REGN! bl.a....

Nu så är det lite dåligt väder igen...eller det har varit det i två dagar...men det känns som att det hade varit det jättelänge! Igår så skulle jag och min kompis A (tjej) ut och spela golf, det var jättevarmt och kvavt men vi tänkte väl inte så mycket på det. Vi spelade och mellen hålen så hällde vi vatten i våra kepsar för att det inte skulle bli för varmt ( det blev det ändå :) ). På det första hålet så träffade vi A (en äldre juniorkille) han sommarjobbar på golfen och A (tjej) frågade om det var kul och han svarade att det var alldeles för varmt, det kunde man ju hålla med om. Vi gick ut och spelade i värmen, när vi kom till hål 5 så hörde vi en jättehög smäll (åska) och lite därefter så kom det en gigantisk blixt, jag överdriver inte det såg ut som att den gick ända ner till marken. Det är ju inte särskilt smart att spela golf när det åskar eftersom att man spelar med järnklubbor och blixten träffar ju lätt i sådana saker, så vi räknade hur långt borta det var och vi kom fram till att det var ungefär 16 km så det var ju lugnt, vi skulle ju bara gå 9 hål så man kunde ju likagärna spela klart men vi kom överrens om att vi skulle sluta spela om det började att regna. Efter hål 6 så träffade vi F (en annan äldre juniorkille som också jobbar på golfen) han var ute och körde med nån gräsklippar-liknande sak och han sa att han nästan trillat av när han hört åskan (och han hade ändå hörselskydd) men vi gick vidare till 7:an. Efter halva hålet så började det att regna, inte små droppar eller "normalstora" droppar utan droppar stora som sådant grus man har på en parkering. Jag plockade upp bollen och vi började att springa in mot klubbhusen, vi genade över rangen (där man står och tränar på att slå långa slag, den är runt 200m  lång) och sprang in i vagnrummet. A skulle cykla hem och jag hade pratat med min mormor så att hon skulle komma och hämta mig, så vi skulle åt varsitt håll, jag började springa mot parkeringen ( då var det skyfall) min mormor hade inte hunnit dit så jag gick längs med vägen åt det hållet hon skulle komma ifrån, jag mötte henne bara någon meter därifrån och jag hoppade in i bilen helt blöt! Min mormor tyckte att jag såg ut som en dränkt kattunge...Vi körde hem till mig för att jag skulle byta kläder på vägen dit så började det att hagla..lite lagom kul :). Jag sprang mot dörren och fumlade lite med nyckeln medans ryggen nästan haglades sönder haha, jag bytte om och tog mina ballerinaskor (jag är inte särskilt rädd om dom för dom är trasiga och dom torkar snabbt) men när jag såg ut genom dörren så visade det sig att hela infarten var översvämmad så jag fick hämta ett par stövlar och hoppa ut i bilen. En knapp km därifrån så var marken helt torr och det hade inte kommit en droppe...så kan det vara haha ;).

Idag så var jag på min sista moppekurs-lektion vi skulle börja med att köra upp och sedan skulle vi ha ett teoriprov. Jag var med i den första gruppen, vi började med att köra, mopeden var en ganska ny eu-moped i vespamodell ( alltså scotermodell fast inte lika klumpig) jag själv har en scotermodell och har bara kört på den..Vi skulle göra lite övningar (köra i en cirkel innanför koner åt båda hållen, köra i en åtta runt koner, bromsa m.m.) Dom  första sakerna gick jättebra och mopeden var jättelätt att köra med, sen skulle vi bromsa först med bakbroms sedan frambroms och till sist med båda. Det gick bra att bromsa med bara fram och bak-broms, men alla mopeders bromsar är ju inte likadana...och den här moppen hade (som jag märkte) väldigt bra och icke nedslitna bromsar (plus väldigt lättnedtryckta bromshandtag), så när jag bromsade med båda så blev det en tvärnit...men man ska ju kunna sånt också och jag trillade ju inte av så det var godkännt :) Teoriprovet...det var 35 frågor och man fick ha 7 fel. Dom flesta av frågorna var ganska lätta men vissa var klurigare, det var några frågor som jag fick tänka ganska länge på men tillslut så var mitt resultat 30/35 alltså godkänd!!!! Så nu så får jag ( helt lagligt) köra moped klass 1:):). 
        
Nu så ska jag kolla på tv eller något.....
Kram bye bye lingonpaj

Väldigt litet inlägg

Nu så ska jag bara göra en snabb sammanställning om mina senaste dagar haha ;). Torsdagen så spelade vi (jag är med i ett lag) en tävling som heter "lilla stockholmsligan" (golf). I ett lag så ska man vara 6 st men vi är 7 så någon får stå över och den här gången så blev det jag...Men jag var med som "mental coach" och gick med i stoppbollen (jag gick med ledarna som alltid går ut sist,efter "ungdomarna"). Jag gick med min pappa och två ledare ifrån den andra klubbens ledare ( vi spelade emot ingarö tror jag att det var). Vi gick bara 14 hål för att vi skulle vara klara när den första bollen kom in, jag tyckte inte att jag spelade så bra men ändå så lyckades jag gå ett slag under mitt nya handikapp, men jag valde att inte sänka mig eftersom att vi bara gick 14 hål. Vi förlorade som lag den matchen men vi har tre stycken matcher kvar så vi kan fortfarande gå till final :). Vi åt lunch med dom ifrån den andra klubben och sen så åkte jag ner till min mormor för att kasta in hö (sommarjobb). Alla dagar fram till nu så har jag kastat in hö eller målat trädgårdsmöbler (annat sommarjobb). I måndags så började min moppekurs (jag ska ta moppekort,förarbevis). Det var inte någon i min grupp som jag brukar umgås med...men det är bara tre lektioner så jag överlever haha ;)...Idag (onsdag) är det dags för den andra lektionen och vi ska få ett prov (testprov inte det riktiga, det gör vi på lördag). Därför så gör jag det här inlägget superkort för att jag ska hinna med att läsa i boken... bye bye bananpaj

RSS 2.0