte jag Erik och Samuel och jag trodde då att de också var sena. När vi kom fram så var det dock bara William och Simon som var där så det var lugnt. Vi chillade lite, kom på något sätt in på Bh-snack så jag fick förklara vad siffran och vad bokstäverna stod för, de hade verkligen ingen koll! Helt ute och cyklade..
 
Sen kom resten av folket med energi och glögg! Så det var nice. Jag hade dock inte ätit något sedan klockan tolv och Markus hade med sig glögg som inte bara vad saft. Efter en kopp sån (liten kopp) blev jag väldigt varm och glad. Sedan så hängde vi och Markus lärde mig hur man skulle göra en karatespark. Men det var så lite utrymme och jag var rädd att sparka på någon av misstag så vi gick ut. Det slutade med att jag blev väldigt bra på själva sparken, men trillade omkull ner i en snödriva..Men i alla fall så var det en jättetrevlig kväll! (vi tände adventsljuset när klockan blev tolv). Vid ett nån gång började jag och Ellen bli trötta så vi gick in i ett annat rum och skulle sova. Men vi hade inte pratat på länge, så det slutade med att vi pratade och Simon kom in vid halv tre och var väldigt förvånad över att vi inte sov. Men sen sa vi godnatt. 
 
Det blev dock inte så många pepparkakor bakta, och de som faktiskt blev bakta hade väldigt konstiga former. Men ska inte sätta Ellen och Matilda i ett kök utan uppsikt med pepparkaksdeg. Med eller utan glögg. (inte jag Matilda) Om det var adentsmys kan jag inte svara på men det var väldigt mysigt i alla fall!
 
Idag så var det meningen att jag och Ellen skulle spontanklippa oss (kom på det imorse, det verkade som en bra idé) Så hon följde med mig hem, (jag hade varken linser eller tandborste med mig, jag skulle ju egentligen inte sova över. Men det blev så ändå.) så jag skulle fixa det och hon skulle ringa och beställa tid. Men det fanns ingen tid..Så vi chillade här hemma hos mig, åt omelett och lite sådär. 
 
Nu har jag pluggat lite kuhi och ätit middag. Detta blev ett väldigt långt inlägg. Snart blir det en kopp kvällste och kanske film eller något. Adventsmys måste man ju ha! (även om jag hade det igår och tidigt idag). 
 
Kram på er och Hoppas att alla har en fin första advent! <3
 
Adventsljustaken som jag och Ellen hade när vi bodde ihop, visserligen från andra advent. Men det var så nära jag kunde komma!
 
 

RSS 2.0