Nuko

Hej!
 
jag har egentligen nuko nu (nutida konst) men jag har ingenting att göra. Om en halvtimme har jag lunch, det ska bli gott. Sedan livenightrep och svenska! Sedan är det lov!!! 
 
När jag kommer hem är det bråttom, ska hinna diska, äta, packa det sista, gå till återvinningen med allt, gå ut med soporna och jag måste köpa någon slags infettningskräm till skinn, min skinnjacka behöver smörjas. Men det kan jag kanske hinna med mellan repet och svenskan. Sedan iväg till båten!
 
Nu är det dags för lunch!! 
 
kram! 

Wiiihoooo!!!!

Hej!

Hade en ganska fin dag idag också. På Svenska C hade vi lite betygssnack. Jag ligger nu på Mvg och Anna tror att jag kommer att kunna hålla det så det blir nog mitt slutbetyg. Hon sa också att mitt tal om äldrevården var det hon tyckte var det bästa av allas tal!! :D Ni kan väl förstå att jag blev superglad? Hon sade att det var imponerande att jag kunde hålla ett tal för ungdomar och övertyga dem till att vi ska satsa mer pengar på äldrevården när de inte ens kommer att beröras av detta själva förrän om 60 år eller något. Hon sade också att jag lyckades hålla upp en slags "vrede" eller "styrka" bakom orden som kom fram tydligt och gjorde det hela mer övertygande. Jag var otroligt glad väldigt länge efter det!!

Efter det var det lunch, lite plugg i studieverkstaden och sedan engelska B. Där fick jag veta att jag ligger mellan Vg och Mvg så det är de nationella proven som kommer att avgöra mitt slutgiltiga betyg! Lite läskigt men ändå skönt att veta att man har en chans till Mvg. Sedan slutade jag, men skulle ha rep på kvällen. Det blev dock inställt, vi hade ingen basist, inga körare och jag hade vid det laget fått en hemsk huvudvärk. Den har blivit lite bättre nu efter vatten och mat.

Så min dag var i helhet ganska bra. Speciellt svenska C lektionen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(En anledning till att jag är så stolt och glad är för att Anna är väldigt duktig, hon har varit och är manusförfattare och hon är även "korrekturläsare" eller vad man ska säga till böcker m.m. Något som jag kan tänka mig att jobba med så man skulle väl kunna säga att jag ser upp till henne lite grann, eller något. Jag blir i alla fall väldigt glad när hon ger beröm för man vet att hon menar det.)

Kram på er alla!

Ugnspannkaka

Hej!

Nu har jag lagat ugnspannkaka för första gången i mitt liv. Blev ganska gott med lite sylt på!

Idag vaknade jag av att solen sken in på mig igen! Åt frukost osv. Gick utanför dörren och det doftade solsken!!!!!! Det var så himla härligt så jag gick och smålog hela vägen till skolan och mitt humör var lika strålande som solen. På lunchhålet gick jag och Simon på en promenad i det vackra vädret. Vi pausade lite på en bänk och jag kunde sitta i bara tröjan utan att frysa! Men sen började det blåsa så då åkte jackan på igen. Sedan hade jag religion, blev i princip klar med tentan. Sen svenska C, var lite lagom koncentrerad. Men det gick lite framåt i alla fall.

För att göra min dag ännu bättre så fick jag veta att jag fick Mvg på projektarbetet (slutbetyg) och Mvg på den sista psykologitentan. Med andra ord, min dag har varit riktigt bra!

Nu ska jag skriva lite på svenskan, tror jag. Eller så gör jag det på håltimmen imorgon, jag ska i alla fall sitta i studieverkstaden mellan 12 och 13. Agneta är nämligen där då (religionsläraren) så hon ska få kolla igenom min religionstenta en gång till. Hon tyckte att den var bra idag med men hon ville att jag skulle utveckla en del. Om hon tycker att den är bra, så slutar jag tidigt imorgon!! (har religion som sista lektion och vi ska jobba med tentan, om den är klar så har jag inget att göra ergo; jag är ledig!)

Kram på er alla i vårsolen!!!
 
p.s. Jag har officiellt slutat äta godis, lika bra nu när man måste betala för att gå till tandläkaren..d.s.
 

Tredagarshelg

Hej!

Det blev en tredagarshelg för min del. Jag har nämligen ingen ARL imorgon vilket gör att jag är helt ledig! Det blir nog lite plugg ändå, en sväng till myrorna/stadsmissionen för att kolla på kläder till skivan och sedan våffelkalas hos Stina!

Idag blev det lite plugg gjort i alla fall och jag har lagt in min preliminära ansökan till högskolorna. Jag är fortfarande lite tveksam till om jag ska sätta skrivarkursen i gävle framför psykologiutbildningarna i umeå och östersund för det är så långt bort! Eller framför allt långt upp, känns som att det alltid kommer att vara kallt och mörkt där. Lund är ju nästan lika långt bort (eller nåt, är inte så jättebra på geografi) men det är söderut och det känns som att det inte är lika "dött" där. Problemet är ju att det är extremt svårt att komma in på psykologilinjen och då kanske det är värt att gå i t.ex. östersund om jag kommer in där. Det är lättare att få jobb som psykolog också även om det kommer att vara 6 riktigt köttiga år! Plugg hela tiden osv. men jag har överlevt tretton år i skolan så jag klarar nog av sex till! Utbildningen i gävle leder till en filosofie kandidatexamen (elr nåt) och jag vet inte hur användbar den kommer att vara i framtiden. Det är svårt det här..

Nu har jag i alla fall skrivit ned de flesta av mina högskoletankar. Jag får antingen gå skrivutbildningen eller vänja mig med att bo så långt norrut som jag aldrig förut varit. Ett val som kan förändra mycket. Det kan hända att jag inte kommer in på någon psykologilinje och hamnar i gävle ändå. Man vet aldrig.

Inatt hade jag en jättekonstig dröm att jag hade kommit in på Karolinska Institutets psykologilinje. Men det var mer som att komma in på Harvard eller något för man bodde där och på första dagen fick vi T-shirts och munkjackor med ett guldglittrigt runt märke där det stod KI och någonting mer. Sedan var det någon med en båt och vatten eller något. Men jag var i alla fall kung i skolan (Rytmus) ett tag för alla var jätteimponerade över att jag kommit in. Det var ganska kul.

Nu ska jag göra någonting. Kanske blir det något produktivt. Man vet aldrig!

Snyggt!

Earth Hour

Hej!

Nu är earth hour slut, den var slut för ett bra tag sedan men jag håller lampan släckt ännu. Känns lika bra!

Igår var jag hos Stina, det var Stina jag och Sofia som firade mig i efterskott (en månad i efterskott). Det var superdupermysigt och roligt! Det var kickback som gällde, en skaldjursgryta och pasta till middag (med lite vin..) och sedan en vit choklad-mousse/tårta med passionsfrukt ovanpå. Väldigt gott! Man blev väldigt mätt också! Sedan pratade vi bara resten av kvällen (länge) (och tog massa kort, kul att se på dagen efter!) och jag och Sofia sov över. Vaknade vid åtta, jag och Sofia sov uppe på etagevåningen där de har ett gigantiskt fönster så det blev jätteljust där vid sex-sjutiden. Sedan åt vi frukost och slöade innan jag åkte hem och fixade mig lite (kände att jag fick till en riktig "walk of shame") och sedan åkte jag in till stan för att träffa mamma och Gitty! De drar iväg till Thailand imorgon! Skönt med sol!!! (Bara lite avundsjuk, hörde att det var snöstorm på Gotland och dit ska jag om några dagar. Kul...) Vi åt lunch och sedan fikade vi lite. Jag var väl hemma runt fyra/fem någon gång. Då tvättade jag en maskin tvätt, spelade lite piano, diskade och lagade mat. Imorgon blir det stenhårt plugg! Har två hemtentor som ska bli klara!

Talet på svenska nationella igår gick i alla fall ganska bra tror jag. Det kändes helt okej, även om jag var nervös. Jag måste komma ihåg att söka till högskolorna nu också!!! Väldigt viktigt! Den 15 april är sista dagen så det är tid kvar men jag är rädd att jag ska glömma bort det och dagarna försvinner förbi och sedan är det försent! Det får bli en preliminär lista imorgon!!!

Nu ska jag sova, börjar bli trött, sov inte särskilt mycket inatt. Så kan det gå! På måndag är det våffeldag och då ska jag S&S ha våffelkalas hos Stina. Trevligt!! Jag måste även försöka att komma iväg till myrorna eller något nu någon dag så jag kan kolla om det finns något till skivan.

Just det! Jag var på tvåornas musikal i fredags också. De hade riktigt bra musik (allt var egenskrivet) men jag tror att jag föredrog våran regi och skådespeleri "over all". Men den här pjäsen var också lite förvirrande. Vissa var väldigt duktiga på att agera! Två killar stod ut från mängden och var väldigt duktiga!

Men nu ska jag verkligen sluta att skriva och sova istället. Önskar att jag inte behövde gå ut i den kalla källaren till badrummet för att borsta tänderna. Lite lyxproblem men ändå. Det är fett mörkt här nu...

Veckan är snart över

Hej!

Idag är det torsdag, imorgon ska jag ha nationellt tal. Det känns för stunden okej, måste dock kolla över mitt PM. Sedan är det musikal imorgon som tvåorna har, jag hoppas att jag hinner över till diesel så att jag kan se på den men det lär bli tight. Sedan har jag lite ledig tid och sedan ska jag hem till Stina. Hon och Sofia har tydligen planerat värsta grejen för min födelsedagsmiddag, tydligen behövde de tid att förbereda så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Sofia skulle även ta med kameran för "framtida bruk" vet inte heller vad jag ska tro om det.. Men det ska bli kul och väldigt intressant att se vad de har kokat ihop! :D

På lördag ska jag äta lunch med mamma innan hon drar iväg till Thailand, sedan på kvällen var det tal om Earthhour-mys hos någon i mysgänget. Vi får se vart det blir och hur eller om det blir. Jag hoppas att det blir nåt! På söndag blir det plugg och tvätt. Sedan är det fyra dagar och sedan har jag lov! Hur underbart som helst!!

Nu ska jag kolla PM och sedan gå och lägga mig. Jag börjar inte förrän tolv imorgon men jag tror att jag ska försöka att vara i skolan i god tid ändå! Jag äter nog lunch där också tror jag.

Kram på er! <3
Jag vill ha sommar...<3

Temadag

Hej!

Idag så hade jag en lagom kul dag. Förmiddagen var inte så kul, lyssnade på en föreläsning med en kille från musikerförbundet. Hade kanske varit kul om det inte vore för det att vi precis haft ett arbete om det så jag visste redan allt. Lunchen var ganska bra, jag och Sofia låg i en soffa och halvsov.

Efter det så var det dags för el-lära. Eller något. Det var några killar som går i trean på el-linjen på en annan skola som var där med lite sladdar m.m. Vi skulle koppla ihop en skarvsladd själva. Det var väldigt klurigt i början för vi fick nästan inga instruktioner men jag klarade det! Jag var inte klar först men jag var inte sist heller. Så det var ganska kul. Sedan fick vi lyssna på när deras lärare snackade om elsäkerhet. Inte lika kul men det var bara i en halvtimme så det var lugnt. Sedan slutade jag!

Imorgon blir dagen ungefär likadan. Först föreläsningar på förmiddagen och brandsäkerhet och Stim (som vi också arbetade om..) och på eftermiddagen blir det första hjälpen och eget företagande.

Nu ska jag dricka te och fila på mitt svenskatal tror jag. Förstår inte att jag ska hålla det på fredag och det är ännu inte klart! (fick i och för sig uppgiften igår och skrev om talet idag men ändå, väldigt kort om tid att skriva och lära sig ett tal utantill på knappt fyra dagar!)

Kram!

Dröm

Hade en himla fin dröm inättras. Vaknade tidigt imorse och låg och tänkte på den väldigt länge, somnade om och när jag vaknade igen kunde jag inte riktigt minnas vad det var. Bara smådelar. Jag tycker inte om när det blir så..

Idag var det intro till svenska nationella, muntligt. Det känns väldigt flummigt än och därav inte så bra. Efter lunch hade vi religion men jag åkte hem och pluggade istället. Skrev en sida svenskatal och en och en halv sida religion. Sedan pausade jag för att läsa i min bok, sedan åt jag mat. Hade vid det laget kommit till ett väldigt spännande kapitel i boken och kunde inte läsa. Nu är det några timmar senare, boken är utläst, vilket gör mig lite ledsen för den var bra och det blev inte mer läxor ikväll.

Nu ska jag inte skriva mer, börjar få ont i handlederna. Istället ska jag kolla upp mitt schema för morgondagen och sedan sova!

Kram! <3

Filminspelning och kyrkobesök

Hej!

Dagen ägnades åt filminspelning, det var som vanligt väldigt roligt. Vi var effektiva och fick allting klart även om vi var väldigt få statister. Det blev dubbla roller för oss som var där. Sedan var det dags att gå till kyrkan för att lyssna på när Stina och Sofias kör sjöng. Jag var lite sen pga. inspelningen drog ut på tiden (kameran hade lite dåligt batteri på slutet+ att vi behövde byta om då och då för att spela flera roller). Det var som vanligt väldigt vackert.

En helt okej söndag med andra ord.

Nu ska jag sova. Vi har temavecka den här veckan som startar och avslutas med nationella prov i svenska. Vi ska hålla tal, något som jag börjar få koll på nu. Jag hoppas verkligen att det går bra och att jag kan hitta något bra ämne att tala om.

För övrigt så är det dags att söka högskolor nu och jag freakar ur lite angående vilken ordning jag ska ställa mina val. Egentligen spelar det ingen större roll, jag lär inte komma in på psykologilinjen så jag kommer nog att hamna i Gävle på kursen för professionellt skrivande (i tre år). Jag är ganska taggad på att gå på den också men psykologi känns lite mer seriöst och jobbchanserna är större, även om det är dubbelt så lång utbildningstid.

Men nu ska jag sova!

Godnatt! <3


Whatever

Hej!

Sitter här med världens huvudvärk, hade en helt okej dag. Slutade tidigare, började 09.50 vilket är helt okej och hade en ganska lugnt dag i allmänhet.

Jag har redan helgen schemalagt nu. Lördag: läxor och tråk Söndag: filminspelning. Det är Mios film, de sista scenerna ska spelas in. Sedan på kvällen ska jag gå till kyrkan och lyssna på Stina och Sofia när de sjunger med kören. Fredag ska jag troligtvis prata med Fanny. Det var ett tag sedan sist!

Imorgon börjar jag tidigt men slutar även ganska tidigt. På fredag har jag endast Engelska C så jag slutar 11.00, dock är det ett informationssamtal klockan 14 i skolan men jag vet inte om jag ska gå på det. Det är informationsmöte om ansökningar till högskolor, vilket är viktigt, men jag vet inte om jag orkar stanna i skolan i tre timmar bara för att gå på ett möte som kanske tar en halvtimma eller något. Känns som att jag kan boka in ett enskilt möte med syon och få informationen där istället. Jag tänkte maila henne nu och kolla.

Nu ska jag snart sova, är otrooooligt sugen på kladdkaka, har varit det sedan i torsdags dvs. en vecka. Funderar på att falla för frestelsen i helgen..Vi får se hur det blir!

Kram på er!

Jag och katten, den äldre ^^ <3

Hejsan Hoppsan!

Idag fick jag en sovmorgon! Började egentligen nu vid 08.20 men istället behöver jag inte vara i skolan förrän 11.20! Det var nukon som var kompledig och det ledde till att jag slipper mitt lååånga hål! Hur bra som helst! Idag har jag religion och Svenska C.

Jag hade världens mardröm inatt. Jag drömde att jag under hela året hade haft mina mattelektioner på samma tid som min engelska C men eftersom att jag inte visste att de låg samtidigt på mitt schema så hade jag missat varje mattelektion. Det hade inte gjort något eftersom att det var mitt schema det var fel på men nu skulle vi göra nationella prov i matte. Det var inte så kul..

Nu ska jag göra i ordning mig så att jag är klar tidigt och inte behöver stressa!

Måndagsmorgon

Hej!

Det är så himla härligt när man vaknar av solen! :) Man är pigg från början och mår bättre resten av dagen!

Igår var en lugn dag, jag tvättade lite och gjorde andra sådana halvtråkiga men nödvändiga saker. Nu på morgonen har jag skrivit på min nukouppsats. Jag har bara MVG-frågan kvar nu och därför behöver jag inte komma till lektionen imorgon vilket betyder att jag har sovmorgon (wihoo). Själva uppsatsen ska in på torsdag så jag har några dagar till MVG-frågan!

Idag har jag endast ARL, ska lyssna på redovisningar i 45 minuter. Soft men kanske inte det man helst vill göra en solig dag. Efter skolan ska jag i alla fall ta en promenad! Kanske ska man till och med ta på sig solglasögon idag? Fast nej, snö och solglasögon går inte ihop enligt mig. Det får vänta!

Nu ska jag göra något produktivt tror jag.

Kram!

Mello

Härligt med lite fin Robinmusik med härlig energi! Väl förtjänad vinst tycker jag! Hade aldrig hört låten förut och gillade den. Det är bra!

Puss!

Carola

Carola i en uppbeatad främling. I en shorts/kjol/korsettdress. Härligt när gamla godingar blir brutalt smaschade av sina egna upphovsmän..

Läsare

Hej!

Jag har märkt att jag fått flera läsare nu när jag blivit så dålig på att skriva. Konstigt. Jag sitter i skolan nu och jobbar med nuko. Det är inte mitt favoritämne. I alla fall inte när jag måste skriva en hemtenta i det. Fast jag fredrar alltid hemtenta före prov i alla fall.
 
 

Tråååk!!

Hej!

Var hemma från skolan idag, och igår. Har haft ganska tråkigt. Men imorgon tänker jag nog i alla fall försöka att pallra mig iväg. Idag skulle vi ha en muntlig examination i engelska men läraren var sjuk. Det var lite bra ändå för då slipper jag åka till skolan en måndagsmorgon vil 08.30 (nästa lektion är 13.45).

Nu har jag ätit supergod köttfärsås som jag gjorde igår, jag fick verkligen till det! Då blir man ju lite extra glad! Efterrätt idag blir en apelsin, också gott!

Hörshej! <3

Tillbaka

Tillbaka till Stockholm,
Tillbaka till stressen,
Tillbaka till vardagen och
Tillbaka till bloggen.

RSS 2.0