Dag!

Hej!

Idag fyller min bästa lillebror år!!! GRATTIS!

Idag så har jag varit i skolan från klockan tio i nio till halv tre ungefär. Jag började med  in/så. Mats gick igenom massa olika piano och keyboards genom tiderna. Det var ganska intressant men jag var supertrött så jag fick typ tvinga upp ögonen haha ;). Sedan hade jag hål och skulle inte börja förräns vid elva. Alla i min klass skulle på lektioner men Ellen var ledig så vi gick runt och pratade osv ett tag. Vi satte oss i några fotäljer och då kom en trea lite random fram och började snacka med oss. Han hette Johan och förljde sen med oss för att äta.

Sen hade jag Ge/mu fick läxa...inte så kul för det är sånt där stelt jobbig skrift om noter och sånt...Efter det hade jag ensemble och när jag stod och väntade vid skåpen så kom två treor (killar) ut från en liiiten toalett och jag måste ha kollat lite konstigt på dom för dom sa "så gör vi här på rytmus" och sen började dom skratta jättemycket! kul :D.

Det gick bra på ensemblen förutom att basisten Leo kom försent för han hade typ sin bas i nån annans skåp och sen hade den personen gått på lektion. Lite knasigt...Vi fick välja en ny låt och killarna (som var majoritet) valde I Won't back down av Tom Petty. Ganska bra låt men inte så kul att spela och sjunga (det var därför vi tjejer som spelar piano och sjunger inte ville ha den) (jag sjunger ju inte men jag spelar piano). Efter ensemblen så hade jag typ hål igen men ellen hade också det så vi umgicks lite...sen drog jag med mig Simon på datorkunskap. Vi fick pyssla lite med dokument och sånt....

Jag sprang till bussen, hoppade av vid tyresö C, kollade mitt kontoutdrag, fick sms om att jag typ inte kan byta till Tele2, pratade med mamma, åkte en lång omväg till Trollbäckens C, handlade lite och gick hem. Nu har jag tränat på pianoläxan ett tag och kollat facebook.

Jag glömde att skriva en sak igår. Jag träffade (hälsade på) en singsongare och en kille i Ellens klass som heter Mathias tror jag...han har skåpet bredvid mitt...

Nu hoppas jag att Ellen kommer hem snart för jag är sjukt hungrig! och vi ska passa barnen nu!

Kram<3

...

Hej!

Idag så har jag bara gått i skolan en halv dag. Jag började vid tio idag men jag gick upp alltför tidigt. Ändå höll jag på att komma försent pga. bussen var försenad. Jag hade min indeviduella pianolektion. Det gick jättebra och jag fick en läxa som jag ska träna på!

Jag visste inte vem jag skulle äta lunch med men det blev Adam, David och Staffan :). Dom brukar jag inte äta med så det var trevligt. Sedan hade vi svenska. Vi fick skriva ett brev om oss själva och våran väg till Rytmus. Det var ganska kul. Sara våran samhällskunskaps lärare var sjuk så vi hade håltimme. Jag, Frida, Hanna och Erik gick ut för att köpa block (det var Frida som skulle ha block). Sedan satt vi med några från våran klass och snackade en stund. Nästa lektion var matte. Vi hade vikarie och hon pratade lite om negativa tal och vi fick göra en sida med uppgifter sen visste hon inte vad vi skulle göra så vi fick sluta när vi var klara. För mig var det ungefär fyrtio minuter. Den sista lektionen för dagden var franska. Våran franskalärare äger! Han är jätterolig! Jag och några till fick berätta våra telefonnummer på franska och alla andra i klassen skulle skriva ner dom så nu får man se vad jag får för intressanta sms ;).

När vi kom hem så åt vi mat och nu kollar vi på film. Jag har pratat med mamma och jag åker hem på fredag.

Kram! <3


Film

Hej!

Sitter och kollar på film...hittade en kanal som sände Bridget Jones dagbok...jag har bara sett korta glimtar från den förut så nu får jag iallafall se början av den..Jag ska upp och möte Ellen vid bussen vid elva eller tolv nånstans hon skulle sms.a när hon närmade sig så vi får se när det blir....

Imorgon börjar skolan vid tio så jag får ta en buss 9:07...det blir en timmes sovmorgon ungefär :D nice men lyckosten Ellen börjar inte förräns tolv...jaja jag vet inte om jag får mat heller så jag får väl ta med lite pengar ifall att det inte blir nåt...

Kram<3

Söndag

Hej!

Nu är det sista dagen på veckan och om fem dagar åker jag hem till Gotland igen :D. Kvar är en vecka av skoldagar men det går så sjukt fort så den är nog över innan jag hinner blinka. Idag får vara en slappdag så jag orkar med morgondagen då jag går från kl. tio till halv sex...tungt...men jaja får försöka att hålla huvudet uppe och göra det bästa av situationen! Gud vad vuxen jag lät där...haha

Snart ska jag äta lunch/middag...undrar om det blir köttfärsås eller kyckling....hmm..svårt val...senare i veckan måste jag och Ellen kanske tvätta lite...om hon inte tog med sin tvätt till Gotland...det vet jag inte...Isånt fall så får jag tvätta själv...lite onödigt kanske men jag måste tvätta lite jag med...

Har läst ut farmors bok nu...den var ganska bra...jag får nog låna en ny i samma serie i helgen...

Nu ska jag se om jag hittar nån kul film att kolla på :P

Kram!

The terminal

Hej!

Har hittat bandet jag pratade om förut's myspace. Deras bästa låt (enligt mig) är inte med men det är två bra låtar här med! Jag länkar längre ner.

Nu har jag precis kommit hem från jobbet...det var bra jobb...men jag vet inte hur många gånger jag sprungit upp och ner för deras trappa haha men motion har ju aldrig skadat...om man inte tar i i övertag...men det behöver ni inte oroa er för att jag gör;)

Idag har jag annars inte gjort så mycket...träffade en jättetrevlig tjej på festen som hette Hildur tror jag. Också estet så jag tipsade henne om Rytmus...hoppas att det finns ett där hon bor för hon verkade inte vilja flytta och hennes mamma ville nog inte att hon skulle göra det...

Nu ska jag ta en kaka och kanske lite chips för att jag varit så duktig idag :)

Kram<3

p.s. till farmor! Jag förstår inte riktigt din kommentar...jag ska gå tillbaka och kolla vad jag har skrivit haha...boken är förresten ganska bra har läst halva nu ungefär. d.s.

http://www.myspace.com/wearetheterminal/music/playlists

Helg!

Hej!

Jag vill börja med att gratulera min farmor och min mormor på deras födelsedag! Jag har även skickat sms till båda och jag hoppas att mormor ser det...mamma kan ju hjälpa henne annars :D Ha en superfödelsedag!
Jag vill också säga grattis i efterskott till min storasyster Jennifer som fyllde år igår och jag både sms:ade och skrev på facebook:)

Nu skriver jag lite om min dag. Jag försov mig....Det enda jag kunde tänka var "Skit jag får inte komma försent första veckan. Det här är den enda bussen jag kan ta om jag inte vill komma försent (normalt finns det två st). Skynda, skynda, skynda, SKYNDA" Det var typ allt jag tänkte. Jag väckte Ellen och bad henne att ställa fram lite frukost (hon började inte förräns tio idag) och det gjorde hon! Snäll som hon är! Tänk om jag inte haft henne...då hade det inte blivit nån frukost. Jag vaknade ungefär en timme senare vilket gjorde att jag hade ungefär 25 min på mig att äta frukost, tvätta och klä på mig, packa väskan och bestämma kläder. Jag gjorde det i superfart och hann äta en macka (på stående fot men ändå) Jag lyckades till och med att borsta tänderna :D.

Sen powerwalkade jag och sprang till bussen lite av varje...Jag kom till bussen i tid och den var sen så jag fick stå och vänta en stund...När jag kom till skolan så skulle vi ha samhällskunskap med min mentor Sara. Jag träffade Hanna vid skåpen och vi gick i sällskap upp för trapporna. Sen trodde hon att hon skulle till ett annat klassrum så hon gick åt ena hållet och jag åt det andra. Jag gick in och satte mig. Halva klassen var typ där och många fortsatte att droppa in. Men ingen Sara var där. Vi tänkte att hon kommer nog snart och skämtade lite om att det var tur att hon inte kommit än för dom som kom försent. Sedan satt vi där och bara snackade osv. När det hade gått en halvtimme och folk hade kollat andra klassrum, sjukanmälningar och learnnet för att se om hon skickat ut nåt om att lektionen var inställd så tyckte vi att vi hade rätt att gå därifrån. Så det gjorde vi. Tänk hur länge jag kunde ha sovit!

Vi fick ju ett litet hål och på det satt jag, Sara L och Hanna nere i repan (receprionen) och snackade lite. Jag åt ett äpple (om nån är intresserad). Sedan gick vi på engelska. Där gick vi igenom betygsmål och sen fick vi sitta två och två. Den ena satt med ryggen mot tavlan och den andra skulle beskriva en bild som den andra skulle rita. Jag var med Lova och jag tycker att vi lyckades ganska bra. Särskilt med tanke på att jag typ inte hade nån röst (förkylningen har släppt halsen men lagt sig på stämbanden om jag inte har sagt det...)

Näst var våran första svenskalektion. Vi gick igenom betygsmål och det var typ allt. Jag åt lunch med Hanna, Sara L och Erik. Jag fick veta att Erik var ifrån Dalarna...Vi pratade om det en stund och kom fram till att många ord på gammal dalmas-språk liknar gutamålet lite. Jag tycker inte att han pratar som dom gör i dalarna och det sa jag till honom. Men då sa han att det som är på tv är bara överdrivet för typ ingen pratar så...där lärde jag mig nåt nytt! Det är också därför jag inte vetat att han var från Dalarna för hans dialekt låter mer som typ mjuk stockholmska eller vad man ska säga...

Resten av lunchen satt vi uppe i ett rum och typ pratade efter en stund så kom Anna, David, Elise och Louise till sällskap :D. Sedan gick jag, Sara och Erik på franska och dom andra tror jag gick på spanska förutom David för han läser inget språk. Franskaläraren verkar jättebra! och rolig så det verkar bli bra :D Jag var dock supertrött men vi gjorde inget ansträngande vi bara pratade franska och ställde frågor till varandra.

Sedan var det matte så jag fick tvinga igång min hjärna igen. Men det var inte så svårt så det behövdes inte så mycket koncentration. Jag har typ rektorn i matte vilket var lite intressant tycker jag. Sen slutade jag och jag gick glatt hem. Sprang till bussen för att hinna med den och slippa vänta länge på nästa (långe är en halvtimma). Den var sen den också så jag hade inte behövt springa...lagom kul. Jag fick stå upp ända till Älta vilket var lite surt men jaja. Nu har jag precis druckit ingefärsvatten och ätit en kaka för jag tyckte att jag var värd det eftersom att jag.

1. Har gått min första vecka i skolan
2.ska kanske jobba imorron och
3. drack precis ingefärsvatten och tuggade till och med på en ingefärsbit vilken är sjukt bra för jag hatar ingefära...

Ellen har åkt till Gotland över helgen men jag är kvar. Det blir nog kyckling ikväll igen för jag åt jättegod köttfärssås och pasta i skolan :D. Nu ska jag ha fredagsmys men först ska jag plugga lite noter och lite matte!

Kram<3

p.s. kom på en sak. När jag gick hem från bussen så såg jag två rådjurs ungar men jag hann inte fota. Dom sprang typ fem meter framför mig över vägen och typ stod stilla först och kollade sig runt. Jag såg bara den ena först och trodde då att det var nån slagt stor hund men det var rådjur! Fina var dom också! d.s.

Torsdag!

Hej!

Är fortfarande trött och undrar om det är fångarna på fortet idag? Jag har precis ätit...vi lagade kyckling med sås (min sån där som jag gör ibland...mamma, johan, moa och fanny vet vad det är...kanske fler?). Nu är jag nmätt och lite trött...

Idag så var det annu en bra dag :D Jag var dock tvungen att gå upp tidigt och sen var det fel på bussarna så det blev fel...men jag kom iallafall till ksolan i tid. Vi hade kör på morgonen..UNDERBART!!! Alla sjunger så otroligt bra! Alla killarna också och jag satt och bara njöt (eftersom att jag har nu blivit hes men har inte ont i halsen nu). Det var så otroligt fint! En kille sjöng så otroligt fint och han går inte ens sång! Eller alla sjöng fint men han satt nära mig så jag hörde mest honom. Underbart!!!

Efter kören så var det gympa...i rörelsehallen. Vi gick bara igenom lite mål sen fick vi sluta lite tidigare. Efter det hade jag ungefär två timmars hål. Jag åt med några tjejer och Erik. När jag var klar och bara satt och var trevlig så kom Moa förbi. Hon hade lika långt hål och hon skulle gå och spela med några andra så jag hängde på. Därför hamnade jag (som spelar piano), Moa, Sara och Frida (som sjunger), Simon och David(som spelar bas), Kim (som spelar gitarr som för övrigt är från Åland vilket jag fick veta först idag...) och Josef (som spelar trummor). Vi tränade lite på ensembleläxan och sen skulle vi typ spela en bluestolva men jag hade glömt bort hur dom gick så Simon fick stå bredvid och vråla ackorden till mig haha ganska kul :D. Resten av hålen så var jag med Moa och Frida. Jag och Frida försökte förklara lite om skalor och noter osv. för Moa.

Sen hade jag GeMu (gehör och musik). Vi fick tillbaka våra prov...jag fick ett okej på mitt men min starka sida är inte direkt teorin och vi fick ett häfte om hela kursen som vi ska gå igenom den här terminen och jag är fast besluten att kunna allt! Ska plugga i helgen! Det var väl allt vi gjorde på den lektionen.

Ensemble var nästa sak på schemat det gick bra. Jag kom i en ganska bra grupp tycker jag...jag skulle bara spela lite ackord så det var lätt...Sen hade jag en halvtimme innan jag hade ljudteknik. Vi gjorde inte så mycket där läraren visade bara hur musikprogrammet fungerar om man vill göra sin egen musik vilken var bra för jag var jättetrött. Det kan man förstå tycker jag för klockan var nästan fem och jag gick upp klockan sex!

På hemvägen handlade jag och Ellen lite sen lagade vi som sagt kyckling. Nu ska jag kolla ifall det är fångarna på fortet :D och kanske reta Ellen lite mohahaha ;)

Kram!

låten vi sjöng på kören men jag måste säga att vi gör den bättre...fyrstämmigt alla satte typ stämman första gången vi sjöng! Sjukt bra att gå i en superestetisk skola!

Trött!

Hej!

Jag är jättetrött och vill bara sova så det här inlägget blir typ kortare än någonsin. Idag hade jag nästan inga lektioner med min klass...Först samhällskunskap...med klassen vi gick igenom betygsmål...

Gympa, alla stack typ för hälften hade inga kläder och dom andra ville typ inte vara med och låtsades att dom inte hade kläder...Lunch satt med några tjejer och en kille som heter David...han har lika konstigt schema som jag!

Estetisk orientering...vi diskuterade olika saker om vad som är estetik osv. det var inte med min klass men jag träffade en trevlig trummis som hette Daniel....vi hamnade i samma grupp när vi skulle diskutera kursmål...

Engelska. Var sjukt trött men gillar min engelskalärare som pratar väldigt brittisk engelska pga. att hon bodde och jobbade i England i tre år. Nu har hon en sydafrikansk make som kanske ska prata med oss nån gång...

Köpte halstabletter på vägen hem. Skulle åka buss med Martina men hon glömde sina papper i skolan och fick ta en senare buss...Jag kom hem lite innan sex det regnade hela vägen hem så jag gick i regnet...Det var dock en ganska fin regnbåge ett tag. När jag kom hem så hade Ellen fixat pannkakor :D

Jag har dragit på mig nåt virus av något slag och har lite ont i halsen och är lite förkyld men ska dricka ingefära ikväll och gjorde det igår också...

Nu ska jag snart duscha och sen ska jag nog kolla på tv...undrar om det finns nåt bra...

Kram<3

p.s. om mamma ser detta så får hon gärna ringa...jag skulle behöva mitt 5-ämnesblock till nästa vecka och undrar om du kan ge det till Ellen på något vis när hon åker ner i helgen...jag skulle också vilja ha mina stora raggsockor i många färger och mina vita luddiga strumpor med rosa prickar...d.s.

Bilder

Hej!


delar av min klass jammar på tvåan under insparken igår

okej det var ingen bra bild vänta lite

bättre bild! Scandic MALMEN haha ;) lite kul...

Kram<3

Tisdag!

Hej!

Det har hänt massor med grejer idag med men till skillnad från igår så tänker jag bara nämna det viktigaste/roligaste...så tänker jag nu men vi får väl se hur långt det blir i slutändan....

Dagen började klockn sex...som vanligt. Jag gick upp tvättade mig osv. och åkte bussen till skolan... Min första lektion var inså (instrument/sång jag har ju piano). Det var med alla pianisterna i min årskurs (13st). Vi hade Mats (f.d. gotlänningen) som lärare. Han pratade lite och vi fick mest info om betygskriterier och instruktioner om dom nya keyboardarna med ljudfiler osv. När han gick ut en stund så började en kille spela super mario låtarna...precis som dom låter! Alltihop...det var riktigt bra spelat och då kännde man att okej då är det väl kanske två som är bättre än mig (mycke bättre då, alltså musikaliska underbarn typ). Sedan efter lektionen så skulle jag snacka lite med Mats så jag stannade kvar. Det gjorde en annan kille också och när jag pratade med Mats så började han spela...Han spelade något klassiskt och väldigt invecklat...då var det en till som var mycket bättre...Jag vet inte om jag vill fortsätta uppleva detta varje dag! Man känner sig lite dålig haha...men jag får väl träna dubbelt så mycket istället...

Mitt schema för dagen var väldigt konstigt för jag hade typ ingen lektion med min klass. Så när det var klart hade jag ett hål. Själv. Jag hittade några tjejer från min klass och satt med dom ett tag...men sedan så ville dom gå ut och det ville inte jag så jag sa typ att jag skulle gå upp och kolla datorerna eller nåt sånt. Det var fullt vid datorerna så jag gick vidare lite o korridorerna för att hitta nån att snacka med. Tillslut hittade jag Erik (en jättelång kille jag går typ inte ens upp till hans axel). Vi pratade en stund och sen kom Simon. Han skulle på Gemu med mig så han drog iväg med mig dit (Gemu är gehörs och musiklära). Väl där fick vi ett prov...det gick väl sådär jag prickade iallafall in kvintcirkeln i durskalan...

Sedan hade jag ensemble. Vi skulle samlas i aulan för en genomgång eller liknande. Jag hamnade bredvid en jättetrevlig och cool tjej som hette Hanna tror jag men kallades hör Hax och ville bli kallad för det. Hon tyckte att det var sjukt coolt att jag flyttat hemifrån osv och vi pratade ett tag :).

Sen hade jag lunch jag hade lite panik först för jag visste inte vem jag skulle gå med...men då kom Ellen med en tjej från hennes klass och jag hoppade in med dom. Tjejen (jag minns tyvärr inte namnet det är så många namn att komma ihåg) var jättetrevlig. Hon gick sång och verkade jättegullig.

Efter maten hade jag datorkunskap. Det var med 1D och några killar från min klass. Vi fick presentera oss för läraren som hette David tror jag. Han verkade vara en bra lärare. Vi fick göra en slags affisch elr liknande...och mejla tilll honom och sen skulle han sätta upp dom bästa i skolan. Min idé var väl inte den bästa men vi hade typ 20min att fixa och mejla till honom så jag tog det första som flög igenom huvudet.

Efter det så slutade jag...då var klockan ungefär halv tre och Martina och Ellen slutade inte förräns kl. halv fem kvart i fem typ eller där någonstans. Jag tog den stunden till att spela piano så jag bokade ett rum och spelade lite... Det gick väl sådär men jag spelade iallafall i nästan en timme...Sen kom Martina och vi satt och pratade lite (man får inte ha salen mer än en timme). Sedan skulle hon på pianolektion så jag satt typ utanför för alla i min klass hade gått hem...Då ringde mamma så jag pratade med henne ett tag.

När dom slutat så gick vi upp för att ta tunnelbanan till slussen och sedan vidare till nåt ställe som jag inte kommer på vad det heter. Vi skulle iallafall handla tele-kablar till pianot. När vi gjort det så gick vi tillbaka till tunnelbanan för att åka till Gullmarsplan och därifrån skulle vi ta en buss hem. På tunnelbanestationen skulle Martina köpa pluskort och jag skulle göra ett kontoutdrag. På väg till bussen så skulle jag köpa ett äpple. Mitt upp i alltihop så knackar nån mig på axeln och när jag vänder mig om så står det typ en gammal alkis där och säger " Fan vad söt du é". Jag vet typ inte vad jag ska göra så jag bara vänder mig mot Ellen och hoppas typ att han ska gå...när jag vände mig om igen och kollade så var han inte kvar...skönt men gud vad äckligt! Bläääähhhh

Vi tog iallafall bussen hem och sen åt jag och Ellen köttfärsås och pasta...imorron måste vi laga till ny mat för nu har vi bara en förpackning kvar i frysen...På lördag ska jag typ jobba på fyrtioårsfest :D bra med lite extra pengar!

Nu ska jag kolla på tv eller kanske spela lite piano :D

Kram!<3

Måndag!

Hej!

Idag hände det en hel del! Vi började dagen med mattediagnos..det kunde väl ha gått bättre...jag kom inte ihåg alla formler men jag svarade iallafall på många tal så jag hoppas att jag får några rätt....Sen var det meningen att vi skulle gå på en siklavandring med våran mentor...men hon dök aldrig upp då gick vi ut och satte oss på en bergbit typ eller något liknande och solade lite. Sedan var det dags för mat! Det var någon slags köttgryta eller något liknande. Ganska gott...Idag satt jag med Martina, Lova och Hedvig. När vi var klara så kom en kompis till Hedvig och pratade lite jag vet inte vad hon heter men jag tror att hon går i Ellens klass..

Efter maten så gick vi på någon slags learnet-möte med information om learnet. Det påminner mig om att jag ska kolla min mejl där! Det är nämnligen där som lärarna skickar ut all info till eleverna för rytmus vill inte ha så mycket lappar i korridorerna. Dels för att det inte är snyggt och dels för att det inte är bra för naturen med så mycket papper som det skulle behövas om man skulle trycka upp till varje konsert osv. Det var några treor där också som berättade lite om vart man kunde hitta saker och skolans öppettider på kvällarna (så man kan stanna kvar och spela. Det är öppet till typ halv nio och då är lärarna kvar där och kan hjälpa till om det behövs).

Sedan var det dags för lite snack med våra nya inså-lärare (instrument/sång). Vi är tretton pianister vi skulle egentligen vara tolv men en kille från norrland började i min klass idag och han är den trettonde pianisten. (han fick komma in för det hade blivit fel på hans ansökan och sen var det en gitarrist som inte dök upp så då fick han hans plats). Vi hade lite info med Mats (läraren som var med på min intagning och pratade pärk med mig). När han såg att jag, Ellen och Martina var där (gotlandsbrudarna haha) så började han förklara lite om pärk för dom andra och förklarade att han är (tekniskt sett var) världsmästare i pärk men sen kom han på att det inte gick så bra ihop med pianospelandet (händerna svullnade haha). Han pratade i en timme ungefär. Lektionen skulle egentligen vara i en och en halv timme så vi fick en halvtimme extra.

Då gick gotlandsbrudarna till mc'donalds för vi skulle vara kvar där tills på kvällen. Vi tog varsin kycklingburgare med vatten (15 kr) för det var ett bra pris :). När vi kom tillbaka till skolan så visade det sig att vi skulle få typ ost och skinka baguetter men jag sparade min och åt den på hemvägen istället för då började jag bli hungrig igen :).

På kvällen så fick vi först lyssna på tvåor och treor i en konsert. Dom var sjukt duktiga! Det sista bandet hade visst precis fått skivkontrakt och massa sånt. Jag vet inte ens om dom gick i tvåan eller trean men det är ju sjukt bra! Men dom va sjukt bra också! Näst på tur var att jamma lite. Vi fick gå upp på plan två och bytas av på instrument och sång för att spela lite tillsammans. Men jag gick aldrig upp...den nya killengick upp först och man kunde inte toppa det...iallafall inte jag...Han spelade typ asproffsigt fastän allt bara vad inproviserat...orättvist! haha. Sen skulle vi gå ut och ha lite lekar men dom andra som skulle vara före oss var inte klara än så vi fick göra någon konstig lek medans vi väntade.

När vi kom fram så blev vi uppdelade i olika lag (fyra st). Våran första gren var som en stafett men man skulle springa till ett paraply. Snurra runt med huvet mot det tio varv och sedan springa tillbaka...Jag fick Simon att ta min plats för jag tänkte att det och lågt blodtryck kanske inte är bra...när jag ibland inte ens kan ställa mig upp utan att bli yr så verkade det inte som en bra idé...Men Simon var jätteschysst och tog min plats (han fick springa två gånger). Sen snackade vi lite och han brukade tydligen vara på medeltidsveckan varje år för han hade släkt på gotland. Han visste vad våffelståndet var där jag sålde våfflor förra året så han hade troligtvis sett mig fastän han inte visste att det var jag då...lite pinsamt när man tänker på dom vackra huvudbonaderna som vi fick ha på oss haha ;)

Nu har jag skrivit alltför mycket....ingen kommer att orka läsa det här...inte ens jag så om det blir stavfel eller att jag klickat fel på tangenterna så får det vara så. Jag hoppas att människorna som läser min blogg är smarta nog att förstå ändå.

p.s. Det blev ingen cykel igår för gubben som hade "cyklarna" hade inga cyklar så det blev inget d.s.

p.s.2. Han killen som började i min klass idag skriver typ låtar till en kille som skriver låtar till Robert Wells så ibland så spelar Robban hans lätar haha lite coolt :)d.s.2.

Kram<3

Rytmus häng

Hej!

Såhär ser det ut om man går upp för två trappor på rytmus!

mysigt ställe :)

Lördag

Hej!

Idag hade jag på mig klasströjan hela dagen och har fortfarande den på...fina minnen från den tiden...Jag kollade på musikvideon till fyra män och blev nästan tårögd när jag såg alla gamla bilder från högbytiden :D. Jag har kollat på film...jag såg ringaren i notre dame, upp och mulan...så jag har inte gjort annat än att kolla på film haha...en hel dag...men har man inget annat att göra så...Nu ska jag kolla om det finns nåt bra på tv elr nåt..:D

Kram!! <3

Lördag!

Hej!

Idag är det slapplördag! Jag har satt på mig klasströjan och ska snart se på film...så blir min dag idag :D Ellen är hos sina kusiner. Jag lägger in en video på en f.d. Rytmuselev (hon jag pratade om igår) Mary N'Diaye! Hon är skitbra det var hon som var på våran clinic igår. Hon skriver låtar och har ett band där alla är gamla rytmuselever. Låten har hon själv skrivit själv. Det är hennes första singel. Hon spelade bättre låtar för oss igår tycker jag men den här låten är också bra :D



Kram<3

Till den franska Bert Karlsson

Bonjour!

Moi et ma copine Ellen avoir une trés belle chanson s'appelle "Qu'est-ce que"!
Donne de tes nouvelles! Merci

Au revoir!

*Översättning: Jag och Ellen har gjort det igen och har skrivit en låt på franska som heter "Qu'est-ce que" :D

p.s. En sak jag glömde i mitt förra inlägg...på vägen hem gick jag och Ellen vilse lite haha vi skulle ta en annan väg hem...inte så bra haha...när vi kom hem så fick vi hjälpa till på Ellens barnkalas dom gjorde massa olika konstverk som dom sen ställde ut till vernissage för föräldrarna. Jag fick montera ihop sprattelgubbar ;) (Ellen är familjens dotter hon fyller egentligen år på julafton men dom brukar fira på den här tider på året) d.s.

Dag två

Hej!

Idag var jag i skolan. Det var roligt vi var på våran första clinic. Det var en sjukt duktig f.d. rytmuselev som kom med sitt band och spelade (alla i hennes band har gått på rytmus). Hon var verkligen suverän! Hon hade en egen stil som var en blandning mellan olika musikstiler. Hon är även låtskrivare till andra artister och jag tror att hon har skrivit olw:s fredagsmys låt men jag är inte säker...hon pratade om den när brandalarmet plötsligt gick igång. Alla trodde att det var övning så hennes band och hon började spela och sjunga med brandalarmet som en bakrundssound skitcoolt! Sen så tyckte lärarna att vi skulle gå ut och alla ställde sig upp jättesegt och tog med grejer osv. När vi kom ut så fick vi veta att det ointe varit en övning men det hade inte brunnit. Troligtvis var det kocken som bränt något eller något liknande haha :).

Jag fick träffa resten av min klass. Alla är jättetrevliga och hänger typ med varandra :). När vi hade lära känna varandra övningar så fick jag veta att jag och en kille i min klass fyller år på samma dag :) Jag måste kolla med honom på måndag när han är född så jag kan se vem som är äldst :). Vi fick skåp och tags idag. Jag fick ett stort skåp vid repan :) (receptionen). En tag är en liten blipp-sak som man behöver för att komma in i skolans olika våningar. Har man ingen sån så får man vänta till någon öppnar dörren för en...

På vägen hem så bytte jag och Ellen buss många gånger för vi hoppade av vid Tyresö C för att jag skulle köpa sl-pluskort. Det gjorde jag...kostade 630kr...

På väg till bussen fick jag och Ellen springa för vi var ute lite sent...Jag träffade massvis med folk från min nya klass som har andra mentorer och alla var sååå trevliga :D Jag är trött och är glad att det är lördag men jag längtar till måndag:) förutom nollningen

Nu ska jag o ellen se på film

Kram<3

Till Bert Karlsson

Hej!

Jag och min vän Ellen har precis skrivit din nya hitlåt. Den heter "Den röda flugans trubbel" konntakta oss!

mvh Matilda

Rytmus!

Hej!

Nu har jag haft min första dag på rytmus:). Jag gick upp ca.06.00...för jag skulle duscha. Jag hade panik ett tag för jag visste inte vad jag skulle ha på mig men med hjälp  av min nya rumskompis Ellen så löste det sig tillslut. Vi åkte en direktbuss...det regnade på morgonen så vi gick i rask takt. Vi satt på bussen länge och lyckades hitta till skolan:). Väl där så började dagen med att lärarna uppträdde för oss. Dom var jätteduktiga! Sen fick vi följa med våran nya mentor för att få info osv. Vi fick sluta efter lunchen för att våran helschyssta mentor Sara släppte oss tidigt. Några satt kvar och pratade. Vi pratade om lite av varje jag och Martina blev utfrågade om Gotland. Jag har ju innan varit lite rädd att dom inte skulle förstå vad jag sa men dom tyckte inte ens att jag pratade gotländska...sen hämtade jag och Martina sl-kort. När Ellen hade slutat så gick vi införbi köpcentrumet innan jag och Ellen sprang till bussen. Hemvägen gick jättebra. När vi kom hem så lagade vi massvis med köttfärsås och pasta som vi har frusit in. Nu på kvällen fick vi mat av Anne och Niklas dom hade kokat en jättegod soppa:). Ellen köpte ett piano idag så jag ska kolla om jag får spela lite sen...Imorron ska jag till skolan :D

En ironisk lite sak som avslutning...På måndagar börjar alla klockan tolv så att man ska kunna få sovmorgon...Jag börjar kl.09.55 eller nåt sådant för jag ska ha min privata pianolektion då...den håller på i en halvtimme och sedan har jag två timmar fritt på skolan utan någon annan där förutom lärarna (tror jag). Ja...det var kul...haha

Kram<3

p.s. jag fick veta att i år var det svåraste året att komma in på Rytmus i Rytmus historia så vi är bäst :) 128 kom in av över tusen sökande...d.s.

matlagning! våran köttfärssås blev himmelsk! om man ska skryta alltså...

Stockholm:)

Hej!

Nu är jag i Stockholm och har flyttat och packat in mina grejer. Familjen jag bor hos är underbar och dom har två barn. Imorgon ska vi till skolan...läskigt! Vi har kollat lite på bussarna idag så jag hoppas att vi hittar :O. Det ska nog vara ganska lungt för Ellens pappa ska hjälpa oss vid bussen till Nacka och sen så åker han vidare in till centralen...
Nu blir det bilder!

Ellen skrev notan innan vi åkte och storhandlade på ica maxi

våran farstu

en annan del av farstun och man kan se ett svart draperi. Innanför där finns tv-rummet

våran ingång

vårat skafferi

vardagsrummet

annan del av vardagsrummet

Hallen typ

Datorrummet

en väldigt dålig bild av sovrummet. rakt fram är våra garderober där förvarar vi allt!

en del av badrummet till vänster finns duschen :)

Kram!<3 nu ska jag sova så jag orkar upp imorron!! :D:D:D

Stockholm nästa

Hej!

Imorgon bär det av. Jag flyttar till Stockholm...läskigt :D. Jag har inte förstått det än...Det förstår jag nog i october eller nåt :). Nu ska jag packa. Det går sisådär...det är svårt att veta allt man ska ha med sig och jag kommer nog glömma hälften hemma. Hoppas att det jag glömmer är sådant som lätt kan ersättas...Jag lånade en bok av min farmor...jag har inte hunnit att börja läsa så den får nog åka med till Stockholm den med. Om det är okej? Jag ringer och frågar senare :D Kattungen Ceasar börjar lära sig reglerna men just nu snurrar han in sig i lakan och leker med dom...jag försöker att få honom att sluta...Det går också sisådär...ska nog gå och stoppa honom nu...och packa vidare :)

Jag försöker att lägga in bilder på lägenheten/källaren när jag är där...om min bilduppläggarsak vill fungera...Hoppas!

Laddar upp en bild av mig högst uppe i Eifeltornet :D


Katt

Hej!

Katten förstår nog inte vad han heter...jag har precis varit hos mormor och ätit en FANTASTISKT god middag med blåbärspaj till efterrätt :D

Han har gått på lådan. Vi var tvugna att låsa in honom i badrummet när vi var borta för att han inte skulle rasa huset eller bajsa i hörnen eller nåt sånt. Just nu så trampade han på tangentbordet och satte upp tassarna på min arm för att få uppmärksamhet. Sött! Nu gosar han bredvid mig. Han är jätteduktig men han vill leka och klösa i soffan men då får man bara vara lite sträng ;). Han lär sig med tiden :D

Kram<3

Ceasar/ Figaro?

Hej!

Vi har blivit med katt! Idag kom katten hit som vi väntat på. Han är jättesöt! Vi tänkte döpa honom till Barney men han var ingen barney...Därför sa jag Ceasar ( Jag har ju tidigare sagt Figaro...sen jag var typ fem..men min kusin döpte sin katt till Figaro...:/ ). Han ser ut som en Ceasar...typ...men grejen är den att även om jag vet att han heter det (jag kom ju till och med på det) så kallar jag honom av misstag för Figaro helatiden...

Jag lovade min Farmor att lägga upp bilder på honom så jag hoppas verkligen att min bilduppläggarsak fungerar..Just nu ligger han bredvid mig i soffan och sover han är så söt! Hans två andra favoritställen är en stol i köket och under skohyllan :)

Idag var Fanny här och fikade...imorron åker hon till Åhus :/

Kram! <3


katten på sitt favoritställe

tyvärr ville inte min bilduppläggarsak fungera på mer än ett kort så det får bli andra någon annan dag...

 


Bröllop

Hej!

Igår var jag och sjöng på ett bröllop. Det var Emma och Tobias som gifte sig. Det var jättefin! Emma var den finaste bruden jag någonsin sett! (jag har inte sett så jättemånga på riktigt men jag räknar in dom jag sett på tv också). Hon hade en jättefin klänning och var jättefin i håret också. Brudtärnorna var klädda i blått. Dom hade likadant tyg på alla klänningar men olika modeller för att passa just deras kroppsformer. En jättesmart och fin idé som också fick jättefint resultat! Dom hade några brudnäbbar också som var klädda i vitt. Tjejerna hade vita klänningar och killarna hade vit skjorta, svarta byxor och lila fluga. Alla blombuketterna var med lila blommor. Det var jättefint och brudparet sa sina ja tvärsäkert :D. Jag sjöng två låtar (Kärleken är och Hallelujah med en bröllopstext). Det gick ganska bra, lite darrigt och nervöst såklart. Efter första låten så kunde jag nästan inte gå tillbaka till min stol för jag darrade som en galning haha...Men allting var jättefint!

Efter bröllopet så skyndade jag vidare ner till min mormor. Där jobbade vi lite (jag och mamma lagade mat). På kvällen åt vi helgrillat lamm innan vi åkte upp för att se brud. Vi var lite sena så vi fick be dom gå ett varv till haha ;)

Idag har jag kollat på Ica age tre och läst osv...det vanliga imorron ska jag kanske snacka med Ellen lite på dagen och sen ska jag kanske till Fanny (eller om hon kommer hit)

Kram!!<3

Rättning

Mulan kom ut 1998 och jag var fyra
kram!

Kvavt, regnigt

Hej!

Idag har det varit kvavt och regnit som jag skrev hehe...Det är jättejobbigt för alla flugor kommer in :(. Jag har inte gjort så mycket nu men jag har inte skrivit på ett tag. Jag har bara slappat och tagit det lungt...nu när jag snart ska flytta. Det har jag inte förstått än och kommer nog inte göra det förräns i typ october (då har jag ju flyttat men jag kommer inte inse det förräns då..känns det osm nu iallafall). Jag är jättenervös för att börja på ny skola för att: Jag vet att jag inte spelat lika länge som alla andra dvs. jag är inte lika bra. Jag pratar gotländska, tänk om ingen förstår vad jag säger! Jag gick ut med höga betyg tänk om jag inte kan hålla dom?...Listan kan göras lång....för att inte tala om att jag ska flytta och bo helt ensam (okej med Ellen men hallå båda är bara sexton). Försöker att inte tänka på allt sånt för mycket men nu har jag skrivit ner det. Då är det lättare att inte tänka på det...

Idag kollade jag på Mulan. Jag minns lite av att jag var på bio när den kom ut 1997. Då var jag tre år och jag har inte sett den filmen sedan dess. Den var ju skitbra! Det är inget fel på disneys filmer nu men klassikerna (dom som kom ut när jag var liten räknar jag till klassiker alltså inte typ askungen och sådant utan mer lejonkungen och dom) är helt enkelt bättre! Disneys filmer har egentligen allt. Dom har spänning, romantik, humor, bra musik osv. Dom har lite av varje helt enkelt. Min favoritscen är när hela Kina knäböjer (till och med kejsaren) för Mulan när hon har räddat kejsaren och alla andra. Kvinnorsynen då var ju att dom skulle bara prata när männen givit tillåtelse osv. och sen knäböjer kejsaren när hon egentligen skulle ha dömts till döden för att ha krigat som kvinna! haha snacka om att alla blev ägda! Älskar det och jag älskar också humorn i den filmen haha nej det är nog en av mina favoriter. Lejonkungen är ju också bra men den känns lite uttjatad (kan bero på att jag kollade på den väldigt många gånger när jag var liten. Men det kan också bero på att det är den som man tänker på när någon säger disney).

Lägger in en bild på Mulan för att hon är så himla cool!


Nu ska jag läsa...tror jag eller se Mulan igen haha ;). Just nu läser jag en serie som jag läst förut. Flera gånger förut senast för en vecka sen. Det är bra böcker och man behöver inte tänka så mycket. Jag har lite andra böcker som jag inte läst förut som jag skulle kunna läsa. Jag älskar "Stolthet och fördom" och fick en bok som heter "Mansfield park" av min farmor som jag gärna  vill läsa. Men just nu kan jag inte uppbåda den koncentrationen som behövs...Den får jag läsa i mitten i terminen eller nåt när järnan är på topp. (dvs. den har kommit igång från sommarlovet men har inte börjat lägga av inför jullovet).

Jaja hejdå Kram!

ps. Jag ville bara tillägga att jag numera är expert på USA:s delstater för att jag nördade sönder på ett spel där man skulle sätta ut som på en karta. Jag lade inte av förräns jag fick 98% jag ville ha hundra men jag har lite svårt att klicka uppe vid Maryland och Rhode Island för det är så pyttigt och jag har ju laptop och därför en sån där platta som man styr med. Det är lite svårt då men antagligen är det lika svårt med vanlig mus...jaja det var bara det jag ville ha sagt ds.

ps.2. Jag gillar inte min bloggsida längre för att den är så trist och grå men ärligt talat så vet jag inte hur man ändrar haha om någon läser det här och är villig att hjälpa till så hör gärna av dig ;) ds.2.

RSS 2.0