JULLOV!!!

Hej!
Nu är jag äntlien hemma igen! Sov hos pappa inatt och sedan var jag ett tag hos farmor&farfar innan jag åkte hem med mamma.
Jag hade ingen lektion igår! Så jag tog god tid att packa och städa lite sen runt klockan ett kom Stina förbi. Vi fikade och myste, spelade piano och gitarr och pratade! Sedan när hon var tvungen att gå (runt fyra) så kom Sofia. Jag och Sofia gick hem till mig och vi åt nudlar, kollade på film och när jag skulle åka åkte hon med (vi hade samma resväg i början) och det var skönt för då fick jag lite bärhjälp haha! Vi bytte julklappar också men man får inte öppna förrän på julafton! Så är det.
Nu ska jag gå och krama katten, han är busig. Lilla Ceasar! <3
Kram!! God jul och Gott nytt år!!
p.s. Vi får se hur det blir med bloggandet. Lägger nog mer tid på att mysa med familjen nu. Återkommer kanske i Januari (eller innan, vem vet) d.s.

Sista skoldagen!

För i år! Det är idag det. Jag har en lektion, vid två. Vi ska troligtvis se på film eller nåt. Nu ska jag bara packa och försöka att inte glömma något. Senare idag så ska jag, Sofia och Stina byta julklappar. Ska bli mysigt! Jag måste krama lite extra på alla idag för sen så ses vi ju inte på väldigt länge..Lite sorgligt. Men etska ändå bli skönt att komma hem.
Nu ska jag läsa lite, jag äter turkisk yoghurt till frukost för jag måste ta slut på den innan jag åker, det är ganska surt så man får ta lite i taget haha ^^ Fast det är lite gott också..:)
Kram! <3

Packa packa packa packa

Hej!
Imorgon kväll smäller det! Då åker jag HEM! Jag köpte lite godis idag som jag kan ta med på båten så att jag håller mig vaken! Fick tillbaka svenskauppsatsen idag. MVG- så jag vet inte vad slutbetyget landar på. Jag var tvungen att få mvg för att få mvg i slutbetyg. Men nu fick jag ju Mvg- så jag får se. Skulle vara tråkigt att bara få vg..
Men nu ska jag packa, och packa och packa. Jag köpte de sista julklapparna idag! Så nu är jag klar med det också. Ska bara få plats med allt i resväskan också. Den kommer att bli riktigt tung :(. Jaja, jag slipper ju bära på den på några veckor och när jag åker tillbaka är planen att den ska vara lättare!
Nu ska jag packa. Hejdå.

Helgen slut

Hej!
Nu är helgen slut. Det gick sjukt fort. Hade sushikväll/eftermiddag hos Emma igår. Jag har aldrig ätit så mycket sushi i hela mitt liv! Men gott var det och nu kan jag lägga till mitt livs cv att jag har rullat sushi . Det är inte dåligt! Vi spelade kort också och myste med film och julkalender.
Morgonen efter så åkte jag, Sofia och Gabbi in till stan igen (Gabbi bor där) och jag och Sofia mötte upp Stina och hennes bror Alexander. Sen handlade vi julklappar! Alexander köpte till Stina med lite coaching från mig och Sofia och vi har nu köpt till varandra. Vi ska byta nu i veckan men vi får inte öppna förrän på julafton och då måste vi sms:a varandra och säga vad man tyckte haha ^^ Lite kul sådär. Men efter flera timmars shopping så tog jag, Stina och Alexander en paus på ett fik men Sofia åkte hem. Hon har prov imorgon så hon var tvungen att plugga. Vilket jag också ska göra nu, plugga alltså.
Imorgon är det öppen scen och då ska vi kötta "Rolling in the deep"! Jag ska spela på FLYGELN! <3 Mys mys!
På onsdag bär det av hemåt, så jag måste köpa godis på tisdag för att ha med på båten ^^. Det gäller att hålla sig vaken för annars kanske man åker med tillbaka haha ;).
Jag har kommit på att jag måste julstäda lite innan jag åker. I alla fall dammsuga och damma lite. Så jag vet inte riiiktigt hur jag ska hinna med allt, men jag har en plan!
Nu ska jag plugga och sen mysa med en kopp te och lite OC!
SKÅL för en toppenhelg! :)
Kraaamar!! <3

Wiiihu!

Jäklar vad kul det var igår! Kom inte hem förrän straxt innan två, men det var det värt. Jag lovade (tummis) att jag skulle sova över nästa gång sa du slipper jag åka hem så sent ^^
Det var verkligen supermys! David bakade pepparkakor och man fick önska vad man ville ha för form och så skärde han ut det! Förra året så brände han alla pepparkakor och därför har han under hela året fått höra "David, dina pepparkakor smakar kol!". Men i år så lyckades han, någorlunda. Några blev brända men jag tror att det var för att Simon mixtrade med ugnen.
Sen blev det monopol och jag och David ägde! (vi spelade på lag) Men sen åkte jag och det slutade med att Simons lag vann, vad kan jag säga. Jag antar att jag behövdes där haha ;) Li och Jonna (två singsongare) hade gjort en raplåt till David som dom framförde (han fyller år imorgon så vi firade honom lite).
Men nu ska jag göra mig i ordning! Ikväll så ska jag hem till Emma och laga sushi. Ja, LAGA sushi! Det kommer att bli mycket intressant haha ^^Sen sover vi över där, för hon bor ute i ingenstans. Och imorgon är det in till stan och köpa julklappar som gäller! En ganske perfekt sista helg innan lovet måste jag säga.
Men nu ska jag duscha.
Puss på er!

Gemu?

Hej!
Jag har gemu 10.30 och ska få veta mitt betyg. Sedan börjar jag inte förran 13.30, så frågan är: Är det verkligen värt att åka då? Jag lär ju bara få veta mitt betyg (dettar högst fem minuter) och jag skulle säkert kunna prata med min lärare senare under dagen. Jag har mejlat men han har inte svarat. Mejlade igår. Allting skulle vara så mycket lättare om lärare kollade learnet lika ofta som jag..(säkert minst tio gånger om dagen).
Nu ska jag ta lite frukost, jag tror inte att jag kommer hinna till 10.30 ändå så jag hoppar nog gemun. Problemet är att jag vet inte om jag får ogiltig frånvaro, jag har ju mejlat honom. Fast jg vet bara inte om han sett det :(
Jaja, jag är hungrig så jag ska äta. Det blir macka och te idag! Hade lite macka  frysen som jag tog upp. Det är lite omväxling från havregrynsgröten...
Kram! <3

Hejsan hoppsan fallerallera när julen kommer ska varenda unge vara glá!

Snart är det jul, nästa vecka faktiskt. Eller jul är det kanske redan, men julafton är nästa vecka. Ganska knäppt att allting har gått så fort. Men så är det. Idag så hade jag min sista sånglektion, det var lite sorgligt men både jag och min lärare kunde konstatera att jag gjort stora framsteg. Jag fick även lite hjälp på vägen i framtiden. Så jag ska fortsätta träna! Jag hade även matte, en vanlig lektion (den sista för terminen) och Scemu. På scemu:n (alltså musikalen) så ska jag spela piano och det visade sig att det är ganska många låtar! :) Så jag ska spela jättemycket! :D Superduperkul!
Uppspel v. 12 fredag och lördag. Det är ännu inte bestämt vilken dag vem spelar (det är olika på olika föreställningar) så än kan jag inte säga vilken dag. Men boka in vecka tolv i almenackan! :)
Nu ska jag kolla på OC, jag är obsessed jag vet. Men jag har ialla fall gjort all mina läxor och ska lämna in det sista (historian) imorgon. Sen är jag fri!
Imorgon så ska jag till Simon som bor väldigt långt bort -.- Vi ska fira David lite, men jag åker hem efter så jag kommer väl hem vid tolv någon gång. Därav, troligtvis inget bloggande, får se om jag lyckas trycka in något på förmiddagen. Men det är osäkert.
Nu ska jag gå! Baka baka pepparkaka! Bye bye äppelpaj! <3

På min enda lektion idag så fick jag veta mitt slutgiltig betyg och..

..JAG FICK MVG I ENGELSKA A KURSEN!!!!!!! Jag fick ett rakt mvg, inte ens mvg minus! Min lärare sa att jag förut legat mest på vg men haft nåt mvg men eftersom att de nationella proven är så hetäckande så vägde det upp! Jag fick nämnligen mvg på både det muntligt (tal), uppsatsen och läs- och hörförståelse!!!!! Inget mvg minus där heller! Jag är så GLAD!!! :D :D :D :D
Men nu ska jag göra historia, mindre kul :P

Snart är det skola

Men än så kan jag sitta här hemma och vila. Jag har ingen Kuhi lektion idag (gjorde provet i måndags). Så jag ska nog ta med Noelle (har döpt min dator till Noelle) och skriva lite historia på den timmen då jag egentligen skulle haft kuhi. Det är så lätt att bli ditraherad om man är hemma. Men samtidigt så vet jag inte om jag orkar släpa med henne, jag kan ju lika gärna sitta kvar en stund imorgon. Jag tror att jag ska göra det. Det låter bra.
Nu ska jag klä på mig, är bara halvt påklädd än.
Skriver kanske mer ikväll, på engelskalektionen idag ska jag få veta mitt slutbetyg i engelska!!! Väldigt nervöst just nu. Annars ska jag bara kolla på film på min enda lektion idag, ganska soft :).
Kram! <3

Katten sitter på fönsterbrädet

och tittar in på mig, jag kan inte släppa in honom för då kommer han springa runt i källaren och kommer inte ut igen. Jag tror att han har en kattlucka, frågan är om han vet det. Det är lite creepy..

Lucia & Dick Harrison

Hej!
Idag hade vi Luciamys i skolan! Hela dagen började med att några stycken från rytmus (runt femton st kanske) gick luciatåg genom hela skolbyggnaden (trapphuset och in på lite andra skolor som även ligger i skolan). Sen var det pyssel, i två timmar. Jag var inte riktigt på pysselhumör men för syns skull så tillverkade jag någon slags snöflinga som hängde i rep från en blompinne med en pepparkaka hängande i mitten (det var ett runt hål i mitten av snöflingan). Det var, obeskrivligt vackert..^^ Skoja! Det var ganska fult. Men man fick lussebulle pepparkakor och julmust så man ska inte klaga :). Plus att lärarna sjöng och spelade gitarr vilket också var ganska mysigt. Improviserade stämmor och sånt! Två manliga lärare och en kvinnlig var det för det mesta (skiftade lite när folk pysslade och sådär). Min gamsla franskalärare Anders spelade och höll ihop allting, han är superrolig också så stilla natt blev riktigt rockig på slutet haha ^^
Sen gick jag ut och lyssnade på " Karl-Bertil Johnssons jul" En härlig historia som läses av en trea varje år. Den trean väljer sedan en som ska läsa nästa år och den som ska läsa nåsta år väljer sitt komp-band (som spelar till sagan). Nästa år blir det David i min klass! Det kommer att bli superbra!
Jag fick massage av Erik (var som vanligt jättespänd i axlarna) och sen var det lunch. Gröt. Juligt och helt okej, jag fick laktosgröt men det var också gott. Det fanns ingen sirap vilket var ett minus men det fanns mandariner och mjukt bröd så det vägde upp :).
Efter lunch gjorde jag en "doftpåse". Jag tog papper och lade kaffebönor i mitten och knöt ihop. Sen var det dags för Mr Dick Harrison. En ganska känd historiker som kom till våran skola för att tala om slavarbete för tvåorna. Det var en hemsk historia. Hur slavar har det för ja, de existerar ännu! Det var en jättebra och hemsk föreläsning, han var en mycket skicklig historiker och det var ett bra och intressant ämne. Problemet var att jag inte sov så bra igår natt. Jag säger bara att det var tur att jag hade min kaffepäse att lukta på för annars hade jag kanske somnat. Det var så hemskt! För föreläsningen var så bra! Och så sitter man och känner att man börjar glida bort med tankarna, skitjobbigt. Men jag var ändå en aktivlyssnare och kan förklara allting vid ett senare tillfälle.
Nu ska jag återgå till mitt historiaarbete (som inte handlar om slavarbete utan om "Europas dominans i världen år 1500-1945") Superkul!
Puss och Kram på er! Ha en fin luciadag! <3
p.s. jag kommer att sluta en dag tidigare från skolan! Tog ledigt den 22:a för vi skulle bara sjunga och lyssna på rektorn i en och en halv timma. Så jag åker hem den 21:a! :) d.s.

Jag förstår inte.

Jag är klar! Med historian, med kuhin med svenskan. Klar! Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag ska ännu få tillbaka historian och kanske ändra innan fredag men kan inte göra något idag, nu. Herre min gud. Jag trodde aldrig att detta skulle ta slut! Det enda som är kvar nu är: Julklappar, Öppen scen, packa och åka hem! (stort sett). Knäppt.
En sak till, JAG FICK MVG PÅ ENGELSKA NATIONELLA!!!!!!!!! Jag vet inte vad det gör för mitt slutbetyg eftersom att jag legat på vg hela tiden. Men jag hoppas hoppas hoppas och hoppas att jag kanske kan få mvg. Annars funderar jag på att få göra någon extrauppgift. Nu när jag är så nära så kan jag inte låta bli! Samma sak med svenskan, där vill jag också ha mvg. Jag är bara så.
Fick idag med hjälp av ett litet test veta att det är min högra hjärnhalva som är starkast vilket betyder att jag är kreativ, fast det var väl kanske inte någon större nyhet haha!
Oh well, jag tar nog en kopp te och en pepparkaka. Ikväll slappar jag! :D

Demens...

Okej, inspelningen var inte så farlig. Vi slutade faktiskt nästan en halvtimma tidigare. Så det var soft. Sen blev det lite stressigt för jag skulle iväg på luciatåg men jag hann. Det var superfint! Det var lite som en blandning av luciatåg och körkonsert. Men nu har jag kollat på oc, igen. Borde verkligen sluta med det men jag är addicted. Så är det bara. Live with it! I know that I have to..<3
Nu sitter jag och försöker att komma på ett passande namn till mitt band. Några av bandmedlemmarna tycker att det inte är så bra att heta "Demens" men jag gillar det. Vi får se vad det kan bli istället. Jag vill att det ska vara ultimat! Så jag tänker, och tänker, och tänker...
Nåt förslag?
Nu ska jag plugga kuhi!
Puss!

Jag fattar inte att jag kommer att gå till skolan på en söndag!

Men är det inspelningshelg så är det..Då spenderar man tre timmar i skolan på en söndag, kul. Eller, det kan ju bli kul, men jag tvivlar.
Ikväll ska jag i alla fall se på Luciatåg i nån kyrka. Det är Stinas kör som är i farten. Men nu ska jag snart fixa lite mat, ska vara i skolan vid ett så det blir nästan frukost och lunch ovanpå varandra.
Det är tredje advent, fattar det inte. Men jag räknar ner till jul! Kan knappt vänta :)
Bara 11 dagar kvar nu..
..och massvis med skolarbete, såklart!
Men jag överlever nog :)
Ha en fin tredje advent! Kram!

Lördag

Hej!
Idag har varit en riktig slapprdag (men så var det ju meningen att det skulle vara). Jag har dock rättat i min svenskauppgift, en debattartikel som ska vara inne på tisdag. Min heter "Världens hjältar, eller hjältar i vår värld?" Det handlar om vardagshjältar. Jag hoppas att den är mvg kvalité för då får jag mvg i slutbetyg i svenska A. Annars får jag väl vg, men det vill jag inte ha så jag ska prata med min lärare och kolla av hur den ligger till. Jag är faktiskt redo att skriva om allting ifall att det betyder att jag får mvg. Det är nu det gäller och svenska är ett av mina favoritämnen och då vill man ha mvg! Det är bara så det är!
Men i alla fall, Amanda vann igår. Precis som jag trodde. Ingen större överaskning, det var klassskillnad.
Jag stekte pannkakor idag med, och kommer äta de som blev över ikväll. Annars har det väl inte hänt så mycket.
Jag har börjat kolla på OC och jag är såld. Jag är så KÄR!! Älskar Ryan och Seth, jag vill gifta mig med dom. Båda helst. Annars om jag måååste välja så skulle jag nog ta...Seth. Eller Ryan. Jag vet inte, båda är helt AWESOME!!! <3
Jaja, drömma kan man ju alltid. Men om någon av dom knackade på min dörr (inte idag för jag har inte riktigt fixat till mig idag, eller dom skulle ju få komma in men jag lär ju inte visa mig förran jag är supersnygg) så skulle jag dela mina pannkakor med dom, mina pannkakor äger. Och vägen till en mans hjärta var ju genom magen va? Haha, awesome..<3
Nu ska jag återgå till min historiauppsats en liten stund. Suuupertråkigt! I alla fall om man jämför med att sitta och dregla över OC-killarna ^^.
Have a nice Saturday night everyone!

Fridaynight

Hej!
Sitter på sängen och äter en mumin-formad pepparkaka. Knäppte på tv:n för att se vem som vinner idol i år. Jag tror att det blir tjejen, Amanda som vinner. Den andra killen, Robin verkar inte ha någon glöd kvar i sig. Ingen energi, totalt strömavbrott i sista låten i alla fall. Men han sjunger ju bra..Man måste ju hänga med lite.
Jag Är enormt sugen på chips, lantchips med sourcream och dillsmak! Mmmm...!
Hade två lektioner idag, ensemble (var sjukt trött och spelade jättefel) och gemu (prov och failade nog totalt, eller jag har kanske rätt på nåt..) (man kan alltid göra omprov). Sen åkte jag hem innan svenskan för vi skulle bara jobba med våra uppsatser och det kan jag ju göra hemma också.
Nu ska jag fortsätta att kolla på OC, vilket jag har gjort fram tills nu. Det är supermysigt! <3
Kram! <3
p.s. Det snöregnade imorse vilket var superkul, men sen blev det slask. Inte lika kul..d.s.

Blähä

Hej!
Hade två lektioner idag, scemu i tio minuter och sen sång. Fick välja individuella val på scemun, jag valde musikergrupp (alltså att jag kommer spela) i förstahandsval och dans och körgrupp i andrahandsval. Jag är taggad! Men det blir ju först i vår..På sången så fick jag sjunga min självvalda låt, det var kul. Det var min näst sista lektion, lite tråkigt men jag har ju fått lite hjälp på vägen och det har varit superkul!
Nu ska jag försöka att stressa ner mig, kanske träna lite gemu och sedan sova.
Så blir det nog..
Jag längtar supermycket till jul...
Kramar!! <3

Sovmorgon?

Hej!
Idag var min pianolektion installd, eller det tror jag i alla fall. Fick ett sms av min pianolärare igår då han sa att han var sjuk och var tvungen att ställa in lektionen idag. Han skrev också att det troligtvis inte blev någon vikarie. Jag vet inte hur jag ska ta det. Det står ingenting på våran skolhemsida och et kan antingen betyda att: 1. Det finns en vikarie 2. Läraren sms.ade alla och anser då att det inte är nödvändigt att skriva på learnet.
Jag tänker välja nr. 2. Annars borde han ju inte sagt att det inte blev nån vikarie och all han skulle ställa in lektionen.

Jaja, nu ska jag sminka mig tror jag. Jag behöver inte åka förrän om 35 min, men jag åker kanske lite innan. Måste fråga Magnus om lite gemu saker som vi har prov på idag ^^
Kram! <3

Andra advent

Var det igår :).
Snart är det jul..mys!
Men först är det massvis med skolarbete som ska lämnas in.
Att plugga är tråkigt.
Så jag gör massa annat.
Det är inte bra...
Hade rep med mitt band Demens idag, det var roligt
Mycket roligare än att plugga.
Nu måste jag gå, ska hitta en pianolåt.
Och noter till den, skulle vara bra.
Om nån har ett förslag så kommentera gärna, kan vara vad som helst.
Kram!

En ny dag är här

Och jag sitter på facebook och chattar. Har kollat lite på film och borde gå och lägga mig om jag ska orka plugga hela dagen idag. Men jag tar nog lite sovmorgon. Ibland är man helt enkelt inte trött och då är det väldigt jobbigt att gå och lägga sig. Har jag märkt..

Jag vågar inte göra det som jag helst vill, spela piano och sjunga för då kanske jag väcker dom där uppe. Men jag har inte hört nåt därifrån på hela kvällen så dom kanske inte ens är hemma. Men det är kanske inte värt att ta risken..

Jaja jag blir nog vaken ett tag till. Jag har precis märkt att jag kan skriva utan att se på tangentbordet. Lite läskigt. Fast det blir ju lite fel ibland, så ännu kan jag vara lugn ^^

Puss och kram på er! <3

Myslördag

Hej!
Idag var jag ute hos mina kusiner. Min mormor och andra kusiner var också där så det blev nästan en släktträff i miniformat. Vi åt lasagne, pratade och jag stämmde en gitarr. Det gick ganska bra, fick ingen koll på G-strängen, den var konstig. På väg hem så ösregnade det och blåste det jättemycket (jag tror att det fortfarande gör det).
Jag kom på att jag har enormt mycket plugg så imorgon blir en dag då jag enbart ska plugga och försöka bli klar med lite saker. Måste även hitta en låt som jag kan spela upp på pianouppspelet. Någon som har ett förslag?
I övrigt så kokade min gröt över imorse, jag skulle koka i micron men det gick inte. När jag kokade på spisen var det mycket enklare. Så det blir nog det jag kör på vid andra tillfällen också.
Nu ska jag kanske kolla på en film, plugget tar jag imorgon. Superduperpluggande så bra och intensivt som världen aldrig skådat förut. Så ska jag plugga. Det är planen i alla fall, sen får vi se hur det går haha ;).
Puss och trevlig helg på er! <3

Sitter i datorsalen..

Börjar om en timme..har ingenting att göra.
Tråååååååk!

RSS 2.0