All the days that went by

Hej!

Nu har jag inte skrivit på ett tag och jag tänker inte skriva så mycket för Ellen är här. Hon sover över här hos mig inatt, vi har precis bakat scones som vi ska ha till frukost imorgon! Kommer att bli supergott. Den åker vi samma båt på kvällen hem!

De senaste dagarna så har det inte hänt så mycket. Jag var och fikade nu ikväll med Ellen, Albin och Klara. Annars inte så mycket.

Nu ska jag gå!

Pöss!


Stressig morgon!

Sprang omkring som en galning här hemma men hann i tid. Glömde dock svenska C-boken, Religionsboken och nukohäftet hemma vilket är alla ämnen jag hade idag, så jag glömde med andra ord allt. Jag åt ingen klok lunch idag (drickyoghurt och en scone) men nu på kvällen åt jag omelett! Jag är lite småsugen på scones idag också..men det är inte särskilt nyttigt och jag borde inte. Men å andra sidan har jag ont i min handled igen och tycker synd om mig själv. Scones är ju inte det mest onyttiga, men inte nyttigt. Men det blir kanske lite scones ikväll ändå :)

Nu har jag jobbat på mitt tal och ska krama om min stackars handled.

Kram!

Kom iväg till skolan ändå

Hade lektion i 45 minuter, åkte hem. Tvättade lite, gick en promenad till affären. Köpte lite frukt och bakpulver. Bakade scones och åt det, avocado och stekt kyckling till kvällsmat. Ganska nice.

Nu borde jag skriva tal och planka men i stället skriver jag annat. Det är roligare. I morgon börjar jag 08.20, väldigt tidigt med andra ord. Jag ska iväg på ett ärende på min lunch så jag får ta med några scones och lite frukt till lunch. Det blir nog jättebra!

Jag fick även ett sms från mormor idag, hon är inte så bra på att sms:a så det var en glad överraskning (även om allting var skrivet med Caps lock). Hon är på Kanarieöarna just nu och de hade 25 grader! :)

Kram!

Försov mig

Hej!

Jag försov mig, inte så att jag missar skolan, men jag missar min simmning. Jag får ta den på torsdag istället, om jag hinner efter skolan, annars får jag försöka att simma någon gång under helgen. Det finns ju simhall där också! Bara bussarna går.

Idag har jag endast ARL, jag satt och skrev på mitt tal igår. Jag får huvudvärk bara jag tänker på det. Det är inget jag är stolt över och jag vill verkligen inte hålla det men jag måste ju hålla ett tal och jag hinner inte att skriva om det.

Ikväll får jag kolla över det och planka. Det blir nog bra, kanske. Jag är fortfarande ganska trött, sov inte alls bra inatt. Men jag måste till skolan. De har upprättat en ny spärr för ledighet och sjukanmälan och det räcker att man är borta en lektion, sedan måste man ha med sig läkarintyg på att man är sjuk. Jag tycker att det är jättefel för jag vet att om jag inte piggnar till så kommer jag inte lära mig något i vilket fall. Och tänk om man är hemma med vinterkräksjuka, det kan man inte få ett läkarintyg för men man kan ju inte gå till skolan och smitta alla andra/ spy överallt. För att få ta ledigt så måste man som vanligt prata med mentorn, men han får bara ge tre dagars ledighet per termin, förut var det tio. Sedan måste man gå till rektorn och han får ge max åtta (alltså fem+tre) lediga dagar. Så vad händer när man vill vara ledig en extra dag? Ja, man får helt enkelt sjukanmäla sig, utan läkarintyg. Himla bra system tycker jag!

Söndag

Total slappdag, Ellen var här igår. Vi åt mat och kollade på Ica Age det var supermysigt!

Jag ska spela piano nu, jag försöker att planka en låt men det är sjukt svårt att höra ackorden så jag deppar lite över det. Men jag kommer att bli desto gladare när jag lyckas!

Jag har svenskatal på onsdag, det är inte färdigskrivet än, jag har kört fast och vet varken från eller till. Det får jag kolla på efter pianospelet!

Kram!

Träningsvärk

Det är faktiskt inte så farligt med träningsvärken, känns lite i benen, låren och rumpan. I morse var det lite stelt vid skulderbladen också men det gick över. I kväll kommer kanske Ellen hit, vi får se. Tills dess så ska jag skriva på en engelska B sak. Det kommer så klart inte att ta hela tiden men en liten stund i alla fall. I morgon är det plankning som gäller, Embrace ska plankas klart.

På måndag morgon så ska jag simma igen, jag får se hur långt det blir den här gången. I går simmade jag 625 meter, jag ska försöka att köra samma (jag är ganska dålig på att simma, har dålig kondis och har en dålig simteknik så det är ganska jobbigt). När det blir varmt har jag tänkt att man kan gå/springa till badhuset. Det är 2.2 km så det borde jag klara av. Då blir det ett riktigt träningspass. Men jag ska börja med att klara av simningen!

Bye bye, ha en trevlig lördag!
En bild från när jag och Ellen bodde ihop, vi var lite galna..

Träning!

Hej!

Nu har jag och Stina varit och simmat, jag är sjukt trött i hela kroppen och kommer troligtvis att ha en grym träningsvärk imorgon. Jag tror att det är en träningsform som passar mig och jag måste bli bättre på att simma! Jag köpte mjölk och nötter på vägen hem, som en liten belöning! Jag ska försöka att komma iväg på måndag också och simma. Det kostade bara 20 kronor så det är väldigt värt!

Idag hade vi livenightrep, mitt rep gick jättebra! Pelle (sångaren) var där och jag gjorde verkligen rätt när jag valde honom! Han har en otrolig röst som verkligen passar the dear hunters musik!! Åh! Jag blir glad bara jag tänker på det! Och det kommer att bli ännu bättre när vi fått grepp om låtarna, jag fixat alla ljud till synthen och kören är med! Det andra repet var lite sisådär. Båda gitarristerna var borta, vi körde lite ändå så alla som var där kan formen i alla fall.
 
Jag hade en väldigt konstig men intressant dröm inättras, jag skrev ned den för att den var så otroligt intressant. På tal om ingenting.

Trevlig helg på er alla!

Kram!

11 månader till Julafton.

Det här är vad som händer:
  • Jag filar på mitt svenskatal som jag ska hålla nästa vecka. Det är lite klurigt. 
  • Boken vi läser i engelskan är så otroligt bra att jag inte kan sluta läsa.
  • Imorgon ska jag och Stina simma (efter skolan).
  • Jag vet ännu inte vad som händer i helgen, förhoppningsvis så händer det något kul. På lördag morgon så ska jag i alla fall skypa med Fanny! :D
  • Det är fortfarande kallt här, just nu är det 13,2 minusgrader, men min thermometer är precis vid fönstret så det är nog lite kallare ändå. 
  • Nu blir det en kopp te, mer filande och sedan sängen!

Kram! <3
 
Töm språket? Nja, snarare möt språket..

London Calling

Hej!

Nu är det stora planer på gång. Jag Stina och Sofia ska till London på kristi himmelsfärdsdag! Det bestämde vi, så vi har kollat på flyg+boende hela kvällen. Inte mycket läxor som blev gjorde. Vi har tagit ned det till 3 st boenden som vi gillar. Så vi får se vad det blir. Därför har jag nu inte gjort min pianoläxa än. Måste göra det nu och sedan måste jag gå och lägga mig. Har varit sjukt trött idag (började 08.20). Bjöd David på fika (jag förlorade ju mitt vad att snacka stockholmska en hel dag, värdelöst) men nu är vi kvitt och jag vill sätta igång ett nytt vad! Jag minns inte så mycket annat av min dag. Just det! Jag och David tog en promenad på lunchen för att få i oss lite D-vitamin nu när solen var framme! Härligt!

Piano!!!!!!!!

Sovmorgon

Engelskaboken är otroligt beroendeframkallande (ironiskt eftersom att det handlar om en kille som är väldigt beroende av narkotika och alkohol). Jag har läst 173 sidor och kan inte sluta. Vi skulle "bläddra igenom" böckerna till på onsdag. Det finns en risk att jag vid det laget "bläddrat igenom" mer än halva boken. But so be it!
 
Skolan börjar 13.45 så jag behöver inte gå hemifrån förrän om 2,5 timmer. Nice!
 
Ett kort på ett kort på hela barnaskaran <3

Sluta

Jag ska sluta att skriva saker som egentligen inte betyder något, Det har jag bestämt nu. Jag har inget att säga nu, så jag slutar.

shoop

Var på spelning nu på kvällen, den var nice. Köpte en tygpåse av Eriks band, det var Viktor (gitarristen) som sålde. Han var duktig försäljare, de tjänar tydligen bara 5 kr per påse så jag tyckte lite synd om honom. Han sa att jag kunde få den signerad men han hade ingen penna så den blev mentalt signerad, bättre det än inte signerad alls. Nu ska de bli kända och sen är jag en rik kvinna.

Idag hade jag rep, Dear Hunter repet gick sådär. The Black Keys repet gick ganska bra. Det var kul i alla fall!

Kram!

Utkast: Jan. 17, 2013

Hade en ganska lugn dag, lite engelska och svenska. Men jag hade världens hål också så jag vari skolan från 08.30-14.30. Ändå slutade jag lite tidigare. Hålet var dock mycket trevligt, jag satt och diskuterade med Karl om rätt&fel, politik, filosofi m.m. efterhand kom det fler och fler dit och tillslut så var vi en liten debatterande grupp. Det var trevligt.

På svenskan ska vi börja med ett nytt arbete, det verkar ganska tråkigt men förhoppningsvis blir det roligare än vad det låter.

Jag började läsa i min engelskabok (till engelska B) imorse. Den heter "A millin little pieces". Det är självbiografi och handlar om en killes liv på ett rehab. Han är beroende av det mesta och har i boken just nu väldigt svår abstinens.

Senare måste jag fixa till kompskisserna till mitt livenightprojekt och sedan ska jag lära mig låten som jag ska spela med Stina imorgon. Sedan måste jag kolla upp lite på svenskan.

Mycket att göra..
 
Imorgon blir det skola, rep och spelning. Jag ska med Stina och kolla när Erik spelar nånstans med sitt band. Vet dock inte när eller vart. Men det blir en överraskning.. 

trött

Hej!

Började 08.20 idag, vari skolan 08.02 (eller något). Dagen gick förbi i en dimma av trötthet. Nu ska jag sova snart. Plankade en hel del när jag kom hem. Det var härligt att det gick så bra. Jag vet inte riktigt vad jag säger nu så jag ska inte skriva mer ikväll. Imorgon har jag lite sovmorgon så det är nice, jag behöver inte gå upp förrän halv åtta.

Kram på er alla!

Prestationsångest

Jag gör allting bra
men aldrig blir jag nöjd
Jag tänker på det jag sa
men det skänker ingen fröjd
För inget är smart nog och inget helt rätt
samhället begär och begär
vad är det för sätt?
ingen är bra nog, ingen visar på karaktär
Livet kretsar kring framgång och perfektion
det är en knäpp konstitution.






Bloggande

Hej!

Nu har jag varit sådär halvdålig på att blogga igen. Jag har nog inte riktigt kommit in i "bloggandan". Jag har haft en fin och lugn helg. Lördagen gick till att tvätta, städa och plugga. Söndagen så fikade jag med Ellen och David. Tiden gick väldigt fort så det slutade med att vi åt middag tillsammans också. Jag kom hem runt nio och spelade lite piano (handleden känns bättre, äntligen!!!). Jag hittade två stycken av Yanni som var så otroligt fina att jag bara måste spela dem! Men det får vänta lite. Kanske en bra uppgift för sportlovet?

Sedan jag sist skrev så har jag fått reda på att livenight kommer att hållas den 28 och 29/5. Jag vet inte vilken dag eller tid jag kommer att spela på men vanligtvis brukar akterna påbå mellan 16.30-00.00 och det är då på fyra scener samtidigt, vi har ungefär 70 akter. Det är väldigt synd att man inte kan se på alla, men så skulle konserterna bli alldeles för långa och ingen skulle orka att se något. Jag kör som sagt The Dear Hunter som mitt eget projekt tillsammans med Jocke. Sedan spelar jag även på The Black Keys som är Stinas projekt. Så jag håller på och plankar. Första repet är på fredag! Jag hoppas att det blir bra, Pelle (sångaren) är i alla fall jättetaggad och det är oftast det som behövs för att skapa en bra energi i replokalen. Det blir nog toppen!

Idag börjar jag inte förrän 13.45, jag har en lektion, ARL (arbetsmiljö och säkerhet). Det pågår i 45 minuter och sedan slutar jag! Ganska härligt soft måndag.

Nu ska jag nog spela lite piano, det är så himla härligt att kunna spela igen!!! Men jag har blivit lite rostig, tyvärr. Men det ska jag träna upp snabbt igen! :D

KRAM!

Tur eller otur?

Hej!

Jag skulle ringa till doktorn idag och gick upp tidigare för att vara klar att åka direkt om de bad mig. Men jag vaknade och jag har inte så ont i handleden idag. Eftersom att jag varit på vårdcentralen förut och vet hur de fungerar så vet jag att de kommer att säga "Men då mår du ju bra, hejdå." Därför går jag inte till doktorn idag. Kanske kommer jag att få ont igen (det är ju så det har varit nu i över två månader) men då får jag gå till doktorn då.

Så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra, jag behöver inte gå förrän om 40 minuter. MEn jag ska ändå göra mig helt klar nu, jag har alltför många gånger tänkt "men nu har jag jättemycket tid" och därför inte gjort mig helt klar och sedan har jag fått stressa iväg. Att börja dagen med att stressa är ingen höjdare, så jag ska göra mig i ordning nu. Sen kanske jag kan sitta och läsa lite i min bok. Problemet är bara att den håller på att ta slut och det är ett tag innan jag kan åka hem och byta till nästa bok. Normalt så läser jag inte så mycket men det är lite enklare och sova efter man varvat ner med att läsa lite. Har jag märkt.

Nej, nu ska jag fixa till mig!
Vacker bild..

Dagar

Idag hade jag engelska 08.15, väldigt tidigt! Var otroligt trött men det gick bra ändå. Sedan hade jag NuKo (Nutida konst), vi fick sluta tidigare, därav så blev hålet efter ännu längre. Men det var ganska kul, jag satt och löste Rubiks kub. Eller jag löste den aldrig helt, men jag fick hjälp av Jocke och förstår nu principerna. Så med lite tid så kan jag nog lära mig att lösa den helt själv! Sedan hade jag svenska, och slutade tidigare.

Nu är jag hemma och tar det lugnt, passar på innan allting drar igång på riktigt. Alla läxor, allt drar igång nästa vecka. Så jag tar det lugnt nu.

Jag ska fortsätta med det en liten stund till. Imorgon ska jag försöka att komma iväg till doktorn så att jag kan få hjälp med min handled. Det börjar bli väldigt irriterande.

Kram

Student till Pensionär

Nu är man tillbaka, skolan börjar imorgon. Jag är faktiskt ganska otaggad, lite tråkigt. Det är mest att man måste gå upp tidigt och följa ett klokt schema som känns jobbigt. Plus alla läxor såklart. Det är vid såna tillfällen som jag funderar på hur det är att vara pensionär. Folk säger ju att det är jobbigt för man är gammal och man har inte lika mycket pengar som när man jobbar osv. Men som student har man ju faktiskt inte heller någon bred budget och då måste det väl vara som att ha lov hela tiden? Just nu känns det i alla fall som att pensionen kommer att vara en härlig tid!

Jag börjar 09.50 imorgon och har fyra lektioner, två nya ämnen, en ny lärare. Så det är lite nytt ändå. Snart ska man väl söka högskolor och sådant också. Det känns som om allt går så himla fort!

Jaja, igår så softade jag bara på dagen (kom med båten i söndagskvälls) och sedan åkte jag till Ellen vid femtiden. Det var Jag, Ellen, Albin och Klara som myste hos Ellen. Vi lagade mat, pratade och lyssnade på musik (Albin strängade om Ellens gitarr och lyckades spela med en låt med endast en sträng genom att stämma in och ut den och bara spela på den löst, ganska skickligt) Albin och Klara åkte hem men jag stannade kvar och sov över. Sedan kom jag hem nån gång efter två idag. Vid fem så mötte jag Sofia och vi handlade. Sen fixade vi mat (Stina kom senare) och åt. Supermys.

Nu ska jag snart sova så att jag orkar upp imorgon! Jag ska nog läsa lite i "Män som hatar kvinnor" innan jag somnar bara. Jag har läst dem en gång förut, men det för för två år sedan (eller något) så jag minns inte så mycket. Jag hade inget annat att läsa så jag tänkte att jag lika gärna kunde ta den serien en gång till. Vad jag minns så var de i alla fall väldigt bra!

Kram på alla fina som finns ute i världen!

Gott nytt år!!!

Har varit dålig på att skriva men så blir det när så mycket kul händer!

Hoppas att alla i alla fall får ett superfint 2013!

puss <3

RSS 2.0