Skiva!

Hej!

Igår var det dags för min klass och A-klassens studentskiva. Det var en väldigt rolig kväll! Den började med trerätters middag som var väldigt god och nomineringar till alla i båda klasserna. Jag blev "klassens dialekt", inte särskilt oväntat kanske men det var en fin nominering till det som jag inte orkar skriva här. Jag är i alla fall glad att jag inte blev "Klassens Gotlänning" det hade inte varit lika kul. Efter det så var det fest, jag spenderade större delen av kvällen med att mingla och snacka med folk. Jag dansade inte särskilt mycket, det är inte min favoritgrej att göra men jag hade väldigt trevligt ändå. Jag och Sofia började åka hemåt strax efter klockan två, var hemma tre och somnade vid fyra halv fem tiden någon gång. Sedan gick vi upp klockan tio igen och iväg på mösspåtagning.(Jag klunkade i mig en kaffe med mycket mjölk och socker för att inte somna) Vi lärde oss studentsången fyrstämmigt på en halvtimme, väldigt bra gjort av oss tycker jag. Det var fint, lärare sjöng, elever sjöng och treor sjöng och sedan satte vi på oss mössorna.

Efter det åkte jag och Sofia hem till Stina och planerade lite inför Londonresan som är om en vecka!! Galet! Nu är klockan 21.20 och jag är väldigt trött, blir nog till att sova snart.

Nu funderar jag på hur jag ska göra i helgen, jag har blivit bjuden på en grillkväll som troligtvis kommer att vara väldigt rolig men jag ska egentligen till Gotland, jag vet inte riktigt vad jag ska göra än. Om jag inte åker hem i helgen så åker jag hem vid pingst. Det kanske är bättre för jag är inte säker på att min studentklänning kommer att komma fram till helgen och jag måste ha den här innan studenten. Men samtidigt skulle det vara väldigt trevligt att åka hem också. Det är kanske smartare att åka hem vid pingst, men kan inte riktigt bestämma mig. Ska nog sova och sedan tänka mer imorgon.

Kram och Godnatt!

Sent igår.

Hej!

Kom hem drygt halv två igår (imorse) så jag är lite trött. Det var en väldigt lugn kväll. Vi hade först lite picknick på en brygga vid vattnet, körde lite charader och nördade loss. Sedan drog vi vidare vid nio någon gång, tog en promenad och sedan åkte vi till Café 60 där vi satt och pratade och fikade till kvart i ett. Det var jättemysigt! Som tur är så har jag inte så mycket att göra idag, lite livenightrep och kanske läxor. Sedan en promenad/springtur. Det blir nog jättebra!

Kram på alla!

STUDENTKLÄNNING

Hej!

Igår så beställde jag studentklänningen, THE studentklänning! Köpte den i 38 för säkerhets skull, det är lättare sy in än att ta ut en klänning. Hoppas Hoppas Hoppas att den passar nu! Det var ju tack vare min underbara farmor och farfar som detta gick att fixa! Åh jag kan inte vänta på att få prova den!! Det blir dock först om en vecka, men det får gå.

Igår var jag hemma hos Ellen och firade henne. Det var jättemysigt, vi var ett litet tjejgäng som satt och skrattade och hade det trevligt. Jag åkte hem sen vid elva någon gång (de skulle stänga av bussarna vid 00 för att fixa med vägarbete). Ikväll är det Singelkvällen på gång! Jag vet fortfarande inte vad vi ska göra, det får vi fortfarande se. Men picknick är ett alternativ, vi sa det att vi äter med en snål budget och sedan kan man gå till någon bar och sitta och mysa. Vi måste ju spara pengar till studentskivan på måndag! (otroligt dyrt om man ska dricka någon form av alkohol där, 58 kr för en cider t.e.x) Men det är ju vår skiva så vi får en fördrink och något att dricka till maten, så det kanske räcker för min del. Det är mösspåtagning dagen efter så man vill ju vara pigg..

Idag har jag lite ont i ryggen, förstår inte vad jag kan ha gjort. Handederna känns lite också så jag ska smörja på arnica och sedan ha på mig handledsskydden! (Sov med dem också).

Repen igår gick ganska bra, inte superbra. Det är lite nervöst nu när livenight är så nära, det känns som att man vill att låtarna ska sitta nu, men det gör de inte riktigt. Det kommer att bli flera extrarep och mycket rep hemma, så länge handlederna är okej. Men nu ska jag inte skriva så mycket mer pga. handlederna. Ville bara uppdatera lite!

Kram och trevlig helg på er!

p.s. jag måste fortfarande hitta en tröja att ha till min skiv-outfit. Det lättaste skulle vara att gå in på H&M och köpe ett linne eller något men eftersom att de betalar ca. 3 kronor i timmen till dem som tillverkar kläderna så tar det emot att handla där. Kanske tar ett varv till Beyond Retro istället (second hand). Btw. så åker jag till London om en och en halv vecka!!! Helt galet!!!! d.s.

Vilda gäster!

Hej!

Idag hade jag boksamtal på engelskan, vilket gick bra. Sedan hade jag nuko, konstaterade att jag var klar och lämnade in uppgiften. Därför är jag ledig från nukon de närmaste två-tre veckorna. Hade dock väldigt tråkigt på andra delen av lektionen. Sedan var det lunch och rep. På repet var det bara jag, trummisen och basisten som kunde repa. Men det gick ganska bra ändå! Sedan svenska och sedan åkte jag hem.

Nyss så gick två rådjur förbi mitt fönster. Den ena stod utanför och bara iakttog omgivningen och den andra betade lite. Sedan gick de vidare ut på gatan. Jättekonstigt! Men de måste varit ganska unga för de var inte så stora, men de var ändå ganska fina. Jag hann fota den ena, fick en bra bild då den kollar på mig (jag gjorde ett klickljud som man brukar göra när hästar ska komma och tydligen fungerar det även på rådjur. Eller så vart hen bara nyfiken).

Nu har jag bakat scones att ha med på det nationella provet imorgon. Satt och kollade på studentklänningar också, hittade en som var okej men den hade fått lite dåliga kommentarer av dem som köpt den. Det var bra kommentarer också men jag vet inte om de väger upp. Jag ska nig avvakta någon dag och se om den jag verkligen vill ha kommer tillbaka. Annars får jag väl leta i London, men det är väldigt nära studenten och då gäller det att jag verkligen hittar något för jag hinner inte hem mellan London och studenten så om jag då beställer en klänning så kan jag inte prova den förrän på studentdagen och det skulle vara en aning jobbigt om den inte passade då.

Jag kanske tar en sväng till Beyond retro i helgen och ser om de har något att erbjuda. Det skulle vara skönt att inte köpa på H&M, dels för att de betalar tre kronor i timmen till dem som tillverkar kläderna och dels för att jag helst vill ha någonting som ingen annan har!

Vi får se, just nu laddar jag bara inför morgondagen (inte nationella proven utan resten av dagen) och helgen!

Kram!

Trötthetsdagen

Hej!

Gårdagen var min trötthetsdag. Började faktiskt skratta så att jag grät på religionen, utan anledning. Helt genomtrött, på svenskan så stängde mina ögon sig själva. Sedan var det rep med Pelle och hem.

Idag hade jag svenska, piano, engelska och religion. Det hände inget speciellt på dem lektionerna. Nu är jag hemma, trött igen. Borde göra lite läxor. Ligger inte bakom med något och måste inte göra nåt egentligen men jag är så van att plugga att jag automatiskt gör det när jag får en stund över. Knäppt!

Jag kanske tar en kopp te istället. Imorgon har jag engelska, nuko, rep och svenska. Sedan ska jag hem och baka scones att ta med på fredag då vi har nationella prov i sex timmar (09.00-15.00). Vi har ingen lunchpaus så jag tar med scones, äpple, vindruvor, något att dricka och värktabletter (i fall att mina handleder skulle börja göra ont, jag måste ju skriva tills jag är klar och jag kan inte skriva med skenorna). Förhoppningsvis kommer jag inte att behöva tabletterna men i fall att så är det bra att ha med.

Bye bye!

Fin bild på Fanny och katten Friskus!

Typiskt

När man hittar den perfekta studentklänningen så kostar den över 700 kronor. Helt värdelöst, varför måste saker vara så dyra när de är så fina?

Tar en tripp till vattenfallen, då mår man bättre.

Happy

Hej!

Det blev en väldigt bra dag ändå. Hoppade på samma tunnelbana när den åkte tillbaka söderut, klev av vid liljeholmen och åkte tvärbana till skolan. Hela tiden så lyssnade jag på The Dear Hunters nya skiva. Den var så bra att jag blev otroligt glad! Jag var tvungen att gå istället för att ta buss sista biten till skolan för annars hade jag hoppat runt. Var alldeles full av glad energi! Glädjen höll i sig och nu har jag precis ätit mat, ännu glad! Tänk vad musik kan göra för humöret!

Nu blir det lite läxor, Dear hunter får gå i bakgrunden så håller jag ångan uppe! :)

Kram!!


Fast pga. Rån

 
 
Fast på t-banan. En rånare har slagit till och polisen vill inte att hen ska komma undan med t-banan. Så vi får väl sitta här tills de fångat hen. Man kan gå, det är bara två stationer men jag har inte någon större lust att gå ut när en beväpnad rånare springer omkring. Chansen att man stöter på hen är väl väldigt liten men ändå. Borde väl komma nåt nytt tåg snart. Jag börjar inte förrän kvart i två och klockan är halv tolv men jag hade hoppats på att äta lunch innan lektionen..får väl hoppas att jag hinner ändå. I värsta fall får jag köpa en macka i cafeterian. Tråkigt att behöva lägga ut pengar bara för att nån galning valt att råna en bank som för övrigt inte hade några kontanter så hen fick inget.
 
 

Söndag

Hej!

Idag sken solen igen så jag tog en promenad. 40 minuter blev det den här gången, igår blev det 50 men då irrade jag bara runt. Idag gick jag till ica och tillbaka för jag behövde köpa myrdosor. Det finns myror på mitt rum och jag gillar inte det. Annars har jag tyvärr varit inne mycket idag. Läxor, städning och piano fick bli min söndag. Men den var trevlig i alla fall. Fick lite saker gjorda och det är alltid bra.

Nu ska jag göra en kopp te och mysa med en bok tror jag!

Kram!
 
Mitt första arr i ettan, har kommit en bit på väg ifrån detta.

Utgång

Hej!

Igår var en sen kväll. Tobbe fyllde år och Markus fyllde år i onsdags så vi var ute. Först åt vi middag tillsammans och sedan gick vi vidare till en bar och satte där en stund. Jag tog det lugnt men vissa andra gjorde inte det..Men det var väldigt kul i alla fall! Sedan runt elva-tolv så skulle de vidare till en klubb men eftersom att jag inte riktigt kommer överens med strob-ljus så styrde jag mig hemåt istället. Det var en väldigt trevlig kväll.

(Repen gick bra också på dagen. Men i slutet på andra började ena handleden att kännas lite ansträngd.)

Nu i helgen blir det läxor och piano. Men först en promenad kombinerat med ett skypesamtal med Fanny. Extrem multitasking! :D Det är väldigt fint väder idag och det ska vara fint väder imorgon också och jag måste göra läxor..typiskt!

Ser fram emot nästa helg, då är det fullt ös också! Sedan åker jag hem en helg och sedan ska jag till LONDON!!!!!! :D TAGGA!!!!!

Mitt nukoprojekt! Fint va?

Zzzzz

Tjenare!

En aning trött idag, hade som tur är bara tre väldigt lätta lektioner. Först engelska, där var det ganska fritt för vi hade vikarie. Sedan var det nuko där vi kollade på varandras konstverk. Sedan repade vi med min livenightakt och det gick jättebra! Vi satte i princip låten på andra försöket och alla var glada osv. Så jag ser fram emot repet imorgon då alla är med.

Sista lektionen var svenska, vi gjorde nationellaprov-saker. Sedan handlade jag och åkte hem och nu har jag ätit!

Igår spelade jag salsa på pianolektionen, det var superkul!

Imorgon blir det bara rep och sedan ska vi ut på kvällen (Tobbe fyller år och Markus fyllde år igår) så det blir nog skoj!

Bye bye
 
Lägger in en bild som påminner mig om Karls konstverk (han hade målat en sjukt snygg tavla och sedan pratade han lite och sedan högg han sönder den i mitten med en yxa. Ganska många hoppade till när han plockade fram yxan som han hade gömt. Helt galet, men ganska coolt!)

90-talsskiva wohooo!!


Extrarep!

Hej!

Igår fick jag tillbaka min religionsuppsats, Mvg. Idag fick jag tillbaka min Svenska C analys, Vg, inte lika kul.. I måndags så fikade jag och Ellen efter skolan.

Idag hade vi en buddist på besök. Han föreläste för oss på vår religionslektion och sedan mediterade vi lite tillsammans. Det var väldigt intressant (man jag fick ont i ryggen av meditationspositionen). Imorgon ska vi iväg till Hare Krishna på religionslektionen, studiebesök. Sedan får jag åka hem och börja fixa i ordning mig. Har planerat torsdagsmorgonen så jag behöver inte gå upp förrän kvart i sju (äter frukost på t-banan/i skolan).

Efter skolan idag så repade jag lite med Pelle (sångaren på mitt livenightprojekt). Vi kollade tonart och körde igenom lite delar där det bara är vi två. Det gick ganska bra men vi får nog träffas några gånger till. Sedan har jag tänkt ägna tisdagar till kör/sångrep så att det också sitter sen. På torsdag är det extrarep för instrumentalisterna. Jag får se hur pigg jag är. Funderar på att köpa kaffe på torsdag men det är så jäkla äckligt att jag inte vet hur jag ska få ned det. Men det är väl kanske värt om jag vaknar till lite.

Kram på er!

p.s.skriver nog ingenting imorgon eller på torsdag. d.s.

Bättre!

Hej!

Handlederna är bättre, ska ändå vila lite så det här blir ett kort inlägg. Igår spenderade jag större delen av dagen till att planka låtar till livenight och spela piano. I lördags var det annat plugg som gällde. Idag har jag bara arl och börjar inte förrän kvart i två så det är nice. Efter det så ska jag och Ellen fika lite.

Imorgon börjar jag klockan tolv, ska nog ut och spring lite på morgonen. Jag hade tänkt att göra det idag men det är väldigt trist väder och man känner inte för att gå ut alls. Efter skolan ska jag och Pelle gå igenom lite tonarter och låtar till livenight. Det kommer nog att gå bra tror jag!

Nu ska jag inte skriva mer och istället spela lite piano.

Kram!

Fina katter! <3

inget piano eller bloggande

Inte på ett tag i alla fall, handlederna är knäppa igen så det blir inget datorskrivande (förutom skoluppgifter) eller pianospel.

Ha det gött tills vi hörs nästa gång!

Icke skolvecka

Hej!

Det blev nästan en ledig vecka för min del. I måndags hade jag endast nationella prov i 45 min, slutade 09.15. I tisdags var jag hemma med hemsk huvudvärk. Igår hade jag endast utvecklingssamtal i 20 minuter. Idag har jag endast svenska 13.20-14.50 och imorgon har jag endast livenightrep 14.25-16.05.

Stort sett en ledig vecka. I helgen får jag se vad som händer, mamma och mormor kommer till stockholm så jag får se om jag träffar dem något. Annars kanske det händer något med gänget. Sedan ska jag tagga till nästa onsdag då jag ska gå på min första skiva, lite dåligt att jag normalt börjar 08.15 på torsdagar..Jag kommer att vara väldigt trött! Men det överlever man nog det med!

Nu ska jag snart ta en springtur, jag vet inte riktigt när jag ska pallra mig iväg till skolan, det beror på om jag ska äta lunch i skolan eller inte. Vi får se. Det känns som att det är fredag idag, lite synd att det bara är torsdag. Men som sagt så har jag bara livenightrep imorgon. Vi får se hur det går.

Puss och Kram!

En bild på en väldigt söt misse som sover på rygg, han är en liten knäppis! <3

Utvecklingssamtal och trassel

Hej!

Idag hade jag utvecklingssamtal. Blev tidig till skolan så jag åt lunch med Mio innan mitt samtal. Samtalet tog ca. 20 minuter och var väldigt trevligt, jag har en schysst mentor. Fick även se på mina betyg vilket var roligt! Sedan skulle jag åka hem men när jag kom till repan så satt Samuel och Mio där och snackade. Så jag fastnade där en liten stund, sedan hittade de en låda med massvis av hörlurar till mobiler, allting var en stor trasselhög. Så vi trasslade ut dem. Sedan spelade vi lite spel på min mobil och sedan åkte jag och Samuel.

När jag kom hem så skrev jag på min nukouppsats, ett första utkast. Jag såg att jag inte har någon engelskalektion imorgon så jag ska maila och fråga om jag behöver komma på nuko-lektionen (jag ligger ju långt före de andra, vi ska egentligen inte börja med uppsatsen förrän om tre veckor). Om jag inte behöver komma på den så har jag bara svenska imorgon! Det skulle vara ganska härligt ändå med en lång sovmorgon och endast en lektion.

Jag hämtade även min studentmössa idag, den var väldigt fin och passade bra (vilket var tur för jag provade bara en storlek innan jag bestämde mig för den, jag tog den storleken jag har på min ridhjälm).

Nu ska jag göra något helt onyttigt, bara för att jag kan!

"Du som tycker att dagarna går och livet flyr.
Ta dig samman och gör något onyttigt"
 
Skriven av Ingrid Sjöstrand

Healthy

Hej!

Min huvudvärk är lite bättre nu, gick till återvinningen med massa sådant och det blev lite bättre i friska luften. Så jag tog en springtur också och sedan var det bättre men nu börjar den krypa tillbaka. Jag ska ta en fika med Ellen ikväll och kanske någon mer, David kanske eller möjligtvis Albin. Vi får se!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Har inga läxor direkt förutom piano men mina handleder är inte så bra just nu. Därför blir det bara så här kort inlägg.

Kram!

Huvudvääärk

Brutal huvudvärk, blir ingen skola för mig idag.

Studentklänningar

Hej igen!

Nu sitter jag och kollar på studentklänningar. Det finns väldigt mycket fina klänningar, problemet är att den måste vara vit. Har kollat lite, känns så himla onödigt att lägga en större summa pengar på en klänning som jag troligtvis inte kommer att använda mer än vid ett fåtal gånger, vitt är ju inte en särskilt bra färg egentligen. De jag hittade var ganska dyra så jag tror att jag får vänta med detta tills dess att jag kommer iväg till London! Inte för att det nödvändigtvis kommer att vara billigare där men för att det kanske finns mer att välja på!

Nu ska jag inte alls sova för jag har sovmorgon imorgon! Börjar 11.55 men ska nog äta lunch i skolan så jag lär väl vara där straxt efter elva någon gång ändå. Däremot så ska jag sms:a David nu, vill egentligen spela piano (måste planka) men min högra handled gör ont. Därför ska jag nu inte skriva mer heller.

Godnatt!

Nationella prov och högskolor

Hej!

Idag hade jag endast nationella prov. 08.30-09.15. Det var muntligt i engelska, kändes helt okej. Sedan handlade jag och snart ska jag gå till återvinningen med plast, papper och metall. Sedan ska jag kanske prata med Fanny, får se om hon har tid. Imorgon har jag en vanlig skoldag, på onsdag har jag endast utvecklingssamtal i ca. en halvtimme sedan inget. Torsdag och fredag blir som vanligt, tror jag. Jag gjorde det konstnärliga i mitt nukoarbete på lovet så nu har jag fyra lektioner som jag kan göra det skriftliga sedan har jag fyra lektioner efter det då jag troligtvis kommer att vara klar och ledig. Härligt! Ska maila Karin nu och kolla om jag får vara hemma från morgondagens lektion, jag kan även maila en bild av mina konstverk till henne så att hon vet att jag är klar! Då får jag en fin sovmorgon!

Här i Stockholm snöar det, på Gotland var det vår och plusgrader. Men här är det flera minus, inte så kul.

Snart ska jag skicka in min ansökan till högskolor, läskigt!!

Kram på er alla!

RSS 2.0