Plugg och konserter

Hej!

Mina nästa dagar ser ut såhär:

Lördag-plugg
Söndag-Nollning
Måndag-Historiaprov och minneskonsert för Danne
Tisdag-Inget speciellt?
Onsdag-rep morgon och kväll med min Scemu grupp, Engelska tal redovisning
Torsdag-Sånguppspel
Fredag- Svenska tal, redovisning

osv...

Hektiskt? Ja!

Två konserter och tre prov på en vecka, det är inte lite jobb. Plus att vi ska skriva en låt på gemu:n i en kyrkotonart (jag valde Lydisk) och att vi ska hitta och öva in en låt på ensemblen. Jag ska även hitta en ny pianolåt som jag vill spela och en sånglåt jag vill sjunga. Kan inte allt bara stanna upp ett tag! Varför måste allt komma på en gång?!

ÅÅH! Vad jobbigt!

Hade däremot ett jättekul rep idag med Albin, David och Stina. David och Albin var väldigt söta när dom spelade massa konstiga låtar, sjöng och dansade haha. :)

Små ljuspunkter i en dimmig värld.

Kram! <3

Snabbt snabbt

Hej!

Idag hade vi ingen lärare på ensemblen så vi spelade utan att stanna i typ 35 min. Skitkul! Men jag hade aldrig hört låten så jag satt mest och lyssnade och skrattade. Det var jättekul!

På måndag blir det konsert till minne av Danne, jag ska vara med med mitt "Demens" band :) <3. Vi får göra så gott vi kan, låten vi ska göra är sktiven av Stina och vi ska "arra" och fixa på torsdag och fredag. Ev. måndag. Det blir nog bra. På torsdag är det sånguppspel då ska jag kompa Stina. Ska bli kul.

Nu måste jag gå, ska läsa och sova. Jag har varit jättetrött hela dagen. Imorgon köper jag bluthsaft och ser om det blir bättre, det kan vara mitt dåliga järnvärde som ställer till det för mig.

Hejdå, Gonatt <3

Dålig bloggar nr. 1

Måste ju vara jag. Mycket har hänt, tråkiga och fina saker. Och nu börjar skolarbetet lägga sig på hög. Så jag kommer nog ligga lite lågt med bloggandet. Ett tag till.

Kram! <3

Rytmus gråter

Och saknar Danne. En superhärlig kille som tragiskt råkade ut för en vattenskoterolycka och ännu inte är återfunnen. Hoppet är slut och dom har slutat att söka igenom vattnet. Det har varit några tuffa dagar i skolan, men alla stöttar varandra. Tvåorna är värst drabbade, treor kände inte honom så väl och ettor hade ännu inte lärt känns honom.

Mina tankar går till hans familj och andra vänner. Jag hoppas av hela mitt hjärta att dom återupptar sökningen och hittar honom, även om han då inte är vid liv.

Vi saknar dig, sörjer och önskar att du kunde komma tillbaka till oss Danne!

Sanningen är alltför hemsk för att man ska kunna förstå vad som hänt.

Vila i frid! <3 <3

Skola

Hej!

Idag var jag öntligen tillbaka i skolan! Hade bara två lektioner (en total dag på 100 minuter) men det var två bra lektioner! Först SceMu där vi skrev större delen av våran melodifestivallåt. Vi skrev nästan hela texten och ska fila på kompet nästa gång. Sen hade jag sång, jag var fortfarande hes och kunde inte riktigt sjunga men vi gjorde lite andra övningar som var "mjukare" för rösten, mer teknik och sånt.  Sedan åt jag lunch och pluggade till kl. ett med kompisar. Sen åkte jag hem, dammsugade, tvättade, lagade mat och kollade på greys anatomy (hihi). Så nu ska jag ta en kopp te, eller en bit kladdkaka. Men jag ska ta med en bit kladdkaka på båten imorgon så det blir nog te. Man kanske prova att blanda svart och grönt te, hmm...Sen måste jag diska för jag hinner inte hem från skolan imorgon för jag ska åka HEM!

Jag åker direkt efter skolan, så jag diskar allt jag kan diska ikväll nu och min skål och sked vid frukost får jag försöka hinna med, eller så får den stå med vatten i till på söndag. Men jag hoppas att jag hinner med det.

Nu MÅSTE jag komma på vad jag ska tala om!! Har svenskalektion imorgon och då måste jag veta!!! PANIK!!!!

Plus att jag har en inflammation i tummen...:(

Hejdå.

Hemma igen

Idag också. För att vara på säkre sidan, men imorgon då ska jag till skolan! Om det inte blir sämre. Men nu bestämer jag att jag är frisk imorgon.

Nu är det bestämt. Vet inte vad jag ska göra idag, kanske läsa lite historia eftersom jag missade lektionen igår, och mejla min svenskalärare kan jag också göra. Kanske spela lite piano.

Vi får se! Men nu ska jag i alla fall klä på mig ordentligt!


Sjuk

Okej, min termometer funkar inte. I morse hade jag 34 grader, inte så troligt, så om jag har feber vet jag inte. Men det gör ont när jag andas så jag stannade hemma i alla fall. Plus att jag är "tung" i huvudet och förkyld.

Så är det. Nu ska jag ta en kopp te och se om det hjälper.


Sjuk?

Hej!

Jag vet inte om jag är sjuk. Har 37 grader temp. Ont i hals, öra och huvud. Och är lite förkyld. Ibland är det svårt att sätta en gräns mellan sjuk och frisk. Då är det ännu svårare att bestäma om man ska till skolan eller inte, för 37 är väl inte feber egentligen? Och en förkylning kan man ju gå till skolan med. Eller? Jag har gjort det förut. Jag får helt enkelt se hur det är imorgon.

Nu ska jag sova, det är bra om man kanske är sjuk. Det är bra även om man inte är sjuk.

9/11

Jag antar att det är många som skriver om det här idag, just idag. Tio år efter den katastrofala händelsen som förändrade mångas liv, händelsen som föändrade USA. Jag själv minns inte så mycket från den här händelsen, jag var sju år. Mitt starkaste minne från den här händelsen var min systers pjäs. Hon gick i sexan och några tjejer hade byggt upp två torn av sådana där träpinnar. Sedan gick dom in med en skylt där det stod "Flygplan" eller något liknande. Sedan skulle dom sparka ikull tornet innan dom gick ut, tjejen som skulle sparka missade tornet och trillade nästan. Något som roade mig, jag förstod ju inte att deras skådespel var baserat på en riktig händelse. En händelse som förändrade USA och påverkade framtiden för många andra länder.

Senare har jag sett filmer, läst och pratat om händelsen. Jag har förstått vidden av problemet. Alla skyller på George W Bush för att han skickade iväg soldater utan att ens undersöka saken först. Men egentligen, vad skulle han annars göra? Amerikanarna var uppenbarligen ursinniga och ville bara ha en syndabock som dom kunde hata. Hade han inte skickat soldaterna hade han själv blivit den syndabocken. Alla skulle säga att han bara stod bredvid och lät terrorister förstöra familjer och hela USA:s motto. Han hade ett beslut att fatta och var tvungen att agera fort. Jag tycker självklart att det han gjorde inte var helt rätt. Men frågan är om inte jag, och många andra, skulle ha gjort samma sak?

Det är ingenting att älta eller fundera mer över, gjort är gjort. Vi kan inte spola tillbaka tiden och förändra historien. Vad vi kan göra är att sluta lägga oss i saker som vi egentligen inte vet så mycket om. Endast med facit i hand kan vi nu säga ett det han gjorde var förhastat och inte nog genomtänkt. Men saker vi gör idag då? Hur kan vi veta att nato:s intåg i Libyen inte kommer att påverka hela deras framtid? Hur kan vi säga att Kina måste bli en demokrati när vi egentligen inte vet om det är det bästa alternativet för ett så stort land? Vi kan inte förutse framtiden, men det är heller inte något som någon begär. Enligt mig skulle det bästa vara att leva i fred, men frågan är om det ens är möjligt? Om människor kan lita på varandra så mycket så att dom har mod till att kasta iväg alla vapen? Problemet som kvarstår är tillit, hur ska vi veta att något annat land inte utnyttjar den svaghet och sårbarhet som ett land utan vapen utgör? Hur kan vi veta att allting skulle lösa sig om alla lade undan sina vapen? Många frågor som vi inte kan svara på, om tio, tjugo eller kanske inte förrän in hundra år, med facit i hand, kan vi kanske säga "Men varför gjorde dom så, vad tänkte dom med egentligen?". Men idag har vi inget facit, inget manus vi kan följa. Vi får bara försöka göra det bästa vi kan och leva utifrån det.

Helg igen??!

Hej!

Nu har jag typ ugglat nästan en hel dag haha XD imorgon kommer Sofia hit så då blir det lite mer liv och rörelse, men den här dagen har bara gått åt till att slappa. Man ska väl passa på innan alla läxor kommer och man transformeras in till en pluggnarkoman haha :).

Nästa helg åker jag hem, helgen efter blir det nollning och så kommer pappa och Johan upp och hälsar på mig. :) Helgen efter blir det kanske grillning, eller om det var helgen efter det. Jag ska kolla upp med Albin, men det känns som att det inte är så akut att veta det än.

Nu ska jag, kolla film? Kolla Greys anatomy? Läsa en bok? Jag vet inte, men ta det lungt i alla fall. Och kanske ta upp en bit kladdkaka från frysen som jag kan äta ikväll (även om jag åt en bit igår också..). Jag har en del i frysen, vet inte om jag skrev det men jag hade några ägg som snart skulle gå ut i datum så jag passade på att baka. Jag hade en ganska stor form så jag tänkte att jag skulle göra dubbel sats. Det blev ca. nio portioner (kunde varit fler men backarna tog slut..).

Jaja. Nu ska jag fortsätta med att uggla lite till haha :)

Puss o Kram

p.s. Självklart har jag musicerat lite också, såå lat är jag inte så att jag struntar i det :) d.s.

JAAAAAAAAAA

Äntligen har jag ett piano! och en dammsugare! :D Dammsugaren heter Colin! Pianot har inget namn än.

Ett stort tack till min morbror Stefan som hjälpte mig att få hem alltihop! (och tack till min moster också efterosm att jag fick en dammsugare av dom :D :D)

Nu ska jag gå, måste sova

Pöss Pöss

Jahapp

Börjar 12.25 idag...Så vad gör man nu?

Det regnar så jag vill inte riktigt springa, känns ovärt. Jag gör det i helgen istället. Det blir bra.

Nu ska jag nog duscha.

Hejdå.

Okej, jag ger saker namn.

Hej!

Jag hade en soft dag, tre lektioner med film och lyssnande. Sedan gick jag, Stina och Lisa på en promenad (typ en timme). Härligt!

Nu är jag hemma och ska skriva en lista, på saker jag namngett (endast vissa saker för annars blir listan för lång).

1. Brödrosten- Melker
2. Toastern- Maurice
3. Tekokaren- Celine
4. Tvättmaskinen- Ulla
5. Ipoden- Dottie
6. Mobilen- Thelma
7. Kylskåpet- Bosse

Det finns fler men det räcker för nu. Kanske uppdaterar listan senare men nu ska jag, göra nåt. Ikväll blir det att lära sig något genom att kolla på fyran: Sveriges historia. Ett lätt sätt att lära sig (i och med att jag faktiskt har historia den här terminen så kan det ju vara en bra sak att uppdatera min kunskaper lite).

En superduper duktig tjej i min paralellklass, Aniela sökte till idol. Vill ni se? Klicka Här!

Hoppas att det funkar...:D

Kram! <3

JAG VANN KAMPEN MOT TVÄTTMASKINEN!

Med lite hjälp, har döpt henne till Ulla. Så att alla vet det. Hejdå.

Helg!

Hej!

Nu har jag inte skrivit på hela helgen (inte ens i fredags..). Så nu blir det en liten snabb uppdatering.

FREDAG: Var på grillkväll, supermysigt. Jag tänkte åka typ vid åtta elr nåt men blev kvar till tio haha! Då var jag tvungen att övertala alla om att jag skulle vara med senare nästa gång, annars hade dom inte släppt iväg mig. Det var lite läskigt på vägen hem för det var en jätteläskig kille på tunnelbanan som satt och stirrade på mig. Men det gick bra :).

LÖRDAG: Var och shoppade, gjorde av med mer pengar än vad jag tänkt. Mycket mer. Men nu har jag lite nya kläder och höstskor! Så det är super! Jag och Stina åkte in vid elva och Sofia kom vid ett ungefär. Sedan gick vi och handlade, det blev också en liten fika uppe på Åhlen's uteservering. Vid fem eller nåt (minns inte riktigt tiden) var vi trötta så vi åkte hem till Stina och åt kvällsmat (pasta och pastasås). Stinas kompia Ida kom också dit och vi satt och pratade, så jag kom inte hem förrän straxt innan elva. Då var det däremot lite läskigare på tunnelbanan för det var massa festande människor, men dom var inte värst. Efter en liten stund då kom det även en kille/man som gick och rökte och vinglade, jag tror inte att det var en vanlig ciggarett. Så det var lite obehagligt. Men i alla fall så kom jag hem till slut!

SÖNDAG (IDAG): Jag gick upp ganska tidigt och åkte till Stina. Hon, jag och Sofia skulle gå på en tvåkilometersloppis men Sofia kunde inte, så det blev bara jag och Stina. Vi handlade lite (jag handlade tre LP-skivor för 10:-/st. Två U2 och en med klassiska rocklåtar) och sen gick vi hem till Stina och åt toast! Men nu är jag hemma igen och ska tampas med tvättmaskinen. Får se hur det går, jag håller er uppdaterade haha XD.

BYE BYE!

Kort dag

Hej!

Idag började jag halv nio, lite segt att gå upp måste jag säga. Hade tre lektioner, Matte, vi jobbar med ekvationer och algebra. Scemu!(scenisk musikprojekt) Första lektionen, vi fick "spela upp" betygsmålen för varandra i grupper. Min grupp var "en konflikt uppstår då alla inte tränat". Det var kul! och det gör ju att man kommer ihåg målen också! Sen hade jag min första sånglektion!!!!! Det var ganska kul men lite läskigt..Min lärare heter Lisa och verkar vara superduktig! Jag fick en låt som jag ska träna på som heter "You bring the sun out". En låt jag aldrig hört förut så det var lite kul :) Hon sa att jag är tonsäker men att jsag slarvar och är lite spänd när jag sjunger så det ska vi träna på! och teknik såklart men det börjar vi med nästa gång!

Sen slutade jag, åt lunch i skolan ändå med Sofia och Stina. Sen hade jag rum och repade, spelade först lite med Sofia och sen med Stina. Efter det så åkte jag och Stina till medis och kollade på pianon. Jag ska nog inte köpa ett sånt som jag egentligen tänkte, det kommer att bli dyrare :/. Men bättre! Jag har inte riktigt bestämmt mig än. Sen gick vi i några affärer för Stina kände sig "som en fjortis" i sina kläder och ville köpa en tröja haha! Det slutade med att hon fick låna min kofta när jag åkte hem (hon hade några lektioner kvar, hon hade bara ett långt hål i mitten av dagen).

Imorgon blir det grillning! Lördag shopping och Söndag mys och loppisbesök!

Jag är helt uppbokad alla helger i september, konstigt.

Nu ska jag gå och se om tvättmaskinen vill samarbeta. Vi är inte kompisar just nu...

Bye bye

RSS 2.0