Hipp hipp hurra

Hej!

Idag är det min födelsedag. Jag fyller 20, detta har min kropp valt att fira genom att skicka in mig på sjukhuset där jag nu är inne på min andra fastedag. Jag kanske ska ta allt från början.

Blev ju som ni kanske läst sjuk i onsdags och det höll i sig till lördag då det blev värre med magont och över 40 graders feber. Därför gick jag och lade mig trots att jag och Natalie hade gäster. Jag sov genom hela söndagen med Natalie som min egen lilla sjuksköterska till hjälp. På måndagen hade febern gått ned lite men när den började stiga så var det dags att gå till doktorn.

Jag fick en tid på min närmaste vårdcentral via 1177. Jag vinglade dit i feberyra och somnade nästan i väntrummet innan det blev min tur (fick vänta mellan5-10min). Han kunde inte hitta något fel, tog halsprov, blodprov och feber men det visade inget. Jag fick gå hem igen. En sak fick jag, ögondroppar med något slags penicillin i eller liknande. På kvällen steg min feber ytterligare. Jag ringde 1177 och fick en tid på en jourläkarmottagning, på andra sidan stan. Min trogna vapendragare Natalie följde med mig. Doktorn där kunde säga att jag hade en infektion i kroppen men han kunde inte säga vart. Han kunde dock säga att det inte var något farligt och ordinerade vila och vätska men om febern var kvar på onsdagen skulle jag uppsöka läkare igen. 
 
Jag vilade och drack men febern var kvar på onsdagen, dessutom hade magvärken ökat och jag kunde bara ligga helt stilla på rygg för att klara av smärtan. Jag hade inte fått i mig särskilt mycket mat så jag vågade inte ta en värktablett. Jag ringde motvilligt 1177 (ville inte till någon mer doktor, låg redan ute med 600-800kr, vet inte exakt vad vården kostar här)och de ordnade så att min vårdcentral skulle ringa upp mig. Två timmar senare hade de inte ringt så jag ringde 1177 i tårar. De sa till mig att genast ta mig till akuten. Först kunde jag inte göra annat än låta ilskna tårar rinna. Jag hade varit sjuk i en vecka och på två värdelösa läkarundersökningar och NU skickade de mig till akuten. Det var inget annat att göra än att åka in. Jag fick genomgå massvis med olika tester och sedan blev jag inlagd på den kirurgiska avdelningen pga. En galla som "såg konstig ut" och en förstorad mjälte.
 
Nu är det min tredje dag här, jag har tagit otaliga blodprov och fastar utan mat&vatten. Ingen födelsedagstårta idag, jag får nöja mig med en påse dropp. Kanske bättre för figuren men i nuläget skulle jag t.om kunna äta pytt i panna! Men det får jag nog inte äta det heller. 
 
Det är nog sant som de säger, med åldern kommer krämporna. För mig räckte det att gå från tonåring till vuxen.
 
Ska man se något bra i det hela så hamnade jag på akuten i min studentoverall (Ove) vilket är ett mål på studenternas lista på vad man ska göra i sin ove.
 
Nu hoppas jag att doktorn kommer snart och säger att jag kan få prova att äta lite. Snart har jag fastat utan mat&vatten i 36 timmar.
 
puss&kram på er! ❤️
 
Ett collage från timmarna på akuten i onsdags 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0