Bildbomb (om jag kommer pa hur man gor)

Hej!

Nu kommer lite bilder ifran Frankrike om jag klurar ut hur man gor...

Na jag ar ledsen forstar inte ,ig pa Franska datorer...Det far bli extre mycket nar jag kommer hem....Sorry

Chatellerault var jattefint och det var jattevarmt fastan jag hade 30 solkram sa blev jag lite rod!! Da ar det varmt!
Jqg tog manga kort sq det far ni se senare.

Kram till alla i Sverige (och andra lander men chansen ar inte sa stor att nan ifran t.ex. Bulgarien laser detta....)


Datorrummet

Hej!

Idag gar vi bara halva dagen sen ska vi hem och ata hos vara familjer. Efter det ska vi till Chatellerault. Det ar varmt idag med. Dock inte lika varmt som igar men det blir nog varmare fram emot lunch. Jag var med pa en mattelektion idag. Lararna var jobbiga dom typ skrek pa alla sa fort dom borjade prata......En kille fragade om han fick se i min kemibok och sedan satt han och laste hogt pa svenska. En kille sa till mig att jag var beutiful haha vad svarar man pa det?? Just det igar sa min fransk foljande:

Do you have a boyfriend?

No

Why? you are pretty

hahaha!!!!!


Lite kul hur dom ser pa det har...

Annars har det inte hant sa mycket jag var pa en bildlektion dar lararen tvingade oss att rita av vara skor vi var tvugna att ta av dom, lagga upp dom pa bordet och sedan rita av. Alla franskar samlades runt vart bort och sedan sa dom att vi malade fint jag med min sko som kanske kunde identifieras....Lite kul men sen sag vi bilderna dom ritat av varandra och det var typ en rund ring med öron och mun.... Var ocksa pa en engelskalektion dom ar inte bra pa engelska... svenskarna skulle prata lite pa engelska for dom jag pratade om min familj, jag fick prata jattelangsamt och anda fick lararen oversatta...Hmm...

Imorgon ska jag se om jag kan fa vara med pa en musiklektion :) Jag sag ett piano idag och fick typ abstinens och ville spela men jag vagade inte. Nar Tobie fick veta att vi hade haft bild blev han jatteavundsjuk och skulle kolla om han ocksa kunde fa vara med pa en bildlektion men dom hade typ nan lyssningsovning da sa han hoppade det.

Vet inte om jag har nat mer att skriva nu...Halsar till alla Svenskar och vill saga att ni vet inte hur bra larare vi har dom skriker ju typ aldrig pa oss och ar allmant snalla om man jamnfor sa sluta klaga!!!

Oradour sur Glance

Hej!

Vill borja med att paminna min farmor och farfar om att spela in greys anatomy till mig imorgon kvall kl. nio :)
hoppas ni laser det har :) annars kanske mamma eller pappa kan ringa och paminna om jag ber snallt....

Idag var vi i Oradour sur Glance. En stad som nazisterna brande ner pa andra varldskriget. Dom kom till byn pa kvallen och gick fran gard till gard och tog med sig alla manniskor dom kunde hitta och sedan laste dom in dom i kyrkan. Manniskorna trodde att dom skulle bli inlasta men att nazisterna sedan skulle ga darifran for dom hade ju inte gjort nagot ont. Darfor sa gick dom ganska latt med. Problemet var att nazisterna hade andra tankar. Nar alla manniskorna var inne i kyrkan sa satte dom eld pa den. 642 manniskor dog i den kyrkan. Endast tva barn lyckades fly ut igenom ett fonster. Nar nazisterna satt eld pa kyrkan gick dom vidare pa byn och brande ner allting. Det var bara husgrunden i sten och vissa matallsaker so, klarade sig och det var det vi fick se pa idag. Det var jattehemskt jag trodde att det skulle vara 12 till 13 hus man det var verkligen en hel by. Med bagerier och hus och allting nerbrunnet till ruiner. Det var hemskt att tanka pa alla dom manniskor som bott dar. Det fanns till och med en gammal tagrals... Hemskt!!!

Annars sa ar allting bra min familj ar trevlig maste sova nu hejda

Frankrike


Hej kommer inte skriva mycket. ar i Frankrike nu och det ar val bra alla ar hogljudda och frukosten suger men det ar varmt och skont min fransk har nog ingen dator sa jag kan inte skriva har pa jattelange...Tangentbordet suger sa jag orkar inte skriva mer...

Kram<3

p.s. har ingen sladd till datorn har sa kan inte lagga upp bilder d.s.

Grattis Mamma!

Hej!

Idag fyller min mamma år grattis till henne!! Därför ska jag nu snart baka en kladdkaka och sen kommer mormor och morfar upp med smörgåstårta.Gott!!

Jag ska ännu packa allting (åker imorgon kl.5)(på morgonen) och tvätta lite. Just nu pratar jag med pappa i telefon. Nu gör jag inte det längre nu pratar han med Johan. Som sagt måste jag packa jag vet inte vad det är för väder där så det är lite klurigt... Var inne och kollade på yr.no (jättebra nosrk vädersida) och det verkar som om det blir varmt :) upp mot 21 grader så solskyddet åker med :).

Nu måste jag gå. Det vore tråkigt om jag packar försent och på så sätt glömmet t.ex. Pass eller nåt sånt viktigt...

Kram<3

p.s. Jag ska försöka blogga ifrån Frankrike men jag vet inte riktigt hur man frågar om man får låna datorn så jag får se om jag lyckas...d.s.

Packning

Hej!

Nu ska jag snart packa :)

Gjorde nat. prov i matte idag. Vet inte hur det gick men det kändes ganska bra :). Vi fick se på film på so.n en film om Hitlers liv. Han blev misshandlad av sin pappa när han var liten! Det visste jag inte. På tal om det har jag fortfarande ett brev att skriva till Emerich Roth...Jag måste börja packa snart...:S kommer springa runt som en dåre imorgon och försöka packa ner allting (vi åker tidigt lördag morgon).

Idag hände kanske inte så mycket annars...Jag ska bara lägga in här lite snabbt och sen packa...Det har jag sagt några gånger nu..hm..Jag vet inte vilken väska jag ska ta för den kan inte vara för tung och den måste ju ändå vara ganska stor. Barbro (franskaläraren) sa att vi skulle helst ha en rullbag för vi skulle vara tvugna att släpa på bagaget en del...Måste också betsämma vad jag ska ha med mig.

Nä ska nog packa nu :)

Ha det bra!

Kram <3

Ingenting

Hej!

Har egentligen inget att skriva om men det brukar vara bäst då för då sitter jag inte vid datorn så länge och kan återgå till mina läxor...

Idag hände det inte så mycket...JO! Just det! När jag vaknade så snöade det...och det snöade inte lite heller
:( Marken var full av vit snö och det hävde ner hela tiden! Inte den bästa morgonbilden en aprilmorgon...Jag som igår på bussen sagt att jag troligtvis snart får byta ner mig till en ännu tunnare jacka fick istället ta på vinterjackan igen. Inte så kul. Som tur var började det senare på dagen att regna så nu är det barmark igen. Även om regn inte heller är världens bästa väder så tyckte jag att det var mysigt för när man gick ut efter det regnat klart så luktade det sommarregn :).

Maten idag i skolan var som vanligt inte så god...det skulle vara falafel med ris och tomatsås. Falafel-bullarna var säkert helt okej 2 timmar innan vi kom till matsalen men eftersom att dom (troligtvis) legat på värme hela dagen så var dom väldigt torra. Vi kallade dom för gräsbollar (kanske var dom torra från början men om dom inte var det så beskyller jag nån för att göra torra kikärts-bullar och det är inte så snällt. Därför skyller jag på värmen). En sak jag och min kompis funderade på var att på monitorerna stod det att vegetarianerna skulle få samma (det var ju vegetariskt) förutom att dom skulle få Indisk tomatsås istället för vanlig tomatsås och då undrade vi. Vad är skillnaden? Det finns väl inte kött i tomatsås?

Nu ska jag inte skriva mycket mer. Ellen i min klass som också kommit in på Rytmus berättade idag att jag, Martina och hon själv kommit in på Rytmus för våran musiklärare Elisabet. Elisabet blev då så glad att hon började dansa runt och fick glädjetårar i ögonen! :)

Jag berättade för min pianolärare att jag kommit in (preleminärt) och hon blev också jätteglad :). Så idag har jag gjort två människor väldigt glada bara pga. att jag varit duktig i skolan och även på pianolektionerna (och övat hemma såklart). Tänk på det! Ni som skiter i skolan att man kan göra människor så glada bara man anstränger sig lite! :D

Nu ska jag sluta hinner inte kolla efter fel halkningar på tangenter så även idag får ni ursäkta stavfel och liknande :)

Kram <3


Fint <3 synd bara att det blir så dåligt format på bloggen:(

Emrich Root

Hej!

Idag har jag varit på en föreläsning av Emrich Root en man som överlevde 5 koncentrationsläger. Det var intressant att lyssna på men jag tänker inte lägga ut hela hirtorien här. Dels för att jag inte har tid och dels för att den är lång. Vi fick också lyssna på en f.d. Nazist men som ändrat allt. Den killen var i sina tonårs år med i massvis med olika grupper som hatade invandrare och folk med annat ursprung. Men han kom över det och nu är han faktiskt gift och har fyra barn med en tjej som härstammar (kom till Sverige när hon var 9 månader) från Sydamerika (tror att det var det). Det var två riktigt bra retoriker och det var som sagt väldigt intressant. Det som shockade mig mest var nog hur saddistiska vissa offecerare på koncentrationslägren var. Jag visste att dom var hemska och troligtvis inte hade några hjärnceller över huvud tagent men ändå. Vissa gränser borde det finnas när saker inte längre är mänskliga!

Efter föreläsningen så gick jag fram och tog i hand med Emrich! Slå det ni! Just nu läser ni en blogg som är skriven av en högerhand (med lite hjlp av en vänsterhand) som har skakats med Emrich Root en man som överlevde 5! Koncerntrationsläger....

Har annars inte gjort så mycket...fick besked ifrån Rytmus (preleminärt). Kom inte in.....på sång men på piano och det tycker jag är helt okej. Jag är 1/12 i Sverige som är preleminärt intagen till pianolinjen på kanske Sveriges bästa musikskola kul va :D.

Nu ska jag räkna matte och skriva ut min engelska bokrecenssion...Lägger upp en (gamska suddig) bild från spexkortet som en som jag känner (säger inga namn för jag vet inte om det är olagligt) tog kort på :)

Ursäkta om det finns ord som inte är skrivna korrekt för jag hinner inte gå igenom och kolla vart jag halkat med fingrarna...;)

Kram <3


Vackert!

Spexkort och ännu mer läxor...

Hej!

Nu sitter jag och pratar med Fanny på telefon och vi försöker komma på när hemkunskapsläxan ska vara inne...Ingen vet men vi kommer nog inte lämna in det imorgon..Vi har faktiskt ingen lektion imorgon och det var då vi skulle göra läxan klart med böcker...Idag har jag läst 9 sidor kemi (jag är duktig när jag vill) och räknat lite matte...men jag förstår inte !!! Varför ska det vara så svårt??????

Idag hade vi spexkort och min klass var lungt bäst! Okej jag har inte sett dom andra...men vi var bra! Vi hade tema vitt och allt blev bra tillslut :). Vi hade allt ifrån en Julgran till gud...ja..men fint var det iallafall (bild kommer när jag fått den).

På eftermiddagen kollade vi på "kulteva kids" föreställning...ja..det handlade om en skola som hade fjortisar, nazister och allmänt "normala" typer...det var kulteva :)...behöver inte säga mer än så :)

Min gymnasieansökan har det blivit fel på men syon har lovat att han ska fixa det...hoppas att han gör det annars får jag gå SP i stan och det vet jag inte om jag vill göra. Jag kanske får gå där ändå beroende på om jag kommer in eller inte men jag vill ju ha en chans att komma in på Rytmus när jag gått igenom stora  psykiska påfrestningar (intagningen) för att ha en chans!

Imorgon kommer Emrich Root (förlåt om jag stavar namnet fel. Men jag tror inte att han själv kommer läsa detta och ni andra kan väl ha lite överseende?) och ska föreläsa för oss på morgonen (därav den försvunna hemkunskapslektionen).

På torsdag är det nationellt i matte C-del och jag är nervös! Tänk om det går jättedåligt...:(

Snart åker jag till Frankrike (om askmolnet går bort) egentligen vill jag åka tåg så jag hoppas att askmolnet inte går bort :) hehe...

Det var nog allt återkommer någon annan dag :)

Kram <3

Sommarfin fiskarbild (Fannys sko) (tror jag)

Spexkort

Hej!

Imorgon är det dags för spexkort med klassen..Vi har världens bästa tema (tänker inte säga det nu). Nu måste vi bara kolla så att inte flera har samma. Om det är nån i klassen (som läser det här) som inte har fått sms om det så kan ni mejla eller sms.a mig och säga vad ni ska vara. Jag har redan skickat ut en lista på dom jag vet till dom mejladresser jag har. Sprid gärna vidare till resten av klassen!

Det är allt jag vill säga nu...tangentbordet funkar nästan inte så jag skriver inte mer nu. Jag jobbar fortfarande på att få upp "fyra män" på bloggen...

Kram <3

The Bilts


Duktiga Tobie är konstnären :)

Hello!

Hej!

Idag var det dags för nationella prov i matte och muntligt i svenska. Jag vet inte riktigt hur det gick...Jo jag vet att jag hade några slarvfel på matten som jag är ganska arg över mig själv för jag tog inte tid och kollade på uppgifterna eftersom jag blev så stressad att jag inte skulle hinna med B2 delen :(...Men gjort är gjort och så är det. På B2 hade jag antingen rätt och i sånt fall på allt eller så hade jag totalt fel och isånt fall på allt men vad kan jag säga? jag fick totalt hjärnsläpp men jag svarade iallafall och jag tyckte att det var rimligt :). Sen får vi se hur det går...Svenskan vet jag inte heller hur det gick men jag hade det muntliga med Fanny och vi har ju aldrig haft några större svårigheter med att prata...

Inget svar från Rytmus idag heller så jag vet inte än om jag kommit in...Jag tror att jag inte fått nåt brev pga ask-molnet som ställt in alla flyg till Gotland och posten från Stockholm skulle troligtvis kommmit med flyg...Eller det är det jag hoppas på för annars så skickar dom kanske bara ut brev till dom som kom in och i sånt fall så får jag gå på SP- Richard steffen i stan och jag har hört rykten om att det inte är så kul att gå där :(...Så jag hoppas på Rytmus nu :)..Just det jag kom in på Sp...medianvärdet för intagningen var 215 poäng...

Jag har fortfarande ont i halsen:( så jag åkte hem efter proven...efter en stund så ringde mamma och sade att farmor och farfar var på hemse så jag bakade en äppelpaj och sen kom dom förbi och åt äppelpaj :). Jag har inte varit duktig och läst kemi men jag ska det...jag har faktiskt läst 2 av 6 sidor. Däremot har jag nästan läst ut min engelska bok som är så sjukt bra att det nästan inte är sant...jag är kanske inte så mycket för klassiker annars men den här gillar jag:).

Nu ska jag läsa ut boken :) + kemin :S

Kram<3

längtar till sommaren så jag lade in den här härliga vykorts-liknande bilden från när vi var i grekland :)

Kolla hur brun jag är!!(spc på benen) p.s. det här är för 4 år sedan nu...

Haha the "old fashion" hoppbild :)

några ni känner igen??

nu ska jag sluta lägga upp bilder men det var kul :)

bnihvdshnfiuj!!

AAAAAAAA!!!!!!!!

Nu kommer jag inte kunna åka med till Stockholm för jag är så himla trött och kommer inte orka...Istället får jag sitta hemma och ha det tråkigt och sen får jag bara lyssna på hur kul dom har haft det efteråt :( Vill vara med!!!!!

:((( Inget glatt inlägg här nu...men har ont i hals och öron och ska inte åka iväg med kören...då får man vara arg/besviken....

Arg- Kram...

Sjuk :(

Hej!

Jag kom hem igår och hade lite ont i halsen, under natten så förvärrades det och jag fick också ont i mina öron...toppen. Det visade sig att jag har halsfluss/öroninflammation. Kul va? Nu är det osäkert om jag kan åka med till Stockholm. Det är inte för att jag smittar för man slutar att smitta efter 3 doser och det kommer jag ta idag men det är snarare att mamma är lite orolig att det har varit lite mycket nu på sista tiden...Nationella prov mm. Plus att jag får ju inte bli sjuk tills dess att vi åker till Frankrike och därför ska jag ta det lungt. Men jag vill ju med till Stockholm...Vi skulle kanske prova på någon dans eller liknande och jag såg verkligen fram emot allt det...:( men vi får se hur det blir med det...

Idag fick jag ett brev från Rytmus :) jag blev nervös och satt ett tag och funderade på om jag skulle öppna eller inte. Tillslut så öppnar, jag tar upp lappen och läser.... Det står mycket på pappret och jag försöker skumläsa men fattar inte så jag tar det igen långsamt. Det visar sig att det är en inbjudan till treornas konsert...Lagom kul...

Då började jag fundera lite om det ändå kommer att stå på internet på min Dexter-sida. Och jag vill också se ifall jag kommit in på Samhälle i stan. Problemet är att jag minns inte vart jag lagt pappret med lösenord och användarnamn! Jag vet inte vad jag ska göra, jag får nog bara fortsätta att leta...och det ska jag nog göra nu för jag vill veta!!! (rim på slutet ;) )

Kram <3

Läxor...

Hej!

Ska egentligen plugga...som vanligt. Vad kul det är för folket som läser bloggen när jag helatiden börjar med att säga att jag egentligen ska plugga. Förlåt för det men så är det...

Har precis varit ute med Johan och jonglerat lite med en fotboll...han är ganska duktigt det är jag som suger totalt! Jag försökte jättelänge men gav till sist upp och gick in.

Idag hände det kanske inget speciellt. Jag har läst 8 sidor kemi duktig som jag är :). Har till och med räknat lite matte men nu har jag fastnat...fattar inte :(. Jag får fråga Fanny eller nån...Nu kom jag på att jag har nationellt prov i matte på fredag aah! (visserligen i svenska också men jag är inte lika nervös för det). Jag måste nog kolla igenom hela grundkursen i matte nu...Sen ska jag se på Greys Anatomy vid nio :D. Älskar det! Många frågar varför och jag kan inte riktigt förklara, jag vet inte vad som är det bra. Det är bara så.

Lägger upp en bild på mig från idag :P. Provade Kampos glasögon och shit vad snygg jag blev...inte haha men man kan ju alltid skratta åt kortet och man lever längre av ett gott skratt. Alltså förlänger jag livet på er som läser detta. Vad bra!

Puss o Kram <3

ser lite läskig ut med röda ögon och jag vet att glasögonen ser ditmålade ut. Men det är faktiskt bara blixten som reflekterar i det vita :)

p.s. Jag vill lägga upp "fyra män" på bloggen men jag är inte tillräckligt teknisk om det är nån som vet hur man gör eller nån som har en youtube (eller liknande) sida som kan lägga upp så kontakta gärna mig :). Med en kommentar eller nåt haha :) d.s.

Nedlagt internet...

Hej!

Nu har jag inte lagt in på ett tag och det här kommer inte bli ett långt inlägg. Vårat internet har pajat...Vi hade köpt ett nytt bredband som skulle vara trådlöst till alla datorer men helt plötsligt får det bredbandet för sig att det ska sluta funka på alla datorer. Inte kul!

Så det blev inget bloggande :(. Men nu är jag tillfälligt tillbaka :). Men nu måste jag sluta igen för det börjar bli sent och jag ska ännu läsa kemi. Jag hade räknat fel i min fina uträkning med (diagram och allt) så jag måste nu istället för att läsa 4 sidor per dag läsa 6 och om jag vill slippa läsa i Frankrike måste jag läsa typ 12 sidor per dag (det tänker jag inte göra) men man kan ta lite mer än 6 sidor.

I helgen blir det inte heller bloggande för då åker jag med Kören till Stockholm för att ha en kul helg. Däremot blir det nog gott om bilder efteråt :) om jag hinner. Det är så mycket nu med nationella prov, läxor , gymnasieansökan och allt sådant.

Nu måste jag gå!

Puss o Kram <3

p.s. ursäkte stavfel och liknande för jag hinner inte kolla igenom ordentligt :S d.s.

Shopping

Hej!

Var nere i centrum idag. Provade lite grejor trots köpstoppet...men jag köpte bara ett linne för 49kr (kommer bild senare). Jag är faktiskt lite stolt för det fanns mycket fina saker. Jag hjälpte min mamma lite att välja kläder, det gick bra :). När jag kommer hem så ska jag rensa ut min garderob så jag får plats med allt nytt :D.

Ikväll ska vi äta Taco :D Min favorit! Imorgon blir det nationellt prov i Svenska för mig och Fanny (muntligt). Vi får se hur det går. Vi är duktiga på att prata, vårt problem är att vi ibland har svårt att hålla oss till ett ämne. Vi pratar i s.k. spiraler. Som tjejer ofta gör (sa min svenskalärare).

Nu blir det snart tacos och sen åker vi hem med båten :). Imorron så är man nog trött men det får gå.

Tack till min trogna läsare, du vet vem du är haha ;)

Kram <3


Favorit i repris :)

Tomat...

Hej!

Skulle bara snabbt skriva en sak. Jag sitter på min kusins rum och ska bara lägga in snabbt snabbt liiitet inlägg. Jag tror att jag börjar bli beroende av min blogg....trots det att ingen läser den. Konstigt.

Men iallafall så ville jag bara säga att min lillebror m.fl. spelar the sims 3 och har fått nåt konstigt på hjärnan haha dom har en familj där mamman heter Anna och i efternamn Panna. Hm...lite lagom kul kanske men när dom döpte sonen i huset till tomat och gav honom en skrikigt rosa smoking med turkos fluga och grön skjorta då ville jag inte se mer. Han kommer bli mobbad...om man kan bli mobbad på the sims men det kan man säkert haha. Som sagt blir det inga bilder i helgen. Men är det ingen som läser så behöver jag inte oroa mig för det haha.

Imorgon ska vi nog ned till centrum men jag har köpstopp! Eftersom att jag ska till Frankrike måsta jag börja spara!

Till sist vill jag tacka dom som kommerterat :) jag blir verkligen jätteglad! (även fast det inte är så många...)

Kram <3

Stockholm

Hej!

Nu är jag i Stockholm hos mina kusiner. Jag skulle egentligen med min mamma, hennes systrar och min mormor på en trädgårdsmässa. Men jag var alldeles för trött imorse (skulle ha gått upp vid halv sju) så jag hoppade det (nu är jag hemma hos mina kusiner).  Tyvärr missade jag Ikea. Jag är inte direkt Ikea frälst men om man kanske ska flytta så kan det vara lite kul att kolla vad som finns.

Det har jag ju glömt att säga. Jag har sökt in till en skola i Nacka som hater Rytmus. Jag var där på intagning för någon vecka sen och jag får besked den 16 april :). Längtar!

Idag blir det inte någon bild för jag glömde sladden till kameran hemma :(.

Ha det bra ! puss o kram<3

En klänning-shopaholics bekännelse

Hej!

Hängde in mina nya klänningar i garderoben nyss...eller egentligen förut idag men jag gick dit för att räkna hur många klänningar jag egentligen har. Jag orkade inte räkna för jag visste inte hur jag skulle göra det. Ska jag bara räkna vardagsklänningar? Ska jag räkna dom som jag kan sätta på mig om jag har en pistol mot huvet= dom som jag egentligen inte använder så mycket. Ska jag räkna dom i olika kategorier fest/vardag/mys/sommar mm. Nä jag vet inte. Men för ni som tycker att det här inlägget är värdelöst så kan ni sluta läsa. Nu kommer nämnligen jag göra en preliminär lista.

Festklänningar eller klänningar jag inte vill använda till vardags

Min komfirmationsklänning
Min vita skolavslutningsklänning från åttan
Min 60-talsklänning
Min cocktail klänning
Min gråa klänning
Min julklappsklänning som jag hade på nyår
Min gröna klänning med vita prickar
Min nya avslutningsklänning till nia avslutningen
Min svarta "dopklänning" (hade den när jag sjöng på ett dop)
Min mörkgröna "tomteklänning"
Min blåa sidenklänning (som jag inte använt än, ska sy om den)

Sommarklänningar

Min turkosa sommar-knyt klänning
Min blåa klänning med ankare på
Min grönrutiga (använder inte)
Min vita med liiite blommor (genomskinlig använder inte)
Min vita/blommiga avslutningsklänning från sjuan (vet inte om den passar)
Batik/mönstrade klänningar (använder kanske någon varm sommardag)

Klänningar jag skulle kunna tänka mig att ha till vardags men som egentligen inte har en kategori

Min nya svarta klänning
Min svarta klänning med vitt skärp
Min nya vita klänning (genomskinlig men kan användas..kanske inte till vardags den passar inte i någon kategori)
Min nya röda klänning(vet inte vart jag ska placera den)
Min gröna/blommiga klänning (vet inte heller om den passar)

Tunikor

Min turkosa tunika
Min svarta (likadana) tunika
Min mörkblåa tunika med fickor (den är jättegammal och jag använder den nästan aldrig)
Min silvriga tunika (använder inte den så mycket heller)
En grön ganska ful siden/bomulls tunika (använder inte)

Sedan har jag några kjolar och sånt där men dom räknas inte här...Jag ber om ursäkt till er som kanske somnade efter halva listan... men till er som inte somnade piggar jag upp med lite bilder på olika klänningar...Skulle egentligen tagit kort på bara klänningar men kolla på listan! vem orkar?

 
Ja det var några iallafall :)


Snabbt bildinlägg

Hej!
Mitt batteri på datorn dör snart så jag lägger bara in lite bilder :)

vi gick på bio

Glömde att säga att jag köpte konstbilder. Den här är på Malmö och heter "Nya Malmö"

Den här är på Visby och heter "Visby, Rosornas stad" båda gjorda av Gunilla Mann

Nu dör min dator lägger upp bilder på fotbollsbiljetterna senare Puss <3

 


Båtresan

Hej!
Nu ska jag skriva lite om båtresan hem ifrån skåne. Eller först lite om bilresan...

Vi började köra mot Kristianstad för att kolla in Fannys blivande skola. Det var en lång bilfärd, jag satt bakom Mimmi (passagerarsätet). När vi kom fran till skolan gick jag, Anders och Fanny ut för att kolla lite. Skolan var jättestor!! och väldigt fin. Den var gul och den har ett torn med en klocka på. Inte ett jättestort torn men ett lagon stort..så att man får plats med en klocka och lite mer. Vi gick (mot Fannys vilja) in. Den var jättefin och man märke att det var ett gammalt hus pga. dom något inbuktande trappstegen.

Skolan var helt tom på elever men vi gick omkring lite ändå. När vi gick förbi ett klassrum så såg jag ett schema som jag var tvungen att titta närmare på. Gissa vilket ämne eller rättare sagt språk som man kan läsa! ALBANSKA!! haha skitkul hoppas att Fanny läser det...Jag ska nog tvinga henne...nää skojar bara det är ju hennes val. Iallafall så gick vi upp några trappor och kollade lite och sen gick vi ut igen.

Vi skulle också kolla in några lägenheter i Kristianstad så vi åkte dit. Men innan det så gick vi in på centralen för att låna toaletten. Man var tvungen att låna en nyckel och det kan man väl tycka är helt normalt. Det roliga var att "nyckelringen" var nästan lika stor som toalettlocket....När vi var klara åkte vi till lägenheterna. Jag tyckte att dom var helt okej. Dom låg i ett "lägenhetsområde" men det fanns en liten damm med ankor :). Dom lägenheterna vi kollade på var dom finaste i det området. Bredvid så fanns det ett hus med lägenheter som såg ut ungefär som en sockerbit. Fyrkantig och vit och ganska skabbig...(lägger kanske upp en bild) men annars var det fint.

Sedan var vi klara i Kristianstad och vi åkte vidare mot Oskarshamn. Efter ungefär halva vägen så stannade vi vid en mack för att äta glass :) och jag och Mimmi fick byta plats så jag fick sitta fram. Det hade blivit lite konstigt för vårat schema hade kommit på sned så jag skulle sitta fram och i mitten samtidigt. Därför så fick jag bara sitta halva min tid i framsätet men det gjorde inte så mycket. Innan vi körde på båten så stannade vi och åt på Mc'donalds. När vi väntade på att köra på var vi lagom flummiga och allmänt konstiga.

På båten så bestämde anders att vi skulle prova båtbion (visste ni att båten har införskaffat sig en biosalong?) det var inte en så stor bio (24 platser) och Mimmi och Lovisa ville inte förja med. Men jag, anders och Fanny såg på den. Vi var dom enda där. Vi såg på Sherlock Holmes en av dom bästa filmerna jag har sett faktiskt :)

På vägen hem på Gotland var jag och Fanny flummiga och kom på massvis med ideér för att lösa problem med bl.a. växthuseffekt, arbetslöshet och miojöfrågor. Vi kom på några väldigt bra saker men dom lägger jag inte upp här. Vetenskapsmännen som läser detta får kontakta mig själva och sedan kan vi berätta våra fantastiska ideér

Det var väl allt...min kamera är död så jag kan inte ladda upp riktiga bilder nu...
Så den här båten får symbolisera båtresan och sen kommer bilder sen...om jag orkar :)

Minnesvärda repliker från skåneresan

- Vem födde gud?

- It's not in you'r face it's in my hand.

- Varför är jag inte smalare? och nu sitter jag fast.

- Det luktar hundmat!

- Jag vet vad som finns där universum tar slut. En vit låda.

Det kommer flera med tiden, vänta bara....

The Mental Chase

Här är världens kanske läskigaste stum "skräck/komedi" film (kortfilm).
Regissör/manusförfattare: Fanny Svensson Lagergren
Mentalisten:Lovisa Karlsson
Jagade Människan: Matilda Larsson (jag)
Liket i början: Fanny Svensson Lagergren


Blahahaha

Hej!

Nu har jag fått ny design på bloggen igen (tack vare Lovisa) hoppas att ni känner igen den haha. Nu åker jag snart ifrån skåne...det har gått jättefort. Jag vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga framåt eftersom att ja g ska till Stockholm och vet inte om jag kan få tag på någon dator där...

Nu förbereder jag mig för en lång bilresa med en hoppbild som jag hoppas att ni också gillar :)

Puss o Kram <3


Fotboll och shopping

Hej!

Idag har jag varit och shoppat nästan hela dagen. Vi gick upp ca. 9 eller något för att städa ur lägenheten. John har nämnligen kommit hem nu så sista natten får vi sova i ett gästrum :).
Vid 11 åkte vi ned till triangeln och där började vi. Vi ( jag och Fanny) gick runt på triangeln men hittade ingenting. Sedan på storgatan vände min tur! Jag hittade en klänning som jag kollat på hela vintern ( jag har alltid tyckt att den var lite för dyr) på rea! I samma affär fick jag också för första gången visa upp mitt körkort äntligen!

Efter det gick vi runt lite, åt på mc'donalds. Fanny hittade en jättegullig t-shirt med bakelser på, en mascara och en randig tröja för 49:- ett riktigt klipp =)

Jag hittade också en skolavslutningsklänning, ett par svarta shorts och trosor + tights (sistnämnda på rea).

Mot kvällen gick vi till en take-away restaurang (china box). Vi valde tre saker i våra boxar. Jag valde nudlar,kycklingspett och vårrullar. JÄTTEGOTT!!! Det smakade jättegott (jag hade inte ätit riktigt vårrullar förut men dom var jättegoda). Det som gjorde det ännu bättre var att man fick det i sådana boxar som man ser i amerikanska serier!

När vi ätit så gick vi på fotboll Malmö mot Halmstad. Det slutade 1-1 och jag tror inte att det var Malmös bästa match men det var en kul upplevelse. Alla runt omkring en stod och skrek och sjöng Malmösånger som galningar (ett tag fruktade jag att jag skulle få tinnitus) och nästan alla hade en flagga, halsduk eller någon annan form av mff-mundering.

Vissa var kanske lite påverkade av det ena och det andra...och mot slutet var det en kille som spillde öl så det skvätte på min jacka och på mina byxor. I början så fick vi stå med sådana "blad" som man ibland ser folk hålla upp...ni vet sådana där som publiken håller så att hela den delen av läktaren färgas i lagets färger :) skitcoolt!

Det var en jättebra dag. Tyvärr den sista på min Skåneresa för imorgon åker vi hem men innan det tar vi en sväng förbi Kristianstad för att kolla in en skola som Fanny kanske ska gå på :). På fredag morgon sticker jag till Sthlm så jag är hemma ca.24 h på mitt lov :)

Jag lägger upp lite bilder på mina shoppingfynd (dock inte tights, trosor och smycken)

Puss o Kram <3

p.s. jag har fortfarande inte rätt program så att jag kan vrida på bilderna sorry d.s. citatet på min blogg är skrivet av Jimi Hendrix men det ska egentligen vara såhär : When the power of love overcomes the love of power the world will finally know peace.


En av dom tre sängarna i den nya lägenheten (jag kommer nog att sova på madrasser nu)

En annan säng i den nya lägenheten

Min första köpta klänning

Min andra (svarta) klänning

Min skolavslutningsklänning

Mina nya shorts (har ett svart linne till men shortsen slutar ungefär över dom guldiga knapparna)

Skåneresan

Tjabba tjena hallå!!!

Här kommer jag igen...helt random efter ett drygt halvår...ja...men nu är jag iallafall i skåne och det tycker jag är värt att skriva om :).

Jag är här med min bästis Fanny, hennes lillasyster Mimmi och Mimmis kompis Lovisa. Vi bor nästan hos deras pappa dvs. han har lånat en lägenhet lite längre bort i hans korridor och där bor vi :). Jag och Fanny bor inne i killens sovrum jag sover i sängen och Fanny på golvet (madrasser) och Mimmi och Lovisa i vardagsrummet (bäddsoffa).

Vi har gjort lite olika saker...shoppat (det ska vi imorgon också så jag fixar bilder då:) om jag kommer ihåg...), åkt på konstrunda och sett sevärdigheter bl.a. ales stenar (turning torso), varit hos Fanny och Mimmis mormor och morfar och badat:) (äventyrsbad). Det kommer ni nog få se lite bilder ifrån...om jag lyckas...

Nu ska jag med Lovisas hjälp "pimpa" min blogg så att jag slipper det tråkiga blommor och lila saken :)
eller så blir det imorron...får se :)

Puss & Kram!!Mitt och Fannys sovrum

Lovisa och Mimmis "sovrum"

Ales stenar

Jag och Fanny i en populär "hoppbild"

Fanny jag Mimmi och Lovisa...i en alternativ "hopp"bild

Fanny mäter längden av ales stenar

Sopsortering....

skyltar är bra...p.s. bilden gick inte att vända på för att jag har inte programmet till min kamera på denna datorn..

Picknick i nationalparken vid Stens huvud

Fin bild hos "mormor och morfar"

Fin utsikt från deras balkong

Fjortisar 1 och 2 på toaletten

Turning Torso och Ceasar...elr nåt

Mimmi Lovisa Fanny och Jag vid hamnen

Jag och Fanny vid hamnen

Allihop ( Fanny, mimmi deras mormor och morfar jag och lovisa)

Hoppbild igen :) Turning torso i bakgrunden

Jag och fanny :) Turning torso i bakgrunden

RSS 2.0