Girls night out

Hej!

Idag är det fredag, jag sov till halv elva! Jag har inga lektioner idag så det är lugnt men ändå! Ikväll ska jag troligtvis ut med Stina och Sofia, kommer nog att bli riktigt kul! Imorgon vet jag inte vad som händer men på söndag blir det nog grillning med det gamla gänget. Fram tills ikväll så ska jag nog ta det lugnt, har varit dåligt med det på sista tiden. Det var jättekonstigt igår när jag satte mig vid pianot och skulle spela för jag hade inget att spela! Allting är över, ingen läxa eller livenight. Det är slut. Nu får jag fortsätta att försöka utvecklas på egen hand vilket troligtvis kommer att gå, men inte på samma sätt.

I vilket fall så blir detta en lugn dag!

Kram!

Slut på livenight

Jaha, vad gör man nu då? Livenight är över vilket är sorgligt men det har också varit riktigt kul! Saker kunde ha gått bättre eller sämre men helheten var riktigt bra! Kom hem vid tvåtiden igår efter att vi roddat bort allting. Det gick otroligt fort att få bort allting! Det känns lite tomt utan livenight men det har varit en fantastisk upplevelse!

Idag blir det mentorsfika och svenska. Jag tror att jag ska baka scones snart. Det blir min brunch, jag orkar inte åka tidigare till skolan för att äta, är otroligt trött (det har ju trots allt varit två arbetsamma men fantastiska dagar).

Nu ska jag baka. Förlåt om jag upprepar mig och sådär, har sovit lite lite tror jag. Jag tänker bara på hur mycket jag kommer att sakna att spela..undrar om alla rytmusare går med på att flytta med mig dit jag kommer att vara så att vi kan jamma lite när vi vill. Det skulle vara härligt. Fast jag kommer att sakna folket mer än skolan och jammet, hur ska man klara sig utan alla underbara människor?

Dags för scones, Kram!

Fanny&Farfars dag!

Skickar ett litet grattis till er här och tänker på er! <3


DET ÄR VERKLIGEN LIVENIGHT IMORGON; HERREGUD HERREGUD!

NERVOSITET x10 000 000 000. DET ÄR VERKLIGEN LIVENIGHT IMORGON! HUR KUNDE TIDEN GÅ SÅ FORT??!

Men det kommer nog att gå bra, vi roddade hela dagen (mer eller mindre) och jag, Sofia och Stina konstruerade några riktigt snygga ställ av papp att sätta upp biljettpriserna på, och sedan pimpade vi dem med glitter!

Imorgon är det dags, stunden vi alla väntat på. LIVENIGHT!

Jag fattar inte att jag snart tar studenten.

Och imorgon är det livenight

Vad tog tiden vägen?

Herregud!

Mamma!

Var tvungen att lägga upp en bild för att fira mamma på morsdag. Fast vi ses inte förrän på tisdag. När jag gick igenom mitt fotoalbum så märkte jag dock att min mamma inte är så bra på att fastna på bilder. Jag har massvis med bilder där hon är med men inte särskilt många på henne. Så det fick bli en lite äldre bild.

Puss på dig, på din dag mamma! <3

Fint från skivan

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på mig och Erik från A och B:s studentskiva. Han var en kanin och jag zigenare, men vi var lika vackra!

Lördag=repdag

Hej!

Idag är det lördag, men jag var i skolan ändå. Det var extrarep idag. Jag hade rep från 10 till 12 i skolan. Efter det så satte vi oss ett gäng ute på gräset och tog en glass och vi satt där till klockan två då några skulle iväg och repa. Då åkte jag hem. Sedan tog jag en promenad till affären (nån km) och sen promenerade jag tillbaka igen! Det är underbart väder! Har gått omkring i kjol och linne hela dagen!

Repen gick bra också så det känns skönt. Ska öva lite ikväll ändå. DET ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT NÄRA NU!

Ikväll ska jag annars softa, ska laga lax (håller på att tömma ur frysen). Imorgon ska jag fika med Ellen och så måste jag gå till återvinningen med plast/papper/metall och glas.

Trevlig helg!

Går in studentskorna


Jahapp..

Då har man troligtvis Mvg i svenska C och förhoppningsvis i engelska B. Det är lite konstigt att jag kanske kommer att få sämre betyg i Engelska B än vad jag fick i engelska C (Det hänger på nationella proven vad det gäller engelska B. Jag fick vg på det muntliga och mvg på det skriftliga så nu är det hör och läsförståelse som avgör). Jag hade även min sista pianolektion i dag, min allra sista, för alltid...

Nu är jag hemma, var hemma ca 4 idag, slutade tidigare pga. att jag inte hade någon religion. Jag lämnade in min uppgift igår så då behövde jag inte komma på lektionen idag! Så jag har bakat scones, jag måste börja rensa ur skåpen här för jag flyttar ju om typ tre veckor. Det är HELT GALET att jag tar studenten så nära nu. Jag åker ju dagen efter också så man kommer ju inte hinna säga hejdå på riktigt till alla. Det sorgligaste är ändå att man inte kommer att träffa alla människor igen. Jag kommer sakna alla så otroligt mycket, inte bara personer utan även stämningen på skolan. Själva grejen att man kan sitta i matsalen och lyssna när folk diskuterar tvspelsmusik och hur fett det skulle vara med ett medley och sedan gör de ett medley (vid bordet, a capella). Att vara omringad av en massa fantastiska musiker! Att ha clinics med artister och band. Att när brandlarmet går så börjar man diskutera vilken ton larmet har, sedan springer man ut. Eller grejen att kunna sitta och diskutera vad man har för underkläder på sig utan att det är konstigt (det gjorde vi på studentskivan). Eller alla andra tusentals diskussioner om olika musiker, samhället och allt annat. Känslan av att bara hänga i skolan utan att det är konstigt, att kunna sätta sig på ett hål och spela piano eller bara sätta sig i en soffa och prata med folk som kommer och går. Alla grillkvällar, singelkvällar, myskvällar osv. DET är vad jag kommer att sakna. Nu blev jag helt tagen, jag vill inte lämna Rytmus..Hur ska jag någonsin hitta en skola som kan matcha denna? Fast, om alla människor ska iväg så är det ingen idé att stanna för det är människorna som gör skolan till vad den är.

Nej, nu ska jag bara se fram emot Livenight och njuta av den sista tiden!!

Solsken!

Hej!

Idag skiner solen ute, synd att jag måste sitta inne nu på förmiddagen och putsa på uppsatserna som ska in idag. Ikväll blir det nog en springtur tror jag, eller snarare i eftermiddag eftersom att jag slutar halv tre. I helgen var jag på Gotland, det var otroligt mycket folk på båten tillbaka, 1494, dvs. om det hade varit sex personer till så hade båten varit helt fullsatt.

I Eurovision fick vi alltså nöja oss med en fjortondeplats, jag tyckte i alla fall att Robin var duktig så vi kan ju inte skylla på honom. Men VM-guld i Hockey blev det! Man kan ju inte få allt!

I helgen hade jag lite ont i handlederna men nu är det bättre. Jag har arrat klart låten, den blev lite likadan hela tiden men som en vaggvisa, vilket var min ambition. Jag fick ett jättefint mail av min engelskalärare som jag tänkte klistra in här (engelska C).

"Tack för en mycket väl genomförd guidning idag. Du och din engelska har vuxit oerhört under läsåret och jag är enormt glad över det. Din recension var perfekt. Din bokdiskussion visade på god analytisk förmåga, och då som idag uppvisade du gott ordförråd, flyt och fint uttal.

Jag bedömer att du uppnått MVG på kursen och önskar dig all lycka i framtiden.
Kram"

Det var fint skrivet tycker jag!

I helgen var jag ute och cyklade, det var jätteskönt. Ett riktigt sommar/vårtecken! Och Ceasar (katten) fyllde tre år i söndags så jag lägger ut en liten söt bild på honom när han var liten.

Lång skoldag

Hej!

Idag var jag i skolan från 07.55-19.15. Väldigt lång skoldag med andra ord. Men jag hade två fantastiska rep (ett med mitt och ett med Stinas Projekt). Nu har jag duschat och ätit (glömde min matlåda hemma så det blev en väldigt sen middag för min del (20.30). Det är för sent för kvällste tror jag, jag kanske tar en liten kopp senare men jag är rädd för att inte kunna sova, mitt vita te är nämligen slut.

Nu ska jag packa (åker till den lilla ön imorgon), kanske dricka te, och sedan sova!

Förresten, fick veta att jag får Mvg i nuko, svenska B, engelska C och Piano. Fast piano gäller bara om jag lär mig en låt helt till onsdag och gör klart en annan låt som jag arrat om. Det kommer nog att gå! Jag får försöka att klämma in det mellan alla livenight saker och träna ordentligt i helgen!

Godnatt!Jag var väldigt glad på väg hem, solsken, blomdoft, hade ett väldigt roligt rep innan och skulle äntligen få mat!

Dyrt!

Hej!

Visste ni att fyra stycken rakblad kostar 172 kronor? FYRA små rakblad kostar nästan 200 kronor! Helt galet! Det är DYRT att var tjej nuförtiden!

Här får ni en kopia på min och Davids engelskahistoria där vi skulle använda så många engelska uttryck som möjligt. Vi skrev om Abigail, Gretchen, Bertha, Mary-Ann, Cruella och Trudy. En fin liten historia om ni frågar mig.

"The "Loving" Ladies"

A group of ladies are chatting on the front porch. Abigail has some interesting news to share with the rest of the group.
 -Did you hear about the Johnssons? Their son ran away with the stableboy!
The room filled up with frases like "Oh Boy", "My Dear" and "For the love of God"But Gretchen simply said
 
-Well, birds of a feather flock together, that´s what I've always said.
-What on earth do you mean? said Bertha. Gretchen folded her hands in her lap and said
-Well, didn't you hear about his aunt from Sussex? Ran away with the local innkeeper she did! All that I wish to say is that you sometimes toe the line of your relatives.
-His poor parents must be on tenterhooks for news from him, said Mary-Ann.
-Well, at least they've learned that life isn't all beer and skittles, said Gretchen.
-Don't put on airs Gretchen! We all know about your past, said Cruella.
-Oh, don't you two start again, cried Mary-Ann, I know that you don't get along like a house on fire but please don't make a mountain out of a molehill!
-Easy as a pie for you to say, snapped Cruella at her.
-That's what you get when you pay out of your nose, added Gretchen.
-Oh, just because you are dry as dust! Don't blame me and don't bite off more than you can chew old lady! said Mary-Ann.
-Silence! The buck stops here! I bring home the bacon in this household! You shush!, shouted Abigail.
-I tried to make this a nice and quiet chitchat about the awful Johnsson-boy but you just turned it around and started fighting, as always! Abigail Shouted. Then they heard a loud whistle..
-Oh, the tea is ready, said Trudy, who had fallen asleep during the argument, and they all went inside to enjoy their afternoon tea.
 
The End
Written by: Matilda Larsson and David Beskow

Engelska Nationella

Det gick ganska bra tror jag, svarade på allt utom en, den svarade jag på egentligen men jag hade ingen aning om vad som var rätt svar så jag försökte att hitta på någonting rimligt. Två andra saker är jag också väldigt osäker på om jag gjorde rätt men över det hela så gick det helt okej.

Jag repade kör idag, känns i handlederna. Skulle egentligen spela piano ikväll men jag vågade inte, jag har nämligen två rep på torsdag och två på fredag som jag måste vara med på! Kören lät i alla fall bra, förhållandevis bra. Det var vårt första rep, jag kom igång väldigt sent med kören men förhoppningsvis så kommer det att lösa sig!

Nu ska jag sova, Kram!

Vacker bild på mig och Fanny, saknar henne! <3

Sverige

Hej!

Nu är jag tillbaka i Sverige, det är blandade känslor. Å ena sidan så är faktiskt vädret bättre här, även om våran är längre gången i England, men samtidigt så är det lite sorgligt att vår weekend är över. Det var våran "studentresa" som så många tar, vi valde att ta den nu istället eftersom att alla tre ska jobba i sommar.

London var fantastiskt. Vi shoppade på oxfordstreet, promenerade i Hyde Park, var på Harrods, åt mat från fem olika länder, såg Big Ben, Westminster Abbey m.m. Utöver det så såg vi ett "vaktbyte" vid Buckingham palace och bandet spelade James Bond temat och lite annat kul. Det var på en "Hop on hop off"-buss som vi såg alla sevärdigheter, London bridge, Tower bridge, London Eye, Big Ben osv. Vi var även på ett museum, tror att det hette Brittish Museum. Där fanns det i alla fall väldigt mycket historiska saker, vi kollade inte på allt för det hade vi inte tid med men vi såg mumier, krukor, smycken, skulpturer, mosaiker, Rosettastenen och mycket mer! Vi såg på en musikal som heter "Wicced", den var otroligt bra! Vi satt nästan högst upp på teatern (som var gigantisk) så vi såg inte skådespelarnas alla uttryck men det behövdes inte. Det var fantastisk musik, fantastiskt skådespel och en väldigt vacker pjäs med en vacker mening.

Jag hinner tyvärr inte skriva om allting här för jag måste plugga. Men där var i alla fall en liten del av allt det roliga som vi varit med om. Kanske blir det lite fortsättning imorgon eller något.

Imorgon har jag även nationella prov i engelska, studiebesök på moderna museet och körrep. Jag ligger ännu en timme bakom så det är jättekonstigt att gå och lägga sig snart men det måste jag, fast egentligen inte för jag börjar sent. Men det är väl bäst att vila lite ändå.

Kram!

LONDON

Alltså imorgon, IMORGON om mindre än 24 timmar så åker jag till London! Flyget går 16.55 och sen är jag och S&S i London till måndag morgon då vi flyger tillbaka. Låter ju faktiskt ganska bra! Men Expedia har bråkat med oss angående hotellet. De meddelade oss igår om att vi skulle bli förflyttade till ett annat hotell men det låg längre bort och frukost ingick inte så det ville vi inte gå med på. Så nu får vi se hur det blir, ingenting är säkert än men de har i alla fall lovat att vi ska på bo någonstans..

Jag är i alla fall jättetaggad! Hade Line Night rep idag också som gick bra så det känns fint! :)

Ni kan se på en väldigt cool video angående livenight här!
 
Om det funkar. Ha en superfin kristi himmelsfärdsdags-helg! 
 
Puss och Kram!! <3
 
 

Kungens Kurva

Hej!

Idag tog jag en sväng till Kungens Kurva. Gick på ÖoB och köpte lite mat och toalettartiklar (bl.a. näsdukar som jag kommer att behöva på t.ex. flyget. Köpte även våtservetter att tvätta händerna med då och då. Bra hygien förebygger sjudomar!) Sedan gick jag till Rusta och köpte en resväska. Det fanns en sort jag gillade och stod länge och funderade på om jag skulle ta den största eller den näst största. Det blev till sist den största. Tyvärr så fanns den bara i svart och inte i den fina lila färgen som den näst största hade. Men ändå! Jag köpte ett litet lås också så att man kan låsa den. Känns som att det kan vara bra!

Sedan köpte jag tre apelsiner på konsum, köpte ingen ingefära jag kände att det är så äckligt att jag inte skulle klara av det. Även om jag skulle bli frisk direkt (vilket inte är en garanti).
 
Nu har jag ätit lunch och skulle egentligen haft min första lektion, men jag är sjuk idag. Jag måste komma ihåg att maila min mentor angående ledighet på onsdag, behöver ta ledigt från den sista lektionen för att hinna med planet! Snart ska jag nog packa lite. Jag ska ta med så lite som möjligt för då kan man ta med sig mer tillbaka. (Jag har inte någon förmögenhet att spendera men vi ska gå på marknader och där är det kanske billigt och då är det bra att ha lite plats över i väskan).

Bye bye!

One last day

Hej!

Hade feber igårkväll! Märkte att jag började frysa och bli varm i omgångar så jag kollade och då låg jag på fina 38 grader. Plus att jag råkade dänga in huvudet i en skåpslucka, det kändes. Idag har det dock varit lugnare på både slå huvudet och feberfronten så jag håller tummarna på att jag blir bra nu. Det finns inte jättemycket att göra idag heller. Jag har druckit fyra-fem koppar te (har tappat räkningen), varje kopp innehåller 4-5 dl (stora koppar) så det är väl straxt under fyra liter. Sedan har jag druckit otaliga glas med vatten, har tappat räkningen där också men jag skulle satsa på att det är minst tolv. Detta har lett till att jag måste gå på toa en gång i kvarten och att min mage nu känns som en ballong. Eller inte en ballong, mer som en pelikan måste känna sig när den fylld hela sin "påse" vid munnen med vatten. Men det är bra, jag ska rensa systemet ordentligt! Hittade en fin film igår som heter "Ever After" eller på svensk översättning "För evigt, en Askungesaga" Den är väldigt fin. En tolkning på Askungen som ni kanske förstår. Den utspelar sig på 1500-talet i Frankrike men de talar engelska, det gör den inte riktig autentisk men den är ändå fin.

Nu måste jag gå på toa igen, Bye bye!

(tre dagar till London!!!!!)

Fri tid, fritid.

Jag har ingenting att göra! Har läst ut alla böcker jag har här i Stockholm. Förutom "Strändernas svall"som handar om när Odysseus kommer hem från kriget till sin fru Penelope och sin son som har ett mycket svårstavat namn. Det är en klassiker och den är fylld med beskrivningar och fint språk. Det tar dem ungefär fem sidor att beskriva Odysseus ansikte. Den är säkert jättebra när man kommer in i den men just nu är det ingenting jag orkar ta mig för. Den kanske får åka med till London. Jag har inte heller någon bra film att se på eller några roliga tv-kanaler. Så jag gör ett litet gnälligt inlägg här fylld med i-landsproblem för att fördriva tiden. Jag kanske får läsa om någon av böckerna, även om jag redan läst om den senaste jag läste ut idag igen. Väldigt enkla böcker i det fallet, mycket skönlitterär och enkel litteratur, det tog mig ca. fem timmar att läsa två böcker som sammanlagt består av 648 sidor. Som sagt, mycket enkel litteratur, man behöver knappt tänka men det är lite skönt ändå när man är sjuk. De var på svenska också bör jag tillägga, kanske har jag nu blivit så van att läsa på engelska att svenska böcker bara flyger förbi (i princip alla böcker jag läst de senaste halvåret har varit på engelska).

Nu värker handleden så jag säger hejdå!

Uppe innan tuppen

Hej!

Då vaknar man en lördag klockan sex och kan inte somna om. Härligt! Så jag gav upp min sovmorgon, gjorde te och mackor och satte mig och läste en stund. Nu så skriver jag lite skönlitterärt på skoj men tappade inspirationen lite så jag tänkte att jag kan göra ett inlägg här medan jag väntar på att den ska komma tillbaka. Jag funderade på om man någonstans kan på se hur ekpollen ser ut i ett mikroskop eller något. Skulle vara intressant. Jag vet inte vad jag ska göra idag, är bjuden på två grillfest men det känns som att jag kanske borde stanna hemma och bli frisk, jag åker ju trots allt till LONDON nästa vecka och då måste jag vara frisk och kry så att jag orkar med allting! Jag kom på igår att det är den första gången som jag flyger själv, eller utan föräldrar eller "förkläde". Det är och första gången jag flyger på tre år, har typ glömt bort hur det är. Jag har ju rest själv förut med tåg, buss och båt men aldrig flyg. Men det ska nog gå bra, Stina och Sofia var ju ute och flög i förra veckan (pga. sökningar till folkhögskolor) och i höstas var de på körtävling i Spanien så de har nog koll!

Nu ska jag återgå till mitt kreativa skrivande, eller så läser jag lite mer i min bok. Läste ut den sista Harry Potter boken på engelska igår, otroligt bra. Jag älskar den sista boken för att slutet är så genialiskt! Alla böckerna är ju bra men ändå. Jag är glad att jag läste dem på originalspråk för de som översatt boken har tydligen inte satt sig in i storyn och därför översatt vissa saker fel. Till exempel så säger de i den engelska versionen "...moves faster than Severus Snape in confrontation with schampo" Det har de översatt till "...rör sig snabbade än Severus Snape på en såpad stång" De har missuppfattat hela grejen och antagit att schampot var avsett för att vara halt men det är helt fel. J.K Rowling syftar på att Snape har otroligt fett och allmänt otvättat hår och därför så skämtar (Fred i det här fallet) om att Snape skulle fly snabbt när han konfronterades med schampo. (Att jag kan citera från böckerna på svenska visar vilken nörd jag är). Men som sagt, översättarna har inte förstått och det är synd när det blir så. Därför ska man alltid läsa böcker på originalspråk, om det inte är på kurdiska eller något för då skulle jag inte förstå någonting.

Men vi hörs! Kram!

Sjuk

Hej!

Idag fick jag vara hemma, övervägde starkt på att gå till skolan ändå men insåg att jag inte kommer att orka. Halsen har förvandlats till en klump, rösten är borta, huvudvärk och jag har ev. feber (litar inte på min thermometer så jag vet inte). Det var tre livenightrep som gick åt pipan, men det är överhuvudtaget väldigt mycket manfall. I mitt projekt fattas en gitarrist, trummisen och en körare (och jag). I den andra fattas leadsångaren, trummisen, pianisten(jag) och ev. en gitarrist. Men jag har halvt tvingat min ensemble att spela ändå (de tyckte att det var ganska värdelöst men jag övertygade dem). Det känns som att jag mer och mer blir lite som en diktator ju närmare livenight vi kommer. Men det är nog nödvändigt så att man får ihop det i tid.

Det blir vila för min del, kanske lite glass eller sorbet som jag råkar ha i frysen, tur! Annars får jag se hur mycket jag kommer att kunna äta, kanske lite makaroner.

Trevlig helg till alla, nu checkar jag ut från internet!

Nationella prov

Hej!

Idag har jag bara nationella prov och det är tur, skulle egentligen repa men vaknade med en hemsk huvudvärk och halsont så det blev inget rep för min del. Hade ju ont i handlederna igår så det är väl kanske bäst att vila dem en dag också. Det blir kanske extrarep imorgon istället.

Istället så kommer jag endast att åka till skolan för att göra de nationella proven i en och en halv timme. Om jag orkar så åker jag och köper en resväska efter det, blev inget av igår för jag var väldigt yr. Jag vet inte hur det kommer att gå på nationella när man är lite seg i huvudet som nu men det får gå som det går. Problemet är ju att jag ligger och väger mellan vg och mvg i engelska B så nu gäller det att jag kör på!

Nu ska jag göra lite mat eller något.

Kram!

LEDIG!

Superhärligt att få en chill dag mitt i veckan! Jag ska iväg och shoppa en resväska, den jag har nu börjar att gå sönder och det är inte bra att flyga med en halvtrasig väska. Så det blir till att fixa en ny. Jag tror att Rusta har de bästa priserna så det blir en tripp till kungens kurva, jag tror att det ligger ett rusta där. Annars får jag kolla ÖoB som definitivt finns där.

Resten av dagen ägnas till plugg, piano och att sitta i solen och läsa. Men andra ord en helt okej onsdag.

Kram!

RSS 2.0