SAW-MARATHON!!!

HEJ!

Jag ska inte skriva så mycket nu för jag måste verkligen packa. Ikväll bär det av mot Gotland igen!

Igår var det uppspel och det var jättekul! Det blev inte som vi ville för att Gudruns inspelade röst fungerade inte.Så Mårten fick läsa men det blev bra ändå! :D Det var otroligt kul att kolla på vad dom andra hade hittat på :D


Igår var det saw-marathon hos Maja. Sjukt mysigt och kul! Vi kollade på alla sex filmerna. Vissa däckade vid den fjärde ungefär men vaknade till lite då och då (med hjälp av andra haha). Jag kollade på filmerna och var typ med ända till vi satte på den sjätte filmen vid ja, kanske tre eller fyra. Då blev det svårt att hålla ögonen öppna så jag kollade lite halvt och efter ett tag så somnade jag. Så himla ovärt! Jag hade alltså sett fem och en halv film och missar den sista halvan för att jag somnar! Värdelöst! :D. Sen vaknade jag på morgonen vid kanske sex när dom andra kommer in och har skrämt varandra så alla skriker haha!

Saw filmerna var bra. Dom var bitvis väldigt äckliga men annars så var dom bra. Dom hade en handling till skillnad från många andra skräckfilmer som bara är äckliga och läskiga. Men ibland när man blev trött så blev det svårt att hänga med. Jag minns dom första två filmerna helt och dom andra tre ganska bra. Plus början till sexan., men där såg jag ju inte så mycket :/

Nej nu måste jag verkligen packa! två och en halv timme kvar till bussen går och jag måste fixa mig också! Sitter just nu i mjukisbyxor.

Jaja!

Puss och Kram!!<3

Genrep

Hej!

Idag så var det ännu en ganska slapp dag. Jag började nio och då gick vi igenom scenerna och hrm..kollade lite på youtube på roliga saker haha. Sen så hade vi dramacoaching vid elva där fick vi massvis med bra tips och råd. Efter det så var det lunch. Det var kyckling, inte det bästa jag ätit i skolan men helt okej. Efter lunch så tränade vi igenom scenerna helt till vi kännde att det satt. Imorgon kommer vi ändå gå ganska mycket på improvisation men vi har en ram som vi följer och vet ungefär vad man ska säga och när man ska säga det.

Vi blev klara tidigt så vi slutade ca. halv ett. Jag, Emma och Seth gick runt i skolan och var sociala ett tag och sen förljde jag med Emma till Stan. Hon skulle köpa födelsedagspresent till sin mamma och jag hade inget bättre för mig. Vi hittade det ganska snabbt och sedan åkte vi hem. Jag kom hem, jag vet inte exakt när man kanske vid tretiden. Det var soft! haha!

Imorgon blir det uppspel. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig än men jag ska tydligen ha rött läppstift...Lyckligtvis så tog jag med ett sist jag var hemma haha! Ibland så har man tur, eller ett sjätte sinne ;). Efter uppspelet så slutar jag (ca. elva) men vi ska nog hänga kvar i skolan för att se när dom andra har sina uppspel för imorgonkväll så är det Saw-marathon hos Maja!! Jag kommer dö av skräck haha! Eller egentligen så har jag hört att som bara är lite äckliga och egentligen inte så läskiga men ändå.

Puss o Kram skumbanan! <3

Mosegos!

Hej!

Idag var det åter igen en ganska slapp temadag. Vi började med att kolla på en film som heter Brass on (tror jag). Den var ganska bra och höll på i en och en halv till två timmar eller något sådant. Sedan var det kör. Vi sjöng i ca. en och halv timme. Vi fick också träffa solisten som ska sjunga på körkonserten. Men vem det är säger jag inte haha hemlis! Jag åt lunch med några från 1a och Moa från min klass.

Efter lunchen så ringde vi till Gudrun. Hon var lite dryg men det var ändå schysst av henne att ställa upp! Det var Seth som pratade med henne och direkt efter att hon lagt på så pep han i falsett typ " Oh my god Jag pratade just med Gudrun Schyman!" haha undrar om hon hade hunnit lägga på eller om hon hörde det.

Sen var det dags för skolkort. Det var jättekul! Jag vet inte om dom blev bra för jag kunde inte sluta skratta så man ser väl kanske ut som ett grottmongo haha. Dom hade på musik i bakrunden och så hade dom en fläkt och dom sa hur man skulle posa osv. Inget mer stelt -jag sitter med händerna i knät och ler snällt med huvudet på sné- :D Sjuuukt kul! Vi tränade lite på våra låter och sen slutade vi. Ca. halv två. Soft!

Jag gick med Jonna och Emma till bussen (dom skulle också till slussen). Vid slussen så delade vi dock på oss. Jonna skulle nånstans och Emma skulle ta den röda linjen. Den röda linjen gick via centralen så jag gick med Emma. På varje station som vi stannade på så sprang vi ut och sen in i nästa vagn för att komma så långt fram som möjligt haha :D.

När jag kom in till stockholm så träffade jag Moa! Vi gick och fikade. Jag tog varm choklad och en muffins (som var gigantisk det tog mig säkert en timme att äta upp den) med cheescake och chokladsmak. Moa tog kaffe, apelsinjuice och en likadan muffins :D. Vi fikade länge och satt och pratade. Jättemysigt! Min muffins var god men chokladen var inte lika bra som den där jag var med Stina så jag ska lära mig att hitta dit haha :D

När vi fikat ett tag så gick vi runt lite men när det började regna så gick vi bort mot centralen. Vi gick runt där inne ett tag. Sen var jag tvungen att gå. (jag vill inte åka via Gullmars alltför sent). Så jag sa hejdå och åkte hem.

Nu har jag ätit lite och kollat på tv. Jag ska fortsätta att läsa i boken som jag ska läsa ut innan söndag (har jag bestämmt) Började i måndags kväll och har läst ungefär hälften ( ca.160 sidor). Nåt måste man ju göra när man inte har läxor! Haha ikväll är det Greys anatomy :D Om en kvart så jag ska kolla på det också :D.

Nu ska jag gå. Ska som sagt läsa och sen blir det tv!

Puss o Kram!! <3

Hjälp!!

Vet inte vad jag ska ha på mig på skolfotot imorgon. Lägger upp två bilder (dåliga) hjälp mig! Kommentera och lägg er röst! Första bilden: Grön kjol Militärgrön Andra bilden: Röd kjol



tack på förhand! puss!<3

Hey, du, du tappade något!

Hej!

Idag så började skolan kl. nio. Vi hade samling och sedan gick jag och min grupp för att göra en affisch och för att skriva ett manus (vi delade upp oss). Det gick bra och planschen blev fin. Vi repade lite från vårat manus och sjöng lite. Sedan hade vi inget att göra...Så vi tog lunchrast. Efter lunchen fanns det inte heller såp mycket att göra så vi bara drev omkring i skolan. Efter ett tag så gick vi till en datorsal. Där kollade vi på roliga videos och var på facebook (lekte lite med photobooth också). Seth tog efter ett tag över min facebook och chattade med lite olika människor. Det blev lite fel och missförstånd här och där. Vi kan bara säga så. haha :). Klockan två hade vi dramacoaching men utan Mårten. Han hade åkt till sin flickvän eftersom att vi inte hade nåt annat mer på dagen än just dramat i ca. 20 min. Där fick vi spela upp det som vi gjort och vi fick lite konstruktiv kritik. Sedan slutade vi. Ca. tjugo över två snacka om att ha en soft vecka!

Imorgon ska vi prata med Gudrun Schyman. Seth mejlade henne och frågade om hon ville vara med och prata in sin röst (vi har en scen så huvudrollen Britta pratar med Gudrun som är hennes GUDrun haha). Hon svarade att hon gärna ville det och att vi kunde ringa imorgon eller på torsdag. Så nu har jag Gudrun Schyman i min telefonbok på mobilen haha ;).

Vi satte också lite stämmor idag. Det var nice och det kommer att bli otroligt bra! Nu ska jag nog spela lite piano och sen blir det att läsa tror jag. Det är soft att inte ha så mycket läxor! :D

Dagens replik/ skämt av Mårten.

-Du, du tappade något!
- Vadå?
-Farten!

haha sjukt kul :) Imorgon ska jag fika med bästaste Mosegos! Vi ska nog gå till ett muffinsställe tror jag...får se :)

Kram!!<3

Temavecka!

Hej!

Nu är temaveckan här! :D Det ska bli sjukt kul! Den började dock inte så jättebra, jag och Ellen försov oss ganska rejält. Jag hade ställt min klocka på halv åtta, gick upp precis när den ringde och började göra i ordning mig. När jag kommer ut från badrummet så står Ellen där helt påklädd och med en macka i handen och säger " Går inte bussen kockan åtta?" Jag säger, "ja..den tar vi ju varje dag" (eller nåt sånt liknande) Då säger hon "klockan är kvart i" Haha jag hade tänkt att klockan var halv sju och att jag ställt klockan på halv sju. Så var det inte och vi fick springa. Inget smink för min del (jo lite marscara hann jag med). Ett äpple i handen och en snabbt nedknölad macka och så var vi på väg! Vi trodde att vi skulle missa bussen men tänkte att då får vi väl ta oss via gullmarsplan! När vi kom fram till närmaste busshållplats så hoppades vi att det skulle komma en buss som gick så vi i tid kunde komma till nästa hållplats och på så sätt inte missa våran buss. Det gjorde det såklart inte. Men klockan var redan sju minuter över åtta och då skulle vår buss normalt komma så vi tänkte att vi väntar på nästa buss som går förbi så får vi helt enkelt ta oss via gullmars.

Av nån konstig anlening och troligtvis hjälp av något högre väsen så kom en buss direkt som vi kunde hoppa på. Ellen sms:ade Martina som går på någon station innan vi fick då veta att bussen var lite försenad så vi kutade allt vi hade genom tunneln och till busshållplatsen där våran nästa buss skulle gå ifrån. Vi hann precis! Ibland har man tur.

I skolan så fick vi börja med en föreläsning. Det var så tidigt och då blev det otroligt segt att börja med en föreläsning där man ska sitta still och vara tyst. Jag blev lite uttråkad efter ett tag men tvingade mig själv att fortsätta lyssna och ta in information. Det var det enda som var tråkigt hela dagen!

Resten av dagen har varit typ prefekt! Jag kom i en jättebra grupp där alla är sjukt taggade och lagom flummiga. Vi har Mårten som diktar ihop låter på tre sekunder. Han skrev våran barbershop-låt med tre stämmor på kanske tre minuter!Det är visserligen bara ett ord men det är ändå sjukt bra! Sen var jag med och diktade lite i dom andra låtarna haha. Det kommer bli en fantastisk vecka! (så känns det nu i alla fall) :). På fredag är det redovisning och vi ska framställa våran genom en tiominuters musikal! Sjukt kul!

Jag slutade en halvtimme före Ellen så jag gick till gallerian. Där hittade jag underkläder och strumpbyxor på rea och en jättefin grön kjol osm jag letade efter när jag och Stina var i stan! Den var bara en (eller två) storlekar förstor (jag vet ju inte riktigt vilken storlek jag ska ha av dom mindre) den var bara lite förstor så det går nog att nåla in lite i midjan bara. Den var också på rea såklart!

Inatt ska nog Martina sova här tror jag.

Jag är sugen på stekt falukorv och snabbmacaroner! Ska kolla med Ellen om vi inte kan äta det ikväll.

Puss o Kram!!<3

The terminal

Hitta fler artister som The Terminal MySpace Music

 

Några i trean. Riktigt bra musik!


Söndag

Hej!

Jag ville bara säga att om jag vill, så kan jag stava och skriva helt korrekt. Jag tycker dock inte att det alltid lämpar sig för min blogg. Här vill jag skriva mina känslor och hur ska det gå till när jag hela tiden måste tänka på stavning och gramatik?

Bloggen har jag inte som ett ställe där jag tränar upp min svenska. Den har jag för att minnas och för att familj och vänner ska kunna ta del i mitt vardagsliv. Jag har mvg i svenska och tänker inte ge upp min blogg för att jag använder mycket punkter. Dom använder jag för att uttrycka hur jag skulle sagt saker i verkligheten. Många bloggar har betydligt värre med stavfel och gramatiska fel.

Tack för din kritik det är alltid bra att veta hur man kan förbättra sig. Jag vet att jag inte skriver allt gramatiskt korrekt så det har du helt klart rätt i. Om min blogg hade varit till för att alla i hela världen skulle läsa den så skulle jag kanske tänka mer på min gramatik. Men den är till för familj och vänner, som inte riktigt bryr sig om jag stavar fel till nåt. Dom vet att jag kan ändå.

Det var allt jag ville säga. Kom gärna med kritik men man behöver inte vara så hård när man inte vet hur jag tänker.

Kram! <3

Stan!

Hej!

Som jag skrev imorse så var jag på stan idag med Stina. Hittade dn jättefin kjol på hm...tyvärr inte i min storlek dock...det blev inte så mycket shopping men mycket mys och prat. Vi fikade på ett jättefint café. Jag kommer dock inte kunna hitta tillbaka till det. FÖr det mesta så visste jag inte vart vi var...jag bara gick runt haha men Stina visste så det var bra. Hon ska lära mig stan utan och innan så att jag en dag kan kalla mig stockholmare haha :).

När vi var inne på hm så kom en kille fram till mig och frågade vart jag köpt min mössa haha! Jag svarade då att min farmor gjort den till mig och han sa typ.."jaha, okej tack ändå" eller nåt sånt haha :) Jag och Stina fick också en föreläsning om att Gud och Jesus älskar oss vad vi än gör. En kvinna frågade om hon fick ställa en fråga och vi sa typ ja för att vara snälla och då fick vi en föreläsning på tio minuter eller nåt...Det var inte ens en fråga haha men jaja kan väl vara bra att veta. ;)

Jag klarade själv att ta mig både dit och hem utan att fråga om hjälp haha. Så jag är på god väg nu! Det enda jag köpte blev ett par nya pärlörhängen eftersom att jag tappat mitt ena. Jag hittade typ exalt likadana med hjälp av Stina. Eller egentligen var det hon som hittade dom...haha

Nu ska jag snart ha filmkväll med Fanny. Fast på distans liksom haha vi har valt en film som vi ska se. Riktig filmkväll blir det nästa vecka. Imorgon måste jag nog tvätta och på onsdag blir det att fika med Moa. Jag har sett ut ett café som vi ska gå på...dock inte ett estetcafé...men det blir nog bra ändå :).

Nu blir det mys! Jag ser verkligen fram emot nästa veckas temavecka. Är sjuuukt taggad! :D

puss o kram! <3

Lördag!

Hej!

Idag så ska jag in till Stockholm och kanske handla lite med Stina. Ska bli superkul! Nu ska jag gå och göra mig i ordning så att jag hinner med min buss sen om...typ en timme eller nåt...HÖr av mig senare ikväll :)

Kram!<3

Snö i oktober?!

Hej!

När jag kom utanför dörren imorse så låg det en och en halv centimeters snötäcke på marken. Vinterjackan på och så fick jag gå till närmsta busshållplats för att det gick ju inte att cykla...Det var jättekallt och snöade mycket. Men bussarna gick och jag kom till skolan i tid...till skillnad från många andra...

Dagen var bra..Jag träffade Dhani från A-teens som var och pratade på min engelska tillsammans med dom två hetaste producenterna i England (Eric Turner och Ishi). Lägger in en video på deras senaste singel sen.

REsten av dagen var bra. Gjorde alkl svenska så snabbt att min svenskalärare inte visste vad jag skulle göra så jag fick sitta och läsa dikter haha. Det är sjukt hur en dikt kan byggas upp och uppskattas av så många människor när det egentligen bara är ord som oftast inte har någon sammanhang...Många var i stil med:

En ek i skogen
Snöfall som vingar
En sten med mossa
Månen skiner klart

Jag menar? Det där skrev jag nu på tio sekunder...men jaja det finns nog många fina symboliker och saker...

Efter matten skulle jag egentligen slutat men istället fick jag gå på en föreläsning inför nästa veckas temavecka. Jag var inte så pepp för jag skulle sluta en timme senare än vanligt....Men det var jätteintressant. Det var en radiopratade som också gjort tv program om musikens makt osm föreläste och nu är jag sjukt taggad inför nästa vecka! Jag ska jobba i grupp med några andra om feminismen tror jag och låtar osm är kopplade till den.

Nu ska jag laga mat soppa blir det. Jag har diskat allt också...duktik! Men om man sätter på spotify med mycket grym musik så går dat snabbt. :)

Puss och kram!


Alltså träffade producerna Ishi och killen vid pianot är Eric Turner som också sjunger refrängerna! Jag pratade med dom idag!!! Kan ni fatta det?! :D :D Sjukt kul!

Under bordet!

HEj!

Idag bloggar jag från under bordet. Det är nice att ligga på golvet men jag har typ inte tänkt på det så mycket förut. Särskilt i en viss yoga pose men då kan man inte skriva samtidigt....

Dagen var lång fast jag gjorde typ inget...eller jo men jag hade nästan inga lektioner...vi hade kör tjugo i nio sen skulle vi haft gympa men vi håller på med ett projekt där man ska utforma sitt eget träningsprogram så det var ingen gympa. Det betydde att jag hade hål till tjugo i två...lagom kul. Så jag och Moa tränade lite intervall för att vi skulle ha prov senare på dagen. Sen pluggade vi lite annat och åt...Sen hade jag gemu...prov gick sådär för jag suger på intervaller osv så jag får se hur det gick...Sen var det ensemble. Våran trummis Jonathan var sjuk så det gick väl sådär men jag fick transponera låten så nu har jag en hel tonart och massa andra saker skrivna på handen...

Efter ensemblen så skulle jag egentligen haft hål och sen ljudteknik men ljudtekniken var inställd så jag slutade tjugo över tre sjukt nice! Ellen sprang in på ica och handlade lite och sen hoppade vi på bussen hemåt. Jag blev otroligt sugen på äpple på vägen hem så jag tog ett när jag kom hem.

Nu försvann typ allt jag skrivit men kortfattat så ska jag hitta något som lyser så att jag kan göra franskaläxan och samtidigt ligga under bordet (det är lite för mörkt för att läsa här)...och kolla på en video jag precis fick från hovis...

Idag åt jag pannkakor!

Puss och kram! <3

djfdij

Hej!

Jag heter Matilda och jag gillar att göra rubriker som bara är kludd!

Idag var det samhälle och vi ska skapa ett land! eller inte ett land utan mer korrigera ett land som redan finns. Man ska jobba i par och jag ska jobba med Moa! Vi började lite grann sen slutade vi och skulle gå till gympan. På vägen dit så sprang vi införbi Åhlens för att köpa varsitt paraply. (jag har ju behövt det ett tag och hon behövde också ett). Jag ville ha nåt fint med mönster eller nåt men dom hade bara tråkiga svarta eller knallrosa...så det blev ett svart..

Gympan var innebandy. Gick fort jag spelade med tre killar...vi ägde! Fast vann inte alla matcher...men nästan! Lunch...potatisburgare. Helt okej smakade så som som brukar göra. Eos! :) Vi jobbar med normer. Sjukt intressant! Sen så jobbade jag med mitt cd-omslag och funderade på hur man viker en båt av ett papper en stor del av lektionen....Måste fråga Fanny om det..

Sen var det en halvtimme till engelskan skulle börja...lite långtråkigt. Först så gick jag typ runt och hittade ingen från min klass sen så satte jag mig i repan. Då kom magnus förbi och snackade lite, sen kom och gick det folk som man kunde snacka med hela tiden tills jag skulle börja. Så det blev inte så långtråkigt ändå. Engelskan gick ganska fort...vi skulle diskutera lite frågor. På fredag så kommer min engelskalärares bror (som är musiker f.d. medlem i A-teens hörde jag ett rykte om) och två andra musikprodicenter från LA till engelskan och ska snacka med oss om hur det är att jobba som musiker/låtskrivare osv. Så det ska bli kul!

Nu ska jag snart äta...och innan dess...och efter dess...läxor!

Kram! <3


Tisdag!

Hej!

Idag blir det snabbt inlägg för jag måste plugga. Jag hade på mig pippitröjan idag :) (hade den inte igår för jag fegade ur för att jag inte ville skite ner den..men efter pep-talk med mamma som sa att jag kunde skicka den till henne på tvättning så hade jag på mig den idag). Det var många som frågade vart jag köpt den och tyckte att den var fin :D.

Emil hade med sig en keytar till skolan och amanda (en pianist) blev överlycklig och ville inte släppa den haha..vi gick igen om lite om orglar på lektionen och sen fick vi lämna in våran plankningsläxa...läskigt...jag vet inte vad han kommer säga för det var jättesvårt...och jag är inte säker på att jag har rätt....:O

Sen hade jag och Ellen hål...vi satte oss i studeverkstaden för att plugga...det gick väl bra men jag var sjukt trött...gjorde lite franska i alla fall. Sen skulle jag äta. Hittade Albin och Jonathan som också skulle äta :). Sen var det gemu...prov...fast inte på gehörsdelen. Det gick bra tror jag det var bara lite förtecken och kvintcirkel det är på torsdag jag kommer att få problem för då är det gehöret med intervaller, takter mm...

På ensemblen skulle vi välja låtar...vi skulle välja två och hade 100 att välja mellan...kul. Jag hade ingen aning om var jag skulle rösta på så jag la ner min röst nån gång (vi röstade säker fem gånger) Sen så avgjordes det med att singla slant haha...kul..men till torsdag skulle jag planka viva la vida haha den kan jag ju redan så det var nice :D. Sen datorkunskap...var där i en halvtimme eller nåt...sen skulle jag på hälsosamtal hos skolsköterskan. Det gick bra jag fick fylla i några papper och så pratade vi lite...jag fick dock inte mäta mig för hon hade inte hunnit sätta upp måttstocken på väggen...lite synd...

Sen var det hemåt. Skulle handla...det spöregnade hela vägen hem så nu sitter jag i myskläder för mina andra kläder är blöta...det var värst för jeansen men jag tror att pippitröjan klarade sig vilket var det viktigaste :). Nu ska jag plugga...har typ gjort klart eos-grejen men har också engelska till imorgon och snart ska det bli mat...Ellen är nog på väg hem nu...

Kram!! <3

Dag!

Hej!

Jag vill ha mat! Jag är jättehungrig...åt lasagne idag på lunchen...vid elva och nu är klockan sju så jag är hungrig! Dagen var bra hade piano. Fick beröm av läraren för min dröm haha...Fick mycket läxa för nu kommer jag inte ha lektion på två veckor :(. Hade svenska. blev klar så jag har inget att göra på fredag...får hitta på nåt annat...samhälle prov gick okej tror jag...matte inte så myckat att säga och franska. Fick tillbaka verben fick 6½ poäng av typ 8 inte nice :( men det är så sjuuukt svårt!!!

Nu ska jag äta kram! <3

bldjfsi

Hej!

Skulle bara säga att jag är tillbaka i sthlm efter väldigt dryg tid på båt osv...det var skitfullt så jag satt bredvis några fransmän...dom snackade om mig på franska och förstod inte att jag förstod vad dom sa haha sjukt kul! Men idag så fick jag min pippitröja! Av farmor jag träffade carro och hennes lilla familj....Ellen har blivit jättestor och hon har fått jättemycket hår...hon kan typ gå också :O Helt otroligt! Sen snabbvisit hos farmor och farfar. Då fick jag tröjan! I förtidig julklapp. Och den är jättemjuk! Jättefin! och Stor och mysig! Alltså allt man kan begära av en perfekt tröja :D. Den ska på imorgon i skolan! Ska kolla om Ellen har några shorts jag kan låna...man kanske ska ha nåt under...men det löser sig :)

Jag skulle ta reda på nåtog och skriva om det till farfar...tyvärr har jag glömt vad det var jag skulle skriva...du får gärna påminna mig :D

Nu ska jag plugga lite och sen sova!

Puss o Kram!<3

Mys!

Hej!

Nu har jag ätit tacos :). För tillfället är det pretty woman som går på tv:n och på bordet står det chips :).

Idag kollade jag när johan spelade innebandy och sen träffade jag min mormor. Imorgon ska jag träffa pappa och jag måste VERKLIGEN plugga...men det blir nog mer sånt på båten...men man vet ju aldrig om man träffar nån mysig person så man ska inte chansa...Nu ska jag fortsätta mysa! Hörs av på måndag tror jag!

Kram!<3


Nu drar jag söderut!

Hej!

Nu är jag lite halvtrött på det trista, kalla stockholmsvädret så nu drar jag söderut. Gissa vilken destination? haha...det kommer bli nice i alla fall även om jag kanske behöver plugga jättemycket....

Ska packa nu och äta och försöka göra klart matten så jag slipper släpa på den boken också...ska nog börja nu.

Skolan var bra idag :). Fick dock springa till bussen hem...men det gick bra. Jag slog nytt rekord i att komma till busshållplatsen -och hinna med bussen- 6 minuter eller lite mindre kanske fem och en halv eller nåt sånt...

Hade franskaförhör...gick sådär tror jag...jag fastnade helt och kunde inte komma på verbformerna på svenska haha och då är det inte så lätt att skriva dom på franska...matten var mest flum och skratt...jag trodde att våran mattelärare heter mats men han hette visst thomas haha bra matilda. Två månader in i skolan....

Nu ska jag fixa!

Kram!!<3

Hmm...

Hej!

Har franska till imorron så ska snart plugga....Idag hade jag min första roliga ljudteknikslektion! Vi fick spela in en låt i studion inte från början för vi had einte så mycket tid men vi spelade in sång, gitarr och bas. Trummorna lade vi på från datorn...Jag har haft gympa, Vi boxades! Sjukt kul! Men jag kommer nog ha träningsvärk imorron....men det får vi se då ;) Vi hade kör <3 Underbart som vanligt!

Sen hade jag hål. Jag och Moa gjorde lite av varje...pluggade lite också..välbehövligt! Sen var det gemu. Ganska soft lektion men jag måste verkligen träna på intervaller och takter...Jag kan läsa takter men jag kan inte skriva ner när han spelar dom. När jag komponerar själv så är det enkelt för jag vet ju exakt hur det är...men det är han som gör det svårt haha (alltså läraren). Sen ensemble också soft. Jag spelade upp i tisdags så vi bara kollade. Och åt bulle! haha hela mitt skåp luktar numera kardemumma....

Sen var det som sagt ljudteknik...Annars har det inte händ så mycket. Jag drömde inatt att jag spelade en låt på piano och det var jättefint så när jag vaknade så var jag naturligtvis tvungen att kolla om det gick i verkligheten också! och det gjorde det! Sko kolla om jag minns allt nu och sen ska jag skriva ner det...:D.

Nu ska jag plugga och planka...

Kram!!<3

Bullar i ugnen!

Hej!

Idag var jag ledig från skolan och jag och några till var hos Agnes och bakade bullar! Sjukt mysigt :)

Vi bakade massvis med bullar. När vi orkade räkna så var det 72st och då hade vi redan ätit ganska många var...haha Det var jättemysigt och roligt...orkar inte skriva allt men har en del schyssta kommentarer och facerape... orkar inte skriva dom här men lägger in lite bilder :)



När man har bakat så måste man städa också!

mycket bullar!

sant....

Örn...

väldigt suddig bild...

Nu ska jag nog laga mat...har bara ätit bullar hela dagen haha...inte en nyttig dag med andra ord...fler bilder finns på facebook som Ellen lagt in :) ska be henne om bilderna sen...Dom som var hos Agnes idag var: Örn, Erik, Jag, Agnes och Ellen. Ella var där lite när vi bakade och Samuel var där mot slutet när vi fikade :)

Nu blir det mat och plugg! haha ;)

Kram!!<3

Tisdag!

Hej!

Ett snabbt svar på en kommentar: Min hyresvärd var tvungen att stänga ner internet för han skulle dra om nån sladd för det skulle komma någon idag och kolla varför det gick så segt....

Just nu håller jag på och kämpar med att planka av Veronica Maggios låt "Dumpa mig"...det är inte lätt...och den sätter sig på hjärnan...det kommer bli jobbigt för Ellen när hon kommer hem och jag bara sjunger på den hela tiden haha ;). Jag har lyckats med att planka av formen...och jag har skrivit upp lite pianoljud som jag tror är med...Nu ska jag alltså lyssna på låten och skriva vilka ackord det är...på gehör...man ska tydligen lyssna på basgången för att höra grundtonerna men jag hör inga bastoner..får fortsätta kämpa men jag trooor att det kanske mäjligtvis kan börja på ett B...kanske Bb? Nä jag får kolla mer på det sen.

Jag slutade tidigt idag. Halv tre. Jag hade datorkunskap sista timmen. Min lärare var på någon konferens så vi hade en kille som jobbar på kulturnyheterna på svt som vikarie...Det gick väl ganska bra men jag hade en otrolig idétorka. Jag kom inte på nåt som jag kunde göra...det var lite jobbigt...Jag sprang till bussen (hade ca.6 min på mig och normalt tar det väl 8 i min gångtakt ni som känner mig vet att den är ganska snabb). Så jag typ sprang och folk stirrade på mig. Sen var jag nästan framme och det var en minut kvar tills bussen skulle komma så jag fortsatte springa men egentligen visste jag ju att det var lungt. NÄr jag är ca. 50m från busshållplatsen så ser jag bussen köra därifrån och då kollade jag klockan och den var en minut FÖRE det att bussen skulle gå....Dålig stil...så jag fick vänta på bussen i en halvtimma och sen kunde jag åka hem.

Nu har jag ätit lite mellis och som sagt jobbat på låten. Det har nästan gått en timme sen jag kom hem så jag får jobba på om jag vill bli klar ikväll...:/

Vi hade ensembleuppspel idag!!! Jag var jättenervös men idag var det bara benen som skakade och inte händerna (inte lika mycket som förra gången i alla fall) Jag behövde inte heller sätta mig i en korridor och darra ett bra tag efter utan kunde gå med och hålla några som skulle äta sällskap! Stort framsteg!!! :D

Nu ska jag väl jobba på...såg precis mejl att rytmus ger ut fribiljetter till nån föreställning på folkoperan haha ska kanske kolla med Ellen om hon har lust att gå skulle vara intressant...:)

Kram!!<3

p.s. Till Fanny (om du läser bloggen) en liten unge på bussen idag hade likadana humörsvängningar som du (i videon när du slår på ett träd) haha d.s.

haha måste göra en specialare och lägga in en grej till...Emil i min klass är på älgjakt...Jocke kallade honom för "en riktigt tung kille" hahahaha sjukt kul :D

Snabbt inlägg

Hej!

Idag kom jag hem vid kl.sju...lite sent och jag har ännu inte ätit upp min mat...men det är lungt för jag köpte en ost och skinkmacka på vägen hem...och tom och jerrykex...kunde inte motstå frestelsen haha...Nu kollar Ellen på halv åtta hos mig och jag pratar med fanny...Har inte så mycket tid för min hyresvärd måste stänga ner internet om ca. en kvart så det får gå riktigt fort

Dagen gick ganska snabbt även om jag var sjukt hungrig sista lektionen...fick tillbaka svenskaprov. Fick G- men kunde bara få G eller IG...men jag hade missat några frågetecken...lite synd för jag hade missuppfattat lite... Jag fick ännu mer läxa i franska. Fick ut ett närvaropapper som var helt fläckfritt! Inte en minut borta haha ;)

Sen vet jag inte...spelade piano det gick bra fick ny läxa. Spelade lite med Erik (han är sjukt duktig!) han lärde mig lite moves haha ;)

Nu ska jag sluta för internet försvinner snart! :(

Kram!!!<3<3

imorron har vi uppspel på ensemblen...jag kommer dööö!!! :O

Grattis pappa!

Hej!

Som ni kanszke förstår så fyller min pappa år idag...tyvärr är jag inte på Gotland men jag får träffa honom nästa gång när jag åker hem....får ännu se när det blir.

Igår så åkte jag och Ellen till ÖoB för att köpa en mopp! Vi behövde det till badrummet...vi visste inte riktigt vilken slags mopp vi skulle ha och bi hittade inta skaft till den osm vi bestämde oss för...så det blev nån liten sak med gul svamp eller så....Det blev lite annat handlat också för det är ju billigt där...På vägen hem så lyxade vi till det lite och köpte sushi som vi tog med hem. Det var första gången jag åt det och jag tyckte att det var helt okej. Det godaste var en rulle med typ ris och någonting och i mitten var det fyra små bitar. En av dom var gurka vilken fräschade upp det hela jättemycket så det var gott! Det andra var också helt okej. Men jag föredrar tacos ;)

Sedan var det läxor som gällde. Jag gjorde all samhälle så idag får jag ta tag i det andra...Jag gjorde liiiite på datorkunskaps-grejen också. Vi gick aldrig på bio igår för vi tänkte att det blir nog roligare om man drar med sig ett gäng istället. Så vi tar det någon annan helg. Istället så hade vi filmkväll. Vi såg först "låt den rätte komma in" och sedan "27 dresses"...Vi var lite trötta när vi slutade (sista filmen tog slut vid elva) men vi ville inte gå och lägga oss så vi spelade lite spel och sådär...Sen gick vi och lade oss. ( Vi spelade wii-fit också och första gången vi gjorde så blev jag typ 36 och Ellen 27 eller nåt sånt men vi visste inte hur vi skulle göra. Sen läste vi hur man skulle göra och då blev båda 16 igen :D).

Imorse vaknade jag...gick upp...och då fick jag näsblod...jättekul...så det blev ingen mer sovtid (klockan var ju ändå tjugo över nio eller nåt  men vi var ju uppe ganska länge) Så jag fick kliva upp. Jag kollade på tv en stund och åt frukost och det är där jag är nu...har precis ätit och funderar på om jag ska ta tag i läxorna nu...måste nog göra det...

Vi hörs senare ;) Kram! <3

Blogg...

Hej!

Idag ska det (förhoppningsvis) hända nåt roligt! Precis som alla andra dagar...men såklart så finns det läxor också...Måste göra pianoläxan...skalor till gemun...datorkunskapsgrej...samhälle...och som om inte det var nog så ska vi kunna typ 6 verb på franskan i alla former! Det är väl ganska soft läxa för dom som jobbat med det förut men inte för mig :/...

Men i alla fall! Jag och Ellen tänkte kanske gå på bio idag :). Ska kolla ifall nån annan också vill hänga på för det blir ju roligare om man är fler...:) Nu ska jag kolla franskan så att jag har gott om tid till den...ett verb om dagen elr nåt :)

Kram!!<3

Hejsan!

Nu försvann precis allt jag skrivit....Kortfattat: Jag och Ellen drog till en konsert som var i en ungdomsgård. Det var som en spelning som hette "rockville" Helt okej. Vi kollade på en tjej som spelade och sen Ellens nån kompis band och lite på ett annat band sen drog vi...Vi stod ett bra tag utanför för att det verkade mest som en fest typ...men sen kom ellens kompis johan ut och mötte oss så då gick vi in haha...lite mesigt kanske men det verkade verkligen som om en klass typ hade värsta festen...Vi kollade ett tag och sen åkte vi hem igen på vägen till pendeln så köpte vi cookies. Jag ville egentligen ha nötter men det var en väldigt konstig ica affär för dom had inga nötter! Så vi fick vara något onyttigare...

När vi kom hem så softade vi....kollade på en film "when in rome" inte den med olsen-tvillingarna utan en annan film....Nu snart så ska vi väl sova antar jag...Börjar bli trött!

Kram!!<3

fjijfijfij-undrar om det betyder nåt på nåt mysko språk?

Hej!

Nu var det ett tag sen...Skriver liiite nu för ska snart iväg och måste sätta på mig en tröja inna dess.... Jag var på öppen scen. Det var jättebra men sjukt mycket folk. I början så stod/satt jag i trappan i aulan men efter ett tag blev det så varmt så jag dog nästan så jag gick ut. Resten av konserten beskådade jag från dörröppningen...Skulle kanske varit där tidigare och tagit platser haha men man vet ju aldrig sånt...Jag var och käkade på mc'D med några killar.

Skolan idag bestod av hål, svenska, franska och matte. Ingen engelska och ingen samhälle...så jag kom till skolan halv nio och fick sedan sitta och inte göra nåt i ca. två och en halv timme...jag känner att jag VERKLIGEN missade en sovmorgon. Men till mitt försvar så kom meddelandet om att läraren inte var där ca. fem i halv nio så det fanns ju inte så myckat att göra...

Skriver mera sen men nu ska jag och Ellen ivääääg en sväng :D.

Kram!!<3

Öppen scen

Hej!
Idag ska jag på öppen scen så jag blir kvar i skolan...jag tror att det börjar kl. sex eller nåt sånt. De ska bli kul :)
Just nu vet jag inte vad jag ska göra...men måste ta nåt att äta nån gång...Gjorde ljudteknikprov idag och jag vet inte hur det gick...det kan ha gått bra...eller dåligt det kändes sådär...hopas att jag fick fler än nio rätt fördet är g-gränsen.
Idag hade jag håltimme i ca. tre till fyra timmar för jympan var inställd. Annars har jag haft Kör med vikarie, gemu och ensemble

Hablahabla

Hej!

Debatten gick ganska bra tror jag...ska få omdömen nästa vecka tror jag. Spännande!

Jag och Ellen har lyckats med Jockes pennsak! Bara så att ni vet...men han är bättre...Det är den nya grejen och killarnas "jag kollar på dig med händerna konstigt nästan som glasögon och då måste du lägga dig ner på marken" grej...Sen finns det en till lite mindre grej som lova och johan m.fl. håller på med. men orkar inte förklara haha

Idag hade jag samhälle. Sara (läraren) var sen för det var nån trafikolycka nånstans...i en tunnel tror jag..Men sen var det gympa. Vi hade som ett litet hål innan så jag kollade när några killar spelade tv-spel (ja tv-spel inte x-box eller nåt sånt utan gammalt hederligt tv-spel. Dock inte så gammalt som det som vi äger) Sen så åkte jag, moa och elise för att byta om...(åkte ganska tidigt). Vi hade bandy...det gick ganska bra...johannes fick en smäll på foten av en klubba tror jag...det såg ut att göra riktigt ont..:/

Lunch...pasta och kyckling (jag blandade lite själv haha för kände inte för pastasås och inte för ris så så blev det pasta och kyckling). Sen eos :) Vi har börjat med forumteater nu! Väldigt intressant vi fick göra en kort drama-grej, lotta pratade en hel del och sen fick vi se en kort scen ur en forumteater. På bilden så gjorde jag klart min valaffisch och resten av tiden bläddrade jag i konstböcker...

Engelskan. Jag skulle ha debatt (sa jag ju). Det gick som sagt ganska bra. Jag pratade ganska mycket...haha men dom andra tyckte efteråt att jag var bra på att leva in mig i rollen. (jag debatterade om att jag var emot att homosexuella skulle få gifta sig och skaffa barn...det är jag ju inte emot i verkligheten)

Jag tog en tidigare buss hem...sen lagade jag och Ellen mat. Kyckling med sås...och pasta till. Har ätit så är mätt och belåten. Men funderar på att ta en fryst bulle till efterrätt...Ikväll är det greys anatomy :D

Kramar!!<3

Snart debatt

Hej!

Sitter i skolan och ska snart debattera på engelskan...Vi har typ ingen information för att det FINNS ingen information som man kan hitta!! Får väl göra det bästa av det lilla vi har...

Kram!!<3

Pizza

Hej!

Har ni lagt märke till att många av mina rubriker på senaste tiden har handlat om mat...hmm...Jaja..

Idag har jag haft...Instrument grej med Mats (piano i helklass typ). Det var kul vi plankade låtar ( "snodde" på gehör dvs. vi lyssnade ut takter, ackord mm.). Sen had ejag och Ellen hål. Vi skulle plugga och Hedvig följde med. Jag skulle hämta min bok och på vägen blev det lite stopp. Fick bl.a. hjälp av Jonathan (trummisen i min ensemble) med ett taktpapper som vi hade i läxa i GeMu:n.

Jag gick tillbaka till Ellen och Hedvig och jag och Hedvig började diskutera böcker. Favoritserier mm. Hon ville att jag skulle läsa narnia och jag ville att hon skulle läsa en annan serie...så vi får se hur det blir med det. Sen åt jag. Med sällskap av Ellen. Senare tillkom också Örn, Klas och Samuel (inte samuel i min klass). GeMu:n så gick på igenom takterna. Jag jobbade med Hax...vi fick "solo"-klappa två och två. Jag tyckte att det gick ganska bra :)

Ensemblen gick bra. Vi tränade mest på undantag och sen lite på varje gång jag ser dig. Jag visade lite av mina "skills" på trummor haha...nejdå...men jag fick spela lite på trummorna innan vi började :D. Det var jättelängesedan så det var kul :).

Datorkunskapen. Vi fortsatte på våra powerpoint-presentationer. Jag slutade fem minuter tidigare för att hinna med bussen. David (läraren) gick tidigare så jag gjorde också det :) Det är ändå egenplanerat arbete så jag jobbar mer hemma...många satt på facebook...så jag jobbade mer ändå tror jag :).

Jag gick till bussen. Kom hem. Spelade lite piano. Kollade på Eos-uppsatsen som jag måste göra klart nu!

Sen åkte jag och Ellen för att handla (hon slutade senare än jag så jag hoppad epå när hon kom med bussen) Jag HATAR omvägen man måste ta! Så sjuuukt drygt! Det finns en bra sak med ica maxi: Priserna! och att det finns så mycket att välja mellan...så det blir väl två saker då haha... Nu ska vi snart äta pizza! Är jättehungrig...eller nej det är jag inte...men lite hungrig :).

Hejdå!

Kram!!<3<3

Pasta, Bacon, BULLE!

Hej!

Kanelbullens dag! Villken underbar uppfinning! Dom sålde extre stora (typ dubbelt så stora) kanelbullar i cafét idag men jag köpte ingen...kom försent :( dom hade stängt då...lite synd.

Idag började jag med pianolektion :) Solot som jag inte var så nöjd med fick jag jättemycket beröm för :D. Hon tyckte att det var jättebra och att jag skulle utveckla vissa delar så det ska jag göra till nästa vecka...:) Jag blev jätteglad :D. Jag fick till och med en klapp på ryggen och ett " Bra jobbat Matilda". Hon verkade jätteglad när jag gick därifrån :). Det gjorde min dag :D

Det blev bätte (eller inte direkt men mot slutet haha). Det var svenska. Vi fick grupparbete. Jag kom med Leonardo, Simon, Sara och Josef. Vi skulle skriva om en berättelse till en dialog. Vi var lite oense. Jag ville ha en helt freakad b-films dialog, Leonardo ville ha en pratande hamster och incest (inte helt seriöst) Simon och Sara var på lite av varje men Josef ville ha det enkelt och inte fra in massa grejer (till skillnad från mig haha). Vi enades till slut men har fortfarande dialogen kvar att skriva. På samhället såg vi på nån lite halvkonstig men bitvis underhållande film som hette "sveriges presidentval" eller något liknande. Tyvärr var jag sjukt trött och fick kämpa med att hålla ögonen uppe haha vet inte varför för jag var inte alls trött på morgonen...skumt.

Sen var det matte. Jag fick tillbaka matteprovet...var inte helt nöjd.. Hade fel på två saker...men fick bara vg för att jag inte skrivit hur jag löst ett mvg-tal men jag hade löst det rätt! Konstigt tycker jag för den stod på A-pappret och på min förra skola så skulle man inte ha uträökningar på A-delen men ha det på B-delen och så hade alla andra också haft det. Konstigt!

Efter matten skulle jag vanligtvis ha franska men istället så slutade vi tidigare och vi hade en clinic med ett band från LA som heter "Casa Mendoza". Dom var sjukt bra! Helt fantastiska. Trummisen var sjukt skicklig och spelade så mycket att han i mitten av en låt råkade bryta av ena trumpinnen men det löste han snabbt och skickligt. Han kastade bort den gamla och plockade upp en ny från golvet. UTAN ATT TAPPA KOMPET! inte ens lite! Det var coolt. Dom pratade lite om sina karriärer (dom hade inte alltid spelat ihop...dom har spelat med många andra band också och kompat såna som stevie wonder etc. Basspelaren hade också spelat med white snake bl.a.) Det var väldigt intressant och dom var sjukt skickliga! Det var en pianist (som hade tre keyboards), en trummis och en basspelare som också sjöng. Han gjorde en del sjuka grejer med rösten som jag inte ens visste var möjliga! Han sjöng så högt att en första sopran skulle blivit utklassad! haha :D.

Sen var det stt ts bussen hem...jag och Ellen skulle köpa bullar på vägen hem. Vi gick in på Vi och bullarna var slut...då fick vi knata bort till ica. Där fanns bullar så vi köpte fyra. Dom var varma och vi föll för frestelsen! Vi var sjukt hungriga och trötta så vi åt en var på vägen hem. Min andra har jag inte ätit än men Ellen har ätit sin. Nu ser vi på Americas Next Super Model...ganska bra...man behöver inte tänka när man ser på det...nice! Snart ska jag sova. Vi åt Pasta och Bacon till mat :) jag stekte en mack-kant också som jag o Ellen delade på. Hon var väldigt skeptisk först men jag tror hon gillade det :D

Nu ska jag snart fixa Eos- uppsats tror jag...äta min bulle och sen blir det sängen nästa!

Kram!!<3

V.ä.n.n.e.r.

Hej!

Idag skulle vara en plugg dag. Startade också bra...läste en del av ljudteknikpapprena (det är två delar) och jag transponerade introt till undantag. Jag kollade eos uppsatsen och jag konstaterade att jag inte förstår ett skit av Gemu läxan haha. Jag har nu skrivit ett solo till undantag...är inte helt nöjd så jag ska kolla igenom det igen och jag ska även skriva ner en liten bit till i noter ( har skrivit ner det mesta av G-klaven men F-klaven återstår). Sen blir det engelska...

Idag var jag jättesugen på köttbullemacka! Så jag cyklade upp till ica och köpte lite rödbetssallad och bröd (köttbullar hade jag kvar från igår) Det var jättegott!! Det var så länge sedan jag ätit det så det var extra gott. Snart ska jag ta itu med engelskan. Just det jag lade om alla ackorden i varje gång jag ser dig också för jag skulle göra det i undantag men jag ska ju inte spela ackorden i den låten så det verkade lite onödigt. Tyvärr så hade jag inget "pianoppapper" dvs. papper med massa småbilder av pianon där man kan kryssa i vilka tangenter det ska vara. Så jag får försöka komma ihåg alla i huvudet. Men det går nog! Just nu hoppas jag att jag kunde göra solot på pentaskalan för det var det jag gjorde....inte den vanliga moll skalan...men skillnaden är ju inte så stor...

Nu lade precis internet ner så det sket sig med hälften jag skrivit...orkar inte skriva om allt men jag kan säga att jag fasrnade i nån slags dokumentär om vänner (tv-serien)...kunde inte sluta titta för det var väldigt intressant. Därför ligger jag efter med läxorna....måste gå!

Kram!!<3


fiiint :) <3<3

Kick Ass

Hej!

Kollade precis på "Kick ass" bra film! ville bara säga det...nu ska jag hitta på nåt...det blev aldrig att läsa nån ljudteknik....kan skumma igenom hörsel-saken innan jag somnar...kanske haha Skriver inte mer ikväll så...

Gonatt! <3


vackra flickor i Åhus

Löööördag

Hej hej strumptjej! (fannys och mitt flumsak)(minns inte riktigt det andra alternativet men det var något i stil med: Hej hej strumphängsle från burgerkings kycklingburgare...nåt sånt haha)

Idag skulle jag göra massvis med läxor...det gick ganska bra ett tag...Transponerade låtarna till ensemblen, kollade upp lite till engelskaarbetet, skrev lite på eos-uppsatsen, vände på lite ackord (minns inte resten av läxan), skrev lite på en annan eos sak....hmm...Ja jag tyckte att jag var ganska duktig. Men sen så skulle jag bara kolla på en scen från en film...råkade se hela filmen och sen så skulle jag se en film ikväll och jag skulle bara se den första scenen för att kolla om jag verkligen var sugen på att se på den filmen...Det var jag haha. Så nu har jag ingenting att göra för det känns lite tråkigt att sätta sig med läxorna nu...Det var jag verkligen ingen lust med....Men jag tror att jag gjort det mesta! Nej! måste läsa på om ljudteknik...har prov på...torsdag tror jag.

Men jaja. Har annars bara slappat runt idag fick en bit kaka på eftermiddagen som Ellen var nere med (dottern till dom jag bor hos) Den var jättegod! Något sockerkaksliknande fast med smak av citron och lite glasyr ovanpå. Mums! Jag brukar egentligen inte gilla sockerkaka men den här var jättegod! Åhhh...när jag tänkte på sockerkaka kom jag att tänka på mormors mjuka äppelkaka med grädde <3 (hon brukar göra den i sockerkaksform) Guuuud vad gott!!! Har för övrigt varit sugen på tacos hela dagen...

Jag provade yoga-dvdn idag för första gången. Den var löjligt enkel måste nog skaffa en svårare haha. Men man kännde sig proffsig när man kunde göra allt ;).

Nu ska jag väl läsa ljudteknik...bläää...orkar inte...Kanske hittar nån bra film :) vem vet? Jag har fortfarande massvis med godsaker och jag funderar på om jag inte ska ta lite glass ikväll...fast just nu orkar jag inte. Har ätit riktig husmanskost. Macaroner och mamma scans köttbullar! haha kanske inte husmanskost men gott var det :)

Bye bye strumpknäckande regnbågsåsna (också flum sak...saknar dig fanny men vi ses på höstlovet :D )


finisar på skolavslutningen <3 synd att alla är helt ofokuserade haha :D Förutom Moa...

p.s. Nej mamma har inte handlat nåt mer enbart mat...d.s.

Helg

Hej!

Veckorna bara flyger iväg och nu är det helg igen....Konstigt!

Igår blev det ju inte så mycket skrivet så jag uppdaterar lite snabbt om gårdagen också. Jag var alltså på Improvitationsteater. Sjukt kul! Dom var två skådespelare och som kommunicerade otroligt bra. Dom kollad evarandra i ögonen och kunde då säga samma sak nästan helt syncat (helt imrpoviserat dom had eju ingen aning om var som skulle hända innan dom gick upp på scenen för det var ju vi i publiken osm valde plats, deras relation till varandra mm.) Vi var ett helt gäng som innan gick och åt på burger king. Det var jättekul haha. men mer om gårdagens dag.

Jag kom precis i tid till kören. Det var som vanligt väldigt vackert. Vi lärde oss två nya låtar (inte helt såklart men så man fick lite hum om dom). Som avslutning så ville nån att vi skulle sjunga en refräng på en låt vi sjungit på innan. Vi fick varsin ton (i stämmorna alltså) och stämmorna satt direkt. Det var som om man bara klickade på en knapp! Alla stämmor satt perfekt och vi gick vidare in på sticket också (i stämmor). Cooolt!

På jympan dansade vi. Jag tror att det var lindehopp (vet inte hur det stavas) men det är i alla fall en danstyp osm är ganska gammal från 40-50-60-tal där någonstans. Det var jättekul! Lite svårt och man måste ha hyfsad kondition om man ska dansa en hel låt (tror jag vi gjorde inte det men man märkte att det blev lite jobbigt mot slutet eller inte jobbigt men man fick upp pulsen lite...lite...). Sen var det lunch och jag och Moa hade hål. Så vi tog en körpärm och drog upp till ett pianorum för att träna lite. Jag kompade lite fint med dom ackorden jag orkade ta haha. Erik kom också med och sjöng lite :D. Elise var där en liten stund men hon satt och spelade lite vid ett annat piano.

Nästa...lektioner minns inte riktigt ordningen och allt vi gjorde. Men jag ska transponera hela undantag till på tisdag...till ensemblen alltså...men det ska nog gå bra. Just nu sitter jag och skriver lite på min EOS-uppsats om teater som ska vara inne på torsdag tror jag...

Idag hände...lite av varje men inte så mycket. Hade läxförhör i franska och engelska. Engelskan gick bra tror jag och Franskan gick sådär...jag svarade på allt men jag tror inte att allt är rätt...det är svårt med franska! Vi hade matteprov också och jag är jätteförvirrad. Del ett som ska vara miniräknarfri och lätt satt jag och stirrade med ett tag sen kom jag ihåg att jag kanske skulle räkna...Jag räknade och vet inte hur det gick...det var ganska svårt. Men sen var det del två som var med miniräknare. Den var jättelätt och jag behövde inte miniräknaren. Det är just det som får mig att tro att jag kanske gjort fel...men jaja

Slutade efter det att man gjort klar matteprovet så jag slutade vid halv tre eller nåt sånt. Sen hade jag jättemycket tid tills bussen skulle gå. Jag pratade med några sen gick jag ner till mitt skåp och hämtade mina grejer. Erik var där så jag pratade med honom ett tag innan jag begav mig mot bussen. Var tidig men det var fint väder så det gjorde inte så mycket.

På vägen hem handlade jag lite. Nu har jag ätit och ska göra läxor! Sen blir det film och idol :D Får se vad man gör i helgen...Ellen har åkt till Gotland så det blir väl mest plugg tror jag....men man vet aldrig ;)

Kram!!! <3

RSS 2.0