Reklam

Hej!

För ett tag sedan så var jag med och spelade in en reklamfilm för skolan. Nu är den klar och visas troligtvis på gymnasier runt om i Sverige. Vill ni se på den så kan ni kolla här! 
 
Annars har det inte hänt så mycket. Imorgon ska jag på gala, blir till att klä upp sig riktigt ordentligt! Synd att jag inte får dricka någon alkohol, skulle vara kul att ta del av den troligtvis supermumsiga fördrinken jag redan betalat för..men så kan det gå.
 
Nu är jag trött, ska snart sova tror jag. Måste få ordentligt med skönhetssömn så att jag ser så bra ut som möjligt imorgon!
 
Kram!

Bättre sent än aldrig

Hej!

För några veckor sedan skrev jag en artikel tillsammans med chefredaktören för skoltidningen. Den hittar ni här!
 
Idag har jag varit på redaktionsmöte och sedan möte för Cults nya/gamla styrelse. Imorgon är det lugnt och på fredag är det F.I.A. En finsittning för ideellt aktiva på skolan. Det kommer nog att bli väldigt roligt, det är långklänning och högklackat som gäller! Kul att få klä upp sig lite! 
 
 
Bjuder på en fin bild från en lyxigare del av min studentvardag!
 

Radio och tv-tjänst

Nu knackade det på dörren, önskar att jag inte hade öppnat. Det var en utsänd från Radio och Tv-tjänst som stod på andra sidan dörren. Nu flyger mina pengar iväg. Över 2000 kronor om året ska jag betala för att jag har en dator. Jag kollar ALDRIG på tv på datorn, inte ens melodifestivalen följer jag. Tydligen spelar det ingen roll vad jag har min dator till. Det spelar ingen roll att jag som skribent behöver den till skolarbetet. Jag ska betala ändå.Det är skandal att de ska pressa ur oss mer pengar! Känner mig särskilt utsatt som student då jag inte har så mycket att leva på. Först har vi hyran som går på drygt 3600 och resten av bidrag/lånet ska man ha till mat och andra förnödenheter t.ex. medicin, linser, läkarbesök, toalettartiklar etc. Helst så ska man ju spara lite pengar också så att man har en "backup" om någonting händer. T.ex. nu när jag kommer att få lägga ut massvis med pengar på läkarbesök och sjukhusvistelse.

Om Anders Borg får igenom sitt förslag om sänkt bidragsdel till studenter så kan jag lika gärna hoppa av min utbildning och ta ett jobb på ica, det skulle löna sig bättre. Med en okej inkomst och utan studielån. Det får mig att undra vilken värld kommer vi att leva i om 20 år, intresset för att studera vidare är bland unga redan relativt lågt. Ta ifrån oss mer pengar och sätt oss i skuld, då blir fler motiverade att börja plugga..eller kanske inte?

Det är inte okej.

Nu ska jag gå och leta mynt mellan soffkuddarna.

Ut från sjukhuset och hem till soffan!

Hej!

Nu är jag hemma igen, har varit det sen i fredags men har vilat mycket vilket jag ska göra idag och imorgon också. Som tur är kräver mina läxor inte att jag lämnar soffan och det er mig chansen att vila till 100%.

Jag går nu på en väldigt kostig diet. Jag får knappt äta någonting alls. När man haft problem med gallan så finns det vissa restriktioner så för tillfället lever jag på: Kokt Korv med bröd, Fiskbullar och makaroner och kräm! Mumsigt va? Det får duga för stunden, hellre det än att ha ont och fasta!

Jag mår i alla fall bättre och hoppas att det kommer att fortsätta så!

Det var allt för idag!

Kram!

Hipp hipp hurra

Hej!

Idag är det min födelsedag. Jag fyller 20, detta har min kropp valt att fira genom att skicka in mig på sjukhuset där jag nu är inne på min andra fastedag. Jag kanske ska ta allt från början.

Blev ju som ni kanske läst sjuk i onsdags och det höll i sig till lördag då det blev värre med magont och över 40 graders feber. Därför gick jag och lade mig trots att jag och Natalie hade gäster. Jag sov genom hela söndagen med Natalie som min egen lilla sjuksköterska till hjälp. På måndagen hade febern gått ned lite men när den började stiga så var det dags att gå till doktorn.

Jag fick en tid på min närmaste vårdcentral via 1177. Jag vinglade dit i feberyra och somnade nästan i väntrummet innan det blev min tur (fick vänta mellan5-10min). Han kunde inte hitta något fel, tog halsprov, blodprov och feber men det visade inget. Jag fick gå hem igen. En sak fick jag, ögondroppar med något slags penicillin i eller liknande. På kvällen steg min feber ytterligare. Jag ringde 1177 och fick en tid på en jourläkarmottagning, på andra sidan stan. Min trogna vapendragare Natalie följde med mig. Doktorn där kunde säga att jag hade en infektion i kroppen men han kunde inte säga vart. Han kunde dock säga att det inte var något farligt och ordinerade vila och vätska men om febern var kvar på onsdagen skulle jag uppsöka läkare igen. 
 
Jag vilade och drack men febern var kvar på onsdagen, dessutom hade magvärken ökat och jag kunde bara ligga helt stilla på rygg för att klara av smärtan. Jag hade inte fått i mig särskilt mycket mat så jag vågade inte ta en värktablett. Jag ringde motvilligt 1177 (ville inte till någon mer doktor, låg redan ute med 600-800kr, vet inte exakt vad vården kostar här)och de ordnade så att min vårdcentral skulle ringa upp mig. Två timmar senare hade de inte ringt så jag ringde 1177 i tårar. De sa till mig att genast ta mig till akuten. Först kunde jag inte göra annat än låta ilskna tårar rinna. Jag hade varit sjuk i en vecka och på två värdelösa läkarundersökningar och NU skickade de mig till akuten. Det var inget annat att göra än att åka in. Jag fick genomgå massvis med olika tester och sedan blev jag inlagd på den kirurgiska avdelningen pga. En galla som "såg konstig ut" och en förstorad mjälte.
 
Nu är det min tredje dag här, jag har tagit otaliga blodprov och fastar utan mat&vatten. Ingen födelsedagstårta idag, jag får nöja mig med en påse dropp. Kanske bättre för figuren men i nuläget skulle jag t.om kunna äta pytt i panna! Men det får jag nog inte äta det heller. 
 
Det är nog sant som de säger, med åldern kommer krämporna. För mig räckte det att gå från tonåring till vuxen.
 
Ska man se något bra i det hela så hamnade jag på akuten i min studentoverall (Ove) vilket är ett mål på studenternas lista på vad man ska göra i sin ove.
 
Nu hoppas jag att doktorn kommer snart och säger att jag kan få prova att äta lite. Snart har jag fastat utan mat&vatten i 36 timmar.
 
puss&kram på er! ❤️
 
Ett collage från timmarna på akuten i onsdags 

Sjuk på riktigt.

Hej!

Nu har jag åkt på en riktig förkylning, eller något. Började med feber i onsdags som höll i sig till lördag morgon då jag kände mig bättre. På torsdagen hade mitt öga svullnat upp men jag fick ned svullnaden med tepåsar och aloe-vera. Det var verkligen tur för jag såg ut som Quasimodo från ringaren i Notre Dame. Jag pepprade även kroppen med ingefära, vitlök och C-vitamin, det hjälpte inte. I lördags kväll eskalerade det hela med över 39° feber, magont, illamående, yrsel och en bultande huvudvärk.Jag kunde inte sova på lördag natt men sov från söndag morgon till måndag morgon i hopp o att allt skulle vara över då men nej. Febern är kvar och ögat är lika svullet. Dessutom så börjar jag få känningar i halsen och jag låter väldigt förkyld när jag pratar (det har jag tack och lov inte blivit än).

Jag gick till doktorn (somnade nästan i hans väntrum, febern gör mig så trött att jag blir anfådd av att gå från soffan till köket ca. fem meter) tog blodprov, feber och stick i fingret. Halsprovet var negativt och de hittade inget konstigt i mitt blod så jag fick ögondroppar med lokal antibiotika. Droppade precis i första, det sved men förhoppningsvis hjälper dem i alla fall! Nu hoppas jag bara att allt ska gå över snart. Ögondropparna ska jag ta i fem dagar, det betyder inga linser och troligtvis ingen skola (pga. febern). Det skulle vara jättetråkigt att vara sjuk på min födelsedag på fredag så medicinens makter; Hjälp mig!!

Nu har min bästa roomie Natalie lagat mat till mig, är hungrig men har ingen matlust, vill bara dricka vatten. Får tvinga i mig lite.Jag ska inte klaga. Natalie har varit världens underbaraste människa de senaste dagarna och tagit hand om mig. Tur att jag har henne! <3

Nu måste bli frisk så att jag kan göra nåt fint tillbaka!

Kram!

På´t igen!

Hej!

Gymmandet gick bra, har dock inte så farlig träningsvärk idag, besvikelse. Men imorgon ska vi dit igen. Då börjar vi med att gymma och avslutar med att simma innan vi drar till skolan och pluggar och går på möte. Idag hade vi föreläsning med en Copywriter. Det låter som ett ganska intressant yrke, kanske något jag kan tänka mig att jobba med. Men inte hela livet. Kreativiteten begränsas för mycket för min smak när man hela tiden måste förhandla sina idéer fram och tillbaka med andra.

Nu har min dator väldigt lite batteri kvar och jag ska gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon!

Kram!
 
Vår personliga gyminstruktör under gårdagen.

Gym!

Hej!

Ska precis iväg till gymmet med Natalie. En kompis ska visa oss hur allt fungerar. Senare ska vi ha en genomgång till med en riktig instruktör men vi vill inte vara helt borta när vi går på hans kurs. Jag har ju aldrig gymmat förut så det ska bli kul! Det är verkligen dags att komma i form. Har dock ännu träningsvärk efter att ha hjälpt en kompis flytta. Det är inte lätt att bära upp flyttkartonger för två trappor och hon hade väldigt mycket saker! Därför ska jag nog köra mest mage och rygg idag men vi får se vad han lär oss!

Imorgon blir det föreläsning i skolan och på fredag möte med kåren!

Bye bye!

Ojojoj

Hej!

Jag har varit en katastrofal bloggare på senaste tiden. Det har varit en del med skolan och det har varit mycket annat utanför skolan på gång också (t.ex. skoltidningen). Har lyssnat på en ljudbok i 11 och en halv timme (läxa) och nu håller jag på att läsa en bok på 289 sidor som ska vara utläst till tisdag. Lite hektiskt.

Imorgon ska jag hjälpa en kompis att flytta in i sin nya lägenhet och kanske simma. Det är dags för mig att komma igång med träningen nu. Har varit förkyld och haft dåligt med tid men nu är det dags att dra igång!

I veckan är det mest skola som gäller, har bara ett seminarium men vi läser ca. 2 böcker mellan lektionerna istället för att skriva en text nu och det tar mer tid än att skriva ihop en text..Det får gå!

Nu ska jag fortsätta läsa i boken, den är ganska intressant faktiskt. Jag hittade den bara på engelska men det gör ingen större skillnad nuförtiden.

Kram!

Var på 20-talsfest i onsdags. Jag och Natalie laddade upp med att se på "The great Gatsby"
 
Hjälpte en kompis att flytta ut häromdagen och fick prova hans hemmagjorda byxor av silvertejp, inte snyggt direkt men väldigt bra gjort av honom! Riktigt fint hantverk med dubbelsidig tejp..
 

RSS 2.0