Smultronställe

Hade en superbra midsommar med vännerna. Det blev grillat kött med tillbehöv, sangria och mycket annat. Vi gick och lade oss vid fyra någon gång och hade väldigt trevligt! Jag saknar alla! <3

Men nu är Fanny här från Singapore, så vi ska kolla på Friends nu, extended version!!! :D Vi har köpt budgetchoklad idag som vi brukade göra när vi var små, tyvärr har de tagit bort gungbrädan som vi brukade sitta på men det gick bra ändå. Vi har även plockat smultron och jag har varit på pärkträning.

Det var allt för idag. Kram!

Jag har också börjat på mitt nya jobb, det är ganska kul. På kvällarna när man får gå ut och ta beställningar och skriva in massa roliga saker på en sida på datorn så är det väldigt roligt! Vid lunchen är det mest stressigt och inte så roligt. Men så är det!

Nu ska jag kolla på friends med Fanny och bära ned stövlarna i källaren.

Kram (igen)!

Chill, sen grill

Hej!

Igår hade jag en mindre bra dag, till att börja med. Jag sov ju hos farmor och farfar, det var jättemysigt och vi åt jordgubbar som efterrätt till frukosten. Men när jag kom på båten så gungade det, rejält. Så jag mådde lite illa. När jag kom till Nynäshamn så fick jag vänta på pendeln i en timme, eftersom att jag hade ont i örat och lock för så tänkte jag att det var väl bäst att uppsöka läkare. Så jag åkte till Liljeholmen som har öppet dygnet runt (i stort sett). Där fick jag tid direkt för det var helt folktomt, doktorns kommentar när hon kollade i mitt öra var "OJOJOJ, du måste ha JÄTTEONT!!". Vad svarar man på det? Tydligen så var min ena trumhinna taggig och röd istället för lätt konvex och pärlemorskimrande som de ska vara. Så jag fick penicillin utskrivet och de sa att apoteket var öppet nedanför. Så jag gick ner, bara för att se gallret fälldas ner över skyltfönstret. Men det fanns två apotek på våningen under, de var också stängda. Klockan var nu två så jag skyndade mig in till centralen för att se om de var öppet och det var det! Äntligen vände det, tänkte jag. Men jag hade fortfarande inte ätit någonting och jag hade bara 53 minuter kvar på mitt sl-kort så jag åkte till Axelsberg och var där fem i tre. Affären stängde tre och jag kom inte in. Även konsum var stängt och i princip allt annat. Då orkade jag inte mer utan satte mig på en parkbänk vid mälaren och kollade på alla som badade och änderna som hoppade omkring. Efter en stund så gick jag till Stinas jobb och hämtade nyckeln och sedan gick jag hem till henne. Då vände det!

Jag satt och läste en stund och sen kom Stina hem, hon lagade mat och vi tog ett glas vin och spelade The Sims. Vi gjorde oss själva som gubbar och det var jättekul! Sedan satt vi på balkongen och pratade och åt jordgubbstårta. Idag så gick vi upp ganska tidigt, jag duschade och vi åt frukost. Nu har Stina gått iväg till jobbet och jag ska snart ut på stan för att köpa ett par jeans. Jag sitter och lägger över bilder på hennes dator, så det måste bli klart först. Örat susar fortfarande och jag har fortfarande ett lock där men det gör i alla fall inte lika ont längre. Så nu vänder det! Ikväll är vi ett gäng som ska grilla och fira midsommar!

Nu säger jag trevlig midsommar igen, även om den för andra redan är slut!

Stockholm!!!

Hej!

Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm!! Har saknat storstaden och nu blir det en kort visit dit. Tre dagar i alla fall och jag ska njuta av dem!

Ikväll åker jag in till farmor och farfar och sover där så jag slipper att gå upp så tidigt imorgon när jag ska med båten. Jag har nästan packat klart, eller jag har lagt allt jag ska ha med mig i en hög på sängen så det är halvpackat. Jag har nästan bestämt vad jag ska ha med mig. Just nu sitter jag i shorts och med Johans tröja som jag tagit över. Jag gav den till honom i julklapp men med alla nya muskler som han packat på sig så passar den inte längre på honom. Så då fick jag tillbaka den, lite synd för han skulle vara skitsnygg i den men jag klagar inte för nu fick jag en tröja, helt gratis. Fast jag betalade ju den i första hand men ändå!

Åter till packningen! Vi hörs någon gång!

Trevlig midsommar!!
Om bussen svänger fel på väg till Visby kanske jag hamnar här! (Niagarafallen á la Gotland)

Studenten

Hej!

Skriver en sammanfattning av studenten. Vi hade champanjefrukost, det var en aning kallt men trevligt. Vi fotades och minglade med varandra (skrev i varandras mössor osv. Sedan åt vi lunch (alla avgångsklasserna) och många uppträdde, både lärare och elever. Sofia fick sjunga en duett med Anders, en sånglärare för han älskar och avgudar henne (Hon är otroligt duktig så det är väl inte så konstigt). Sedan sprang vi ut, det skedde så snabbt att jag inte hann ta av mig skorna så jag fick springa ut i klackar som var över en decimeter höga! Trillade nästan i trappan men det var helt okej. Utanför var det kaos, fullt med människor. Det blev en stor kramklump precis framför alla familjemedlemmar innan alla skulle hitta sina nära och kära. Jag såg en skylt sticka upp ur folkmassan och följde den. Där hittade jag inte endast Mamma, Pappa, Farmor och farfar, det var tretton personer där! Mostrar och kusiner var också där. Det var en trevlig chock. Jag fick massvis med blommor och gosedjur, fick även från Stinas och Ellens familjer. Sedan var det dags att byta om och åka iväg på flak. Det var helt okej väder när vi åkte iväg och snart var man dyngsur av öl. Det var ganska kul men det stank öl! Man hoppade och skrek ganska mycket och hade kul. Sedan började det hagla och regna, men det var fortfarande kul. Sedan så blev det kallt. Så den första timmen var väldigt härlig men den andra väldigt kall.

Sedan åkte jag hem (folk stirrade på t-banan). Jag tog en snabbdusch och bytte om sedan åkte jag, mamma och pappa till restaurangen. Där mötte vi upp farmor och farfar. Det var väldigt god mat men det tog en stund för maten att komma för det var fullt med människor och köket hade mycket att göra. Jag åt lammkött och sedan varm chokladtårta till efterrätt. Mycket gott! Det ösregnade utanför så det var mysigt att sitta inne på restaurangen och betrakta regnet som öste ned.

När vi ätit klart så åkte jag hem en liten stund, hämtade mina högklackade skor och sedan gick jag till tunnelbanan. Jag mötte upp Stina och vi åkte till centralen. Där fick vi vänta på Erik Ö, Erik K, Niklas och Clara en stund. Sedan begav vi oss till Riverside. Det var helt otroligt kul! Jag dansade tills jag var alldeles svettig och fick ta en paus. Pratade med folk, och dansade mer. Det blev många pussar och kramar den kvällen och alla var på topp! Klubben stängde klockan tre men vi ville inte riktigt åka hem än. Så ett gäng drog till Donken och åt lite mat. Sedan såg vi solen gå upp när vi gick hemåt. Jag var hemma ungefär tjugo i fem, sov ca. tre timmar och sedan gick jag upp.

Nu är jag tillbaka på ön, allt är uppackat och jag börjar jobba på måndag. Men först ska jag upp till stockholm och fira midsommar med lite kompisar, det ska bli supermys!! Det är väl kanske den sista gången jag träffar dem på väldigt länge också så det blir både kul och ledsamt.

Nu vet jag inte hur mycket jag kommer att skriva i framtiden, jag gillar inte att sitta framför datorn på sommaren när det finns så mycket annat man kan göra. Plus att jag kommer att jobba ganska mycket och ha fullt upp.

Nästa vecka kommer Fanny också!!!! Ser fram emot det jättemycket! Det blir nog höjdpunkten på sommarlovet tror jag!

Puss och Kram och trevlig sommar på alla, vi får se när vi hörs igen!
 
 

Studenten

Japp. Då tar man studenten imorgon. Det är väldigt sorgligt men det kommer nog att bli en jättekul dag! Jag packar för fullt här men nu måste jag sova. Mamma och Pappa ska packa lite mer här när jag är runt och åker flak på Stockholms gator. Det blir en lång dag imorgon, det blir nästan att dygna. Knäppt..

Nu ska jag gå, måste sova. Studenten. Imorgon.

Jag kommer att sakna alla så mycket.

Jättemycket.. <3

Lill-Babs, vilken kvinna!

Jag måste säga att clinicen igår var fantastisk. Inspirerande, underhållande och cool. Lill-Babs har gjort så himla mycket! Bland annat har hon 668 låtar registrerade vid Sami, hon har alltså 668 egna låtar! Hon har skrivit autograf till Beatles, spelat med Ella Fitzgerald och många fler. Hon är 78 men jäklar vad det var fart i henne! Hon sprang omkring och dansade i högklackat och utstrålade glädje. Mot slutet så uppmanade hon oss att hålla oss borta från droger och att aldrig låta någon trampa på oss eller låta någon få oss att känna oss dåliga eller mindre värda. Hon talade också om hur mycket komplimanger och snälla uttalanden kunde glädja, man kanske tror att någon får komplimanger hela tiden och därför säger man inget till den människan men ibland är det så som alla tänker och då får personen ingen komplimang alls. Hon talade också helt öppet om resten av sin karriär och det faktum att hon svettas mycket när hon står på scenen. Det var helt enkelt en väldigt bra clinic!

På eftermiddagen var det sista Svenska C lektionen. Vi fikade och fick boktips och varsin ros utav Anna. Innan jag gick och vi kramades hejdå så uppmanade hon mig att fortsätta att skriva för att det är min grej. Jag hoppas att jag kan få möjligheten att fortsätta skriva men det vet man aldrig, får se. På kvällen var det grillning med det stora mysgänget men alla var inte där. Jag kom hem vid tolv ungefär, nu ska jag snart iväg på idrottsdag. Det är såklart en fotbollsmatch mellan lärarna och treorna, jag har tagit på mig att bygga en mänsklig pyramid för hejarklacken. Vi får se hur det går med det.

Ikväll ska jag på Gullös spelning. Det kommer nog att bli kul!

Hejdå

Grillning&Lill-Babs!

Idag kommer Lill-Babs till skolan för att ha clinic med oss. Det lär vara mycket folk så jag hoppas att jag kommer in! Ikväll blir det grillning. Jag tror inte att jag kommer att hinna äta upp all min mat här innan jag åker till gotland så jag får nog be mamma att ta med en kylbag och ta med saker hem. Torrvarorna kan jag spara och ta med mig nästa år men kött, smör,yoghurt och liknande får åka med till Gotland!

Nu ska jag snart gå till skolan, måste lämna in taggen och rensa skåpet idag också, känns som att vi är framme vid slutet nu. Så ikväll ska jag krama lite extra på alla!

Kram!

Snabbgenomgång

Hej!

Nu var det länge sedan jag bloggade. Här kommer en snabbgenomgång.

Onsdag: Hade en helt galen utekväll med Ellen, Clara och några andra. Träffade massa galna människor och vandrade omkring i centrala stockholm. Det var inte en speciellt härlig kväll, den bästa delen var i stort sett när vi vid halv två (på natten) gick till seveneleven och köpte massa godis som vi sedan åt på vägen hem och när vi var hemma.

Torsdag: Jag sov över hos Ellen och Clara onsdag till torsdag. Vi vaknade ganska sent eftersom att vi gick och lade oss ca. halv fyra. Vi solade ett bra tag vilket var väldigt härligt. Vid tre-tiden så åkte jag därifrån, kom hem och bytte om och begav mig mot Stina. Det var hennes födelsedag så jag och Sofia skulle dit och fira henne. Jag bytte om till en halvlång batikklänning, fylld med färger och med härligt tunt fladdrande tyg (det var väldigt varmt ute). Tog även på mig ett par högklackade sandaler som varit mammas. Jag och Sofia möttes på ica och köpte lite ingredienser till Sangrian som vi skulle överraska Stina med. När vi var på väg mot kassan så gick ena skon sönder. Hela sulan lossnade från klacken! Det var en sådan händelse som oftast bara händer i filmer och det gjorde att jag och Sofia fick ett mindre skrattanfall. 

Vi kom fram till Stina, fixade Sangria och grillade. Vi satt ute och myste med filtar och Sangria in på natten. Det var väldigt trevligt. När jag skulle hem gick jag barfota eftersom att skorna gått sönder. Jag gick alltså barfota i en batikklänning med en axelremsväska diagonalt över kroppen. Jag såg kort sagt verkligen ut som en hippie. Fick en del blickar på mig vid t-banan.

Fredag: Vaknade ganska sent, väldigt trött. Vid fyra så åkte jag och Markus ut till Simon. Vi var där ungefär klockan sex, Matilda skulle komma vid åtta så vi spelade twister för at fördriva tiden. Det var väldigt roligt! Fast lite orättvist eftersom att både Simon och Markus är mycket längre än mig och har längre armar och ben och därför var det mycket lättare för dem. När Matilda kom så plockade vi ihop alla saker och packade in i bilen. Simon har ju körkort nu så han körde ner till hamnen, till hans segelbåt. Vi lastade in allting i båten och kastade loss. Det var en underbar kväll, vi seglade till klockan tio ungefär. Jag fick styra båten ganska mycket och drog i massa snören och sådant (hade lite panik ibland när båten började luta och upprepade "vikommerdövikommerdövikommerdö" några gånger men efter att tag avslutade jag med "det är lugnt, jag har koll"). Sedan lade vi till och åt middag. Efter middagen spelade vi spel och sedan skulle vi sova. Men jag och Matilda lurade till oss lite massage från Markus och Simon först. (Det var lite problem med två Matildor på båten när Simon skulle säga åt oss vad vi skulle göra och när han kallade oss Larsson och Rylander sade han fel namn hälften av gångerna).

Lördag: Vi vaknade vid tio, åt frukost, solade och badade. Jag vet inte vad klockan var när vi kastade loss igen men vi seglade till klockan halv sju ungefär. Simon badade även när vi seglade runt (det gick långsamt ett tag för det var i princip vindstilla). Vi var alltså ute i ett dygn. Alla fick ordentligt med färg men jag var den enda som inte brände mig (hade flera lager solkräm på mig). Det var alltså en mycket behaglig resa, förutom slutet av resan. Det började blåsa väldigt mycket och det var gäss på vågorna (dvs. att det var så stora vågor att de skummade). Vid ett tillfälle så välte vi nästan. Jag och Matilda klamrade oss fast och skrek men vi välte aldrig så det var lugnt. Efter det så fortsatte det att gunga ordentligt så det var därför vi åkte tillbaka till land. Annars hade vi nog kunnat segla runt ett tag till. Jag kom hem halv nio ungefär, åt lite middag och chillade.

Söndag: Idag har jag inte gjort så mycket. Det åskade, regnade och blixtrade rejält förut men det gick över. Sonen ovanför var ensam hemma kom ned och var lite rädd så jag bjöd in honom till mig. Katten följde också med in till mig och sov på min säng. Vi spelade kort och pratade tills det värsta var över. Jag tror att jag lyckades lugna honom lite i alla fall så det var bra. Nu har jag inte heller gjort något, ska snart prata med Fanny som är i Sverige! För första gången på väldigt länge så är vi i samma tidszon.

Kram på er alla, hoppas att ni haft en bra helg.

Första doppet!

Hej!

Nu har jag badat för första gången i år! Det var faktiskt riktigt varmt i vattnet och härligt! Det var på grillningen igår som vissa valde att bada. Själva grillningen var väldigt nice men vi bröt upp ganska tidigt.

Nu ska jag snart iväg till skolan, solade lite igår och ska försöka att sola idag också så att man blir lite brun till studenten. Annars kommer jag att se ut som en enhet med vit klänning och vit kropp..

Här är en låt som Stefan i repan på Rytmus skrivit till oss som tar studenten nu. Riktigt gulligt av honom tycker jag! <3 (klicka på ordet låt för att lyssna)

Kram!

Girls night out indeed!

Hej!

Gårdagen var väldigt rolig! Vi var på en najs klubb och dansade och hade det roligt. Det var mycket folk där i alla fall och trångt på dansgolven och uteserveringen. Men det var ändå nice för de hade tre uteserveringar och fyra-fem dansgolv med olika slags musik och ljuseffekter. Det fanns också många barer så men slapp stå i kö i en evighet. Längsta kön var då man skulle komma in men det gick bra det med. Det var jag, Sofia, Stina och Gabbi som var ute, om jag inte sade det.

Idag har jag städat lite och sådär, skulle egentligen kanske varit ute och fiskat med Albin och det gänget men ja försov mig, jag somnade ju inte förrän tidigt imorse (dvs. runt halv tre eller nåt)

Det var väldigt roligt i alla fall. Idag så ska jag ut igen, men inte på samma sätt. Ska iväg och fika med lite folk men det kommer att bli mysigt det med.

Trevlig helg!

RSS 2.0