Uppdatering

Hej!

Jag har fått veta att jag kanske varit lite dålig på att uppdatera på senaste tiden. Mitt försvar är att läxorna började lägga sig som små berg på mitt bord. Då var man tvungen att ta tag i det. Läxor finns det fortfarande gott om, men jag ska ta en stund nu och skriva lite.

Jag var hemma i helgen och myste med familjen. Myste med Johan och katten på lördags dagen. Mamma kom hem sen på kvällen och då hade jag och Johan lagat tacos till oss. Sen myste vi i soffan och kollade på film. På söndagen skulle jag ut och springa hade jag tänkt men det var för isigt och jag hade inte hunnit för det var mycket att packa osv. Jag var inne hos pappa och vi hälsade lite snabbt på farmor innan jag for iväg till båten. Där satt jag med en annan kvinna och Ellen. Vi pratade lite med henne. I slutet av båtresan tackade hon för sällskapet, sa att vi gjort hennes båtresa så mycket trevligare och sa till oss att vi skulle njuta av livet, göra massvis med saker, uppleva nya saker och ALDRIG känna oss dåliga eller speciellt vara med en man som får oss att känna oss dåligt. Hon sa att vi skulle akta oss för sådana som bara gör en olycklig och leva livet helt enkelt. Hon sa inte exakt så men jag tar fram meningen i hennes ord. Det var jättegulligt sagt tycker jag!

När vi kom hem så fikade jag och Ellen med te och varsin muffins som jag fick av farmor :) <3.

Idag i skolan var det inte direkt en skoldag. Jag hade som sagt inget piano för min lärare var sjuk men istället ett hälsosamtal hos Mary, den nya skolsystern. Det gick snabbt så sedan satte jag mig i datorsalen och försökte att jobba på min affisch. Det gick sådär, blev mer fel än rätt och jag är inte ett dugg nöjd med vad jag gjort men jag hoppas att jag har tid att rätta till det imorgon. Efter det så åt jag, svenska i en timma.

Vi jobbade med subjekt, objekt, predikat och predikatutfyllnad. Sist så skulle man skriva en liten text med bara subjekt och predikat. Det var JÄTTESVÅRT! Men jag lyckades väl ganska bra, min lärare sa att det lät mycket poetiskt haha :)

Efter det så skulle vi haft samhälle, men Sara var sjuk igen. Så vi hade fått lite instuderingsfrågor att jobba med. Jag och Moa satte oss i studieverkstaden och efter en stund kom Martina också. Jag jobbade med samhället men orkade inte så länge. Det var jättejobbigt. Ingen annan i klassen gjorde nåt så jag ligger nog ändå ganska bra till, jag gjorde fyra och en halv uppgift. Skrev väl kanske fem sidor också. Så det läter kanske som lite med fyra och en halv uppgift men jag skrev MYCKET!

Efter det skulle vi haft matte men vi hade ingen matte heller. Jag hade gjort allt som vi skulle göra idag i fredags så jag jobbade lite till med samhället ( alltså 4 och en halv uppgift). Sen gick jag, Moa och Martina och fikade.

Franskan gick ganska snabbt. Provet som kännts så bra fick jag G på. Som vanligt. Jag FÖRSTÅR inte varför han ska rätta det så petigt! Man blir ju enbart besviken....:(

Nu lyssnar jag på musik och ska ta lite och äta. Det blir fetaostlax och grönsakspasta som jag lagade förra veckan :) (det har varit fryst)

Kramar!!!<3<3<3

p.s. Mamma hade precis ett sånt skärp jag tänkt köpa så jag fick det! :) Nu slipper jag köpa ett för typ 200 kr! :) d.s.


Jag och dom finaste syskonen i världshistorien <3 <3

Men gud vad KUL att man går upp halv åtta för att ta bussen nio för att ha pianolektion. Sen går man inte på learnet, sjuk pianolärare jaha...och då tänker man kanske men okej då börjar jag tolv! Men nej, man har ju hälsosamtal vid skolsystern vid ha

Titeln säger allt!

Torsdag

Hej!

Jag har haft massvis med läxor och har fortfarande det så jag hinner inte skriva så mycket. Filmkunskapsprovet blev inställt för läraren var sjuk så det kommer vi göra vid ett annat tillfälle. Jag kan tydligen inte ladda ner photoshop till min dator så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra men jag får väl åka tidigare till skolan på måndag eller något sådant desperat.

Ska plugga franska och skriva klart en engelskauppsats nu.

Idag hade jag ljudteknik, spelade in från keyboard, var jättedålig och fattade ingenting haha. Jag hade ensemble också det gick bättre än vanligt, gemu, som vanligt. Kör, som vanligt och naturkunskap! Roligt! Älskar naturkunskap haha ;) Fast ensemblen ägde ut den idag.

Nu ska jag som sagt plugga! Imorgon drar jag söderut. Ellen åker innan mig så jag får sitta ensam i tre timmar...men det blir nog bra, jag kan ju göra läxor och läsa och sådär.

Kram!! <3<3

Tisdag

Hej!

Idag så hade jag ins/sång, ensemble, gemu och datorkunskap. Alla lektionerna var som vanligt, några redovisade på ins/sång, vi spelade och valde till en ny låt på ensemblen och vi jobbade med stämmor på gemun. På datorkunskapen gör vi just nu affischer i photoshop. Det gick ganska bra för mig, jag fick sitta och pilla en hel del när jag skulle klippa ut mig och några vänner från ett kort, så det tog större delen av lektionen. Sen när jag äntligen klippt ut och klistrat in oss så klickar jag på spara, och datorn hänger sig. Jättekul! Verkligen! David (läraren) försökte hjälpa mig men det fanns ingenting annat att göra än att tvångsavsluta och allt gick förlorat. Det leder till att jag måste göra allt hemma, igen. Och jag har inte ens photoshop. David tipsade om nån sida där man kunde ladda ner "prova på photoshop" i 30 dagar. Men jag kunde inte hitta den sidan. Så jag mejlade honom och hoppas att han svarar snart. Då kan jag kanske jobba med det på båten.

När jag kom hem så gjorde jag läxor. Jobbigt men nödvändigt. Har fortfarande franskan kvar. Imorgon har jag prov i filmkunskap. Det känns som att jag borde läsa häftet igen för annars kommer jag ångra det imorgon men jag har redan läst det skjuttioelva gånger så jag tror att jag kan det. Jag läser det imorgon på bussen igen. På tal om imorgon! En soft dag väntar! Jag har ingen samhälle för läraren är sjuk, jympaläraren är också sjuk så jag har ingen gympa heller. Det resulterar i att jag börjar 12:55 imorgon. Med EOS, vi ska prova kostymer och sedan är det såklart provet, men ändå! Efter eos har jag en halvtimmes rast och sedan har jag engelska till klockan 16:50 så min skoldag imorgon är från 12:55-16:50 minus en halvtimma :). NICE! :D

Nu ska jag, kanske ta lite glass? Har lite kvar hihi <3

Kram!!<3


Vackra människor! <3

Skolan

Hej!
Väntar på att Emma och Elise ska komma så att vi kan käka lunch. Fick reda på att jag inte kommer att ha Lisa som pianolärare längre för hon ska komponera musik till någon teater :/ så jag får vikarie. Det var ju kul för henne för det är säkert ett toppenjobb men jag kommer nog sakna henne.
Nu vet jag inte vad jag ska göra, fick mejl om sommarjobbet igår. Jag ska på intervju!! Blev jättenervös men sen kom jag att tänka på min rytmusintagning och det kan ju inte vara värre än det?
Nu ska jag, sitta och uggla lite till framför datorn och vänta på Elise och Emma...
Kram!! <3
Saknar er! <3

Klantigt!

Hej!

Idag klantade jag och Ellen oss rejält. Vi gick upp ganska tidigt för att åka till haninge centrum (skulle kolla om det fanns nåt fint på rea). Vi gick omkring och kollade lite -jag hittade en sak som jag ska önska mig av mamma och pappa, kanske- när vi var klara var klockan lite innan två så vi tänkte att vi skulle äta lite lunch. Det var jättefullt så klockan var nästan tre innan vi fick maten, vi åt upp lite snabbt och gick sedan bort till busstationen för att ta första bussen till öb. Vi fick vänta ett tag, tjugo minuter ungefär. Kallt, men vi gick in på en pressbyrå som låg bredvid. Vi handlade lite av varje på öob (typ nudlar, müsly och lite såna saker.) Sen gick vi ut till bussen. Den här gången behövde vi bara vänta några minuter.

När vi äntligen kom hem så var klockan ungefär halv fem. Vi tänkte då sticka till gymmet en stund. I sista sekunden kom vi att tänka på att det var lördag och man kanske borde kolla när dom hade öppet. Dom stängde 16.00. Kul! Not...

Som sagt, klantigt.

Nu ska vi nog snart koka lite nudlar (billigt och bra haha 2.50 på öb hihi). Sen blir det ännu en kväll med one tree hill. Något jag aldrig tidigare sett på, men det är ganska bra.

Nu ska jag gå, har läst naturkunskap idag. Det var nästan inget nytt, jag läste 25 sidor och på ungefär tre av dom lärde jag mig något nytt. Jag är nästan lite besviken, jag trodde att naturkunskapen skulle bli jättekul. Men om det redan är saker man kan, så är det inte så kul. Jag vill LÄRA mig hur allt går till och hur allt är uppbyggt osv. Inte bara traggla samma saker igen...Men det kanske blir bättre.

Kram!!<3<3

Månad

Hej!

Idag är det exakt en månad tills jag fyller sjutton! Funderade på vad man skulle önska sig..men vet faktiskt inte riktigt. Nån bok kanske, som vanligt haha! Jag har ju för tillfället en megakrush på Shakespear så jag ska kolla upp om man kan köpa hans böcker på adlibris, dom brukar ha det mesta :).

Idag blir det inget gymmande, av många anledningar. En av dom är att jag har sjukt ont i benen sen igår och en annan är att det har varit en lång vecka och man vill bara mysa med glass och film.

Idag hade jag bara vanliga lektioner, inget speciellt. Vi har börjat med att ha en "bakcirkel" på matten så idag hade Josef och Hilding bakat. Det var jättegott :).

Nu ska jag bara slappa och ta det lungt, eller nästan. Vi har fått ett berg med läxor men ikväll ska jag bara slappa och kolla på film!

Trevlig Helg allihop! <3


Fin...<3

Hej

Nu har jag varit och tränat, gick ganska bra. Jag tycker att jag är värd lite träningsvärk imorgon för idag så körde jag först på en sån där " cykel" som man flyttar händer och fötter. Det är svårt att förklara, men jag gjorde det i tjugo minuter med en hastighet på ca. 19,9km/h så det blev några km. Sen så gjorde jag lite andra saker. Det roliga och väldigt tänkvärda var när jag kom tillbaka till omklädningsrummet. Där sitter en mamma med två barn som kanske är 4 och 6 år. En av dom säger,
"hoppas att jag inte missar mitt tv-tittande idag" mamman svarar " Ja, men då får du skynda dig".

Att man vill hem och kolla på tv! När jag var liten så var badhuset det coolaste stället på jorden (nästan) och jag skulle aldrig säga " Hoppas att jag inte missar mitt tv-tittande" Jag skulle sagt " snälla, snälla, snälla kan vi stanna lite till?" Konstigt hur det kan bli..

Nu ska jag snart sova, så jag måste gå.

Kram!! <3

p.s. har varit lite dålig på att blogga men det är mycket läxor nu d.s.

Frukost

Hej!

Sitter och käkar nu, ska snart gå och sminka mig och sen blir det att knata bort till bussen. Jag börjar tio över nio idag men min första buss går 07.43...Så, ja jag måste börja göra i ordning mig snart :).

Det blev inte så mycket gymmande igår, det var stängt. FAIL! Men jaja. Vi går dit idag istället.

Ha en bra dag! Kram! <3

ndsfok

Ska ha datorkunskap nu. Sen blir det hem, vänta på ellen och ikväll: Gymmet!!

Måndag

Hej!

Nu är jag hemma från en låååång dag. Men samtidigt så gick den ganska fort. Jag är trött och orkar inte skriva så jättemycket. Men jag hade piano, fick en ny låt. Svenska gjorde lite av varje, samhälle fick tillbaka nyland och fick veta att jag ligger på ett Mvg :). Sjukt glad! Sen var det matte, jag vet inte vad jag ska göra på fredag för jag blev klar med allt idag, till sist var det franska. Där ligger jag på ett Vg men jag tycker nog att det räcker för franska är svårt!

Har precis ätit köttgryta, något som jag lagade för första gången igår. Imorgon blir det nog gymmet om jag nu får träna, vet inte om jag ska vänta på Ellen eller gymma lite innan, sedan åka hem, sedan tillbaka och gymma med Ellen igen. Men frågan är om jag orkar det..

Nu vill jag bara...måla av nån anledning men jag har glömt allt i skåpet igen...Jobbigt..

Bye Bye! <3


Vill utomlands igen! NU!!!!

Mys!

Hej!

Nu har Gabbi och Stina åkt hem. Sofia kunde inte komma så vi blev bara fyra, men det var mys det också. Vi köpte pizza, den var god men kartongerna stank verkligen! Inte så nice. Vi kollade på tre filmer igår, sedan snackade vi och "scoutade" på google maps till klockan fem. Sen flummade Ellen och Stina loss medans jag och Gabbi sov, eller halvsov. På morgonen så kollade vi på en film till och åt frukost, sen hände det inte så mycket mer. Vi var lite på datorn och visade roliga klipp osv.

Nu måste jag verkligen plugga. Imorgon och hela nästa vecka ska jag och Ellen kötta gymmet. Det ska bli nice :D. Så ikväll ska vi laga köttgryta (eller nåt liknande) att frysa in och äta hela veckan haha!

Plugget väntar...:/

Kram!!!<3<3<3

p.s. Det regnar, snön försvinner? Kanske :) d.s.

Spring-ringering haha!

Då har man motionerat då. Gick till affären och tillbaka (kanske 3-4 km) sen vidare. Ut i skogen faktisk. mycket upp och nedförsbackar och mycke grenar. Nu blir det dammsugning och dusch! Ikväll är det nog sushi som står på menyn :D.

Helg

Hej!

Det visade sig att ljudtekniken skulle vara i studion, inte i datorsalen. Vi fick spela in lite grejer, två killar rappade lite haha! Det bästa rimmet var " Rappar i denna mick. Den är ganska.....Flick! haha sjukt snyggt :).

Igår (fredag) var en ganska lugn dag. Fick tillbaka ett engelskaprov som jag bara fick g på! Besvikelse...men jag var två poöng ifrån vg och jag såg massvis med fel när jag fick tillbaka det. Lite synd att jag stressade igenom det när jag egentligen kunde. Men jaja, fick veta att jag just nu ligger på vg i svenska, helt okej men jag sa till henne att jag satsar på mvg så, jag får trappa upp lite där också. Ligger på vg i eos också, i och med att jag ibland inte vågar gå upp och spela osv. på lektionerna så tycker jag att det var bra ändå. Sen vet jag inget mer.

Jag och Ellen var på ica maxi igår så nu har vi en full frys och kyl plus två helt fyllda skafferihyllor! Fint! Vi hittade massa grejer som var på extrapris som vi brukar köpa så det var bra. Vi har förändrat våra "diet" som våran hyresvär kallar det. Dvs. köpt lite andra grejer än vad vi brukar. T.ex. Grytbitar (halva priset) och lax (billigt denna veckan). Så det var nice. Vi träffade Anne som Martina bor hos och hon skjutsade oss hem det var jättesnällt! När vi kom hem såg vi på en helflummig film som hette "The lake house" Dom har failat totalt!

Den handlar om en tjej som brevväxlar med en kille osm är två år bakom henne i tiden. Men i slutet så möts dom ändå i samma tid? Det funkar ju inte! FAIL! haha Sen blev det lets dance.

Idag kommer Stina, Sofia och Gabbi hit och ska nog sova över tror jag. Så det blir lite filmmys!

Nu ska jag gå, måste träna väldigt mycket piano idag för det har jag ju inte kunnat dom senaste dagarna (pga. handleden) Men det är bättre nu när jag använt skenan i två dagar. Så jag hoppas verkligen att det försvinner nu!

Kram!!<3

Shoppade loss på ica maxi

Frukost med apelsinjuice! <3 Gott!

ljudteknik

Hej!
Nu har jag haft naturkunskap, mario (läraren) försökte förklara för oss att joden var platt förut, något som vi inte riktigt gick med på. Det var det som hände hela lektionen. Det var jättekul! :D
På hålet så köpte jag en skena på apoteket (Moa följde med) till handleden. Så nu har jag som en handske utan fingrar som går upp en bit på handleden som håller fast min handled så att jag inte gör sånt som jag inte ska göra dvs. vrida på den för mycket. Resten av hålet pluggade jag och åt mat. Nu är jag nog klar med det mesta plugget! :) Skönt!
Sen har jag haft gemu, enkla saker igen. Vi skulle skriva lite ackord och sånt. På ensemblem så fick vi välja nya låtar, jag kom i en bra ensemble. Det kändes som att alla kommer att vara på och vilja spela och sjunga. Fick också veta att vi senare ska ha ett bi-instrument block där alla byter instrument.  Just nu är det Beatels vi valde " Ticket to ride" Synd bara att 3/4 av ensemblegrupparna valde den...Jag röstade på U.S.S.R.  men ticket var mitt andrahandsval. Får väl se om vi byter nu när alla andra har den också, eller så försöker vi bara att äga ut dom andra haha ^^
Nu väntar jag på att ljudtekniken ska börja, tio i börjar den och sedan slutar jag vid fem. Blir nog köttbullar ikväll...
Kram!!<3<3

Tidig

Hej!

Idag var jag riktigt tidig. Var tvungen att gå upp lite tidigare för att Ellen skulle kunna linda min handled, det blev värre efter volleybollen. Det kan jag bara skylla på mig själv men jag måste försvara mig och säga att det i stunden inte gjorde särskilt ont. 

Igår så snackade jag med mamma en stund och sedan med Fanny! Det var jättelänge sedan, känns det som i alla fall. Egentligen pratade vi lite grann på nyår, men det var så kort att det inte räknas. Så det fanns en del att snacka om :)

Jag kom på igår att jag älskar Shakespear, eller hans verk i alla fall. Var inne och googlade på Shakespear och där stod det massvis med intressant information. Bl.a. att man tror att han kunde ha varit bisexuell och att man inte är säker på att det är han som skrivit all verk för hans handstil på testamentet är inte alls likt den som skrivit alla pjäser osv. Jag tror dock att om man ligger på sin dödsbädd och ska skriva ett testamente så kan det se lite skraltigt ut av vissa skäl. Så jag tror på honom!

Idag ska jag ha: Naturkunskap, långt hål, gemu, ensemble och ljudteknik. Ska bli en ganska bra dag tror jag. :).

Nu ska jag nog gå att borsta tänderna..även fast jag har tjugo minuter kvar innan jag ska gå.

Kram!! <3<3

me and Fanny <3


Sooooofffft!!!

Hej!

Idag började jag tio över nio med samhälle, vi kollade på film så det var soft. Gympan var också ganska soft, vi spelade volleyboll och övade mest på att sörva. Sedan var det bara eos kvar (engelskan var inställd). På dramadelen så fick vi träna på våran pjäs, jag ska spela Helena i " En midsommarnattsdröm" av ingen mindre än Shakespear! Fint! :)

På bild/filmdelen så kollade vi på filmklipp och pratade om film genom tiderna som vi sen ska ha prov på om någon vecka...Vet inte hur jag ska kunna komma ihåg allting!

Nu ska vi väl snart äta, vet inte vad vi ska ta. Tog bacon i måndags, köttbullar igår, vi fick köttbullar i skolan idag så det lutar väl åt bacon igen...om vi inte gräver fram något annat intressant från frysen ;).

Imorgon har jag sovmorgon till klockan tio eftersom att vi inte har någon kör.

Kram!! <3

Har idétorka och kommer inte på någon bra rubrik....

Hej!

Idag var det andra dagen i skolan. En ganska soft men ändå jobbig dag. Jag började tio i nio med ins/så. Vi har bytt lärare så nu har vi istället för Mats en som heter Jakob. Vi pratade om pianots historia och lita annat. Vi fick läxa...varsin pianist och så ska vi lyssna ut tre låtar som vi gillar och skriva en sida "biografi" om pianisten. Jag fick Vladimir Horowitz, duktig men det är jättesvårt att hitta information om honom! Får de hur det går, hitintills har jag knåpat ihop en halv sida, nästan. Det är välfigt mycket läxor nu! Har redan fått fem-sex stycken och det är andra dagen i skolan!

Efter det hade jag hål i en timma. Jag och Ellen tappade bort varandra men jag hittade Moa i studieverkstaden istället. Jag läste filmkunskapen och hjälpte Moa med matten. Sedan skulle jag ha gemu. När jag går bort till salen så står det massa andra människor där och jag frågar vad dom gör där (ungefär). Då har vi bytt sal, så jag och en kille osm heter Niklas springer ner en trappa, där finns det två dörrar och vi funderar på vilken vi ska knacka på. Niklas väljer till sist dörren han står framför, så han knackar och då öppnas dörren framför mig haha! Så då gick vi in i rätt lektionssal, vi jobbade med funktionsanalyser. Jag var jättetrött så det gick lite segt på arbeta själv uppgifterna, jag kunde det redan men ändå. Blev i alla fall klar med det vi skulle vara klara med i slutet av lektionen.

Jag åt lunch med några tjejer och sen hade jag bokat pianorum så jag skyndade mig lite för att jag skulle vara där i tid. Nyckeln fanns inte..Så det blev inget pianorum för mig. Istället så blev det en lång håltimma (vi hade ingen ensemble) till datorkunskapen.

På datorkunskapen jobbade vi i powerpoint, jag hade precis gjort en jättepillig grej klart, då går brandalarmet och datorn dör. Alla springer ut och står och fryser tills vå får gå in igen, då är lektionen nästan slut och mitt arbete borta. Tur att det inte var ett inlämningsarbete utan ett test.

Jag sprang till bussen, småsprang först där som deet inte fanns is, sedan sprang jag lite till för att det är såhär: Ju närmare man kommer busshållplatsen desto jobbigare är det att missa bussen. När jag är några hundra meter bort så ser jag bussen komma. Utan att tänka så börjar jag spurta på isen. Jag hann med bussen och mirakulöst nog så trillade jag inte, jag hade lite tur också för om det inte stått någon annan vid busshållplatsen så hade inte bussen stannat och då hade jag missat den.

Väl hemma åt jag en apelsin och en kaka som jag fick med från mormor <3. Nu ska jag...göra nåt. Troligtvis nåt plugg eller liknande.

Kram!!<3

Skolan

Hej!
Jag sitter i skolan nu, har haft pianolektion och varit vid skolsystern. Jag har fått senskids inflammation, igen (en inflammation på handledens "skidor" som senorna ligger i, gör ont när man böjer på handleder och om man belastar för mycket). Men den här gången i högerhanden. Lite onödigt eftersom att jag bara har en skena till vänsterhanden. Men jag hade tur, vi hade en skolsyster igen (den andra slutade innan jul för att bli barndoktor eller nåt sånt) och hon var i skolan. Piano lektionen gick ganska bra...kunde gått bättre.
Höll på att somna på bussen men höll mig vaken..Fick nytt sl-kort så fort jag kom in i skolan (in i rytmus lokaler alltså).
Nu väntar jag på Agnes som har ensemble (hon spelar saxofon så hon har en blås ensemble med alla andra blåsare och inte med oss andra sångare och instrumentalister). Vi ska käka lunch sen. Ska träffa henne vid repan vid elva, om en kvart. Så nu får jag väl logga in på facebook eller nåt sånt.
Kram!!

Tillbaka

Hej!

Nu är jag tillbaka, sitter och äter frukost snart ska jag till skolan så jag hinner inte skriva nåt nu. Ska kanske ha redovisning på franskan...läskigt! Ikväll ska jag och ellen nog äta köttbullar. haha

Kram!!

2011

Hej!

Skrev nästan 2010 på rubriken. Det hade ju funkat också, men det hade varit fel för nu är det 2011! Ett år tills jorden går under (om man tror på det) eller ett år tills allt kommer bli mycket bättre (någon indianstam har tydligen sagt det, det är det mera posivtiva alternativet). I vilket fall så ska jag försöka se till att det här blir ett bra år med mycket roliga saker!

Gårdagen var lugn. Var hemma med brorsan på dagen och sedan lagade jag mat tills mamma kom hem. Mormor och morfar svängde förbi och åt med oss. Vi kollade på tv, katten sov i min säng. Runt tio hör jag att nåt trillar på mitt rum, jag går in och ser då att det ligger massa saker på golvet. Jag försöker hitta katten för att se vart ifrån alla saker kommer, men jag ser honom inte. Vad jag ser är att han tydligen har rasat ner lite grejer från min hylla. Jag börjar plocka upp grejerna och ska sätta tillbaka dom, då ser jag två små ögon som kollar lite skyggt på mig. Katten har alltså på något sätt hoppat från mitt piano (troligtvis) och upp på hyllan, bakom böckerna. Där har han sedan gått hela vägen till slutet och där valde han att putta ner lite grejer. Jag blev såklart lite småsur på katten för han brukar inte få vara i mitt rum men jag lät honom vara där för att vara snäll. Så jag "kastade" ut honom, senare på kvällen så kollar han så ledset på mig så jag fick dåligt samvete. Kanske släpper in honom på mitt rum en liten stund ikväll, får se.

Jag och mamma kollade på en film, en tolkning på Jane Austens " Stolthet och fördom" en av mina favoritböcker. (som självklart måste läsas på originalspråk inte någon nymodig översättning). Det här var en tolkning som utspelade sig i Indien. Den engelska titeln på boken är "Pride an prejudice" Den här versionen hette "Bride and prejudice". Ganska bra men som alltid, boken är bättre.

Nu ska jag göra en brasa för det är lite kallt, det är lite snöstorm ute. Men det var värre igår.

Kram!! Gott nytt år!!<3

RSS 2.0