Ceasar Barney Billy Figaro Larsson von Bus!

Hej!

Nu är det snart nytt år, jag har inte skrivit på jättelänge. Hoppas att ingen blivit besviken. Jag minns inte vad jag skrev i det sista inlägget men nu är julen över. Jag fick många fina julklappar. Tyvärr var det ett förskräckligt snöoväder så jag kom inte ner till min mormor som bestämt, plogen gick inte. Jag var däremot hos min farmor en stund, tomten kom också så det var mysigt.

Annars har jag bara softat runt. Idag fick jag en jättefin teckning från min bästa kompis som numera är bosatt i skåne. Såna saker blir man så glad av! Tack så jättemycket! Ska ringa dig imorgon! <3

Imorgon är det nyår. Blir en lugn kväll med familjen -eller delar av den- jag ska laga lite mat. Efterrätten gjorde jag idag, cheesecake <3.

Nu ska jag gå och lägga mig, eller lägga mig i sängen och läsa rättare sagt.

Katten Ceasar busar som vanligt.

Kram! <3

Hej

Nu har vi pyntat granen och städat, Slagit in paket och sprutat vatten på katten. Så är det när man ska uppfostra honom lite. Han måste ju lära sig vad han får och inte får göra. Han får ju t.ex. inte bita av grenarna i granen eller hänga i gardinerna...något som händer då och då. Måste upp och kolla vad han håller på med nu.

Imorgon är det julafton! (det är väl ingen som missat det?) Dom har utfärdat en klass 2 varning så jag ska in och kolla på vädret på yr.no. Dom brukar ha kolla. Jag hoppas att det inte blir sådant oväder för då kan viinte åka runt och hälsa på farmor och mormor som vi brukar. Det är något fel på tangentbordet så jag slutar nu.

GOD JUL!!!!!<3<3<3 Puss och Kram!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Sista låten kommer här (eftersom att det inte kommer finnas tid till att blogga imorgon, jag hoppas i alla fall att det inte kommer att finnas tid) Den är inte särskilt speciell eller så, som man kanske skulle kunna tro att den skulle vara. Jag har nämnligen inte planerat i förväg i vilken ordning eller vilka låtar jag skulle ta. Så bli inte besvikna nu!

It's Christmastime
There's no need to be afraid
At Christmastime, we let in light and we banish shade
And in our world of plenty we can spread a smile of joy
Throw your arms around the world at Christmastime

But say a prayer

Pray for the other ones
At Christmastime it's hard, but when you're having fun
There's a world outside your window
And it's a world of dread and fear
Where the only water flowing is the bitter sting of tears
And the Christmas bells that ring there are the clanging
chimes of doom
Well tonight thank God it's them instead of you

And there won't be snow in Africa this Christmastime
The greatest gift they'll get this year is life
(Oooh) Where nothing ever grows
No rain nor rivers flow
Do they know it's Christmastime at all?

(Here's to you) raise a glass for everyone
(Here's to them) underneath that burning sun
Do they know it's Christmastime at all?

Feed the world
Feed the world

Feed the world

Let them know it's Christmastime again

Feed the world
Let them know it's Christmastime again

Inte den mest tradionella texten till en julsång. Men den har en mening, ett budskap. (och melodin är fin, visste faktiskt inte riktigt hur texten gick innan jag googlade för 2 minuter sedan)


Dan före Dan före Dopparedan

Japp, det är dagens "datum". Nu har jag hjälp mamma att julstäda här hemma också. Imorgon ska jag försöka tvinga med Johan att åka skridskor för nu finns det is mitt emot mitt hus (nästan). Det blev ingen springning idag. Drygt 15 minus, då håller man sig inne. Jag har borstat katten, en utmaning men efter ett tag så tyckte han nog att det var ganska mysigt ändå. Så nu är han också julfin.

Nu kollar jag på film. Eller, en film står på och jag bloggar.

Men nu ska jag gå skulle egentligen bara lägga in en julvers. Den kommer här.

Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus,
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul!
Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul,
sänk dina vita vingar.


Kram! <3


Pepparkaksbak

Hej!

Jag har bakat pepparkakor hela dagen, eller nästan. Bakade i nåsten tre timmar. det resulterade i nio plåtar med pepparkakor. Hälften stora och hälften små. Några gigantiska också..Har lite smått ont i ryggen men det har gått över nu. Jag sitter och filurar på dom sista julklapparna. Ska slå in dom imorgon men det ska du fixas och trixas lite ändå. Ska kanske ut och springa sen. Jag får se hur kallt det är och om det överhuvudtaget finns någon halvt plogad väg. Är det lite snö så går det att springa, men en halvmeter snö. Då blir det jobbigt.

Nu ska jag hitta på nåt kul. Åt nyss så jag kan inte springa än.

Puss o Kram <3

Tillbax på öjn!

Hej!

Nu är jag tillbaka. Gotland 'är inte längre säkert. Haha. Gick upp klockan sex imorse. Åkte buss och sedan båt. Farfar hämtade mig vid båten och jag åkte hem till Farmor och Farfar för att mysa tills mamma slutat jobbet. Det kom precis några vänner till farmor och farfar så vi fikade lite. Jag kollade i mitt album och lite sånt. Sen kom mamma och jag åkte hem, vi handlade och sen åkte vi hem. Jag har städat mitt rum, imorgon så ska jag springa, baka pepparkakor, slå in julklappar och pynta. Det blir mys!

Kram!! <3

Nu i den heliga timman, ser vi mot himlens höjd
och vi hör klockorna klinga, känner vart hjärtas fröjd.

Änglarna ger oss hopp och tro
sjunger om fred på vår jord
allt som Gud aldrig övergav
en stjärna lyser så klar

Kärleken världen behöver, vet vi att barnet bär
vår långa vandring är över, stjärnan har stannat här

Änglarna ger oss hopp och tro
sjunger om fred på vår jord
allt som Gud aldrig övergav
en stjärna lyser så klar

Himmelen ligger och slumrar, på jordens gula halm
vi känner fröjd och förundran, för vi har kommit fram

Här kan vi drömma om den fred
som vi skall äga en gång
barnet som fötts tar himlen med
och jorden fylls utav sång

Änglarna ger oss hopp och tro
sjunger om fred på vår jord
allt som Gud aldrig övergav
en stjärna lyser så klarAVSLUTNING= JULLOV!!!!!

Hej!

Nu har jag jullov!
Dagen började med piano, det visade sig att schemat var omlagt så istället för att min lektion började tio så skulle den sluta tio. Inte kul. Som tur var så hade min pianolärare ingen efter mig så vi kunde spela lite ändå. Efter lektionen så satt några sköna människor utanför som jag satt och snackade med. Sen gick vi och åt lunch, det var julbord (eller, sill, prinskorv, potatis och köttbullar), gröt och så fanns det mjukt bröd också. Jag började med lite prinskorv och köttbullar. Till efterrätt tog jag lite gröt :D. Mums!

Det visade sig att franskan var inställd så vi åt länge. Sedan hade vi svenska. Vi fick pepparkakmor och julmust och våran svenskalärare läste en julsaga som hette "Stjärnöga" Den var faktiskt riktigt fin. Sedan hade vi hål igen så jag, elisa, moa och martina gick för att posta mitt brev. Sen gick vi lite i gallerian, moa och martina åt för dom hade inte ätit nåt. Sen gick vi till matten, där skulle man bara lämna in ett papper och sedan var det inte mer med det. Vi gick vidare till Dieselverkstaden där vi skulle ha våran avslutning. Ettorna tränade på körsångerna,( en kille från tvåan eller trean gick runt och bjöd på godis haha) sedan kom resten av skolan och vi sjöng, några solister sjöng, rektorn pratade och lärarna hade en kör som sjöng. Sen var det slut!

Jag och några till gick till Donken och åt. Sedan var det öppen scen. RIKTIGT bra!! Några hade jag inte sett uppträda innan så det var kul och alla var verkligen ENORMT bra! Jag filmade så det kanske kommer upp på bloggen någon gång ;).

Nu ska jag packa. Jag och Ellen köttade oss igenom snön därute så jag är riktigt kall om benen...

Puss och Kram!!<3

Städ-söndag

Hej!

Nu har jag varit ute och sprungit i snöoväder, det snöade som bara tusan man såg knappt var man sprang och det var inte plogat heller. Jobbigt. När jag kom hem lade jag mig på golvet en stund. Nu har jag städat badrummet. Vi har inte ajax så det luktar inte riktigt "rätt" dvs. så som det luktar när mamma julstädat. Men rent blev det i alla fall. Ellen ska dammsuga, sedan ska vi damma, gå ut med sopor, kanske tvätta lite (handdukar och sånt) och packa för på tisdag morgon åker vi! :D. Skönt att få komma hem på riktigt!

Imorgon är det sista skoldagen, skönt men samtidigt sorgligt. Hela terminen har gått så snabbt! Om hela rytmustiden går så fort så är det ju slut imorgon. Eller, ni förstår hur jag menar.

Fjärde advent idag! MYS! Ska snart tända ljusen i adventsljustaken, men jag vet inte om medlet jag städade badrummet med är brandfarligt så jag vågar inte tända än. Tänk så börjar det brinna i mina händer! :O.

Min bästa vän Fanny brukar skriva små adventsverser på facebook. Nu när vi har haft alla "adventer". Så tänkte jag lägga in alla dom som hon skrivit som dagens vers.

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla är så glada
att få fira advent

När andra ljuset brinner
Vi julklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr

När tredje ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen hon bär

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

Tyvärr har hon inte lagt ut den sista än. Men det kommer. Lägger in den senare, om jag har tid och kommer ihåg det.

Igår såg jag på Grinchen och Ensam hemma två. Ingen jul utan dom filmerna! Ikväll skulle jag vilja se "love actually" och " The holiday" Hoppas att dom går på någon kanal :). Dom är också härliga julfilmer!

Nu ska jag, vet inte. Läsa? Sen äta och fortsätta städa. Börjar bli hungrig men vissa har inte ätit frukost än :(. Får vänta...:((

Kram!!<3


Lördag

Hej!

Idag så har jag mest tagit det lungt. Jag har tvättat, bokat båtbuss (men det blev fel så mamma fick gå in och rätta till det) och handlat. Jag gick till affären, det snöade som tusan så jag såg nog ut som en snögubbe när jag väl kom till affären. Lite jobbigt. Jag handlade äpplen, mandariner och ett paket Ben & Jerrys Cookie Dough! <3 Så jäkla gott! Men tycärr också dyrt så man kan ju inte köpa det ofta. Men nu är det ju jul! Då ska man ha lite sånt mys tycker jag, sista helgen i Stockholm för i år och allt!

När jag kom hem åt jag och kollade på en film, "Over Her Dead Body". Det var jättebra.

Nu är massa ungar som springer runt...får koppla i lurarna och sätta på lite musik. Men egentligen så måste jag packa, kanske kan skruva upp volymen riktigt ordentligt istället.....

Kram! <3

So this is Xmas, And what have you done
Another year over, And a new one just begun
And so this is Xmas, I hope you have fun
The near and the dear one, The old and the young

A very Merry Xmas

And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas, For weak and for strong

For rich and the poor ones, The world is so wrong
And so happy Xmas, For black and for white
For yellow and red ones, Let's stop all the fight

A very Merry Xmas

And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas, And what have we done

Another year over, A new one just begun
And so happy Xmas, We hope you have fun
The near and the dear one, The old and the young

A very Merry Xmas

And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
War is over, if you want it
War is over now

Happy Xmas


Idag blir det en av mina absoluta julsånger som man egentligen kan lyssna på året runt. "Merry X-mas (war is over)" Som John Lennon skrivit. Jag tror att Yoko Ono också var med på ett hörn. Men jag är inte säker, fin är det i alla fall! <3

Internet

Internet är tillbaka och förhoppningsvis kvar för att stanna! Hoppas verkligen det! Man blir typ handikappad utan internet. Har varit hemma hos Stina Supemysigt!

Kom nästan precis hem, ska sova, imorgon blir det tvättning, packning och kanske lite springning. Ska kanske springa bort till affären och köpa glass ;). Jag är jättesugen på Ben & Jerrys Cookie Dough! Men det kostar så mycket...:/ och nyttigt är det ju inte heller...Får se vad jag gör.

Nu ska jag sluta wina och gå till sängs!

Gonatt ^^

Puss o Kram! <3<3

Fortfarande inget internet

Hej!

Jag har fortfarande inget internet hemma...så det blir inte så myckt bloggande nu. Bara så att ni vet. Idag är en soft dag. Skönt! Den näst sista för terminen.

Nu så är det jul igen. Jultomten myser,
julegran och klappar han skickar så snäll.
In i minsta koja nu julljuset lyser,
alla äro glada på julaftons kväll.

Kära jul, välkommen, välkommen till jorden!
Nu den långa hösten är slut för i år.
Med dig kommer snön och lyser upp Norden,
sen så får vi påska, och så blir det vår.

Och så kommer sommarn, då grönt är i skogen,
smultronen, de rodna, och åkern blir gul!
Men i höst, då skörden är inkörd på logen,
då vi önska åter: "Ack vore det jul!"

Fint med en liten vers! <3 hör kanske av mig i kväll beroende på när jag kommer hem och om jag har något internet...

Hej

Nu har jag spelat upp och tränat. Våran ena gitarrist var som sagt sjuk och en av sångarna skulle egentligen inte vara i skolan men hon kom till uppspelet ändå. Det gick väl bra. Dom andra var jätteduktiga, jag klantade till det lite på slutet för jag glömde bort vart vi var någonstans. Men min ensemblelärare hade tydligen inte märkt nåt. Han kanske sa det för att vara snäll...haha :) Det var sista ensemblen i år och sista med den här ensemblen :( Kommer sakna alla. Man ses ju i skolan ändå men inte två gånger i veckan (som Hanna sa). Leo tyckte att vi skulle fortsätta spela, men man får väl se hur det blir med det.
Nu ska jag snart ha ljudteknik. Jag håller på att göra klart den. Har ingen inspiration så jag lägger bara på massa konstiga effekter på det jag redan har haha. Blir nog inget mvg..:/.
I morse hade vi kör. Det har snöat hela dagen! Hoppas att dethar slutat när jag ska gå hem. Annars blir det jobbigt. Jag är jättesugen på chokladmuffins som är kladdiga innuti för Louise berättade att hon hade gjort såna i helgen (tror jag att det var, alltså förra helgen, den som var, förut, ni vet haha).
Snart får jag åka hem! Både hem som till källaren och hem som till HEM. Ska bli grymt skönt! Har räknat ner dagarna ett tag nu...
Dagens vers får bli verserna på " O Helga Natt" eftersom att jag kan dom och dom är fina :). Dock också lite religiösa...
O Helga Natt och helga stund för världen
Då gudamännskan till jorden steg ner
För att försona världens brott och synder
För oss han dödens smärta led
Och hoppets stråle går igenom världen
och ljuset skimmrar över land och hav

Folk fall nu neder....

Ty Frälsaren krossat våra tunga bojor
Vår jord är fri himlen öppen nu är
Uti din slav du ser en älskad broder
Och se din ovän skall bli dig så kär
Från himlen bragte frälsaren oss friden
För oss han nedsteg i sin stilla grav

Folk fall nu neder....
Tonartshöjning
Folk fall nu neder...

Det var allt. Vill bara lägga till att när jag var liten så trodde jag att dom menade Himlen Bragte alltså att det fanns många himlar och just från himlen bragte så gav frälsaren oss friden. Jag trodde att dom inte hade haft med "gav oss" eller något sådant bara för att det passade inte in i rytmen. Nu vet jag ju bättre! Eller? haha ;)
Kram!!<3
p.s. blir kanske inget bloggande hemma för mitt internet funkar ju inte riktigt som jag skulle vilja att det gjorde...d.s.

Blä

Hej!
Sitter i datorsalen. Har haft hål ett bra tag nu och jag har ingen gemu heller så jag har typ nån timma kvar..Sedan är det ensembleuppspel. Läskigt! Vi saknar en gitarrist och en sångare (vad jag vet) Hoppas att det är allt ändå. Tur att inte trummisen eller nån blev sjuk, det hade blivit jobbigt. Men det är många sjuka ellens ensemble saknar (vad jag vet) både trummis, basist och en av sångarna men dom har en inhoppande trummis. Det känns som att ALLA är sjuka nu. Jobbigt. Hoppas att jag slipper, vill ju inte vara sjuk över jul!
Vi spelade spökboll på gympan. Nu ringde örn jag ska iväg och öva hejdå
Kram!! <3

Snabbt

Hej!

Mitt internet funkar inte som det ska så jag bara slänger in nåt här så fort som möjligt så att det inte hinner försvinna igen. Dagen har varit bra. Hade Gympa, Eos, samhälle och engelska. Kollade film på engelskan och redovisade på samhället. Det blev lite långt ca. 20 min och det skulle ta 10 min... På eos har vi börjat att sätta upp pjäser jag är med i Shakespears " En midsommarnattsdröm" Jag spelar Lysander. Det ska bli jättekul! Men det blir ju efter jul så man har något att se fram emot.

Ett litet barn av Davids hus
ska göra vinternatten ljus.
Ett barn ska hjälpa oss att tro,
här mitt ibland oss ska det bo.

Ett barn som kommer ifrån Gud
ska lära oss sin kärleksbud.
Det är advent, och än en gång
ska jorden höra änglasång.

Ett barn ska hjälpa oss att tro,
här mitt ibland oss ska det bo.
Det är advent, var glad, tänd ljus
för Frälsaren av Davids hus!

Idag blev det en lite mer religiös sång än vad jag brukar ha men oftast
så har julsångerna med saker från bibeln osv. Eftersom att det egentligen
är Jesus fördelse vi firar när vi firar jul!

Kram!! <3

Tisdag

Hej!

Idag hade jag tre lektioner. Började tio i nio med instrument/sång. Vi fick kolla på en film med en känd pianist som bland annat skrivit "Claire du lune" Väldigt fint och känt pianostycke. Mats berättade att den pianisten hade sån scenskräck att han brukade prata jättemycket med publiken för att skjuta upp stunden då han var tvungen att sätta sig och spela. Kände igen mig lite i det där med scenskräcken. Men jag tror inte att det skulle funka att prata haha :). Och det har blivit mycket bättre!

Sen hade jag ett hål, som jag också åt på. Jag var vegetarian idag, på dagen i alla fall för sen blev det salami och köttfärs :) (på kvällen men det kommer jag till). Sen hade jag en halv gemu lektion, våran sista. Vi hade lite gehör. Jobbigt. Jag är så dålig på sånt, jag måste ha ett piano. Men jag får träna. Efter det så var det ensemble. Vi spelade våran låt, det gick bra. Jag ska tydligen sola på torsdag (alla ska det). Läskigt! Idag var alltså sista repet, vi hade ingen basist och i början hade vi bara en sångare. Men det löser sig nog.

Efter det var min dag slut! Jag slutade 12:40 för jag hade ingen datorkunskap. Imorgon går jag dock till kl. fem eller något sådant. Men vi kollar på film hela sista timman så det blir inte så jobbigt. Tror jag inte..Det vet man ju aldrig!

Efter skolan åkte jag till handen och fixade dom sista julklapparna (tror jag). Jag tog nästa buss tillbaka och handlade på vägen hem. Hittade rökt skinka och salami på extrapris! Då blev jag glad för sånt är gott :).

Nu ska jag nog snart sova. Jag och Ellen klädde ut oss idag, eller för en halvtimme sedan. Jättekul! Vi har fixat små lappar och lagt i en honungsburk och så när man inte har något att göra så är det bara att dra en lapp hihi :).

Så mörk är natten i midvintertid.
Men se, då nalkas Lucia.
Hon kommer, den goda, med ljuset hit.
Hon kommer med hälsning om julefrid.
Hon kommer med ljus i sin krona.

I mörka natten i midvintertid

vi hälsa dig, väna Lucia.
Välkommen, du goda, med ljuset hit.
Välkommen med hälsning om julefrid.
Välkommen med ljus i din krona.


Det blev ju ingen lucia låt igår så den kom idag istället :). Lägger in en luciabild från nian också :) Bonus!


Kram!! <3

Julmys!

Hej!

Idag var det julmys idag i skolan. Vi pysslade, kollade på film och lyssnade till Carl-Bertils jul-sagan. Mys! Slutade kl. ett så jag åkte hem då. Degade lite. Internet har inte funkat förräns fram till nu så det blir bara ett kort inlägg för jag ska övertyga Ellen om att vi ska klä ut oss.

Dagens vers som faktiskt är något av en Lucia vers...

En hälsning när mörkast är natten
Om dagning och ljus den oss bär
Kring land och decembergrå vatten
Går budet att julen är här!

Min vers i luciatåget i nian. Lite coolt att man kommer ihåg den ;).

Nu ska vi nog klä ut oss...imorgon blir det kanske inget bloggande för det ska tydligen vara något pianouppspel på kvällen...

Kram!!<3

240

Hej!

Det här är mitt 240:ionde inlägg. Ganska coolt tycker jag. Inte jättemycket men ganska mycket.

Idag har jag: Ätit macaroner, varit ute och sprungit, tränat magen och ryggen och degat vid datorn. Jag har också sett och läst typ tio olika artiklar och kollat på nyhetsprogram. Det har ju hänt ett bombdåd på Drottninggatan (om du inte har hört det så har du troligtvis legat under en sten mitt i skogen hela helgen. För det är på alla nyhetssändningar och i tidningar och gud vet allt). Det är läskigt. Att någon kan göra något sådant. Jag läste också att han hade haft rörbomber ( vet inte riktigt vad det är men någon sorts bomb) i ryggsäcken. Han hade flera stycken men bara en smällde av för något hade gått sönder. Därför dödades bara han och några få runt omkring skadades. Jättehemskt ändå men man vågar inte tänka på vad osm kunde ha skett om alla sprängts.

Jag har för (kanske) första gången på denna terminen inga läxor! Visst, jag ska redovisa svenska/so och franska i veckan och vi har uppspel med ensemblen. Men jag är klar med båda franskan och Svenska/so. Ensemblen bygger på ackord. Samma om och om igen. Så jag hoppas att det går bra. Ska kanske sola lite också. Där tror jag att jag får gå på improvisation. Eller så slänger jag ihop något imorgon efter skolan (slutar klockan ett! Vi ska ha julmys hela dagen och pyssla).

Snart ska jag och Ellen baka lite för att ta igen kalorier från springningen haha ;). Jag läste på aftonbladet att om man inte tränar som ung så är det lättare att få demenssjukdomar som alzheimers. Min morfar har ju det och jag tycker att han alltid hållt igång (han är ju bonde). Om han då fick det ändå, så är det nog bäst att träna. Det är ju tydligen ärftligt så chansen finna att jag också har den genen. Jag hoppas att det ska finnas ett läkemedel mot det jag blir gammal (och kanske dement). Men jag hoppas ännu mer på att dom kommer på ett läkemedel idag.

Nu blev det djupt och lite deprimerande.

Snart ska jag och Ellen som sagt baka.

Hör av mig imorgon, om jag hinner. Men det borde jag göra ;).

Jag skulle egentligen in till stan och byta en julklapp, men nu vet jag inte om jag vågar. Väntar nog till nästa helg, då har det kanske lugnat ner sig lite.

Kram!!<3

Herre min gud!

Hej!

När jag var på väg hemåt så körde det förbi två polisbussar med sirener och allt vid gullmars. Jag tänkte inte mer på det. Nu när jag loggar in på facebook har en kompis skrivit att hon var och fikade när hon hörde en explosion. Det var två bilar som exploderade. Jag gick in på aftonbladet för att kolla och där stod det att en person dött och minst en person är förd till sjukhus! Tänk om jag varit i stan då! Jag åkte ju tio minuter innan det hände! Nära döden upplevelse..... Vill ni läsa artikeln så klicka här!

Kram

Tillbaka!

Hej!

Nu har jag varit i stan. Det var mysigt men väldigt kallt...Jag köpte lite fler julklappar så nu är jag klar, tror jag. Bara en sak som ev. ska bytas. Annars är jag nog klar. Vi konstaterade att dagens barbies är väldigt fula. Alldeles för översminkade, för stora bröst och för långa (smala) ben. Det var bättre förr! ;)

Vi åt buffé på bambo palace. Jätttegott! Jag provade lite nya saker och man fick ju äta så mycket man ville! Det kostade ju också lite men det var min julklapp till mig själv!

På vägen hem handlade jag ketchup och bröd. Nu ska jag nog fortsätta att läsa i "The Catcher in the Rye".

Bye bye pepparkakspaj! (något att testa kanske...hmm..)

Kram! <3

Det blir en låt på engelska idag. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Oh the weather outside is frightful
But the fire is so delightful,
And since we've no place to go
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

It doesen't show signs of stopping
And I've bought some corn for popping,
The lights are turned way down low,
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

When we finally kiss godnight,
How I'll hate going out in the storm!
But if you'll really hold me tight,
All the way home I'll be warm

The fire is slowly dying,
And, my dear, we're still good-bying,
But as long as you love me so,
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Back to school

Hej!

Det blev en extra vända till skolan idag haha! Ellen och Gabbi hade på nåt sätt lyckats låsa ut sig och kunde inte få tillbaka sina grejer. Så Ellen ringde mig och typ halvt skrek " Ge luren till niklas eller ann fort!" Hennes batteri höll nämligen på att dö. Jag fick åka med när niklas körde för att hämta henne.

Sen åkte vi hem igen, åt köttbullar och chips, kollade på en film, lyssnade på lucia från högby, kollade idol, spelade gitarr och piano, sjöng och nu vill jag läsa i min bok och typ sova...men jag måste ju se vem som vinner idol.
Det är ju första gången på tre år som jag har den chansen eftersom att högby alltid hade sina familjekvällar på idolfinals-kvällen. Det har dom i år också men nu går jag ju inte där...

Imorgon ska jag till stan och köpa julklappar med Louise, Elise, Moa och Martina. Vi skulle äta också..nån buffé så då ska man vara ordentligt hungrig! Tyvärr så ville dom andra äta redan tolv..så jag vet inte vad jag ska göra. Skippa frukost eller nåt? Men det är ju inte heller så bra :/. Jag hittar nog på nåt...

Kram!!<3

Tionde december! tio dagar kvar tills skolans slut :O

Dagen gick fort!

Vi hade smahälle som försvann innan man börjat med något (kändes det som). Sedan engelska, vi fick välja varsin bok och sedan läsa i dom. Jag valde " The Catcher in the Rye". Också känd som den boken John Lennons mördare hade i sin ficka när han mördade John. Vissa säger att det var någonting i den boken osm faktiskt fick honom att skjuta John...intressant. Därför valde jag den för jag vill se vad det kan ha varit för något. Lite läskigt är det ändå.

På svenskan gjorde jag och min grupp klart So/svenska arbetet. Sen var det lunch! Det var något liknande potatisplättar men dom var väldigt ljusa. Det var nog potatisplättar som bara blivit vända i stekpannan...eller något liknande.

Efter lunchen var det franska, några redovisade och sedan konverserade vi på franska med hjälp av lite frågor. På matten så fortsatte jag, Josef och Kristina att fråga folk om vad dom tror om musikens och cd-skivans framtid. Nästa gång ska vi göra diagrammet.

Jag åkte hem direkt efter skolan och nu väntar jag på att Ellen ska komma hem så att vi kan fixa nån form av mat. Det var ju extrapris på köttbullar den här veckan så det blir väl kanske det. Även fast vi åt det igår. Men köttbullar är ju gott!

Nu ska jag kolla igenom min datorkunskapsuppsats en sista gång innan jag vågar skicka. Fick tillbaka matteprovet idag! MVG!!! :D :D. Lycklig Chey

Nu kommer dagens juliga sångtext.

Snön ligger tjock på gator och torg
Julaftons morgon jag ska köpa mig en gran
Människor springer om varandra
Åh, det är jul i sta'n

Istappar hänger ned från taket

Det knastrar så skönt under mina skor
Jag tror på tomten att han kommer hem
Dit där jag bor

Tomten, jag vill ha en riktig jul

En så'n som man har när man är liten
Tomten, jag vill ha en riktig jul
Jag vet att du inte gör mig besviken

Tissel och tassel, pyssel och prassel

Det pirrar i magen bakom stängda dörrar
Goda lukter i hela huset
Åh, och änglaspelet snurrar

Stämsång och fackeltåg som lyser upp mörkret

Bjällerklang och slädfärd under månens ljus
Det är en riktig jul för mig
Åh, och julefrid i alla hus

Sprid ditt ljus-julversion av stad i ljus...

Det var den första natten
en ny fött stjärna lyste klart
den skulle visa vägen
åh vi har följt den sedan dess i alla dar
den visar det oss livet
långt större än vi sett förut
Åh genom alla dagar så vill den leda oss i hamn till tidens slut

Sprid ditt ljus
i den mörkaste tid
värm oss nu
och låt oss känna frid

Och ingen annan saga
har färdats lika långt som den
och lyst så starkt i natten
att man kan ana att den bär på sanningen

Sprid ditt ljus
i den mörkaste tid
värm oss nu
och låt oss känna frid


Hej!

En låt/ vers kommer senare. Nu skulle jag bara säga att jag har haft hål jättelängt och ska ännu ha det i 40 minuter. Jättekul! Har ingen som har hål som jag idag för Moa är hemma och är sjuk :/. Så jag får klara mig själv. Det kanske var lite bra för nu har jag mejlat franskan till min franskalärare och skrivit på min datorkunskapsuppsats. Jag hoppas att det blev lite bättre. Svårt att säga.

Jag började vid tio idag för jag hade ingen kör. Började med gympa, boxning. Ganska kul men lite läskigt när man håller i pads och folk kommer och slår...Men att slå är kul :) Vad våldsamt det lät.

Kvar har jag gemu, ensemble och ljudteknik. Sen kan jag åka hem! Igår köpte jag jättebilliga köttbullar haha extrapris men man fick bara köpa en per icakort så ellen ska nog köpa idag...om hon kommer ihåg. Men det gör hon nog :).

Nu vet jag inte vad jag ska skriva. Jag hoppas att ensemblen går bra, vi ska sola och jag har ju inte gjort det förut så jag bara hoppar runt lite på pianot (i princip).

Goda nyheter! Jag kanske kommer hem en dag tidigare på jullovet eftersom att vi slutar en dag tidigare! Det är dock öppen scen på samma kväll så ja vet inte om jag vill missa det. Eller jag vill inte missa det! Men om mina vänner är i början så kan jag ju kolla på dom och sen åka. Om jag åker då så kommer jag att missa det mesta. Tyvärr :(

Nu ska jag nog försöka hitta på nåt..eller sitta kvar här i datorsalen en stund till. Jag vet inte riktigt. Jo! Jag ska ju såklart skicka datorkunskapsgrejen och franskan till min mejl! Nu har jag nåt att göra haha :D


fint! <3<3

Allting gnistrar, allt är tyst

Hej!

Idag hade jag grammatikprov i engelska. Det gick nog helt okej, hoppas jag. Jag hade ju inte pluggat så jättemycket men när det gäller engelska så gäller det ju mest att gå på känsla tycker jag. Jag var inte med på gympan, tyvärr. Hade glömt handduken :(. Så jag fick kolla när dom andra spelade volleyboll. Samuel, Anna och Moa var inte heller med så vi satt och viskade lite på läktaren haha.

Jag hade eos och samhällskunskap också. På eos fick vi göra statyer av olika tidsepoker för teatern på dramat. På bilddelen av eos så fick vi kolla på gamla filmer, stumfilmer. Vissa var bra och vissa var skrattretande. Vi fick också se på den skräckfilmen som orsakat mest kaos i filmhistorien. Folket sprang skrikande ut ur salongen och vissa blev till och med ihjältrampade! Då är det ju läskigt...

På samhället jobbade vi med våra arbeten, normer i media. Vi kom äntligen någonvart i min grupp. Det ska ju redovisas nästa fredag så man måste ju vara klar snart!

Nu är Emil här. Han och Ellen ser för närvarande på film men jag var tvungen att skriva min datorkunskapsuppsats. Så jag kunde inte kolla på film...Däremot så blir det Greys Anatomy vid nio! Så nu ska jag plugga järnet. Lägger dock som utlovat in en liten vers. Idag i form av en låttext till världens kanske finaste text på julsång. Sjungen av Peter Jöback men vi hade även med denna låten på våran konsert i måndags :D.

Kram!<3

Allting gnistrar, allt är tyst.
Över vita gator som snön har kysst.
Barnen leker på bakgården.
Allt andas förväntan, i vinternatten.
Och stjärnorna glittrar på himmelens rund.
O, hela livet ryms i just denna stund.

Refr.
O, jag viskar en bön i natt.
För dom som inget har.
För dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks.
Jag viskar en bön i natt.
För alla dom som väntar.
För dom som har tappat hopp.
För alla där ute som längtar.

Alla sover nu, alla utom jag.
Jag hör änglars steg på vårat tak.
Vi har haft sån tur, som många goda år.
så många chanser, som en männ'ska kan få.
och mitt hjärta har fyllts av stllhet och frid.
något tändes i natt, som räcker ett liv.

Refr.
O, jag viskar en bön i natt.
För dom som inget har.
För dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks.
Jag viskar en bön i natt.
För alla dom som väntar.
För dom som har tappat hopp.
För alla där ute som längtar.

Så viskar jag en bön.


Ikea

Hej!

Helt oväntat tog jag en tripp till ikea med min mamma och lillebror. Jag köpte (okej fick av mamma) värmeljus, fyra ljusstakar och en sådan där bra rulle som man använder för att ta bort hår ifrån kläderna. Fina grejer ;).

Måste tipsa om en otroligt rolig sida som också har en slags julkalender men med skämt. Min sorts skämt dvs. Har du ganska halvtaskig humor? Kolla in det här.

Jag är fortfarande mätt sedan ikea. Så nu ska jag packa upp mina ljustakar och mysa lite med värmeljusen samtidigt som jag skriver min uppsats till datorkunskapen. Den handlar om upphovsrätt, svårt att formulera sig och betygskriterierna är lite luddiga. Men så är det...Jag har grammatikprov i engelska imorgon också så jag hoppas att det går bra. Jag ligger just nu på ett genomsnittligt vg men jag fick bara g+ på det första gramatikprovet. Så nu ska jag plugga järnet!

Kram!!<3

Holabaluba

Hej!

Nu kommer snart Johan och Mamma hit. Johan har ju ännu inte sett hur jag bor! Så nu har jag flängt runt på morgonen och dammsugat och plockat tvätt. Duktig jag är! Ibland behövs det att folk ska komma på besök för att man ska orka fixa till det lite haha ;). Här kommer dagens lilla fina vers/sång...

Nu kommer Julen!

Nu så kommer julen, nu är julen här,

lite mörk och kulen men ändå så kär.

Han i salen träder med så hjärtligt sinn’

och i högtidskläder dansa barnen in.

Ljusen och lanternan glimma över dem

som den klara stjärnan över Betlehem.

Brinn, du julens stjärna, lys min barndomsstig!

O, så gärna, gärna, ser jag upp till dig,

som jag dig förstode. Liten liksom jag

var också den gode Frälsaren en dag.

Och då sken du redan på Hans krubba klar,

och så sken du sedan allt till våra dar.

av: Zacharias Topelius


Körkonsert!!

Hej!

Nu har vi haft körkonsert. Det gick jättebra och alla var duktigt. Jag tror att det kom på film också så det blir att köpa och kolla :). Jag åt mat på Donken med Stina och Sofia. Vi gick typ en kilometer längre än vad vi behövt..Det fanns nämnligen en domken närmare men vi vitte inte det så vi gick till den som var långt borta. Lite drygt för sen fick vi typ halvspringa tillbaka.
Mamma och Johan var där och jag presenterade dom för stina och moa i min klass såg dom från avstånd.

Nu ska jag och Ellen se på film tror jag. Imorgon är vi lediga och då ska var träffa mamma och Johan :D

Puss och Kram! <3

Här kommer en fin liten vers om julen,

Ett barn som blir fött -en sång klingar sprött
och överallt är det stor förväntan
Ljus i fönstret -snöflingsvind
kalla tår -blossande kind

Juletid -stilla ro och frid och på himlen stjärna så blid
Det klingar av klockor och människor ler
En tid då vi tror på det goda vi ser

En tid att glädjas -att öppna vår boning
En tid för tillit och försoning
Ljus och värme -som kommer närmre
Änglar i höjden som hälsar vår Herre

Det är tid att dela och tid att drömma
En tid att förlåta -tid för att glömma
Julen är här, kärlekens ord
ger hopp om att det ska bli fred på vår jord
Hej!

Nu är mina naglar fina och silverglittrande inför morgondagens körkonsert. Det känns dock som om jag tagit en tripp tillbaka till mellanstadiet...

Trött och fattig

Hej!

Då kom man hem ifrån stan. Trött, fattig och hungrig. Men nu är nästan alla julklapparna köpta och jag hittade ett par skor också! (bild kommer nog senare). Skorna var inte riktigt som jag tänkt mig men det var i alla fall i skinn så det var ju bra. Dom kostade också lite mer än vad jag räknat med...Men så får det vara. Ska ju inte köpa så mycket mer i år ;). Och skorna kommer hålla ett tag. Jag var dock tvungen att köpa impregneringssprey också....men så ska det väl vara antar jag.

Nu väntar jag på att min mat ska bli klar i micron. Ellen är inte hemma idag heller. Vi har typ inte setts på hela helgen haha. Eller jo lite i går morse. Nu ska jag äntligen välja bild till skolkatalogen. Läskigt! Och beställa en skolkatalog också.

Nu ska jag titta till min mat. Imorgon är det körkonsert så jag går i skolan från 12.15-15.00 sen har jag såklart miin pianolektion från tio till typ halv elva också. Så tekniskt sett går jag i skolan från 10.55-15.00 sen kör från 15.30-lite innan 21.00. Lång dag även om man får lite sovmorgon. Men på tisdag är jag ledig och ska umgås med johan och mamma. Undrar vad vi ska hitta på.

Puss och kram! <3

p.s. Det var lite mysigt med att lägga in en jultext/dikt. Jag tror att jag ska börja göra det lite då och då. Då blir det liksom en julkalender av fina verser :) d.s.

Och då vet man att snart är det jul...

Hej!

Nu har vi kommit halvvägs på adventsljusstaken dock inte halvvägs till julafton eftersom att den är på fredagen efter fjärde advent i år. Jag sitter här, har precis ätit frukost och tänt ljustaken, och funderar på hur den sångan gick som man lärde sig när man var liten. Det var fem verser tror jag och dom första fyra var om adventssöndagarna och den sista om julafton, eller om det var om jesus fördelse. Jag får försöka att hitta den texten till nästa advent. Här kommer en annan liten fin låt om advent.

Adventstid kom till mitt ensamma hus;
jag sätter i staken ett sparat ljus.
Något skall ske bortom frostig advent;
jag väntar en gåva, som Herren sänt.

Den gåvan är av ett helt annat slag
än gåvor vi ger till varann´ var dag.
Öppna din tillstängda dörr i ditt hus.
Så lyser i mörkret ett litet ljus.

Nu ska jag duscha för sen blir det att köpa skor :D Kram!<3


Hej!

Hej!

Idag har jag inte gjort någonting klokt eller nyttigt allt. Jo jag har tvättat och spelat lite piano samt rättat mina engelska gramatikövningar som jag gjort. Mitt mål med dagen var att äa all min mat ur en skål (som jag självklart diskade mellan) och det lyckades jag med. Ingen större bedrift. Under hela dagen så har jag bara...slappat. Ganska skönt faktiskt. Imorgon så bär det av in till stan för att shoppa skor med Stina. Kanske man ska kolla lite på julklappar också så man slipper att vara hysterisk nästa helg...

Nu ska jag nog kolla på tv. Slappa mer helt enkelt...

Fortsatt trevlig helg allihop!

Kram! <3


Lägger in en favorit i repris bild..:) <3

Ingenting

Hej!

Har faktiskt inte så mycket att skriva. Hade bara lite träningsvärk idag. Alla lektionerna var enkla och jag slutade innan man börjat. Nu ska jag snart äta för hungrig är jag! Sen ska vi nog mysa lite med film och chips. Man måste ju återställa kalorierna när man rört på sig så mycket. För jag har faktiskt tränat sjukt mycket den här veckan. Särskilt för att vara jag.

Nu blir det snart pasta och bacon :).

Trevlig helg! Snart är det jul <3

Kram!<3

p.s. det har snöat hela dagen och natten. Jag fick nästan inte upp dörren i morse och då ksojar jag inte. Säkert en decimeter snö bara inatt d.s.


Vinterbild från förra vintern.


Torsdag

Hej!

Nu sitter jag här igen. Väntar på att min mat ska bli klar i micron. Om typ tio minuter eller så. Jag gjorde sista delen av gemu provet idag. Jag tror att det gick helt okej. Jag visste ju redan att jag inte är någon hejare på gehöret med intervaller osv. så nu är det bara att vänta. Om man klarat alla delar så betyder det (troligtvis) att man är ledig från gemun resten av terminen. Det betyder, mer pluggtid dock mindre gemu. Men det är inte mitt favoritämne. Gemu är som matte (fast lite roligare) nödvändig fakta.

Vi hade kör i morse. Det lät fantastiskt måste jag säga. Okej då, vissa saker behöver vi träna på men på det stora hela så var det jättebra :). På gympan så boxades vi! Det var nice haha fast handskarna är ju inte så mysiga....

På ensemblen valde vi en blueslåt. Det blev "Thrill is gone" med B.B king. Nice låt och annorlunda från alla andra blueslåtar eftersom att den faktiskt går i moll. Efter ensemblen så hade jag ljudteknik. Det var jätteroligt! Vi fick spela in egna låtar. Inte med loopar (förinspelade ljud) utan vi fick använda midi-keyboards och göra helt själva! Daniel hann och göra en hel låt, jag hann bara med trummor, bas och orgel. Men jaja jag har ju aldrig gjort det förut.

Nu ska jag kolla om min mat börjar bli klar. Jag är hungrig..Idag har jag tränat typ hela kroppen! Det känns att jag kommer ha träningsvärk imorgon men det ska faktiskt bli skönt för då känner man att man gjort nåt. Om någon undrar så vaknade jag i morse utan minsta lille träningsvärk. Jag blev faktiskt besviken...

Kram!!<3

Annu mer!

När man tror att man inte kan få mer läxor så öppnar man mejlen på learnet. Vad finns där? Jo, en datorkunskapsfil närmare bestämt ett prov som ska vara inlämnat nästa fredag. Det är inte bra att lägga alla prov nu när man är som tröttast...

Bara att skriva upp ytterligare en sak på "ska göra"-listan :/

Har nu spelat skalor i ca. 20 min. Lyssnar på blues för att fixa ensemblen och ska ta fram alla gemu papper. Nu köttar jag!

Ville bara säga en sak till. Kommentera gärna! Man blir så glad av små kommentarer här och där. Om dom inte är elaka såklart.

Kram! <3

Jag ska nog ta en pepparkaka för att trösta mig...eller ett äpple. Men det får vänta. Först: Datorkunskap+franska. och Gemu såklart!

Onsdag, kul att jag var tvungen att tänka efter för att veta vilken dag det var....

Hej!

Idag köpte jag en kofta och ett nagellack på vägen hem. En svart kofta och ett silverglittrigt nagellack som jag ska ha till körkonserten. I helgen så ska jag kanske in till stan och köpa skor och julklappar och om jag inte gör det i helgen så ska jag göra det helgen efter det. Mycket pengar som går ut den här månaden. Men det är ju bara jul en gång om året!

Nu har jag massvis med läxor även om jag önskade att jag inte hade det så att jag bara kunde få lägga mig på sängen och läsa en bok. Nej, ut genom förnstret med alla såna idéer. Ett snabbt inlägg hinner jag nog med.

Har precis ätit. Det blev pasta och kyckling från frysen. Gott men inte direkt gourmet. Idag var det gympa, jag kommer ha träningsvärk imorgon. Men det känns skönt på ett sätt för då känner man sig så frisk och glad! Eller något sådant liknande haha. Vi hade också eos examination, tror att det gick bra. Engelska och svenska/samhälle. Jag ska vara med Josef, Martina, Simon och Richard. Vi ska granska barnprogram och barnfilmer. Om dom är könsdiskriminerande (inte som att någon säger "du är ful för att du är kille"). Vi har en massa idéer på gång och det är en av mina läxor. Men att tillbringa helgen med att kolla på disneyfilmer (eller i alla fall klipp från filmerna) är inte så dåligt ;).

Nu ska jag fortsätta plugga, gemu prov imorron. Gehör, takter och intervall så svårt! Jobbigt...

Bye bye äppelpaj <3 Kram!


solen <3

RSS 2.0