ROM OCH SKÖNA NICE

Nu kommer en liten uppdatering ifrån oss. Sen senat har vi förflyttat oss ifrån Venedig till rom med ännu ett av dessa oomtyckta nattåg. I rom såg vi allt man ska ha sett i rom, vi såg allt ifrån colusseum till spanska trappan till fontana di trevi. Vi gick till och med in i Vatikanstaten hängde lite med påven och såg värdens finaste målning i sixtinskakapellet (enligt mig, moa) nämligen Adams skapelse. Vi hann även med lite carbonara, Pannacotta och espresso shottar. Shottarna var var väl kanske inte fanny och matildas favoriter ... Efter rom bar det av emot Nice, hit åkte vi dagtåg . På ett av tågen konverserade vi med före detta VD för Google och nuvarande VD för facebook iSydamerika. Han och några kollegor var på cykelsemester i Europa. Men hade nu blivit trötta och tagit tåget. Tro vad ni vill men det är helt sant! Välgramme i nice hittade vi boende efter en stunds sökande. En av dem sakerna vi saknat mest på resan är havet och att få bada. Då var det ju ganska tur att vi tog oss hit, för nice ligger ju på franska rivieran (vilket vi först inte kopplade). Så i gårkväll var vi och tog ett kvällsdopp och som vi hade längtat! I morgon ska vi ta oss ut till ville france sour, där min (MOAS) grannes dotter bor. Där finns det ännu finare strand än här, så det ska bli spännande. 
Det var allt vi ville säga för denna gång, puss och kram skummbanan. 
 
Ps. När vi var i rom och Italien vann semi finalen jublade hela staden, bokstavligt talat. Bilarna tjöt och ut ifrånkrogarna kom människor springandes för att fira tillsammans på gatan. Vi beskådade allt ifrån våraT fönster , eftersom att vi skulle upp tidigt dagen efter hade vi hoppats på att få lite sömn. Men där hade vi lite fel, det lät så mycket utifrån att vi knappt fick en blund.

Kommentarer
Postat av: Mormor Anita

Vi glädjer oss åt och njuter av era reseberättelser
Och det stämmer - "den som reser har något att berätta".

2012-06-30 @ 17:05:19
URL: http://www.onlymeonlyyou.blogg.se
Postat av: Dad

Nice!

2012-06-30 @ 18:33:34
Postat av: Farmor Barbro

Vilken upplevelse att få höra italienarnas jubel när dom vann . Hur skall det inte bli i morgon när dom vinner finalen. Farfar går fortfarande i sin Italien tröja.Jättekul att få följa er på resan.Kramar från ett varmt och soligt Visby.

2012-06-30 @ 18:47:58
Postat av: åsa och ingvar

Kul att ni ska träffa Linda. Njut av sol och bad innan ni far vidare.

2012-06-30 @ 21:32:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0