Helg!

Hej!

Jag vill börja med att gratulera min farmor och min mormor på deras födelsedag! Jag har även skickat sms till båda och jag hoppas att mormor ser det...mamma kan ju hjälpa henne annars :D Ha en superfödelsedag!
Jag vill också säga grattis i efterskott till min storasyster Jennifer som fyllde år igår och jag både sms:ade och skrev på facebook:)

Nu skriver jag lite om min dag. Jag försov mig....Det enda jag kunde tänka var "Skit jag får inte komma försent första veckan. Det här är den enda bussen jag kan ta om jag inte vill komma försent (normalt finns det två st). Skynda, skynda, skynda, SKYNDA" Det var typ allt jag tänkte. Jag väckte Ellen och bad henne att ställa fram lite frukost (hon började inte förräns tio idag) och det gjorde hon! Snäll som hon är! Tänk om jag inte haft henne...då hade det inte blivit nån frukost. Jag vaknade ungefär en timme senare vilket gjorde att jag hade ungefär 25 min på mig att äta frukost, tvätta och klä på mig, packa väskan och bestämma kläder. Jag gjorde det i superfart och hann äta en macka (på stående fot men ändå) Jag lyckades till och med att borsta tänderna :D.

Sen powerwalkade jag och sprang till bussen lite av varje...Jag kom till bussen i tid och den var sen så jag fick stå och vänta en stund...När jag kom till skolan så skulle vi ha samhällskunskap med min mentor Sara. Jag träffade Hanna vid skåpen och vi gick i sällskap upp för trapporna. Sen trodde hon att hon skulle till ett annat klassrum så hon gick åt ena hållet och jag åt det andra. Jag gick in och satte mig. Halva klassen var typ där och många fortsatte att droppa in. Men ingen Sara var där. Vi tänkte att hon kommer nog snart och skämtade lite om att det var tur att hon inte kommit än för dom som kom försent. Sedan satt vi där och bara snackade osv. När det hade gått en halvtimme och folk hade kollat andra klassrum, sjukanmälningar och learnnet för att se om hon skickat ut nåt om att lektionen var inställd så tyckte vi att vi hade rätt att gå därifrån. Så det gjorde vi. Tänk hur länge jag kunde ha sovit!

Vi fick ju ett litet hål och på det satt jag, Sara L och Hanna nere i repan (receprionen) och snackade lite. Jag åt ett äpple (om nån är intresserad). Sedan gick vi på engelska. Där gick vi igenom betygsmål och sen fick vi sitta två och två. Den ena satt med ryggen mot tavlan och den andra skulle beskriva en bild som den andra skulle rita. Jag var med Lova och jag tycker att vi lyckades ganska bra. Särskilt med tanke på att jag typ inte hade nån röst (förkylningen har släppt halsen men lagt sig på stämbanden om jag inte har sagt det...)

Näst var våran första svenskalektion. Vi gick igenom betygsmål och det var typ allt. Jag åt lunch med Hanna, Sara L och Erik. Jag fick veta att Erik var ifrån Dalarna...Vi pratade om det en stund och kom fram till att många ord på gammal dalmas-språk liknar gutamålet lite. Jag tycker inte att han pratar som dom gör i dalarna och det sa jag till honom. Men då sa han att det som är på tv är bara överdrivet för typ ingen pratar så...där lärde jag mig nåt nytt! Det är också därför jag inte vetat att han var från Dalarna för hans dialekt låter mer som typ mjuk stockholmska eller vad man ska säga...

Resten av lunchen satt vi uppe i ett rum och typ pratade efter en stund så kom Anna, David, Elise och Louise till sällskap :D. Sedan gick jag, Sara och Erik på franska och dom andra tror jag gick på spanska förutom David för han läser inget språk. Franskaläraren verkar jättebra! och rolig så det verkar bli bra :D Jag var dock supertrött men vi gjorde inget ansträngande vi bara pratade franska och ställde frågor till varandra.

Sedan var det matte så jag fick tvinga igång min hjärna igen. Men det var inte så svårt så det behövdes inte så mycket koncentration. Jag har typ rektorn i matte vilket var lite intressant tycker jag. Sen slutade jag och jag gick glatt hem. Sprang till bussen för att hinna med den och slippa vänta länge på nästa (långe är en halvtimma). Den var sen den också så jag hade inte behövt springa...lagom kul. Jag fick stå upp ända till Älta vilket var lite surt men jaja. Nu har jag precis druckit ingefärsvatten och ätit en kaka för jag tyckte att jag var värd det eftersom att jag.

1. Har gått min första vecka i skolan
2.ska kanske jobba imorron och
3. drack precis ingefärsvatten och tuggade till och med på en ingefärsbit vilken är sjukt bra för jag hatar ingefära...

Ellen har åkt till Gotland över helgen men jag är kvar. Det blir nog kyckling ikväll igen för jag åt jättegod köttfärssås och pasta i skolan :D. Nu ska jag ha fredagsmys men först ska jag plugga lite noter och lite matte!

Kram<3

p.s. kom på en sak. När jag gick hem från bussen så såg jag två rådjurs ungar men jag hann inte fota. Dom sprang typ fem meter framför mig över vägen och typ stod stilla först och kollade sig runt. Jag såg bara den ena först och trodde då att det var nån slagt stor hund men det var rådjur! Fina var dom också! d.s.

Kommentarer
Postat av: Farmor o Farfar

Jag hade en jättebra födelsedag.29 personer var här det var bara du som fattades men jag är jätteglad för din hälsning.Det är kul att läsa om hur du har det men ett tips man behöver inte springa efter killar och bussar för det kommer ständigt nya.kram från farmor

2010-08-28 @ 09:33:48
Postat av: mamma

Ja, oj vad Du hinner med !!!

Hoppas det gick bra på "jobbet" vi hörs säkert när Du är på hemväg.

Har varit och lämnat det Du ville ha hos Ellen.

Själv kom jag hem med flyg igår kväll efter att ha varit på kirurgveckan 3 dagar och hann även med lite göteborg när programmet var slut.

Hittade en trevlig affär med kläder till mig Ruth m.fl. hette den så det blev en kortärmad och en långärmad tröja och på köpet fick man en sjal eftersom de var nyöppning av boutiqen.

Var förbi och gratulerade farmor och ner till mormor idag, sen har det blivit tvätt resten av dagen.Johan har spelat golf men är på hemväg.Cesar har varit ute heeela dagen !!!

vi hörs snart igen kram kram

2010-08-28 @ 20:09:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0