Torsdag!

Hej!

Idag hade jag naturkunskap, hål, gemu, ensemble och ljudteknik.

Naturkunskapen gick åt till att prata ekologi och näringskedjor. Jag fick veta att jag ligger på vg/mvg :).

På hålet så åt jag, spelade piano eller, första delen av min tid i rummet så ville jag bara banka huvudet i väggen för det gick så dåligt haha och precis när det började flyta så var min tid slut...Efter det så pluggade jag lite franska och engelska. På gemun så skulle vi göra en låt, vi ska fortsätta med det nästa vecka.

Ensemble!!! Vi bytte instrument, joel (läreren) hade bestämmt hur det skulle vara med det blev lite byten ändå. Jag skulle egentligen spelat bas men fick byta till gitarr eftersom att Jonathan hade redan spelat ganska mycket gitarr, så då fick han bas istället. Stina skulle också ha spelat gitarr men fick byta till trummor eftersom att hon spelat gitarr innan (jag har ju också spelat gitarr innan men nu blev det så...). Jag ska lära bassisten Samuel piano...jag ska lyssna ut ett komp eftersom att låten har egentligen bara lite stråkljud på riktigt...

Sedan hade jag ljudteknik, spelade in trummor så större delen av lektionen gick åt till att rigga och plocka ner alla mickar. Sen slutade jag.

Nu är jag hemma och vill ha mat. Ikväll ska jag snacka med finaste Fanny! <3

Kram! <3

Greys Anatomy

Hej!

Snart blir det Greys anatomy :).

Idag har jag varit i skolan, hade samhälle, ingen gympa så vi jobbade på naturkunskapen, eos och engelska. På eos kom jag ÄNTLIGEN på vad jag skulle göra, så jag målade lite. På engelskan ska vi jobba med artiklar, jag jobbar med Moa. Man ska redovisa på fredag men vi blev inte riktigt klara, får fila på det imorgon. Jag köpte en riktigt god kaka i cafeterian i skolan! Men den var ganska stor så jag åt nästan halva då, en liten bit efter eos och resten på bussen hem.

När jag kom hem så åt jag, sprang en minirunda (har typ ont i benen) och snart blir det som sagt greys anatomy,

Kram! <3

Hejsan Svejsan!

Hej!

Idag har kag varit LEDIG! Superskönt.

Tog en sovmorgon till åtta, gick upp och softade. Åt frukost osv, åkte med Ellen till haninge centrum, handlade leggings och lite annat nödvändigt. Hittade också ett par svarta byxor i min storlek! Något som jag letat efter ett tag. På väg hemså hoppade jag av vid trollbäcken, handlade lite och gick hem. Sedan åt vi mat, jag gjorde matte, franska och lite naturkunskap. Nu hoppas jag att jag har kommit ihåg alla läxor som jag skulle göra...annars så, vet jag inte vad jag gör. Efter det så lagade jag till kyckling som jag ska äta nu resten av veckan (eller till fredag). Då åker jag hem! <3

Nu ska jag kanske ta något att äta, börjar kurra i magen nu...:)

Kram! <3

V.Ä.N.N.E.R/ F.R.I.E.N.D.S

VÄRLDENS BÄSTA PROGRAM!!!

Var bara tvungen att säga det. Jag har kommit in i en vänner-fas nu då allt jag vill göra är att kolla på vänner. Problemet att jag bara har två säsonger här och resten är hemma...Lite jobbigt men jag får väl byta i helgen eller något sådant.

Idag fick jag tillbaka novellen på svenskan. Fick Vg...jag är inte riktigt nöjd med det men jag vet orsaken. Min lärare anmärkte mycket på mina satsradningar men när jag diskuterade med henne och visade hur jag betonade meningar så var det faktiskt några som hon ändrade sig om och sa att det var rätt. Det var värre med samhället. Jag visste att det hade gått dåligt men nu får jag inte göra om det eftersom att jag fick G+.

Sedan hände inte så mycket mer, fick sluta tidigare från franskan för malmén skulle till Göteborg.

Imorgon är jag ledig, nu ska jag leta lägenhet och försöka att få tag på mamma. Fast inte förräns om tio minuter för då har hon slutat jobba för ikväll.

Kram!! <3

Helgen

Hej!

Nu har jag inte skrivit på ett tag så jag drar en snabb sammanfattning. Helgen har varit toppen! Började i fredags med redovisningar av temaveckan. Det var jättekul att se vad alla andra hade gjort. Efter det så blev det tvåornas musikal, den var också Jättebra! Fredagskvällen, jag kollade på film och åt en chokladboll som var alldeles för söt inte så gott...Lördagen så vaknade jag halv åtta. Kunde inte somna om så jag gick upp, dammsög, diskade och dammade sen bar det av mot stan. Jag och Stina gick omkring lite, jag lämnade tillbaka en jumpsuit på hm och en tröja på zara sedan promenerade vi runt lite på östermalm haha. Kul att kolla på att "snofsiga" människor :).

Jag köpte en jättemysig jeans-playsuit som jag har bott i igårkväll och idag. Den är hur mysig som helst! Stina hittade en tröja, en skjorta och en klänning Superfint!

Sedan på lördagskvällen hämtade min mormor, mamma och moster upp mig och vi åkte till min moster. Vi åt pizza och kollade på tv sedan sov jag över där. Idag skulle dom till ikea men jag var i akut behöv att tvätta så jag åkte hem. När jag kom hem så spelade jag piano och gitarr, åt en macka och kollade på vänner!

Nu tror jag att tvätten är klar så jag måste gå och hänga upp den.

Bye bye äppelpaj!

Datorsalen

Hej!

Sitter i datorsalen. Vi har fått in filmen på dator nu, julias, och snart ska vibörja klippa!! Hejdå.

ACT

Hej!

Idag hade jag act-kurs (stresshanteringskurs) del 2 på förmiddagen. På eftermiddagen var vi på det nordiska muséet och kollade på en soputställning.

Act kursen var lite långtråkig, den var i tre timmar så man blir lite trött efter en stund men vi fick fika på mitten så då fick man lite mer energi. Jag hade varit nr. 2 bäst på att öve hemma så jag fick ett kinderägg! Jag gav chokladen till david och simon men behöll leksaken som var en liten plastvarg med tygmage.

Jag åt lunch med moa, elise, louise och jabba. Vi snackade om skateboard och longboards. Jabba åker longboard och moa ska börja med skateboard. Maten var inte så god. Sedan gled jag och moa runt, var i ett pianorum och spelade och sjöng. När vi tröttnat på det så gled vi omkring sedan hittade vi Adam, Felix, Jocke och Jonathan som spelade pingis. Så vi var med där innan vi åkte vidare. Vi åkte buss till slussen och sedan djurgårdsfärjan till gröna lund. Därifrån gick vi till museumet.

Utställningen var okej, inte så rolig men okej. Vi fyllde i en tipsrunda och sedan fick vi gå. Jag och några till gick bort till båten, vi missade den precis så vi gick tillbaka och åkte spårvagn istället. Sedan hoppade jag moa och jonathan av på samma station, jonte gick hem och jag och moa tog tunnelbanan. På gullmars åt vi varsin glass och avnjöt den i den vackra miljön på bussperrongen med en duva till sällskap. Jag provade den nya magnum med hasselnötsglass. Den var ganska god. Inte det bästa jag ätit men ganska god.

Nu ska jag steka korv och koka macaroner. Ellen ska göra kyckling i kokosmjölk men jag gillar inte kokosmjölk så jag steker korv istället :).

Kram!!<3

BEA!

Hej och välkommen till säsongens sista BEA!

Så börjar våran fina lilla film som vi gör till temaveckan. Vi är bea, vi är som rea men inte riktigt haha. Idag så började vi filma, spårade ganska rejält...Men det blir nog bra, vi har lite info med och funderar på att göra eftertexter där vi har med all info. Vi intervjuade folk i gallerian men efter ett tag så kom en säkerhetsvakt och frågade oss om vi hade tillstånd, det hade vi inte så då fick vi gå därifrån. Men det gjorde inte så mycket för vi var ändå klara haha!

Sedan gjorde vi inte så mycket mer...softade och räknade ut vårat "ekologiska fotavtryck" dvs. hur mycket energi just DU använder osv. Finns en bra sida som du kan komma till om du klickar HÄR.

Nu ska jag inte avslöja mer och istället laga lite pasta med bacon!

Puss! <3

Start på Temaveckan!

Hej!

Idag startade temaveckan! Dagen började med att vi fick se på en teater om hur vi människor påverkar klimatet, vad vi kan göra åt det och hur allt började. Det var mycket intressant men samtidigt lite deprimerande för det visade sig att om vi inte sänker utsläppen så kommer världens klimat att vara helt förstört innan år 2030 och då tönker man "Ja, men det är ju så långt dit". Det är INTE långt dit och om vi ska fixa det här så måste vi börja NU! Inte bara göra planer, vi måste agera!

Resten av dagen gick åt till planering, imorgon börjar min grupp att filma (vi har valt att göra en film).

Kram!

Söndag

Hej!

Morgonen började med frukost och filmmys sedan blev det storstädning (badrum och dammrugning så inte STORstädning men ändå) och en promenad i det vackra vädret!

Nu skulle jag spela piano och mörker då att låten är helt annorlunda på inspelningen mot vad det står i noterna...jobbigt. Nu vet jag därför inte riktigt hur jag ska göra, men jag får väl försöka hitta på nåt. Hitta en annan låt kanske, lite synd för jag tyckte verkligen att den här var superfin!

Nu i veckan blir det temavecka, den börjar imorgon kl. 10 med att vi ska se på en teater. Det ska bli intressant.

Kram!!<3






Helg!!

Hej!

Nu är det helg! Jag och Ellen har varit och shoppat lite idag. Jag köpte två tröjor (en ska jag lämna tillbaka) och en jumpsuit! (shortsdress). Jumpsuiten är jättesomrig och fin, blommig! Jag hoppas att det blir ett flitigt använt plagg i sommar! Jag gick tillbaka med mina skor också som gått sönder och jag fick ett par nya! Precis som det ska vara :)

Igår så upplevde jag ödets ironi..Jag och Ellen var på ica maxi, som jag skrev för någon dag sen så har jag slutat äta chips (förutom tacochips) på icamaxi så ser jag mina favoriter (lantchips smak dill och gräslök) för 15 kr. Dom brukar kosta lite över 20 tror jag. Ödets ironi. Men istället så köpte vi nötter! Supergott!

Nu ska jag ta en kopp te, eller den står bredvid mig så jag ska bara dricka den och njuta av min lördagskväll!

Senare så blir det nog lite mer nötter, ikväll åt jag och Ellen sushi! Supergott! :)

Kramar!!! <3

Kul!

Hej!

Dagen örjar bra. Har precis gått upp och ätit frukost, då kommer ett sent sms som säger att dom som är i min grupp inte vill börja halv nio idag utan hoppar över den lektionen, jobbar hemma istället och kommer till ksolan till andra lektionen. Jaha, kul att jag fick sms.et nu på morgonen istället för igårkväll...Nu har jag alltså ca. en och en halv timme till min buss går. Skönt att inte behlva stressa men lite onödigt att gå upp klockan sex om busen inte går förräns 08.37....

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, ta en knäckemacka kanske? Efter skolan så ska jag och Ellen till ica maxi, tror att jag skrev det igår också..

Jaja, barnen ovanför dunkar på med Eric Saades "popular" lite lagom kul men det är i alla fall en förbättring för förut dunkade dom på med Linda Bengtzing " E de fel på mig?".

Kram!! <3

Gazzuza

Hej!

Nu så har jag bestämt att jag ska sluta äta chips på obestämd framtid. Ellen och hennes mamma har slått vad så Ellen ska inte käka chips, godis, kakor, glass osv. ända fram till sommaren. Då tänkte jag att då kanske jag ska "trappa upp" mitt godisuppehåll. Jag ska dock inte vara så hård mot mig själv. Jag får t.ex. äta kakor och glass men inte godis och chips som sagt. Nu finns det ingen återvändo. Jag får äta nötter och popcorn också.

Nu till min dag. Jag började tio, slutade tio över elva. Sedan åt jag lunch med Stina och några till. Jag och Stina hade bokat rum så vi tränade lite och spånade. Sen vid kvart i ett så åkte jag hem. Jag skulle egentligen tillbaka på öppen scen på kvällen men jag orkade inte. Istället blev det lite tv tittande och relaxtid. Sedan pratade jag med Fanny så det här blev en toppendag!

Imorgon så ska jag och Ellen till ica maxi och det är en hel skoldag. En tröttsam dag alltså. Men på kvällen blir det icapizza och nötter tror jag. Mys! Skönt med lite helg och extra skönt eftersom att jag trodde att det var fredag i tisdags. Nästa vecka är temavecka och nu ska jag plugga matte!

Kram!! <3

Inte bra....

Hej!

Idag har jag varit trött och inte på topp....tror att samhällsprovet gick riktigt dåligt men jag ska prata med min lärare om det så får jag kanske göra om. Det var i alla fall skönt att komma hem och få lite mat.

Snart ska jag äta en apelsin under tiden tror jag att jag tröstar mig med att kolla på en film, ikväll klockan nio så är det säsongsstart för GREYS ANATOMY!!!!!!!!!!!! LÄNGTAR! <3

Kram!


Sju minnuters skoldag

Hej!

Idag var jag i skolan i ca. sju minuter. Jag åkte till skolan, hängde av mig jackan och gick upp. På dörren sitter en lapp " Datorkunskap 13.20 inställd" undertecknat våran vikarie...(det stod inte exakt så men något i den stilen). Jaha, då snackade man lite med folk och sedan åkte jag med nästa buss hem. Lång skoldag för mig!

På vägen hem så köpte jag lite apelsiner. Nu ska jag kalasa på en apelsin. Det är fortfarande superfint väder men jag orkar inte gå längre och jag har ingenstans att gå ut och sätta mig, så jag får vara inne nu...:/ Idag har jag varit ute och gått sammanlagt ca. 75 min mer eller mindre så det får väl kanske räcka för idag...

Kramar!! <3

p.s. jag funderar på att kolla på en film eller tv men får nästan dåligt samvete när det är så fint väder...d.s.

Sovmorgon!

Hej!

Idag fick jag ännu en härlig sovmorgon! Just nu sitter jag och festar med frukost. Det är härligt väder ute! Så direkt efter frukosten beger jag mig ut på en liten promenad. Sen blir det att plugga ekonomi, prov imorgon. Sedan börjar jag kl. 13.20 och slutar 14.30 (jag har datorkunskap). Efter det beger jag mig hemåt igen, kanske går en till promenad beroende på vädret och sen blir det lite mer plugg.

Nu ska jag kasta i mig resten av frukosten och bege mig ut på D-vitamin-jakt!

Kram! <3

Helgen

Hej!

Det har inte blivit något skrivet på ett bra tag nu. Anledningen till det är att jag åkte hem i fredags. Jag kom på att jag inte hade något att göra i helgen så då ringde jag mamma, hon bokade biljett och jag åkte hem. Lite spontant..I lördags kollade jag när Johan spelade innebanby, jag ska inte gå in på detaljer men dom vann en välförtjänad vinst. Annars så gjorde jag inte så mycket, jag fick med mig soppa av farmor. Jag har glömt bort namnet men det började på nikko någonting tror jag. Det blir min middag ikväll och det ska bli kul att smaka på! :)

Nu ska jag snart till skolan, jag börjar kl. 12.15 idag. Inga musiklektioner på hela veckan, tråkigt. Det leder istället till att man får massvis med fritid. Vilket kan vara bra, ibland. Jag har ett så pass bra schema att jag går som vanligt i skolan måndag, onsdag och fredag. Imorgon och på torsdag har jag en lektion. Soft...

Nu ska jag käka frukost, bussen går om två timmar.

Kram!!<3

HJÄLP DET FINNS EN GIGANTISK SPINDEL HÄR NÅGONSTANS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPINDELSPINDELSPINDELSPINDELSPINDELSPINDEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

För er som inte vet det så har jag en mindre spindelfobi, okej en ganska stor spindelfobi. Tänkte att jag skulle döda den när den var på väggen men helt plötsligt var den i taket och då kunde jag inte kasta nåt på den pga. gravitationen. Nu vet jag inte vart den är och har lite panik...Jag klarar av mindre spindlar men den här var gigantisk! Jag har sett spindlar som är typsom en femma och dom är läskiga. Den här hade en kropp stor som en tia (mionst) och långa svarta tjocka ben.....BLÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! USCH USCH USCH!!!!

314

Hej!

Det här blir mitt 314:onde inlägg! Ganska många om du frågar mig!

Jag har inte gjort så mycket men jag ville ändå blogga för jag har inte nåt bättre för mig. Jag har läst ut "Jane Eyre" av Charlotte Brontë idag! Superbra bok men jag måste säga att man blir lite olycklig på vissa ställen. Men det var ändå ett bra slut, först så tyckte jag att slutet kanske var lite för olyckligt men sen så tänkte jag efter och då blev slutet jättebra!

Jag har inte kommit någon vart med mitt novellskrivande, ska kolla över det nu tänkte jag. Men jag ska kolla med mamma om hon kanske hinner läsa igenom det imorgon eller något. Jag är så velig om slutet just nu så jag måste få någons åsikt om hur det är. Alternativt så kan jag ju skriva ett annat slut ikväll också. Det kan jag ju göra! Vilken bra idé!

Nu ska jag skiva ett annat slut på min novell, så jag har två slut haha! Sen funderar jag faktiskt på om jag ska läsa Jane Eyre igen...Den var OTROLIGT bra! Men jag har en annan bok här också, "Mansfield Park" av Jane Austen. Den har väntat på mig ganska länge nu. Får se hur det blir :)

NU ska jag skriva på min novell! Inspirationen bara flödar inom mig och jag måste skriva ner det innan jag glömmer!

Kram och godnatt! <3

Ledig!

Hej!

Idag är jag ledig. Jag vaknade ganska tidigt av att familjen ovanför gick upp och sådär men jag låg kvar till halv åtta. Sedan kollade jag på en film och åt frukost, gjorde i ordning mig och gick ut på en promenad. Jag promenerade runt kvarteren lite, var ute i ca. 35 min. Det var fint väder och jätteskönt! Jag längtar till våren/sommaren då man kan ut och cykla jättelångt! Speciellt längtar jag till att få cykla hemma på mindre vägar och kanske cykla och bada...

Nu har jag gjort lite läxor, franskan är klar och nu ska jag kolla över svenskan lite. Vi ska skriva en novell. Om jag vill ha ett slut som är lite: "men vad hände nu?" så är jag klar. Vill jag ha ett slut som är lite mer klargörande så är jag inte klar. Jag har dock inte bestämt mig än så framtiden får utvisa hur mycket mer jag ska skriva på den haha. Men den ska vara inne på fredag (eller första utkastet) så jag får börja fundera över det. Jag kanske skickar över till mamma så får hon också läsa och se vad hon tycker...Om hon har tid.

Jag har även tränat på "medveten närvaro" idag. Vi har fått som ljudspår att träna till (jag går en ACT-kurs dvs. en kurs i stresshantering).

Nu ska jag plugga lite till, eller läsa och sen kanske jag kollar lite på tv. Det är SKÖNT att vara lite ledig ibland! Dom kommande två veckorna kommer vara softa, det är sökningsveckor och då har vi inga musiklektioner :/. Så den första veckan går jag i princip bara i skolan måndag, onsdag och fredag (på tis och tors har jag en lektion på hela dagen). Veckan efter det så är det temavecka! Det ska bli superkul. Eller jag hoppas i alla fall att det blir lika roligt som sist! :). Det enda som är tråkigt är att jag kommer troligtvis inte ha en enda pianolektion på en månad! Dom senaste två veckorna så har det varit lov och sedan ACT-kurs och sen kommer vi osm sagt inte ha några musiklektioner. Jag kommer att bli DÅLIG! Eller kanske lite ringrostig...Hoppas inte!

Kram!! <3

Hej

Hejsan hoppsan fallerallera!

Hade ensembleuppspel idag (rimmar). Det gick bra, alla var superduktiga men jag var nervös som vanligt, lite mer än vanligt. Kanske för att jag faktiskt gjorde nåt i den här låten haha ^^.

Jag hade också, instrument/sång, gemu och datorkunskap. På datorkunskapen gjorde vi "fyra hörn" Då man får fyra alternativ och sedan ska man ställa sig i något hörn. På gemun gick vi igenom den senaste diagnosen (som jag hade alla rätt på förutom tre småfel). Ins/så så hade vi redovisningar.

Nu har jag varit hemma ett tag, pluggat matte och svenska. Imorgon är jag ledig och ska plugga franska och samhälle ev. lite mer svenska och lite naturkunskap (kanske eos). Nju börjar jag bli trött och ska nog krypa till kojs!

Kram!!<3<3<3

Hoppla

Hej!

Första act-kursen imorse. Det bästa var festisen och mackan som vi fick efter halva, då piggnade man till lite. Dagen gick fort, men ändå riktigt sakta. Mot slutet av franskan var jag så hungrig och trött att jag nästan lade mig över bänken och bara låg där. Men jag höll skenet uppe och fortsatte.

Nu är jag hemma och har precis ätit pasta och köttfärsås. Jag är ännu inte mätt! Får se om vi har en knäckemacka eller något. Lunchen i skolan idag var inte så god...

Fick goda nyheter pa matten! Jag fick MVG på mitt senaste prov och han sa att om jag fortsätter så så har jag mvg :).  NICE!

Nu ska jag hitta något mer att äta....

Kram!! <3

RSS 2.0